Cum se utilizează secțiunea Instrumente din tabloul de bord WordPress

wordpress-tools.png


Pe lângă setările WordPress care conțin practic toate opțiunile pentru un site, mai sunt câteva funcții care pot fi găsite în centura cu instrumente WordPress. Deoarece aceste instrumente WordPress sunt puțin diferite decât restul setărilor, ele au un loc special în meniul de administrare.

Secțiunea Instrumente WordPress conține scripturi care sunt necesare doar la ocazii extraordinare. Acesta este motivul pentru care aceste scripturi nu sunt preinstalate cu WordPress, ci sunt listate doar astfel încât să le puteți găsi mai ușor atunci când este necesar.

Instrumente disponibile

Pentru a începe să utilizați Apăsați acest lucru și Convertorul de categorii și etichete, navigați la Instrumente -> Instrumente disponibile.

Secțiunea conține doar două scripturi pe care va trebui să le instalați dacă doriți să le utilizați.

Apăsați This

Acest widget simplu vă permite să apucați părți de pe web și să creați conținut nou cu un singur clic. Selectând text, imagini și videoclipuri de pe alte site-uri web, apăsați Acest lucru va insera selecția în editorul WordPress. Apoi, conținutul pe care l-ați ales poate fi ușor editat și publicat pe site-ul dvs..

Instalarea presei Aceasta este foarte simplă. Pur și simplu trageți și aruncați marcajul în bara de marcaje (de obicei găsită în partea de sus a browserului). Dacă nu puteți face asta, utilizați o altă metodă:

 1. Faceți clic pe butonul de lângă marcaj cu eticheta „Apăsați”
 2. Copiați codul
 3. Creați un marcaj nou în browser
 4. Lipiți codul în câmpul URL

Dacă doriți să utilizați Apăsați acest lucru pe un dispozitiv mobil, utilizați butonul din partea de jos a secțiunii cu eticheta „Deschideți Apăsați Acest”. După ce s-a încărcat, adăugați pagina la marcajele dvs. mobile.

Acum, ori de câte ori doriți să copiați conținutul pe editorul WordPress, apăsați butonul din fila marcaje. Apăsați Acest lucru va deschide editorul într-o nouă pagină, unde puteți utiliza editorul WordPress standard pentru a scrie și stilul textului, pentru a adăuga fișiere media și pentru a gestiona postarea ca oricare altul. Este ușor să salvați o postare ca schiță sau să o publicați imediat din fereastra nouă.

Convertor de categorii și etichete

Acest instrument vă va lega de scriptul care poate face conversia pentru dvs. Dacă ați instalat deja scriptul, acesta este locul unde trebuie să-l executați. În caz contrar, WordPress vă va permite să instalați Convertorul.

Import

Dacă ați folosit o altă platformă de blogging și doriți să treceți la WordPress, veți avea nevoie de instrumentul Import. Vă permite să încărcați conținut de pe alte bloguri și alte site-uri WordPress în noul. În mod implicit, veți găsi următoarele instrumente în lista Import:

 • Blogger – importați postări, comentarii și utilizatori de pe un blogger Blogger
 • Blogroll – import link-uri în format OPML
 • Convertor de categorii și etichete – convertiți etichetele existente în categorii și invers
 • LiveJournal – importați postări din LiveJournal
 • Movable Type și TypePad – importați postări și comentarii de pe un blog mobil sau TypePad
 • RSS – importați postări dintr-un flux RSS
 • Tumblr – Importați postări și media de pe Tumblr
 • WordPress – importați postări, pagini, comentarii, câmpuri, categorii și etichete personalizate dintr-un fișier de export WordPress

Importați instrumente WordPress

Există și alte opțiuni de import disponibile prin diferite plugin-uri WordPress. Dacă nu îl găsiți pe cel de care aveți nevoie, încercați să căutați pluginurile oficiale WordPress repertoriu pentru instrumentul de importator potrivit.

Export

Instrumentul Export va prelua conținut de pe actualul site WordPress și îl va muta într-un fișier, astfel încât să-l poți folosi în altă parte. Este posibil să exportăm:

 • Tot conținutul
 • Mesaje
 • Pagini
 • Mass-media

Dacă ai alege tot conținutul, fișierul de export ar conține toate postările, paginile, comentariile, câmpurile personalizate, termenii, meniurile de navigare și postările personalizate. Selectând opțiunea Postări sau Pagini, trebuie să exportați doar anumite pe baza autorului, datei și stării. Opțiunea media vă permite să filtrați fișierele în funcție de momentul încărcării.

Exportă instrumente WordPress

După selectarea opțiunii, faceți clic pe butonul „Download Export File”. După ce WordPress generează un fișier XML cu conținutul, ar trebui să îl salvați într-o locație sigură pe computer. Acesta este fișierul de care veți avea nevoie după ce decideți să importați conținutul în alt WordPress sau orice alt tip de blog.

Este bine să știi că Instrumentele WordPress sunt acolo pentru tine

După ce ați văzut în ce constă uneltele WordPress, este evident că nu le veți folosi zilnic. Indiferent dacă doriți să configurați Apăsați acest buton sau utilizați instrumente Export și import, șansele sunt că veți avea nevoie să le accesați o singură dată.

Dar este frumos să știi că dezvoltatorii te-ai gândit la toate și că nu trebuie să ajungi în afara WordPress pentru a găsi scripturi care te vor ajuta. Chiar dacă nu aveți nevoie de niciunul dintre instrumente acum, acestea ar putea fi utile cândva în viitor. Nu trebuie decât să păstrați amintirea lor în spatele capului sau mai bine, marcați această postare, astfel încât să o puteți citi din nou când este necesar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked