Cum se instalează WordPress CMS

how-to-install-wordpress.png


WordPress este cel mai popular CMS (sistem de gestionare a conținutului). Toată lumea știe asta, și nu este chiar atât de greu să pornești un blog WordPress, deoarece există milioane de utilizatori din întreaga lume care pot beneficia de asta.

Dacă încă nu cunoașteți bine CMS, vă invităm să aflați mai multe despre WordPress. De asemenea, înainte de a ajunge la un punct în care instalați WordPress, ar trebui să cunoașteți diferențele dintre WordPress.org și WordPress.com. Astăzi, ne vom concentra pe versiunea de găzduit de sine și vă vom arăta cum să instalați WordPress pe cont propriu.

Utilizatorii care nu au experiență tehnică ar putea fi intimidați de procesul de instalare. Dar înainte de a începe să te dezamăgiți, trebuie să vă spunem că chiar și un începător complet poate instala WordPress în doar câteva minute. Va dura câțiva pași, dar vă vom ghida pe întregul proces.

Înainte de a instala WordPress

Deși WordPress este o platformă open-source, ceea ce înseamnă că îl puteți obține gratuit, există câteva lucruri pe care ar trebui să le pregătiți (și să le plătiți) înainte de instalarea WordPress. Pentru a vă îmbunătăți funcționarea site-ului, veți avea nevoie de un furnizor de găzduire web și un nume de domeniu pentru site.

Există multe companii de hosting care sunt specializate în WordPress. Cu prețul de până la 2,75 USD pe lună, puteți obține spațiu pe un server pentru a găzdui noul blog și un nume de domeniu ales. Deoarece există zeci de opțiuni și chiar mai multe companii de găzduire, nu vom putea acoperi toate în acest tutorial. În schimb, va trebui să presupunem că ați plătit deja pentru găzduire și că sunteți gata să începeți procesul de instalare.

Deși majoritatea companiilor de găzduire sprijină WordPress, oficialul Site-ul WordPress recomandă Bluehost ca fiind cel mai de încredere furnizor de hosting. Bluehost vă permite să începeți un blog WordPress cu până la 2,75 USD pe lună! Cu Bluehost, chiar și cea mai ieftină opțiune vă oferă Domeniu gratuit, Certificatul SSL care va face site-ul dvs. mai sigur, opțiunea de instalare a WordPress prin câteva clicuri și suport 24/7.

Procesul de înscriere Bluehost

 • Accesați pagina principală a lui Bluehost
 • Alegeți opțiunea „Începeți acum”
 • Selectați un plan
 • Introduceți numele dvs. de domeniu

Instalați WordPress

După crearea profilului dvs. pe Bluehost, vă puteți autentifica și puteți începe să utilizați toate funcțiile pentru care ați ales. Mare lucru despre Bluehost este că vine cu un Instalator cu un singur clic pentru WordPress. În loc să vă încurcați cu fișiere și baze de date, puteți instala WordPress și configura blogul dvs. în doar câteva minute.

 • Când vă autentificați, accesați cPanel
 • Parcurgeți secțiunea „Piața MOJO”
 • Selectați Instalări cu un singur clic
 • Găsiți și faceți clic pe pictograma WordPress
 • Faceți clic pe butonul „Start”
 • Alegeți un domeniu pe care doriți să instalați WordPress
 • Afișați opțiuni avansate și generați un cont de administrator unic pentru WordPress
 • Bifează caseta pentru a fi de acord cu Termenii și condițiile
 • Faceți clic pe butonul „Instalare acum”
 • Așteptați finalizarea instalării

Si asta e! Acum puteți accesa pagina de conectare WordPress și puteți începe să lucrați la noul dvs. blog WordPress.

Cum se instalează WordPress manual

La fel ca în orice alt software, WordPress poate fi instalat manual prin transferul fișierelor necesare și configurarea mediului. Dar, datorită popularității sale, oamenii cu experiență au dezvoltat o varietate de aplicații de browser care pot instala WordPress pentru tine doar prin câțiva pași ușor de utilizat. În acest tutorial, vă vom arăta cum să instalați manual WordPress și cum să faceți acest lucru folosind unul dintre cei mai populari instalatori.

 • Cum se instalează WordPress cu programul de instalare Softaculous
 • Cum se instalează WordPress manual (mai avansat)

Cum se instalează WordPress cu programul de instalare Softaculous

Softaculous este una dintre cele mai populare biblioteci de scripturi care permite utilizatorilor să instaleze rapid diferite programe comerciale și open source fără cunoștințe tehnice. Printre peste cincizeci de aplicații disponibile cu versiunea gratuită, WordPress poate fi găsit pe prima poziție.

Întrucât Softaculous are nevoie de o zonă de administrator, cum ar fi cPanel, să funcționeze corect, primul lucru de făcut este să vă conectați la cPanel:

 1. Mergi la https://www.yourdomain.com/cpanel, https://www.yourdomain.com:2083 sau https: // server-ip-adresa: 2083
 2. Introduceți numele de utilizator și parola
 3. Faceți clic pe butonul „Conectare”

autentificare cPanel

După o autentificare reușită, încercați să nu vă lăsați intimidați de dimensiunile cPanel. Acest panou de control conține de obicei setări nenumărate care vă permit accesul la tot ce are legătură cu serverul. Deocamdată, uitați de toate celelalte opțiuni și concentrați-vă pe instalatorul Softaculous care vă va ajuta să instalați WordPress.

Pentru a găsi fila Softacoulus, vă rugăm să derulați până la capăt (în majoritatea cazurilor, Softaculous va fi una dintre ultimele file din cPanel) și deschideți scriptul WordPress.

Dacă vă interesează detaliile, puteți comuta între file pentru a vedea capturi de ecran, demo, evaluări și mai multe despre scriptul WordPress de pe instalator. Când este gata, faceți clic pe butonul „Instalare acum” sau treceți la prima filă „Instalare”.

Configurare software

Configurare software

Alegeți un protocol care va fi utilizat pentru noul dvs. site. În mod implicit, setarea va afișa protocolul HTTP. Dar dacă aveți un certificat SSL pentru site-ul dvs., ceea ce l-ar face mai sigur, ar trebui să alegeți protocolul HTTPS aici. Puteți decide, de asemenea, dacă doriți să folosiți „www” în fața adresei. Dacă nu sunteți sigur despre toate acestea, cereți detaliile furnizorului dvs. sau lăsați pur și simplu protocolul HTTP de acum, deoarece va fi posibil să schimbați totul ulterior.

Selectați domeniul pe care doriți să instalați WordPress. Dacă acesta este primul dvs. site, probabil că aveți doar acel domeniu pe care l-ați achiziționat, astfel încât să îl mențineți selectat. Dar, în cazul în care aveți mai multe domenii, aveți grijă atunci când decideți unde să instalați WordPress.

Alegeți un director în care doriți să instalați fișierele. Pentru a instala WordPress în directorul rădăcină, lăsați acest câmp gol. Dacă acesta este singurul site pe care îl veți avea pe server, vă recomandăm să lăsați acest câmp gol.

Setări site

Setări site

Alegeți un nume pentru site-ul dvs. și dați-i o scurtă descriere. Întrucât acestea sunt opțiunile pe care le puteți schimba rapid din setările WordPress în orice moment, nu vă loviți prea mult cu ce să scrieți în acest moment.

Dacă intenționați să activați un site multizolat WordPress, acesta este locul pentru a bifa caseta. Dacă nu știți ce este un site multiplu și acesta este primul blog WordPress pe care îl creați, lăsați opțiunea nemarcată.

Cont de administrator

Cont de administrator

Creați rapid contul de admin care vă va permite să vă conectați la site-ul dvs. și să începeți să lucrați la acesta. Vă sugerăm să înlocuiți numele de utilizator standard „admin” din motive de securitate și să alegeți unul unic care vă va reprezenta. Utilizați numele sau porecla de exemplu.

Generați o parolă pentru profilul dvs. și asigurați-vă că nimeni în afară de dvs. nu o cunoaște. Dacă nu sunteți creativ în acest moment pentru a găsi o parolă puternică, faceți clic pe pictograma mică cheie din partea dreaptă. WordPress va genera automat o parolă puternică care conține diverse litere, numere și caractere pentru a crea o parolă sigură, greu de ghicit.

Înainte de a adăuga adresa de e-mail în câmpul următor, asigurați-vă că vă amintiți sau scrieți numele de utilizator și parola, deoarece va trebui să le utilizați pentru a vă conecta la blog după instalare.

Alege limba

Alege limba

Deși engleza este limba implicită pentru WordPress, o puteți modifica aici. Selectați orice altă limbă disponibilă din listă dacă doriți.

Selectați plugin (e)

Selectați pluginuri

Instalatorul Softaculous poate oferi unul sau mai multe pluginuri care pot fi instalate simultan cu WordPress. Vă sugerăm să săriți această opțiune întrucât puteți instala întotdeauna pluginurile manual. Dar dacă există un plugin pe care l-ați folosit anterior pe alte site-uri și doriți să îl utilizați în continuare, bifați o casetă lângă numele acesteia.

Opțiuni avansate

Opțiuni avansate

Aceste opțiuni suplimentare afectează bazele de date pe care le folosește WordPress pentru a funcționa corect. În mod implicit, Opțiunile avansate vor fi ascunse. Dacă sunteți începător și nu înțelegeți aceste opțiuni, vă recomandăm să le omiteți cu totul.

Aici puteți scrie un nume și un prefix al bazei de date personalizate. Dar cele pe care le-a generat Softacoulus sunt mai mult decât adecvate și sigure de utilizat, deci nu este nevoie să le schimbăm.

Dacă nu doriți să primiți notificări despre actualizări, alegeți opțiunea.

Programul de instalare vă permite să selectați opțiuni pentru a actualiza automat WordPress, pluginuri și teme. Cu toate că s-ar putea să pară o idee bună, vă sugerăm cu tărie să păstrați aceste opțiuni necontrolate. Uneori, actualizările automate pot cauza probleme și este posibil să pierdeți toate modificările pe care le-ați făcut la anumite teme și pluginuri. Puteți întoarce-le întotdeauna când decideți.

Alegeți o locație de rezervă (vă sugerăm să lăsați cea implicită) și selectați dacă doriți ca instalatorul să genereze copii de siguranță ale site-ului dvs. automat. Dacă aveți opțiunea, nu ezitați să o verificați. După ce decideți cât de des doriți să creați copii de rezervă, puteți să vă relaxați știind că puteți reveni periodic la setări vechi doar în cazul în care ceva rău se întâmplă cu site-ul dvs. Dacă selectați un număr lângă rotirea copiilor de rezervă, Softaculuos va urmări numărul de copii de rezervă. Dacă se atinge limita, cea mai veche copie de rezervă va fi ștearsă automat pentru a face loc noului. Alegeți numărul în funcție de cât spațiu aveți pe server.

Selectează tema

Selectează tema

Chiar înainte de instalarea WordPress, aplicația vă permite să alegeți o temă care va deveni activă pe noul blog. Deși puteți alege una aici, aceasta este opțională, deoarece puteți instala întotdeauna teme noi prin WordPress în orice moment.

Instalare

Buton Instalare

Înainte de a face clic pe butonul „Instalare”, parcurgeți toate opțiunile încă o dată și verificați dacă fiecare informație este corectă. Apoi derulați înapoi în jos, introduceți adresa de e-mail dacă doriți să primiți detaliile și faceți clic pe buton.

Acum sunteți liber să navigați la http://yoursite.com unde ar trebui să vezi noul site web. Pentru a vă autentifica pe site-ul dvs. cu datele de autentificare create de dvs., vă rugăm să deschideți http://yoursite.com/wp-admin.

Cum se instalează WordPress manual

Spre deosebire de utilizarea unui program de instalare care face practic totul pentru dvs., este posibil să instalați WordPress singur. Este nevoie de doar câțiva pași pentru a instala manual WordPress, dar este puțin mai complicat decât utilizarea unui program de instalare precum Softaculous.

Întrucât procesul de instalare manuală poate fi împărțit în câteva segmente, să facem un pas în același timp pentru a face totul mai ușor. Gata?

Descărcați cea mai recentă versiune de WordPress

Descarcă WordPress

 1. Mergi la wordpress.org/download
 2. Faceți clic pe butonul albastru „Download WordPress” din partea dreaptă
 3. Salvați cea mai recentă versiune a WordPress pe orice locație de pe computer
 4. Așteptați finalizarea descărcării
 5. Extrageți fișierul ZIP (ar trebui să aveți un folder numit „wordpress”)

Încărcați WordPress pe serverul dvs.

Acest pas necesită să vă conectați la serverul FTP. Înainte de conectare, ar trebui să aveți credențe FTP de la furnizorul dvs. de găzduire. De obicei, veți obține toate detaliile în e-mailul primitor după ce vă înregistrați un cont la o companie de găzduire. Dacă nu găsiți e-mailul, informațiile ar trebui să fie disponibile în cPanel.

Conturi FTP în cPanel

 1. Vizita https://www.yourdomain.com:2083 sau https: // server-ip-adresa: 2083
 2. Conectați-vă la cPanel
 3. Navigați la categoria Fișiere
 4. Deschideți instrumentul conturi FTP
 5. Derulați în jos la lista tuturor conturilor FTP
 6. Găsiți contul FTP de administrator
 7. Faceți clic pe „Configurați client FTP” pentru a vedea datele de acreditare

Dacă nu aveți un cont FTP, puteți crea unul din aceeași pagină.

Când aveți datele de acreditare gata, este timpul să încărcați fișiere WordPress pe un nou server:

 1. Deschis FileZilla sau orice alt client FTP
 2. Conectați-vă la serverul FTP
 3. Selectați toate fișierele din folderul „wordpress” pe care l-ați descărcat și extras mai devreme
 4. Trageți fișierele selectate de pe computer într-un folder „public_html” sau „www” situat pe server

Creați o bază de date MySQL:

WordPress folosește baze de date pentru a gestiona conținutul. Deci, pentru ca totul să funcționeze, următorul pas este crearea unei baze de date MySQL și a unui utilizator:

Creați o bază de date nouă

Adăugați un utilizator nou

 1. Accesați cPanel: http://yourdomainname.com/cpanel
 2. Deschide bazele de date MySQL
 3. Introduceți numele de bază de date la alegere
 4. Faceți clic pe butonul „Creare bază de date”
 5. Derulați în jos la interfața Utilizatori MySQL
 6. Introduceți un nume de utilizator, o parolă și faceți clic pe butonul „Creare utilizator”

Finalizarea instalării

Acesta este ultimul pas. Va trebui să introduceți câteva detalii despre baza de date și site-ul dvs..

Cum se instalează WordPress manual

 1. Deschideți un browser și mergeți la http://yourdomain.com
 2. Selectați limba pe care doriți să o utilizați pentru site
 3. Pregătiți următoarele informații: numele bazei de date, numele de utilizator și parola pe care le-ați creat
 4. Gazda ar trebui să rămână „localhost” pentru majoritatea companiilor de găzduire
 5. Alegeți orice prefix de tabel sau lăsați-l pe cel implicit
 6. Faceți clic pe butonul „Hai să mergem”
 7. Introduceți toate detaliile despre baza de date și faceți clic pe „Trimiteți”
 8. Faceți clic pe butonul „Rulați instalarea”
 9. Introduceți titlul site-ului dvs., alegeți un nume de utilizator și o parolă pentru autentificarea WordPress. Completați adresa de e-mail și verificați dacă doriți ca motoarele de căutare să vă indexeze noul site web
 10. Faceți clic pe „Instalați WordPress”
 11. Conectați-vă și bucurați-vă de noul dvs. site

Concluzie

Deși instalarea WordPress ar putea părea complicată, adevărul este că fiecare este capabil să înceapă un blog pe cont propriu. Indiferent dacă decideți să utilizați un program de instalare precum Softaculous sau să transferați fișierele manual, ar trebui să aveți noul site în funcțiune în câteva minute. După instalarea WordPress, distracția poate începe și puteți începe să personalizați site-ul în detalii. Mult noroc!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map