Cum se instalează o temă WordPress?

instalați-wordpress-theme.png


Când porniți un blog WordPress și mai ales dacă acesta este primul cu care ați lucrat, găsirea unei teme WordPress potrivite poate dura. Și este ceva complet natural. La fel ca să găsești mobilă nouă sau să te decizi asupra unei noi coafuri, va dura timp până când te vei împiedica de acea temă perfectă care va rămâne activă pe site-ul tău.

În timpul acestui proces, veți instala probabil mai multe teme diferite pentru a le încerca. Și dacă alegeți să achiziționați unul premium, trebuie să știți cum să îl instalați pe site-ul dvs. WordPress înainte ca utilizatorii să se bucure de designul acestuia.

Instalarea unei noi teme WordPress este destul de simplă. Dar, deoarece există trei metode diferite pe care le puteți utiliza, de ce să nu le învățați pe toate acum? După ce încercați toate tehnicile, nu veți mai avea probleme cu instalarea de noi teme pe viitor. Pentru a obține o nouă temă pe site-ul dvs., puteți:

 • Utilizați funcția de căutare WordPress
 • Încărcați-l direct de pe WordPress
 • Încărcați o temă prin FTP (mai avansat)
Întrucât va dura doar câteva minute pentru a instala o temă, puteți încerca oricare dintre metode acum.

Cea mai rapidă modalitate de instalare a temelor gratuite WordPress din directorul oficial este utilizarea funcției de căutare încorporată.

 1. Din meniul de bord admin, alegeți Aspect -> Teme
 2. În partea de sus a paginii, faceți clic pe butonul „Adaugă nou”

Pe această pagină, WordPress va afișa cincisprezece teme prezentate din depozitul său. Din acest moment, puteți începe să căutați o temă care vă place.

Fiecare temă este prezentată într-o casetă de funcții. Din bara de sus, puteți comuta vizualizarea la temele cele mai populare, cele mai recente sau preferate. Fila Preferințe va fi goală până când marchezi cel puțin un articol pe paginile WordPress.org. Dând clic pe „Filtru caracteristicButonul ”, WordPress vă va afișa elementele din filtrul pe care îl selectați:

 • Aspect – grilă, o coloană, partea stângă etc.
 • Caracteristici – antet flexibil, fundal personalizat, șablon cu lățime completă, etc..
 • Subiect – vacanță, știri, fotografie etc.

Cum să căutați teme WordPress

La prima vedere, veți vedea doar o captură de ecran și numele fiecărei teme.

Odată ce treceți cursorul mouse-ului peste un element care vă place, WordPress va afișa câteva opțiuni suplimentare.

Făcând clic pe „Detalii și previzualizare” sau chiar pe butonul „Previzualizare”, WordPress va face acest lucru deschide pagina demo din acel articol anume. Aici puteți citi și o descriere, vedeți scorul de evaluare și puteți vedea câteva alte detalii despre aceasta.

Dacă vă place ce vedeți pe pagina de demonstrație, puteți instala rapid această temă:

 1. Faceți clic pe butonul „Instalare” din colțul din stânga sus al paginii

 2. Așteptați câteva secunde (sau câteva minute, în funcție de viteza conexiunii dvs. la Internet) pentru finalizarea instalării

 3. Faceți clic pe butonul „Activare” pentru a aplica modificări

WordPress implementează apoi ajustări, iar noua temă devine vizibilă tuturor celor care încarcă site-ul dvs. De asemenea, vă duce înapoi la pagina Teme unde puteți continua căutarea sau puteți schimba o temă în oricare altă listă.

Până să faceți clic pe butonul „Activare”, tema va rămâne instalată pe site-ul dvs., dar vizitatorii vor vedea în continuare designul dvs. vechi.

Dacă decideți să comutați la tema recent instalată pe care nu ați activat-o încă, vă rugăm să navigați la Aspect -> Teme. Găsiți elementul, treceți peste el și faceți clic pe butonul „Activare” pentru a aplica noile stiluri pe site-ul dvs..

Dacă nu este necesar să previzualizați tema, o puteți instala imediat făcând clic pe butonul corespunzător.

Încărcați o temă prin intermediul administratorului WordPress

Încărcați tema WordPress

Prima metodă funcționează numai cu teme WordPress gratuite din depozit oficial. Dar dacă descărcați o temă direct din același director în format ZIP, găsiți una de pe orice alt site sau achiziționați un articol premium, va trebui să o încărcați manual. Este important să aveți tema în format .zip (nu o extrageți, deoarece nu va funcționa în acest fel):

 1. Mergi la Aspect -> Teme
 2. Faceți clic pe butonul „Adaugă nou”
 3. În partea de sus a paginii, faceți clic pe butonul „Încărcare temă”
 4. Faceți clic pe „Alegeți fișierul”
 5. Selectați fișierul .zip de pe computer
 6. Faceți clic pe „Instalare acum”
 7. Așteptați câteva secunde ca WordPress să instaleze tema

Pe o nouă pagină care se va deschide, ar trebui să vedeți un mesaj de confirmare. Din aceeași pagină, puteți previzualiza tema pe care tocmai ați încărcat-o, activați-o imediat sau reveniți la Pagina Temelor.

Încărcați o temă prin FTP

În cazul în care nu aveți acces la tabloul de bord în acest moment sau nu ați putea instala noua temă prin intermediul administratorului WordPress, din orice alt motiv, există o a treia metodă care vă poate ajuta. Acesta nu este în întregime prietenos pentru începători deoarece va trebui să știți cum să lucrați cu un client FTP. De asemenea, necesită acreditări FTP pe care mulți începători nu știu unde să le găsească și cum să le folosească.

Dar dacă ați primit informațiile de conectare FTP în căsuța de e-mail și nu sunteți complet ciudat la Protocolul de transfer de fișiere și să lucrați cu fișiere, instalarea unei teme WordPress în acest fel va dura doar câteva momente..

Încărcați o temă WordPress prin FTP

Deci, în loc să parcurgi interfața ușor de utilizat în WordPress, cum ar fi cu metodele anterioare, puteți adăuga o temă direct în folderul cu teme din instalarea dvs. WordPress:

 1. Descărcați și instalați gratuit FileZilla sau orice alt client FTP
 2. Deschideți aplicația și conectați-vă la serverul FTP
 3. Navigați la folderul WordPress (de obicei, se găsește în folderul „www” sau „public_html”)
 4. Deschis wp-content / teme pliant
 5. Decuplați noua dvs. temă acolo (ar trebui să încheiați un singur folder numit după tema)
 6. Conectați-vă la tabloul de bord admin
 7. Deschis Aspect -> Teme
 8. Găsiți noul element, aduceți cursorul și faceți clic pe butonul „Activare”

Concluzie

Când decideți să instalați o nouă temă WordPress, există trei metode pe care le puteți utiliza. În timp ce temele din directorul oficial WordPress pot fi instalate rapid prin intermediul panoului de administrare, va trebui să le încărcați pe celelalte manual.

În cazul în care nu puteți instala o temă prin WordPress, utilizați acces FTP pentru a transfera fișierele direct în folder. De îndată ce instalați câteva teme WordPress și le încercați, aceasta va deveni a doua natură.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked