Cum să vă mutați blogul din spațiu spațiu în WordPress

Spațiu pentru WordPress


Cu toții ne adâncim în secolul XXI. Asta înseamnă că Internetul în sine, precum și crearea de web, devin mai complexe. Cu toate acestea, complexitatea permite crearea de instrumente adaptate începătorilor și persoanelor care nu știu nimic despre tehnologia din spatele ei.

Din această cauză, bloggerii care decid să înceapă propriile site-uri în 2020, îl au atât ușor, cât și greu. Deși a devenit destul de ușor să pornești un blog, a devenit, de asemenea, greu să alegi o platformă de blogging. Printre mulți, șansele sunt ca Squarespace să te fi agățat și să îți pornești blogul pe această platformă simplă de blogging.

Dacă citiți acest ghid, probabil este pentru că ați decis că este timpul să vă îndepărtați de Squarespace și să începeți cu WordPress.

Te aud; există mai multe beneficii pentru a avea blogul dvs. pe WordPress și nu pentru Squarespace. Și, în timp ce transferați totul de la unul la celălalt, nu puteți face cu un clic pe un buton, este totuși posibil să faceți.

De ce să mă mut de la Squarespace la WordPress?

Squarespace este o platformă excelentă. Vă permite să aveți primul blog gata în câteva minute. Întregul instrument a fost creat pentru începători, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la tehnicități; în schimb, vă puteți bucura să lucrați pe site prin intermediul blocurilor furnizate de Squarespace.

pagina de inceput de piata

Totul sună destul de asemănător cu noul WordPress, nu-i așa? Dar totuși, puteți face multe altele cu WordPress dacă alegeți să transferați blogul dvs. din Squarespace. Deși această simplitate este un lucru excelent pentru un blogger cauzal, Squarespace este destul de limitat pentru cineva care se străduiește mai mult.

Dacă decideți să vă aruncați mai adânc în personalizare și design web, veți constata că nu mai rămân prea multe opțiuni cu Squarespace. Dacă alegeți să vă lansați propriul magazin online, Squarespace vă va muta pe un plan mai scump și vă va scoate comisionul. Trebuie să menționez că Squarespace nu are nimic apropiat de 50.000 de extensii disponibile pentru WordPress?

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pe care ar trebui să le luați în considerare. Dar sunt sigur că îl ai deja pe al tău și că ai decis deja să faci transferul.

Ce poți importa?

Nu vreau să fiu un buzz-ucid, dar trebuie să știți că Squarespace nu permite o simplă migrare. Nu mă înșelați; în timp ce este ușor de exportat și importat conținutul, nu totul funcționează.

Înainte de a începe, ar trebui să știți că puteți importa cu ușurință:

 • Pagini de bază
 • Mesaje
 • Pagini de galerie
 • Blocuri de text, imagine și încorporare

Dar, din păcate, Squarespace nu va exporta următoarele:

 • Blocuri video, audio și produse
 • Produs, album și pagini de evenimente
 • Modificări CSS și stil personalizate
 • Foldere și pagini index

Acele lucruri care nu sunt exportate și importate pe noul dvs. site vor trebui să fie manipulate manual.

1. Faceți pregătirile

Înainte de a săpa mai adânc în transferul și manipularea datelor, pregătim totul. Întrucât vă veți muta pe un blog WordPress găzduit de sine stătător, trebuie să vă asigurați că găzduirea dvs. este gata.

Bluehost este una dintre rarele companii de găzduire recomandat de WordPress.org. Alegerea serviciilor lor va însemna că puteți configura noul dvs. site mai eficient și că nu va trebui să vă faceți griji dacă site-ul dvs. funcționează bine. În schimb, vă puteți relaxa și lucra pe site-ul dvs. web, în ​​timp ce orice altceva va fi îngrijit de experții echipei Bluehost.

Dacă nu aveți experiență în configurarea unui cont de găzduire, permiteți-ne să vă arătăm rapid cum să faceți asta:

Pasul 1

Accesați Bluehost și găsiți butonul „Începeți acum” care vă va duce la pasul următor.

Bluehost

Pasul 2

Alegeți-vă planul de găzduire. Există mai multe opțiuni din care să alegeți. Dacă este prima înregistrare a unui cont, vă sugerez să mergeți pentru cel de bază.

schimbă planul de găzduire

Pasul 3

Înregistrați numele de domeniu. Dacă aveți deja un domeniu, aici îl veți putea transfera și atribui pe noul blog. Dacă nu, introduceți pur și simplu domeniul dorit și Bluehost vă va anunța dacă este disponibil.

numele domeniului

După ce ați configurat contul și numele de domeniu, instalarea WordPress durează doar câteva clicuri ale butonului. Cu acest pas, ați finalizat cu succes pregătirea.

2. Exportați conținutul din Squarespace

Din fericire, exportul conținutului Squarespace este destul de ușor odată ce vă dați seama unde se află opțiunea.

 1. Conectați-vă la contul dvs. Squarespace
 2. Navigați la Setări -> Advanced -> Import / Export
 3. Faceți clic pe butonul „Export”
 4. Din fereastra pop-up, alegeți pictograma WordPress

Export Squarespace

După câteva secunde, ar trebui să puteți vedea un mesaj de confirmare în partea stângă a ecranului. În plus, va exista un buton de descărcare pe care ar trebui să faceți clic.

După descărcare, ar trebui să terminați cu un nume de fișier ceva de genul: Squarespace-Wordpress-Export-02-02-2020.xml. Veți avea nevoie de acest fișier în pasul următor, așa că vă sugerez să-l lăsați așezat pe desktop pentru o clipă.

3. Importați conținutul pe noul dvs. site WordPress

Există un motiv bun pentru care pasul anterior a inclus pictograma WordPress – înseamnă că Squarespace a format datele exact așa cum le place WordPress. Așadar, în loc să te ocupi de un instrument de importare de cod sau de mess, poți folosi instrumentul implicit de importator WordPress care funcționează ca un farmec.

 1. Deschide-ți noul site WordPress
 2. Conectați-vă cu contul de admin
 3. Accesați Instrumente -> Import -> WordPress
 4. Faceți clic pe butonul „Instalare acum” și așteptați câteva secunde
 5. Faceți clic pe linkul „Rulați importatorul” afișat în locul butonului de instalare
 6. Apăsați butonul „Alegeți fișierul”
 7. Găsiți fișierul dvs. .xml pe care l-ați exportat anterior din Squarespace
 8. Faceți clic pe butonul „Încărcare fișier și import”

Import Squarespace

Pe ecranul următor, cel mai simplu este să atribuiți postări unui utilizator existent. Acest lucru va atribui contul dvs. de administrator WordPress articolelor importate, pe care le puteți modifica cu ușurință mai târziu, dacă este nevoie. Totuși, dacă doriți să creați un utilizator nou care va fi atribuit ca autor al postărilor importate, puteți face acest lucru aici.

Nu uitați să verificați „Descărcați și importați fișierele atașate” înainte de a face clic pe butonul Trimiteți.

Dacă totul a decurs bine, ar trebui să puteți citi mesajul de succes care vă spune că nu au fost probleme cu importul.

4. Verificați conținutul importat

Respirați adânc și verificați totul. Pur și simplu deschizând postări -> Toate mesajele vă vor spune dacă vechile articole Squarespace au fost transferate cu succes.

Puteți, de asemenea, să vă deschideți pagina de pornire unde ar trebui să vedeți postările publicate, arătând un pic diferit decât au fost în Squarespace.

Verificați conținutul

5. Adăugați manual conținut lipsă

Din păcate, Squarespace nu exportă totul. Așadar, dacă ați folosit blocuri video și audio, va trebui să faceți încă o muncă manuală.

Mergeți o postare și pagina la momentul respectiv, găsiți blocurile care lipsesc și înlocuiți-le.

Mi-aș dori să pot sugera o altă soluție, dar, din păcate, va trebui să stai pe spate și să faci acest lucru pe cont propriu. Dacă ați avut deja o zi grea și aveți o mulțime de postări, lăsați asta pentru mâine – actualizarea totul necesită timp și cu siguranță vă mănâncă nervii..

Același lucru este valabil pentru toate produsele, albumele și paginile de evenimente pe care le-ați putea utiliza pe Squarespace. Nu este prea mult de făcut decât să le deschidem pe Squarespace și să le copiem pe o nouă pagină pe WordPress, una câte una.

6. Importați imaginile

Dacă deschideți postările importate, ar trebui să vă vedeți deja încărcarea corectă a imaginilor. Dar asta nu înseamnă că au fost importate corect.

De fapt, acele imagini încă se încarcă din contul dvs. Squarespace, iar acest lucru nu vă doriți. Pentru a deveni complet independent, va trebui să vă mutați imaginile și pe WordPress.

Spre deosebire de conținutul anterior pe care trebuia să-l copiați și să-l lipiți manual, există o soluție automată pentru importarea imaginilor din Squarespace către WordPress. Nu este o soluție nativă dezvoltată doar în acest scop, dar există un plugin gratuit care face minuni.

 1. Accesați pluginuri -> Adăugare nou
 2. Căutați imagini de încărcare automată
 3. Instalează și activează pluginul

Încărcare automată de imagini

De îndată ce pluginurile vor deveni active pe noul dvs. blog WordPress, va începe să lucreze magia. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți o postare și să faceți clic pe butonul pentru a o actualiza, care salvează modificările. În cadrul acestei acțiuni, pluginul va găsi toate imaginile dvs. din Squarespace și le va descărca automat pe blogul dvs. WordPress!

Dacă aveți mai mult decât câteva postări și pagini, puteți face acest lucru în masă:

 1. Deschideți postări -> Toate mesajele
 2. Selectați toate postările
 3. Selectați opțiunea Editare și faceți clic pe Aplicare.
 4. Pe noul ecran, trebuie doar să apăsați butonul „Actualizare” și toate postările selectate vor fi actualizate, adică pluginul își va face magia asupra lor.

7. Remediați Permalink-urile

Până acum, noul dvs. site ar trebui să funcționeze fără probleme și tot (bine, majoritatea) conținutului ar trebui să fie deja pe site-ul dvs..

Dar dacă deschideți oricare dintre postări, vă veți da seama că structura de linkuri nu seamănă cu cea pe care ați avut-o în Squarespace. Pentru ca totul să pară cât mai aproape de site-ul dvs. (acum) Squarespace, ar trebui să remediați structura de legături permanente.

 1. Accesați Setări -> Permalink
 2. Alegeți „Structura personalizată”
 3. Lipiți acest lucru: / blog /% postname% /
 4. Opțiuni de salvare

permalinks

8. Opțional: Indicați domeniul personalizat către noul dvs. site

Dacă utilizați un nume de domeniu personalizat pe site-ul dvs. WordPress, ar trebui să indicați acest domeniu către noul dvs. site WordPress. Dacă nu faceți acest lucru, toți cei care accesează domeniul dvs. personalizat (care este ceva de genul www.yoursite.com) va fi în continuare dus pe vechiul dvs. blog Squarespace, și nu pe cel WordPress.

Șansele sunt să vă înregistrați domeniul personalizat prin Squarespace. Dacă acesta este cazul, ar trebui urmați câțiva pași simpli pentru a îndrepta domeniul dvs. personalizat către noul dvs. site web WordPress.

Dacă aveți un domeniu numit înregistrat prin intermediul unui registrator terț, va trebui să vă conectați la registratorul respectiv pentru a face modificările.

9. Personalizați-vă noul site WordPress

După ce parcurgeți toți pașii, veți avea site-ul dvs. Squarespace transferat cu succes pe un site WordPress self-hosting.

Însă asta nu-i pune capăt. WordPress este prietenos pentru începători, dar are o curbă de învățare pe care va trebui să o recunoașteți.

După cum v-am spus la începutul articolului, nu este posibil să transferați designul site-ului dvs. Squarespace pe cel WordPress. Deci, un început bun este citirea despre cum să alegeți o temă perfectă și găsiți pluginuri uimitoare care vă va îmbunătăți site-ul. WordPress numără mai mult de 50.000 dintre ele, așa că ia-o cu ușurință. Deși poate fi ușor să creezi un site WordPress, adaptarea unuia la nevoile tale este o muncă constantă care necesită timp.

întrebări frecvente

Abonamentul meu la Squarespace a expirat. Pot să transfer în continuare WordPress?

Depinde de cât timp ai rămas fără abonament. Squarespace va păstra site-ul și conținutul dvs. doar pentru o perioadă scurtă, astfel încât să vă puteți reînnoi abonamentul și să continuați să utilizați serviciul. Dacă au trecut doar câteva zile sau săptămâni după expirarea abonamentului, puteți să reînnoiți abonamentul pentru a vă recupera site-ul. Apoi, puteți urma acest ghid pentru a transfera conținutul.

Din păcate, după o anumită perioadă de timp, Squarespace vă va șterge conținutul. În acest caz, reînnoirea abonamentului nu va ajuta. Dacă nu sunteți sigur, contactați asistența Squarespace înainte de reînnoire.

Îmi pot șterge site-ul Squarespace după transfer?

Da, după ce ați finalizat transferul, puteți șterge site-ul dvs. Squarespace. Dar sugerez cu tărie să nu faci asta înainte să testezi totul pe noul tău site WordPress.

De exemplu, dacă uitați să actualizați imaginile, nu va fi posibil să le actualizați cât de repede este descris în acest articol. Numai după ce sunteți sută la sută sigur că ați mutat cu succes Squarespace pe WordPress, puteți să vă ștergeți contul Squarespace trimițând o solicitare prin [email protected]

Nu pot aloca autori în timpul importului

Dacă WordPress nu vă arată opțiunea de a atribui autori direct în timpul procesului de import, asta înseamnă că nu ați avut postări pe blog în Squarespace. Acest lucru se întâmplă de obicei pentru utilizatorii care au folosit Squarespace pentru afacerile lor sau site-urile web cu o pagină fără blogroll activat.

Dacă ați avut totuși un blog, asigurați-vă că ați selectat pagina de blog corectă în timpul exportului.

Îmi pot copia stilul Squarespace?

Din păcate, acest lucru nu este posibil. Squarespace nu vă permite să exportați stil și CSS. Dar, deși nu puteți copia automat stilul blogului dvs., lucrul bun este că Squarespace seamănă cu WordPress.

Asta înseamnă că puteți găsi teme similare WordPress și să recreați aspectul pe care l-ați avut pe Squarespace.

Există o modalitate de a importa mai multe bloguri din Squarespace?

Dacă aveți mai multe pagini de blog pe Squarespace, puteți să le importați pe toate în noul dvs. site. Singura diferență este că, de data aceasta, toate postările vor fi grupate și nu vor fi afișate pe pagini separate așa cum ai avut-o pe Squarespace.

Deci, pur și simplu repetați procesul și exportați pagina dvs. de blog și importați noul fișier pe site-ul dvs. WordPress urmând aceeași procedură.

Vreau să import doar articolele Squarespace în WordPress, este posibil?

Deși nu este posibil doar să selectați articole în timpul procesului de export / import, WordPress vă permite să ștergeți orice conținut pe care nu îl doriți de pe site-ul dvs. Deci, în cazul în care doriți ca articolele dvs. să fie transferate, puteți continua și șterge orice altceva după finalizarea importului.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map