Cum să vă mutați blogul de la Wix la WordPress

Wix pe WordPress


Adevărul care trebuie spus, Wix este un uimitor constructor de site-uri care pare perfect adaptat nevoilor începătorilor. Arată frumos, vine cu unele design-uri deosebite premade asta vă va ajuta să începeți primul site și este de fapt relativ ușor de gestionat și gestionat.

Suntem siguri că ai dat deja peste câteva reclame și pancarte Wix online, ușor de reținut printr-un logo drăguț care arată ca o mică stea galbenă și albă (este de fapt o combinație a literelor, dar cui îi pasă; – este o stea).

Datorită tuturor motivelor pe care tocmai le-am menționat, nu este neobișnuit ca bloggerii pentru prima dată să decidă să înceapă cu Wix în loc de WordPress. Pur și simplu delegați toate problemele tehnice experților de la Wix, în timp ce vă puteți concentra pe ceea ce scrieți și, desigur, fotografiile pisicii dvs. care mănâncă un hamburger. Însă, după câteva luni sau poate chiar ani, ai fi putut să-ți dai seama că bloggingul este mult mai distractiv decât crezi că ar fi. De asemenea, ai fi putut să-ți dai seama că bloggingul poate fi o sursă de venit care poate chiar să îți ofere curajul să renunți la 9 la 5 locuri de muncă la biroul pe care îl urăști atât de mult. Dacă recunoașteți oricare dintre acestea, probabil vă gândiți deja la migrarea blogului dvs. Wix către WordPress.

Cum să vă pregătiți pentru migrare

Spre deosebire de Wix, unde găzduirea, domeniile și toate tehnicile de care probabil nu-ți pasă au fost îngrijite de altcineva, WordPress este o altă poveste. Pentru început, pentru a putea avea un site web WordPress, va trebui să găsiți o companie de găzduire care să aibă grijă de aceste tehnici de acum înainte.

Când vine vorba de găzduirea site-urilor WordPress, Bluehost este unul dintre liderii din industrie care vă va ajuta să obțineți un site web profesional la prețuri accesibile. Urmăriți doar linkul pentru a obține o reducere pentru a putea începe noul dvs. blog în mod corect la prețul de 2,75 USD pe lună.

pagina de pornire bluehost

După ce decideți pachetul și un domeniu pe care îl veți folosi pentru blog, va trebui să instalați WordPress. Dacă decideți să mergeți cu Bluehost ca furnizor de hosting, puteți să vă relaxați și să omiteți această parte, deoarece serviciul de găzduire va instala automat WordPress pentru dvs.. Tot ce trebuie să faceți în acest caz este să vă pregătiți numele de utilizator și parola, astfel încât să puteți naviga în tabloul de bord și să vă autentificați în noul dvs. spațiu de lucru.

Mută-ți blogul de la Wix la WordPress

Dacă v-ați dat vreodată peste un articol care arată procesul de migrare de la o platformă la alta, probabil că ați început deja să vă faceți griji. Dar încă nu începeți să vă smulgeți părul. Deși alte transferuri nu sunt atât de tehnice, ele te obligă să pui un timp suplimentar în urmărirea fiecărui pas pentru a face transferul corect. Spre deosebire de transferul Tumblr către WordPress sau Blogger în WordPress-ul propriu-zis, migrarea Wix către WordPress este mult mai ușor de făcut.

Din păcate, asta înseamnă și că obțineți mai puține opțiuni din care puteți alege. Dar să începem cu o parte interesantă.

Alegeți o temă

De când utilizați Wix, ar trebui să fiți deja conștienți de modul de funcționare a șabloanelor sau a temelor – acestea vă permit să schimbați rapid întreaga apariție a blogului dvs. în ceva care vă va plăcea. Temele WordPress funcționează într-un mod foarte similar. Puteți alege dintre zeci de mii de teme gratuite și premium WordPress, iar practic nu există limite pentru acestea.

WordPress-Tema-furnizori teaser

Deși este destul de tentant să alegi o tema WordPress gratuită, Vă rugăm să rețineți că, de obicei, aceste tipuri de teme necesită mai multe cunoștințe tehnice. Cu excepția cazului în care vă cunoașteți drumul prin WordPress, PHP, HTML și CSS care sunt necesare pentru a personaliza o temă gratuită, vă recomandăm să mergeți pentru una premium. Temele premium populare vin, de obicei, cu construitori de drag & drop care vă permit să vă jucați literalmente cu opțiuni și culori până când veți obține acel aspect perfect al blogului pe care îl urmați. În loc să urle pe ecranul computerului pentru a nu arăta culoarea potrivită sau pentru a nu redimensiona o imagine de antet atunci când vizitați site-ul pe ecranul mobil, scoateți câțiva dolari în plus din portofel și bucurați-vă să vă personalizați blogul..

Configurați legături permanente

Da, știm. La fel ca tine, preferăm să petrecem timp personalizând o temă decât să modificăm setările pe care vizitatorii obișnuiți nu le vor observa. Dar legăturile permanente sunt o parte importantă a noului dvs. blog WordPress și este esențial să le setați imediat.

Nu vă faceți griji; deși termenul de legătură permanentă poate suna înfricoșător, este de fapt destul de ușor să le configurați. Permalink-urile sunt părți ale adreselor URL, adică adresa fiecărei postări, pagini, imagini etc. de pe blogul dvs. Așadar, acesta este momentul pentru a decide dacă doriți ca acestea să fie simple, să aveți o dată înscrisă sau să faceți orice altceva vă place.

Alegerea permalink-urilor

De exemplu, în loc de www.yournewblog.com/2019/08/my-first-post, puteți schimba permisele dvs. în www.yournewblog.com/my-first-post. Deși poate părea plăcut să aveți o întâlnire în legătură permanentă, vă recomandăm a doua opțiune. Adresele URL mai scurte sunt mai curate, mai ușor de citit și de amintit și motoarele de căutare le plac mai bine.

Pentru a face aceste modificări, pur și simplu navigați la Setări -> Permalink și alegeți opțiunea „Nume postare”. Salvați modificările și reîncărcați pagina pentru a face totul să funcționeze.

Exportă conținut de la Wix

Spre deosebire de WordPress, Wix este o platformă închisă, ceea ce înseamnă că nu trebuie să arunci o privire în spatele perdelelor pentru a vedea codul. Poate suna irelevant, dar asta înseamnă, de asemenea, că oamenii nu pot crea instrumente care să vă ajute cu anumite lucruri. Evident, oamenii de la Wix nu vor să vă îndepărtați de platforma lor, astfel încât nu există instrumente care să exporte rapid și ușor totul de la Wix la WordPress.

Dar nu vă faceți griji; puteți să vă luați în continuare lucrurile folosind diferite metode.

Pentru a exporta conținut de la Wix, va trebui să accesați fluxul RSS. De fapt nu trebuie să știți nimic despre fluxul RSS, dar dacă doriți să aflați mai multe, aflați care este într-adevăr un flux RSS. Există încă un dezavantaj în acest sens. Recent, Wix a decis să elimine fluxurile RSS de pe blogurile lor, deci dacă aveți unul nou, probabil că nu veți putea accesa feedul.

Salvați un flux RSS

Pentru a accesa fluxul dvs. Wix RSS, pur și simplu navigați la tausername.wixsite.com/blogname/feed.xml sau tausername.wixsite.com/blogname/blog-feed.xml. Numele de utilizator este numele dvs. de utilizator Wix și blogname numele blogului pe care îl executați pe Wix. Dacă utilizați un nume de domeniu personalizat pe blogul dvs. Wix, pur și simplu adăugați feed.xml sau /blog-feed.xml la sfârșitul domeniului dvs. personalizat pentru a accesa fluxul RSS.

Exportul ar trebui să fie foarte rapid și ar trebui să terminați cu un fișier salvat undeva pe computer (desktop-ul este bine). Acest lucru este nevoie pentru a exporta conținutul de la Wix. Vă vom arăta cum să gestionați imaginile mai târziu.

Importă conținut Wix în WordPress

Pasul următor necesită să importați conținutul pe noul dvs. site WordPress. Din fericire, WordPress este o platformă open-source, așa că există tone de plugin-uri și instrumente concepute pentru a vă ajuta să atingeți obiective diferite. Unul dintre aceste instrumente se numește RSS Importator și întregul său scop este importarea informațiilor dintr-un fișier de flux RSS precum cel pe care l-ați salvat în pasul anterior în timp ce exportați conținut de la Wix.

 1. Conectați-vă la noul dvs. site WordPress
 2. Navigheaza catre Instrumente -> Import
 3. Alegeți RSS și faceți clic pe pictograma „Instalare” de sub el
 4. Instalarea instrumentului importator

 5. Așteptați câteva secunde ca WordPress să încarce o nouă pagină și faceți clic pe Executați importatorul
 6. Rulați instrumentul Importator

 7. Faceți clic pe Alegeți fișier și selectați fișierul RSS pe care l-ați exportat de la Wix
 8. Alegeți importul de fișiere

 9. Faceți clic pe butonul Încărcare fișier și import

Încărcați fișierul și importați

În funcție de dimensiunea blogului dvs., acest lucru poate dura ceva timp, astfel încât să nu vă panicați dacă nu se întâmplă nimic timp de câteva minute.

Odată ce totul este terminat, ar trebui să vedeți un mesaj care confirmă importul. Pentru a-l verifica, pur și simplu accesați Mesaje -> Toate mesajele unde ar trebui să puteți vedea tot articolul Wix enumerat în WordPress. Asta e uimitor; ați importat cu succes conținut de la Wix în WordPress, dar există o mică problemă. Dacă deschideți oricare dintre postări, veți observa că niciuna dintre imagini nu este acolo. Din păcate, fluxul RSS nu vă permite să importați imagini automat, așa că va trebui să gestionați manual această sarcină.

Cum să importați imagini de la Wix la WordPress?

Dacă nu ați avut multe imagini în postările dvs., puteți merge pur și simplu înainte, deschideți postările Wix și salvați imaginile una câte una. Apoi, va fi suficient să încărcați imaginile în Media Media WordPress. Dacă mențineți imaginea intactă, acest lucru ar trebui să facă truc și toate imaginile dvs. ar trebui să apară în postări în aceleași locuri pe care le-ați avut pe Wix.

Importați imagini din Wix

Dar șansele sunt că aveți mai mult decât câteva imagini. Deci, mersul manual unul câte unul ar putea fi aproape imposibil. Avem un remediu pentru acest lucru – amintiți-vă, WordPress este open-source și există zeci de mii de instrumente gratuite și premium pe care le puteți utiliza. Din fericire, un instrument care vă va ajuta să gestionați imaginile este complet gratuit și puteți să îl faceți și să funcționeze în minutul următor.

 1. Mergi la Pluginuri -> Adăugare nouă
 2. Căutați „Importați imagini externe” de Marty Thornley
 3. Instalați și activați pluginul

De obicei, nu recomandăm instalarea de pluginuri mai vechi de un an sau doi, dar acesta funcționează fără probleme, astfel încât să nu vă faceți griji.

În mod implicit, pluginul Importați imagini externe caută automat codul HTML al unei postări după ce faceți clic pe butonul de salvare. Deoarece ai importat deja conținutul dintr-un flux RSS, conținutul conține codul pentru poză, dar nu imaginea în sine. Norocos – asta înseamnă că odată apăsat butonul de salvare, pluginul îți va găsi postarea pe Wix, va recunoaște toate imaginile și le va descărca automat în biblioteca ta! Deci nu contează dacă aveți una sau o mie de imagini, pluginul ar trebui să le transfere pe toate.

Noroc cu noul dvs. blog WordPress!

Asta este. După cum v-am spus în primele rânduri, migrarea de la Wix la WordPress nu necesită mult timp și îndemânare. Dacă ați urmat toți pașii, ar fi trebuit să încheiați un nou blog WordPress care să conțină deja toate postările vechi ale Wix.

Deși acesta este sfârșitul blogului dvs. Wix, nu vă întristează. Considerați această migrare ca un pas înainte. WordPress este mult mai puternic decât Wix și vă va permite să-l dezvoltați în continuare. Acesta vă oferă un control complet asupra blogului dvs. și, dacă doriți, puteți câștiga bani cu ajutorul acestuia.

Învățarea WordPress durează ceva timp și puteți afla multe despre el. Deci nu fiți dezamăgiți dacă nu puteți îmbunătăți blogul într-o singură zi. Faceți-vă timp și dezvoltați-vă atât cunoștințele, cât și blogul dvs. și suntem siguri că veți fi fericiți că ați migrat blogul dvs. de la Wix la WordPress azi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked