Cum să vă mutați blogul de la Weebly la WordPress

Cum să vă mutați blogul de la Weebly la WordPress


Noua tehnologie a permis unui Joe obișnuit să obțină cele cinci minute de glorie sau să-și înceapă propria afacere din orice colț al lumii. Deci, chiar dacă nu aveți idee despre cum funcționează internetul, puteți să începeți în continuare blogul dvs. în următoarele câteva ore. În timp ce cineva care dorea să facă același lucru în urmă cu cincisprezece ani, trebuia să știe ceva sau două despre modul în care funcționează webul și cum să folosească instrumente de creare a web-urilor care erau rare atunci, aveți de unde să alegeți mult mai multe. Doar prin Googling pentru instrumente gratuite de creare web, s-ar putea să fi debarcat pe Weebly. Este un instrument destul de popular de drag and drop care vă permite să începeți rapid primul site. Arată cu adevărat frumos, nu cereți multe, dar vă permite totuși să aveți un site web frumos pe care să îl puteți apela.

De ce ai migra de la Weebly la WordPress?

Deși Weebly este un instrument nemaipomenit creat special pentru începători, pur și simplu nu te lasă să creezi un site personalizat pe care ți-l dorești cu adevărat. Pentru început, Weebly are limitele sale.

Weebly

Platforma gratuită vine cu câteva restricții care vă pot obliga să treceți la ceva mai bun. Și în lumea modernă, este greu să găsești ceva mai bun decât WordPress când vine vorba de gestionarea conținutului tău. Weebly nu este prietenos cu SEO. Adică, dacă doriți ca noul dvs. site să apară atunci când cineva caută un termen specific pe Google și pe alte motoare de căutare, va trebui să aveți un set specific de abilități pentru a face site-ul dvs. să apară acolo unde ar trebui să fie – pe prima pagină a Google.

Și nu există instrumente suplimentare pe care le puteți integra cu Weebly pentru a vă ajuta cu sarcini specifice de genul acesta. Pe de altă parte, WordPress oferă un depozit de peste 50.000 de plugin-uri gratuite care vă vor ajuta să realizați ceva pe site, fără a fi necesar să scrieți o singură linie de cod. Un alt lucru important este comerțul electronic. În timp ce înființarea unui magazin online cu Weebly este simplă, probabil că v-ați dat seama că Weebly ia un comision de 3% pentru fiecare tranzacție! Dacă ne întrebați, acesta este un no-no mare și un motiv imens pentru a schimba platformele.

Cum să mutați Weebly pe WordPress?

Dacă decideți că este în sfârșit momentul să transferați blogul dvs. de la Weebly la WordPress, ați făcut alegerea corectă. Și din fericire, transferul nu este la fel de complicat ca transferul altor bloguri către WordPress. În acest ghid, vă voi arăta fiecare pas pe care trebuie să îl faceți pentru a vă muta site-ul cu succes de la Weebly la WordPress. Da, vă va lua ceva timp să instalați toate pluginurile și să configurați totul, dar trebuie să știți că aceste tipuri de transferuri nu sunt ceva pe care oamenii de la Weebly voiau să îl faci. Așadar, desfășurați-vă mânecile și începeți.

Configurați un nou blog WordPress

Înainte de orice, veți avea nevoie de un blog WordPress. Aveți nevoie de un loc unde să transferați blogul dvs. Weebly, nu? Nu vă faceți griji; înființarea unui nou site nu este foarte mare. În loc să aflați despre cum funcționează serverele și cum să le configurați, aveți nevoie doar de o gazdă bună care să sprijine WordPress. Bluehost este unul dintre liderii de pe piață și puteți începe blogul dvs. WordPress cu doar câțiva dolari pe lună. Și nu numai această companie de găzduire vă va menține site-ul online, dar va instala automat WordPress pentru dvs. din momentul înregistrării și îl va menține în siguranță tot timpul..

Dacă nu aveți experiență în configurarea contului de găzduire, permiteți-ne să vă arătăm rapid cum să faceți asta:

1. Vizitați Bluehost făcând clic pe acest link și găsiți butonul „Începeți acum” care vă va duce la pasul următor

Bluehost

2. Alegeți-vă planul de găzduire – Bluehost vă oferă mai multe opțiuni din care să alegeți. Dacă este prima înregistrare a unui cont, vă sugerez să mergeți pentru cel de bază.

schimbă planul de găzduire

3. Aveți grijă de numele domeniului – Dacă aveți deja un domeniu, aici îl veți putea transfera și atribui pe noul blog. Dacă nu, introduceți pur și simplu domeniul dorit și Bluehost vă va anunța dacă este disponibil.

numele domeniului

Deci, în loc să înveți cum să instalezi WordPress și să încurci cu baze de date, poți avea întregul mediu gata după doar câteva clicuri ale butonului mouse-ului.

Importarea conținutului Weebly în WordPress

Dacă tocmai ați început site-ul dvs. Weebly, nu este necesar să explicați lucrurile. Dacă aveți doar câteva postări și pagini publicate, nu există niciun motiv să modificați pluginurile și să transferați unde puteți pur și simplu să copiați și să lipiți conținut de la un site la altul. Permiteți-mi să vă arăt ce am avut în minte:

 1. Deschide-ți prima postare Weebly
 2. Copiați întregul conținut
 3. Conectați-vă la noul dvs. site WordPress
 4. Navigați la postări -> Adăugare nou
 5. Lipiți conținutul
 6. Salvează modificările

După ce copiați și inserați prima postare, vă veți da seama că a durat doar un minut și asta doar pentru că probabil ați revenit la acest ghid pentru a citi următorul pas. Deci, dacă ați rămas cu mai multe postări, puteți fi efectuat în câteva minute. Nu trebuie decât să ștergeți blogul dvs. Weebly și ați terminat. Dar, șansele sunt să vrei să îți migrezi blogul Weebly care are zeci, dacă nu sute de bucăți de conținut. În acest caz, tehnica de copiere și lipire nu o va tăia.

Exportați Weebly RSS

Spre deosebire de alte instrumente care și-au eliminat deja suportul RSS pentru a îngreuna migrarea către WordPress, Weebly vă permite totuși să utilizați fluxul RSS. Nu ar conta mult, dar lucrul este că puteți utiliza o pagină RSS generată automat pentru a exporta întregul conținut de pe site-ul dvs. Weebly, pentru a putea importa ulterior în WordPress. Iată cum se face acest lucru:

 1. Deschide-ți site-ul Weebly
 2. Adăuga / 1 / hrana pentru animale la sfârșitul URL-ului (pe site-ul nostru demonstrativ Weebly, adresa URL pe care o căutăm este https://firstsiteguide.weebly.com/1/feed)
 3. Faceți clic dreapta oriunde pe pagină și alegeți opțiunea „Salvați ca”
 4. Salvați fișierul „feed.xml” pe computer (desktopul va fi bine)

Exportați Weebly RSS

Din păcate, WordPress și Weebly nu folosesc același format RSS, deci nu puteți utiliza importatorul WordPress. Dar după cum v-am spus deja, există peste 50.000 de plugin-uri WordPress și există câteva care pot importa cu ușurință fluxul RSS pe care tocmai l-ați descărcat. Gratuit.

 1. Accesați site-ul dvs. WordPress și conectați-vă
 2. Navigați la pluginuri -> Adăugare nou
 3. Căutați „Importați orice fișier XML sau CSV în WordPress” (cunoscut și sub numele de „WP All Import”)
 4. Instalați și activați pluginul
 5. Accesați All Import -> Import nou

  WP All Import fișier de încărcare

 6. Alegeți să încărcați un fișier și selectați feed.xml (fișierul descărcat mai devreme)
 7. Faceți clic pe „Continuați la pasul 2”

  WP All Import pasul 2

 8. Asigurați-vă că elementul „Element” este selectat și faceți clic pe „Continuați la pasul 3”

  WP All Import pasul 3

 9. Glisați și fixați titlul în titlu și conținutul în conținut

  Trageți și fixați titlul și conținutul

  Ghid de detectare automată

 10. Faceți clic pe „Continuați la pasul 4”
 11. Faceți clic pe „Detectare automată”, continuați și confirmați și executați importatorul făcând clic pe buton
 12. Accesați Postări -> Toate mesajele pentru a verifica dacă postările dvs. sunt importate

Exportul de pagini Weebly

Spre deosebire de postări, paginile Weebly nu au un flux RSS. Asta înseamnă că nu le poți importa la fel cum ai postat. Dar există o soluție diferită a problemei, dacă nu doriți să copiați și să lipiți manual conținutul din pagini (dacă aveți doar două sau trei pagini, copierea conținutului pe o nouă pagină în WordPress poate fi o soluție mai bună, să fim sinceri) :

 1. Deschide-ți site-ul Weebly
 2. Deschideți Setări și derulați în jos în partea Arhivă
 3. Introdu adresa ta de e-mail unde vei primi un fișier ZIP care conține întregul cod pentru site-ul tău Weebly
 4. Faceți clic pe butonul „Arhivare email” din partea dreaptă

Arhiva Weebly

Sperăm că veți primi e-mailul dvs. în minutele următoare. Experiența noastră ne spune că Weebly nu este atât de rapid cu trimiterea unui e-mail (dacă primiți unul pe primul loc), așa că dacă sunteți nerăbdători, puteți verifica pagina Setări încă o dată. De data aceasta ar trebui să vedeți fișierul exportat legat direct sub câmpul de e-mail, așa că în loc să așteptați e-mailul, puteți pur și simplu să faceți clic pe fișier pentru a-l descărca. Pentru a importa toate paginile, veți avea nevoie de un plugin diferit. Se numeste Import HTML 2. După cum puteți vedea în descriere, pluginul nu a fost actualizat de mai mult de doi ani. De obicei, nu sugerez instalarea de pluginuri care nu sunt actualizate atât de mult timp, dar acesta a fost testat și pot garanta că este sigur și funcționează în continuare impecabil.

 1. Descărcați pluginul
 2. Accesați site-ul dvs. WordPress
 3. Navigați la pluginuri -> Adăugare nou
 4. Faceți clic pe butonul „Încărcare plugin” din partea de sus a ecranului
 5. Alegeți fișierul pe care tocmai l-ați descărcat și instalați pluginul
 6. Navigați la Instrumente -> Import și selectați opțiunea instrument HTML
 7. Alegeți opțiunea „instrument de execuție” după care trebuie să fiți avertizat că nu ați selectat nicio opțiune
 8. Urmați linkul către pagina de setări și faceți clic pe „Salvați setările” fără a schimba efectiv nimic
 9. Accesați Înapoi la Instrumente -> Import și executați din nou instrumentul de import HTML
 10. Alegeți fișierul pe care l-ați exportat (cel primit în e-mail)
 11. Asigurați-vă că selectați opțiunea pentru importul unui singur fișier
 12. Faceți clic pe butonul „Trimite”

Importare HTML Weebly

Dacă totul a fost în regulă, ar trebui să terminați cu mai multe pagini noi pe care le puteți verifica accesând Pagini -> Toate paginile. Nu fiți leneși și deschideți fiecare pagină pentru a vedea dacă conținutul a fost importat corect.

Asigurați-vă că toate imaginile sunt acolo

Ca și în cazul majorității migrațiilor către WordPress, imaginile pot fi un cookie greu de înghițit. Uneori, imaginile se importă perfect și nu ai de făcut decât să te bucuri de noul tău blog. Pe de altă parte, s-ar putea să ajungeți să aveți imagini sparte care nu apar în postările și paginile dvs. Deci, înainte de a face orice altceva, deschideți-vă postările și paginile recent importate și încercați să localizați toate imaginile. Dacă descoperiți că imaginile sunt rupte, puteți încerca să le restaurați cu un alt plugin gratuit:

 1. Accesați pluginuri -> Adăugare nouă
 2. Căutați pluginul „Încărcare automată imagini”
 3. Instalați și activați-l

Încărcați automat imagini WordPress

Nu există setări pentru acest plugin. După instalare, va scana automat orice postare sau pagină pe care o editați. Pentru a face să funcționeze, trebuie să editați fiecare postare și să salvați modificările. Odată ce va găsi codul HTML pentru imagini, pluginul va încerca să localizeze fiecare imagine și o va descărca automat în galeria dvs. de tip WordPress, ceea ce înseamnă că veți avea imaginile pe noul dvs. site.

Redirecționați (acum vechi) postări și pagini Weebly către WordPress

Acum că aveți un blog nou configurat, nu doriți ca vechiul conținut Weebly să stea acolo în întuneric. Nu este bine nici pentru dvs., vizitatori, nici pentru SEO. Deci, cu excepția cazului în care tocmai ați început cu blogul Weebly și nu ați avut vizitatori, modalitatea corectă de a gestiona acest lucru este să redirecționați tot conținutul de la Weebly la WordPress. Făcând acest lucru, orice vizitator care ajunge pe site-ul dvs. Weebly va fi redirecționat automat către noul dvs. site WordPress. Dacă ați utilizat subdomeniul (dvs. site.weebly.com), puteți configura rapid redirecționarea:

 1. Deschide-ți site-ul Weebly
 2. Accesați Setări -> SEO
 3. Găsiți secțiunea „Cod antet” și copiați / inserați acest cod:

 1.  Schimbați „yournewwordpressdomain.com” în domeniul dvs. real
 2.  Salvați modificările și publicați

Capul Weebly
Acum, dacă deschideți site-ul dvs. Weebly, veți fi redirecționat automat către domeniul specificat în cod! Ușor ca asta. Dacă utilizați un nume de domeniu personalizat, va trebui să urmați acești pași:

 1. Conectați-vă la contul dvs. Weebly
 2. Accesați pagina Domenii
 3. Alegeți-vă domeniul personalizat și deschideți setările
 4. Găsiți opțiunea „Editați numele nume” și faceți clic pe butonul „Schimbare”
 5. Adăugați nameservers din noua dvs. găzduire
 6. Faceți clic pe „Salvați”

Acum trebuie doar să aștepți 1-2 zile pentru ca modificările să intre în vigoare. După aceea, oricine îți deschide domeniul va fi afișat conținutul de pe noul tău site WordPress.

Noul tău început

Dacă ați respectat toți pașii descriși în articol, ar fi trebuit să încheiați cu blogul dvs. Weebly transferat cu succes pe un nou site WordPress. Deși poate părea un sfârșit, este doar începutul noului tău blog. După cum am încercat să descriu în scurt timp în introducere, WordPress este mult mai puternic decât Weebly. În timp ce puterea este bună, va trebui să muncești din greu pentru a obține rezultate bune. Vă invit să aflați mai multe despre cum să alegeți o temă perfectă pentru noul dvs. blog și găsiți pluginuri uimitoare asta vă va ajuta să introduceți funcții noi pe care nu le puteți avea cu Weebly. Nu vă speriați de WordPress, dar începeți încet să aflați despre el și să vă îmbunătățiți site-ul dvs. zilnic. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să lăsați un comentariu. Voi fi mai mult decât fericit să te ajut.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map