Cum să vă mutați blogul de la Tumblr la WordPress

Cum să vă mutați blogul de la Tumblr la WordPress


În lumea modernă, începerea unui blog personal sau a unui site web simplu este destul de ușor. Nu este nevoie de codificare și nu trebuie să aveți experiență în dezvoltarea web. Aveți nevoie doar de voința de a începe un blog și un pic de navigare pentru a găsi platforma care vă va plăcea și doriți să o utilizați luni de zile și sperăm ani de carieră în blogging.

Una dintre acele platforme care vă vor ajuta să începeți primul blog este Tumblr. A fost foarte popular încă din primele zile în care a fost fondată în 2007. Fie că doriți să începeți un jurnal personal și să îl păstrați privat sau să scrieți un blog pe care îl puteți partaja cu prietenii, Tumblr a fost acolo pentru a vă ajuta. Încă este, nu ne înșelați, dar Tumblr pur și simplu nu se poate compara cu WordPress când vine vorba de multe aspecte ale bloggingului.

Dacă mai aveți un blog Tumblr pe care doriți să îl mutați acum pe WordPress, nu vă faceți griji. Există o soluție; și deși nu veți putea muta totul într-un singur clic al unui buton, cu ajutorul nostru veți putea finaliza întregul transfer fără probleme. După ce ai finalizat ultimul pas, blogul tău va fi gestionat de WordPress și vei ajunge în sfârșit să folosești toate avantajele WordPress care necesită aproximativ 60% din cota de piață CMS.

De ce ar trebui să-mi mut blogul de la Tumblr la WordPress?

Tumblr este o platformă uluitoare pentru un blogger casual. Dacă doriți doar să scrieți o postare aici și acolo, fără aștepți în privința personalizării, popularității și monetizării blogului dvs., nu trebuie să efectuați această schimbare. Tumblr arată cu siguranță și te conectează instantaneu la alți bloggeri care te pot ajuta să ajungi la oameni noi. Dar dacă te-ai gândit să fii mai serios cu blogul tău, WordPress este calea de urmat.

Pentru început, când vorbim WordPress.org, este o platformă open-source care vă permite să controlați întregul blog. După ce ai un blog pe WordPress, devii automat proprietarul acestuia. Din păcate, cu Tumblr, nu este cazul. Tumblr este deținut de Yahoo, așa că în cel mai rău caz, dacă compania decide să închidă platforma mâine, puteți să vă adio blogul dvs..

Dacă mergem mai departe, WordPress permite opțiuni de personalizare mult mai multe decât Tumblr. În loc de schimbări simple de culoare și temă, WordPress vă permite să utilizați mai mult de 50.000 de plugin-uri (gratuite și premium, care pot face minuni dacă le utilizați cu înțelepciune) și, de asemenea, zeci de mii de teme pe care le puteți adapta nevoilor dvs. Și dacă decideți să aflați mai multe (sau să angajați un profesionist care vă poate codifica funcțiile pentru dvs.), aproape că nu există limite pentru platformă.

Am scris deja despre diferențele dintre WordPress și Tumblr, așa că nu vom intra în multe detalii de data aceasta.

Pregătiți totul pentru transfer

Înainte de a trece la transferul în sine, va trebui să vă asigurați că aveți un site WordPress pregătit pentru schimbare.

Pentru început, va trebui să aveți un serviciu de găzduire în care veți instala WordPress. Când vine vorba de găzduirea unui site WordPress, vă recomandăm întotdeauna Bluehost – unul dintre rarele servicii de găzduire recomandate de WordPress. Puteți porni noul dvs. blog pentru self-hosting la prețul de 2,75 USD pe lună.

pagina de pornire bluehost

După ce alegeți un pachet și obțineți un nume de domeniu, va trebui să instalați WordPress. Oamenii care au încercat să instaleze manual WordPress cu ani în urmă, fără cunoștințe tehnice, s-ar putea să se sperie de acest pas, dar adevărul este că nimeni nu îl mai face manual. Bluehost a pregătit totul pentru tine, astfel încât să poți avea platforma populară instalată pe site-ul tău cu un singur clic al unui buton!

Mutați-vă blogul de la Tumblr la WordPress

Dacă ați pregătit totul, sunteți în sfârșit pregătit pentru transfer. Vă vom arăta cum să relocați totul pas cu pas; deși nu puteți fi efectuat în doar cinci minute, procesul este relativ simplu, așa că vă ridicați mânecile, luați o ceașcă de cafea sau acea bere artizanală importată nouă, vă veți bucura și dați clic departe.

 1. Accesați noul dvs. site WordPress și conectați-vă
 2. Din ecranul principal (tabloul de bord), accesați Instrumente -> Import
 3. Găsiți Tumblr în partea de jos a listei
 4. Faceți clic pe linkul Instalare acum sub lista Tumblr
 5. Odată instalat, faceți clic pe linkul „Execută importatorul”

Instalare instrument de importator Tumblr

După cum puteți vedea în descriere, acest instrument de importator vă permite să importați toate articolele (postările), schițele pe care le-ați salvat până acum, toate paginile și chiar fișierele media din contul dvs. Tumblr.

Creați o aplicație Tumblr

Pentru a vă conecta contul Tumblr la noul site web, va trebui să creați o aplicație care să efectueze transferul efectiv pentru dvs. (aveți încredere în noi; este mult mai ușor să înregistrați aplicația decât să faceți transferul manual).

 1. Vizita https://www.tumblr.com/oauth/apps
 2. Faceți clic pe butonul albastru „Accepta” pentru a continua
 3. Conectați-vă la contul dvs. Tumblr (cu excepția cazului în care v-ați autentificat deja)
 4. Faceți clic pe butonul verde „Înregistrare cerere”
 5. Completați „Numele aplicației”, „Website-ul aplicației”, „Descrierea aplicației” și „URL-ul apelului implicit”. Puteți lăsa afară restul câmpurilor
 6. Pentru câmpurile „Site Web pentru aplicații” și „URL de apelare implicită”, introduceți adresa URL a noului dvs. site web. Dacă nu sunteți sigur, verificați adresa URL din descrierea instrumentului importator pe care îl copiați

Înregistrați aplicația Tumblr

 1. Derulați înapoi la partea de jos a paginii, confirmați-vă că nu sunteți un robot și faceți clic pe „Înregistrați”
 2. Copiați și lipiți „Cheia consumatorului OAuth” și „Cheia secretă” în câmpurile din instrumentul Importator

Instrumentul Tumblr Importer Chei secrete

După ce copiați ambele chei în importator de pe noul dvs. site WordPress, instrumentele importatorului trebuie să vă anunțe că totul este în regulă. În cazul în care primiți o eroare, verificați dublu cheile.

Autorizați aplicația Tumblr

Pe același ecran, ar trebui să autorizați aplicația făcând clic pe link. După aceea, pur și simplu confirmați accesul făcând clic pe butonul verde „Permite”.

Permiteți aplicația Tumblr

Vă rugăm să rețineți că aplicațiile recent înregistrate au o limită de 1000 de solicitări pe oră (și 5000 de solicitări pe zi). Doar în cazul în care ați avut un blog uriaș pe Tumblr și aveți nevoie de mai mult decât atât, este posibil să solicitați o eliminare a limitelor imediat ce finalizați procesul de înregistrare.

Dacă conexiunea a avut succes, ar trebui să puteți vedea blogul dvs. Tumblr listat în instrumentul de importator WordPress. Faceți clic pe butonul „Importați acest blog” (în extrema dreaptă) și așteptați ca transferul să fie finalizat.

Importați blogul de la Tumblr la WordPress

Vă rugăm să rețineți că viteza transferului depinde de mai mulți factori, inclusiv dimensiunea blogului dvs., așa că aveți răbdare și lăsați instrumentul să își facă magia. Mai trebuie doar câteva înghițituri în așteptare și nu spargeți tastatura dacă lucrurile merg încet (veți avea nevoie de tastatură pentru a continua transferul).

Instrumentul importator vă va anunța după ce ați terminat și ar trebui să vedeți rezultatele pe aceeași pagină (postări importate, proiecte importate și pagini importate).

Nu ezitați să deschideți Postări -> Toate postările de pe tabloul dvs. de bord WordPress pentru a vedea dacă au fost importate postările și cum arată. Acum puteți să le preiați, să editați, să adăugați imagini prezentate sau să faceți orice doriți.

Redirecționați vizitatorii de la Tumblr la WordPress

Dacă ați condus un blog de succes pe Tumblr, este firesc să doriți să păstrați publicul. Așadar, acum că aveți totul pe noul blog WordPress, vă sugerăm să redirecționați vizitatorii de la Tumblr la WordPress.

 1. Accesați pagina Setări Tumblr
 2. Setări Tumblr

 3. Selectați numele blogului dvs.
 4. Setări Tumblr Nume blog

 5. Faceți clic pe butonul Editare temă
 6. Setări Tumblr Editează Tema

 7. Alegeți butonul Editare HTML
 8. Setări Tumblr Editare HTML

 9. În cod, găsiți și lipiți acest cod după etichetă:

Nu uitați să schimbați http://yourblog.com la adresa URL reală a noului dvs. blog.

Tumblr HTML personalizat

 1. Găsi etichetați același cod și lipiți acest cod după etichetă:

Tumblr HTML

 1. Faceți clic pe butonul „Actualizare previzualizare” și apoi pe butonul „Salvare” pentru a salva modificările.

Tot ceea ce ați făcut până acum vă va redirecționa cu succes vizitatorii Tumblr către noul dvs. site WordPress. Dar dacă cineva aterizează pe o anumită postare sau pagină de pe vechiul dvs. blog Tumblr, va ajunge să vadă o eroare. Pentru a rezolva acest lucru, va trebui să setați o altă redirecționare în WordPress.

 1. Accesați pluginuri -> Adăugare nou
 2. Găsiți pluginul „Redirecție”, instalați-l și activați-l
 3. Navigați la Instrumente -> Redirecționare
 4. Faceți clic pe butoane pentru a termina configurarea (nu este necesară nicio opțiune în acest moment)
 5. Accesați fila „Redirecții” și butonul „Adăugați redirecționare nouă” și completați-l în consecință:

Adresa URL sursă: .* / Post / \ d + / (. *)

Adresa URL a țintei: / 1 $

 În site-ul potrivit, alegeți opțiunea „Regex”

 • Faceți clic pe butonul „Adăugați redirecționare”
 • Redirecționați Tumblr către WordPress

  După ce ați făcut clic pe buton, setările vor fi salvate și toți vizitatorii blogului dvs. Tumblr vor fi redirecționați automat către noul dvs. blog WordPress! Felicitări; ți-ai mutat cu succes blogul Tumblr pe WordPress.

  Ce să faci după transfer?

  Deși acum blogul dvs. este găzduit cu mândrie de WordPress, asta nu înseamnă că ați terminat cu el. Dacă vă amintiți, am menționat că WordPress vă permite să vă personalizați blogul așa cum doriți.

  Pentru început, puteți găsi o nouă temă WordPress, care poate schimba aspectul blogului dvs. într-o secundă. Apoi, nu ezitați să răsfoiți pluginurile WordPress și să găsiți unele care vă vor permite să îmbunătățiți site-ul.

  De asemenea, nu uitați să vă anunțați prietenii și vizitatorii obișnuiți că v-ați mutat la WordPress – deschideți-vă paginile de socializare și spuneți-le care este noul dvs. domeniu. Poate chiar poți scrie o scurtă postare nouă despre cum ai trecut de la Tumblr la WordPress.

  Dacă sunteți nou pe platformă, probabil că veți dori să aflați mai multe despre WordPress și nu uitați să consultați ghidurile noastre de blog care vă vor ajuta să înțelegeți cum funcționează totul și toate lucrurile uimitoare pe care le puteți realiza cu WordPress.

  întrebări frecvente

  1. Unde postez un articol nou după transfer? Ar trebui să postez atât pe Tumblr cât și pe WordPress?

  După finalizarea transferului, toate lucrările ar trebui realizate doar în WordPress. Nu este nevoie să postați pe ambele site-uri (de fapt, ar trebui să evitați acest lucru, deoarece puteți ajunge să aveți un conținut duplicat care nu este bun pentru SEO) și să scrieți lucruri noi doar pe site-ul dvs. WordPress.

  1. Pot să-mi mut tema pe WordPress?

  Din păcate, nu este posibil să copiați sau să transferați pur și simplu aspectul blogului dvs. Tumblr pe WordPress. În timp ce acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, ar necesita codarea unei teme WordPress personalizate care să semene cu Tumblr, dar care necesită multă muncă și cunoștințe de codare.

  1. Este posibil să migreze adepți și comentarii?

  Din păcate, acest lucru nu este posibil.

  Înveliți

  Asta e. Dacă ați respectat fiecare pas din acest ghid, blogul dvs. ar trebui transferat cu succes către WordPress. Deși acest lucru poate părea un sfârșit, este de fapt doar începutul noului dvs. blog.

  După cum am spus deja, WordPress oferă multe alte opțiuni decât Tumblr. Faceți-vă timp, aflați mai multe despre WordPress și îmbunătățiți-vă blogul personal ca niciodată!

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Liked Liked