Cum să vă mutați blogul de la tipul mobil și TypePad la WordPress

Mobil Type și TypePad în WordPress


Înainte de a exista WordPress, alte sisteme de gestionare a conținutului au avut șansa de a-și prezenta opțiunile de blog în lume. Movable Type și TypePad au fost unul dintre primii care au încercat să capteze atenția bloggerilor aspiranți.

Și chiar când a intrat WordPress în joc, acești doi (din punct de vedere tehnic trei, dar înțelegeți asta) Tip mobil și TypePad executați pe același cod) nu am fost atât de diferiți. Totuși, de-a lungul a aproape douăzeci de ani, WordPress a continuat să evolueze și să modifice modul în care oamenii gândesc despre blogging și chiar întreaga lume a designului web.

pagina principală a mobilului

WordPress a început să acopere milioane de utilizatori și chiar mai multe site-uri web alimentate de cel mai popular sistem de gestionare a conținutului. Plugin-urile și temele au devenit ceva chiar și cei mai mulți utilizatori neexperimentați ar putea folosi, iar bloggingul și designul web au devenit ceva pe care toată lumea poate încerca să îl facă.

Din păcate, Movable Type și TypePad nu au putut urmări succesul WordPress, iar diferențele sunt acum enorme. Așadar, dacă mai aveți un blog care este alimentat de Movable Type și TypePad, este posibil să doriți să le transferați pe un blog WordPress găzduit.

De ce ai vrea să muti Movable Type și TypePad pe WordPress?

pagina de start tippad

Simplu spus, Movable Type și TypePad sunt lucruri din trecut. Sistemele nu ar fi putut respecta ritmul stabilit de o platformă open-source precum WordPress. În cazul în care dezvoltatorii WordPress au putut dezvolta pluginuri și teme pentru toți, Movable Type și TypePad s-au blocat.

Așadar, dacă doriți să vă actualizați blogul mobil / TypePad mobil și să introduceți funcții noi, va trebui să știți cum să tratați acest cod. Dacă decideți să instalați unul dintre pluginuri, va trebui să știți ce faceți și cum să îl instalați. Problema este că Movable Type și TypePad nu vin cu un program de instalare, astfel încât fiecare plugin are propriile sale reguli de instalare.

De asemenea, personalizarea este limitată. Dacă nu doriți să vă codați drumul către tema dorită, puteți uita să obțineți un blog frumos proiectat, unde, pe de altă parte, WordPress vă oferă opțiuni aproape nelimitate. Acesta este motivul pentru care, chiar dacă aveți un blog pe Mobable Type sau TypePad, Vă suger să transferați totul pe un WordPress găzduit de sine stătător, unde puteți avea un control deplin asupra site-ului dvs.

Cum să mutați tipul mobil și TypePad pe WordPress

Dacă citiți acest ghid, sunt sigur că aveți motivele dvs. pentru transferul altora la ceea ce tocmai am scris și, în mod evident, v-ați dat seama cât de puternic este WordPress. Așadar, fără alte întrebări, permiteți-mi să vă arăt cum să faceți transferul.

1. Pregătiți mediul WordPress

Să ai propriul site WordPress este calea de urmat, dar cu mai multă putere vine o responsabilitate mai mare. Și puteți simți asta chiar la primul pas în care trebuie să vă găsiți propria găzduire.

Pentru a instala WordPress, va trebui să configurați un mediu care să se ocupe de WordPress și de tot ceea ce vine cu acesta. Dacă începeți Googling pentru companiile de găzduire WordPress, veți da seama că există sute de opțiuni din care puteți alege. Dar permiteți-mă să vă ajut cu acest lucru spunând că Bluehost este alegerea mea numărul unu atunci când vine vorba de hostingul WordPress.

Această companie de găzduire este una dintre cele mai renumite din sfera bloggingului și este de fapt una dintre puținele recomandate oficial de către WordPress.org, ceea ce este o afacere uriașă!

WordPress Bluehost

Nu numai că veți obține cel mai bun serviciu, dar trebuie să configurați totul în câțiva pași simpli. Chiar dacă aceasta este prima oară de a te contrabandi cu companiile de găzduire, nu-ți face griji; Vă voi arăta cum puteți configura totul în trei pași simpli:

Pasul 1

Accesați Bluehost, unde veți găsi butonul „Începeți acum”. Faceți clic pe buton pentru a continua.

Bluehost

Pasul 2

Ar trebui să puteți vedea câteva planuri de găzduire pe acest ecran. Dacă nu știți exact ce aveți nevoie de la o companie de găzduire, vă sugerez cu tărie să îl alegeți pe cel de bază care vă oferă tot ceea ce aveți nevoie pentru blogul dvs..

schimbă planul de găzduire

Pasul 3

Dacă nu aveți deja un domeniu personalizat, puteți înregistra unul nou aici. Tastați orice vă place și Bluehost vă va spune dacă domeniul este disponibil și prețul acestuia. Obținerea acelui nume de domeniu perfect nu este o sarcină ușoară, așa că luați-vă timpul și alegeți cu înțelepciune.

numele domeniului

Mai există un lucru care îmi place la Bluehost. După ce ați terminat cu configurarea contului, pentru a instala WordPress, aveți nevoie de câțiva pași. Chiar dacă WordPress nu a fost niciodată greu de instalat, îmi amintesc câțiva ani în urmă, trebuind să mă descurc cu serverele FTP și bazele de date pentru a începe lucrurile. Acesta este acum un lucru al trecutului și poți uita să faci manual orice. Pur și simplu urmați instrucțiunile și, în doar câteva clicuri, veți avea instanța dvs. WordPress instalată și gata pentru pasul următor.

2. Exportați tipul mobil sau TypePad

Deoarece Movable Type și TypePad sunt create de aceeași companie, acestea rulează practic și același cadru de lucru, ceea ce înseamnă că, pe lângă alte lucruri, exportul de conținut este practic același:

 1. Accesați blogul dvs. Tip mobil sau Tip
 2. Autentificare
 3. Navigați la Bloguri -> Setări -> Import / Export
 4. Faceți clic pe butonul Export și așteptați completarea barei de progres
 5. Faceți clic pe linkul de descărcare
 6. Salvați fișierul creat de instrumentul de export pe desktop

Export de tip mobil

3. Importați în WordPress

Din fericire, WordPress vine cu suport autohton pentru importarea tipului mobil și a TypePad în propriul sistem. Asta înseamnă că, fără a fi nevoie să gestionați nicio aplicație terță parte, puteți importa totul în doar câteva clicuri de mouse:

 1. Accesați Instrumente -> Import
 2. Găsiți „Movable Type and TypePad” în listă
 3. Instalați și executați instrumentul importator
 4. Faceți clic pe butonul „Alegeți fișierul”
 5. Selectați fișierul exportat anterior
 6. Faceți clic pe butonul „Încărcați fișierul și importați”

Importați tipul mobil și TypePad

În funcție de dimensiunea blogului tău, acum vechi, poate dura ceva până se finalizează totul. Odată terminat, trebuie doar să atribuiți autorului. Puteți selecta autorul curent dacă sunteți proprietarul tuturor postărilor. În cazul în care aveți nevoie să alocați mai mulți autori, puteți crea altele noi aici și să le atribuiți postărilor.

Cu toate acestea, dacă uitați să faceți acest lucru sau vă răzgândiți cu privire la numele autorului, nu vă faceți griji, deoarece puteți oricând să editați mesajele importate, să modificați autorii și să faceți orice doriți. Acesta este un alt lucru minunat despre WordPress, care vă permite să vă gestionați blogul așa cum doriți.

4. Verificați manual conținutul

În teorie, totul ar trebui să fie în regulă, iar articolele dvs. ar fi trebuit să fie importate corect în WordPress. Cu toate acestea, vă sugerez să verificați manual conținutul.

Verificați postările

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să deschideți Postări -> Toate mesajele și să verificați dacă toate articolele dvs. sunt acum disponibile în WordPress. Simțiți-vă liber să deschideți oricare dintre postări, să le editați și să vedeți dacă totul arată bine.

5. Ce zici de imagini?

Dacă ați deschide oricare dintre postările dvs. care conțin imagini, ați fi bucuroși să vedeți că toate imaginile se încarcă corect. Din păcate, acest lucru nu înseamnă că imaginile au fost importate corect. Pentru a vă spune adevărul, imaginile nu au fost importate.

Movable Type și TypePad exportă numai fișiere text (nu uitați, acel fișier pe care l-ați descărcat și apoi importat prin instrumentul importator). În timp ce fișierul text nu conține imagini, acesta oferă codul HTML, care indică WordPress unde se află imaginile. Deci, imaginile se încarcă de fapt din vechile articole Movable Type / TypePad.

Pentru a corecta acest lucru, veți avea nevoie de ajutorul unui plugin WordPress gratuit.

 1. Navigați la pluginuri -> Adăugare nou
 2. Căutați imagini de încărcare automată
 3. Instalează și activează pluginul

Încărcare automată de imagini

Dacă acesta este primul dvs. plugin WordPress, veți fi fericiți să știți că nu există nicio configurație implicată. După ce îl instalați, totul funcționează automat. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți o postare și să o salvați. Nici nu trebuie să faceți modificări; ciudat, corect?

Pluginul este declanșat de această acțiune, iar ceea ce face este căutarea oricărui cod HTML care conține imagini. Odată găsit, pluginul descarcă imaginea din sursă și o încarcă automat în Media Media WordPress și o plasează în postare în același loc. Acest lucru este atât de ușor de făcut și îmi place să folosesc pluginul la transferul blogurilor.

Șansele sunt să aveți zeci, dacă nu chiar sute de postări pe blog pe care le-ați importat. Deci, în loc să faceți clic pe una, puteți înlocui imagini în masă:

 1. Deschideți postări -> Toate mesajele
 2. Selectați toate postările
 3. Selectați opțiunea Editare
 4. Faceți clic pe Aplicați
 5. Când apare noul ecran, faceți clic pe butonul „Actualizare”

Odată ce faceți acest lucru, WordPress va trata toate postările selectate în același timp, ceea ce înseamnă că toate vor fi salvate, iar pluginul va putea să funcționeze, adică să înlocuiască toate imaginile..

6. Redirecționați URL-urile vechi către cele noi

Din moment ce ați migrat de pe vechiul dvs. blog mobil sau TypePad, asta înseamnă probabil că l-ați avut de ceva timp. Asta înseamnă, din nou, că ați stabilit o anumită citire și că blogul dvs. a fost indexat de Google. Pentru a nu pierde niciun public, ar fi o idee inteligentă să se ocupe de legăturile permanente. Făcând acest lucru, oricine face clic pe linkul vechi ar fi totuși pe postarea potrivită.

 1. Deschideți Setări -> Permalink
 2. Alegeți „Structura personalizată”
 3. Copiați acest lucru în câmpul: /%year%/%monthnum%/%postname%.html
 4. Faceți clic pe butonul „Salvați modificările”

7. Personalizează-ți noul blog

Dacă ați urmat întregul ghid, probabil că v-ați dat seama cât de ușor este totul. Acum, partea amuzantă începe unde veți alege tema WordPress și instalați pluginuri noi.

În afară de a personaliza aspectul noului dvs. blog WordPress, nu uitați să îl securizați și să îl mențineți în mod regulat.

FAQ

Cât timp durează pentru a migra Movable Type / TypePad către WordPress?

Chiar dacă aveți mii de articole, întregul transfer durează aproximativ o oră. Și acesta este cazul numai dacă aceasta este prima oară când lucrați cu WordPress. Dacă sunteți familiarizați cu platforma, întregul lucru se poate face în chiar mai puțin timp. 

Totuși, ceea ce necesită timp este configurarea noului dvs. blog WordPress și personalizarea acestuia, ceea ce poate dura câteva zile, dacă nu săptămâni, pentru a face corect.

Pot să șterg blogul meu TypePad / Tip mobil în timpul transferului?

Pentru a vă asigura că totul se transferă corect (conținut și imagini), sugerez cu tărie să nu ștergeți blogul vechi până nu se va termina totul. După ce sunteți sigur că întregul conținut este transferat în siguranță pe noul dvs. blog WordPress, îl puteți șterge pe cel vechi.

Cum pot importa stilul blogului meu mobil sau TypePad?

Din păcate, importul stilului nu este posibil. Există două opțiuni după importul conținutului. Puteți să căutați o nouă temă WordPress pe care să o puteți personaliza pe placul dvs. și să o faceți similară cu blogul vechi.

Cealaltă opțiune este codarea manuală a șablonului pe care l-ați folosit pe Movable Type / TypePad. În acest caz, rețineți că sunteți pe punctul de a lua o mușcătură imensă care necesită abilități și cunoștințe de proiectare web. Și chiar dacă angajați un expert, acest lucru s-ar putea încheia ca un efort uriaș, care se traduce și într-o aventură scumpă.

Concluzie

Deși Movable Type și TypePad au fost concurenți formidabili în WordPress în istorie, astăzi este o poveste diferită. Dacă vă pasă de blogul dvs. și doriți să continuați să crești publicul, va trebui să transferați site-ul dvs. pe WordPress.

După cum ați putut vedea din acest articol, procesul de migrare este destul de simplu. Dar, din păcate, asta înseamnă și că nu trebuie să transferați totul. Așadar, concentrați-vă pe mutarea conținutului scris și a imaginilor și acordați-vă timp pentru a construi un nou mediu pe WordPress – acesta va plăti mai devreme decât credeți, deoarece veți avea un blog modern care va place tuturor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked