Cum să vă mutați blogul de la LiveJournal la WordPress

Cum să vă mutați blogul de la LiveJournal la WordPress


LiveJournal este un simplu serviciu de rețele sociale care se îndreaptă către apele de gestionare a conținutului. Această platformă a fost creată pentru fondatorul său, Brad Fitzpatrick, pentru a-și împărtăși cu ușurință activitățile cu toți prietenii liceului. Acest lucru s-a întâmplat încă din 1999, așa că ar trebui să luați în considerare faptul că nu există încă Facebook și Instagram disponibile.

Deși a avut o istorie și mai mulți proprietari pe tot globul, LiveJournal pur și simplu nu a putut ține pasul cu sistemele moderne de gestionare a conținutului precum WordPress.

De ce să migrezi de la LiveJournal la WordPress?

Dacă vă pasă de blogul dvs. și doriți controlul asupra acestuia, atunci ar trebui să luați în considerare mutarea blogului dvs. din LiveJournal cât mai curând posibil. Deși vă permite să scrieți postări pe blog și să le arătați lumii, LiveJournal oferă funcții și opțiuni minime. Nu puteți face multe pentru îmbunătățirea blogului dvs., iar dacă sunteți pe un plan gratuit, limitările sunt și mai importante.

Pe de altă parte, cu WordPress-ul propriu-găzduit, puteți face practic orice doriți. Limitele de proiectare sunt practic inexistente (dacă aveți tema corectă și cunoașteți drumul în jurul WordPress, HTML și CSS, puteți face orice doriți). Există peste 50.000 de pluginuri care pot extinde funcționalitatea site-ului dvs. și chiar mai mulți utilizatori care contribuie zilnic la WordPress.

Deci, fără să vă gândiți mult la asta, ar trebui să vă mutați blogul de la LiveJournal pe WordPress acum.

Să începem transferul

Dacă ați citit despre transferul Blogger pe WordPress sau orice alt ghid similar, nu voi judeca dacă vă temeți să faceți totul singur. De obicei, există numeroși pași implicați în migrarea unui blog. Dar există ceva bun despre LiveJournal până la urmă – este mult mai ușor să-l migrezi către WordPress decât orice altă platformă.

Din păcate, asta se datorează faptului că LiveJournal vine cu câteva restricții suplimentare. Nu poate fi redirecționat, ceea ce înseamnă că, chiar și după migrare, începeți practic un nou blog (când vine vorba de perspectiva SEO).

De asemenea, LiveJournal nu vă permite să importați imagini rapid, dar vă voi arăta un truc care ar trebui să funcționeze fără probleme.

1. Alege cea mai bună găzduire WordPress

Dacă încă nu sunteți destul de sigur cu privire la diferențele dintre self-gazduit și WordPress.com, citiți ce este atât de distinct în legătură cu aceste două platforme. Deoarece numai după ce cunoașteți aceste diferențe, vă veți da seama că versiunea self-gazda necesită o gazdă care să aibă grijă de noul dvs. site web.

Alegerea companiei de găzduire potrivită care vă va transmite blogul în lume este aproape un loc de muncă cu normă întreagă. Printre sute de companii de găzduire de acolo, este destul de dificil să te decizi cu privire la una care va face o treabă bună. În loc să-ți pierzi timpul comparând unul cu altul, permiteți-mi să sugerez Bluehost.

Aceasta este una dintre cele mai populare companii de găzduire WordPress și este acasă pentru mai mult de două milioane de site-uri web de pe glob. Când vă înscrieți, veți primi cel mai bun serviciu de găzduire, precum și un domeniu gratuit care va deveni o nouă adresă pentru blogul dvs..

Începând cu Bluehost este destul de simplu:

Pasul întâi – Obțineți oferta


pagina de pornire bluehost

Pentru a vă ajuta să începeți mai ușor această încercare, vă permit să faceți pur și simplu clic pe acest link care beneficiază de reducere. În loc de 7,99 USD pe lună, care este un preț standard, puteți obține site-ul dvs. găzduit cu prețul de până la 2,75 USD!

Pasul doi – Alegeți-vă planul de prețuri


planuri albastre

Fără să vă deranjeze cu detalii tehnice, permiteți-mi să vă spun doar că, după ce transferați blogul dvs. din LiveJournal, va fi mai mult decât suficient pentru a începe cu un plan de bază.

Acest plan va fi cel mai accesibil și veți obține tot ce aveți nevoie pentru a vă alimenta noul blog. Dacă vă dați seama că trebuie să vă îmbunătățiți blogul în viitor, aveți la dispoziție un singur clic sau un singur e-mail pentru a sprijini extinderea planului, deci nu vă faceți griji.

Pasul trei – Nume de domeniu


alege numele de domeniu

După cum am menționat anterior, planurile Bluehost vin cu un domeniu gratuit. Aceasta este o adresă a blogului dvs., pe care nu ar trebui să o schimbați frecvent (de fapt, nu recomand să o schimbați deloc odată configurată). Deoarece atât de multe nume de domeniu sunt deja luate, a devenit o muncă grea, cu un nume minunat, atât disponibil cât și ușor de reținut. Așadar, luați-vă timp și obțineți ajutor în alegerea unui nume de domeniu, dacă este nevoie.

2. Instalați WordPress

Înainte de a putea începe să lucrați la WordPress, unde veți putea importa blogul dvs. LiveJournal, trebuie să pregătiți mediul.

Din fericire, instalarea WordPress pe Bluehost este la câteva clicuri:

 1. Conectați-vă la cPanel din contul dvs. Bluehost
 2. Accesați secțiunea Website
 3. Selectați „Instalați WordPress”
 4. Faceți clic pe butonul Instalare
 5. Alegeți numele de domeniu în care să îl instalați
 6. Faceți clic pe „Opțiuni avansate” dacă doriți să modificați adresa de e-mail, numele de utilizator și parola pentru noua instalare WordPress
 7. Citiți acordurile de licență și servicii și bifați casetele dacă sunteți de acord cu totul (trebuie să fiți de acord pentru a continua)
 8. Faceți clic pe butonul Instalare acum

Asta este. După instalarea rapidă în opt pași, sunteți gata să vă mutați blogul LiveJournal pe WordPress!

3. Importați blogul LiveJournal pe WordPress

Importarea vechiului blog LiveJournal pe WordPress este ceva ce faceți în câteva clicuri. Va trebui să vă pregătiți datele de acreditare LiveJournal și veți fi gata să mergeți:

 1. Deschide-ți site-ul WordPress instalat recent accesând site-ul taleite.com/wp-admin
 2. Conectați-vă la site-ul dvs. WordPress
 3. Accesați Instrumente -> Import situat în meniul din partea stângă
 4. Găsiți „LiveJournal” care ar trebui să fie a patra opțiune din partea de sus
 5. Faceți clic pe butonul „Instalare acum” și așteptați câteva momente
 6. Faceți clic pe linkul „Rulați importatorul” care va înlocui butonul anterior „Instalare acum”

Importator LiveJournal

Tehnic, tocmai ați instalat cu succes primul dvs. plugin WordPress. Și după ce ați rulat importatorul, ar trebui să puteți vedea un ecran simplu care solicită câteva informații suplimentare.

Pentru a vă conecta la LiveJournal, introduceți numele de utilizator și parola pe care le-ați utilizat pe platformă.

Unul dintre lucrurile bune despre LiveJournal este că permite postări private. Deoarece acestea sunt protejate prin parolă, va trebui să introduceți o parolă pentru ei, dacă doriți să rămână așa. Dacă nu introduceți parola în acest moment, vă rugăm să rețineți că toate intrările de pe blogul dvs. LiveJournal vor fi importate ca postări publice, astfel încât oricine să le poată citi..

Importator LiveJournal

Înainte de a face clic pe butonul „Conectați-vă la LiveJournal și Import”, asigurați-vă că aveți suficient timp pe mâini pentru a finaliza lucrarea. În funcție de dimensiunea blogului tău LiveJournal, această acțiune poate dura chiar și câteva ore. Dar, deoarece nu există nicio acțiune necesară din partea dvs., asigurați-vă că puteți lăsa computerul pornit ceva timp.

Dacă aveți o mulțime de postări și comentarii, instrumentul ar putea arunca cu ușurință unele mesaje de eroare pe parcurs. Așadar, asigurați-vă că verificați calculatorul acum și apoi pentru a putea reîmprospăta procesul de importare. Dar nu vă faceți griji – chiar dacă trebuie să reîmprospătați pagina deoarece a apărut o eroare, importatorul va recunoaște toate intrările importate anterior și va continua procesul de import în loc să înceapă din nou.

După ceva timp, ar trebui să vedeți mesajul „Toate Gata”. În același moment, puteți să vă dați un maxim cinci, deoarece acest lucru înseamnă că v-ați transferat cu succes blogul!

4. Cum să gestionați imaginile?

Din cauza simplității instrumentului Importator LiveJournal, din păcate, imaginile nu pot fi importate automat. Dacă nu aveți o mulțime de postări și imagini de transferat, cea mai confortabilă opțiune ar fi să deschideți manual fiecare post din LiveJournal, să descărcați imaginile și apoi să le încărcați în postările WordPress corespunzătoare.

Dar, deoarece deja ai intrat în procesul de migrare a blogului, asta este probabil pentru că ai zeci, dacă nu chiar sute. Și cu fiecare postare, sunt de obicei alocate cel puțin două-trei imagini. Deci, pentru a importa totul, permiteți-mi să vă arăt o soluție mai bună:

 1. Accesați pluginuri -> Adăugare nou
 2. Căutați plugin pentru încărcare automată de imagini
 3. Instalați și activați-l

Din fericire, acest plugin funcționează pe pilonul automat. În loc să căutați imagini sau să vă încurcați cu orice setări avansate, trebuie doar să deschideți postări și să le salvați. Pentru a încerca acest lucru, încercați acest lucru:

 1. Deschideți postări -> Toate mesajele din meniul WordPress
 2. Deschide cea mai recentă postare
 3. Faceți clic pe butonul „Actualizați acum”

Imediat ce faceți acest lucru, pluginul va căuta automat imaginile localizate în postare. Dacă există imagini găsite, pluginul va descărca imaginea din sursă și o va încărca imediat în Media Media din WordPress. De asemenea, pluginul va avea grijă de cod și se va asigura că imaginile din această postare se încarcă de pe noul dvs. site WordPress, și nu de la vechea sursă.

Acum că ați asistat la puterea pluginului de încărcare automată a imaginilor, puteți repeta procesul pentru fiecare postare pe care o aveți. Sau, pentru a o face mai repede, puteți face acest lucru:

 1. Deschideți postări -> Toate mesajele
 2. Selectați toate postările (faceți clic pe caseta de selectare din partea de sus)
 3. Selectați opțiunea Editare
 4. Faceți clic pe Aplicați.
 5. Când apare noul ecran, faceți clic pe butonul „Actualizare”

Această acțiune va actualiza toate postările selectate și va permite pluginului pentru încărcare automată imagini să își facă treaba pe toate postările!

Ce zici de redirecționarea blogului meu LiveJournal la cel nou?

Atunci când migrează bloguri vechi către cele noi, de obicei, oamenilor le place să redirecționeze traficul, astfel încât să nu piardă niciun trafic. Aceasta este o practică bună și o sugerez cu tărie atunci când migrează către WordPress.

Din păcate, LiveJournal nu permite ceva de genul acesta. În loc să redirecționați, singurul lucru pe care l-ați putea face este să eliminați contul dvs. LiveJournal și să sperați că Google și alte motoare de căutare vor prinde pe noile linkuri cât mai curând posibil.

Îmbunătățește-ți noul blog WordPress

În timp ce gestionarea imaginilor lipsă finalizează procesul de migrare, blogul dvs. WordPress este la începuturile sale. Da, conținutul este funcțional și, sperăm, ați reușit să importați toate imaginile.

Dar blogul tău este încă un diamant dur. WordPress îți oferă o putere extraordinară, dar probabil vei avea nevoie de ceva timp pentru a-l descoperi. Ar trebui să începeți să aflați despre WordPress, să găsiți o temă și să instalați primele pluginuri care vă vor ajuta să ieșiți.

După aceea, nu uita să înveți cum să-ți monetizezi blogul. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să lăsați un comentariu sau să mă contactați prin e-mail.

FAQ

Ar trebui să-mi șterg blogul LiveJournal?

Da, ar trebui să ștergeți blogul dvs. LiveJournal după ce totul a fost mutat cu succes. Deoarece nu puteți face nimic în ceea ce privește redirecționările, vechiul blog va sta doar în cale și va confunda oamenii. Dar asigurați-vă că îl ștergeți numai după ce ați verificat că totul este mutat cu succes pe noul dvs. blog WordPress.

Ajutor! Importatorul a încetat să mai funcționeze!

Nu vă faceți griji; dacă aveți o mulțime de articole și comentarii care trebuie importate, este tipic ca instrumentul importator să nu mai funcționeze, chiar și de câteva ori în timpul procesului. Tot ce trebuie să faceți este să reîmprospătați pagina și va relua procesul de importare, deoarece nu s-a întâmplat nimic.

Am uitat să introduc parola pentru postările private și acum sunt publice. Pot rezolva asta?

WordPress vă permite să protejați parola cu orice parolă, astfel încât să puteți rezolva acest lucru cu ușurință. Deschideți fiecare dintre mesajele pe care doriți să le protejați cu o parolă și editați-o. În partea dreaptă a ecranului, găsiți setările de vizibilitate și schimbați starea postării în Protecție cu parolă.

Concluzie

Transferul de conținut de la LiveJournal la WordPress este un proces prietenos pentru începători, care nu durează mult. Și chiar dacă apar probleme pe parcurs, cred că toate problemele din timpul migrației merită foarte bine, deoarece rezultatul este destul de mulțumitor – faptul că un nou blog este alimentat de unul dintre cele mai puternice gestionări de conținut din lume care, practic, nu cunoaște limite.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map