Cum să utilizați pagina Personalizare pentru a edita tema WordPress

WordPress-Customize-options.png


Doar una dintre caracteristicile uimitoare ale WordPress care l-a făcut atât de popular în rândul bloggerilor este posibilitatea de a folosi teme. Fără cunoștințe tehnice, oricine poate avea acum un site web frumos proiectat, pe care toată lumea îl va iubi.

Dar, chiar dacă temele WordPress vă servesc totul pe un platou, asta nu înseamnă că ar trebui să lăsați lucrurile neschimbate după instalarea unei teme. Majoritatea elementelor care formează un site web sunt predispuse la personalizare. În funcție de o temă, este posibil să schimbați titluri, fonturi, culori, text, imagini și cam tot ce doriți.

Desigur, este posibil să faceți mult mai multe dacă știți să codați, dar nu este motivul pentru care sunteți aici. Deoarece WordPress vă permite să modificați temele printr-un Customizer prietenos pentru începători, vă vom arăta cum să îl accesați și cum să personalizați tema pe care o alegeți. Deoarece fiecare articol are opțiuni de personalizare diferite, vom folosi douăzeci și șaptesprezece în scopul acestui tutorial.

Cum să accesați pagina de personalizare WordPress

Pagina de personalizare WordPress este cunoscută și sub numele de Personalizator WordPress. A fost introdus în versiunea 3.4 și de atunci permite utilizatorilor să previzualizeze un site în timp ce se fac modificări. Care este o modalitate mai bună de a vă personaliza site-ul, dar de a vedea versiunea live a acestuia în siguranță din spatele scaunului dvs.? Cea mai mare parte a acestui lucru este că aceste modificări nu afectează site-ul live, astfel încât vizitatorii dvs. nu pot vedea ce faceți până când nu salvați modificările.

Pentru a accesa personalizatorul WordPress, vă rugăm să navigați la Aspect -> Personalizare.

Pagina de personalizare WordPress

Asta este. WordPress a deschis pagina principală a blogului dvs. și a inclus Personalizatorul în partea stângă a ecranului. Sunteți gata să începeți să faceți modificări pe site-ul dvs..

Cum să personalizați un site WordPress

Pentru început, să ne concentrăm asupra opțiunilor din partea stângă a ecranului.

În partea de sus a paginii, WordPress vă va anunța numele site-ului dvs. Chiar sub aceasta, va afișa numele temei pe care o utilizați în prezent. Dacă doriți să comutați teme, trebuie doar să faceți clic pe butonul „Schimbare” și să alegeți orice altă temă instalată pe blogul dvs..

Identitatea site-ului

Pentru început, trebuie să schimbați câteva opțiuni care sunt cruciale pentru identitatea site-ului dvs. Dacă aveți un logo sau doriți să adăugați unul, faceți clic pe butonul „Selectați logo-ul”. Alegeți orice imagine din Media Library sau încărcați una nouă. De obicei, un logo este o imagine pătrată care vă reprezintă sau compania dvs. Dacă selectați una din douăzeci și șaptesprezece, sigla va apărea chiar lângă titlul site-ului. Aceasta ar putea fi diferită dacă utilizați orice altă temă WordPress.

Identitatea site-ului

Titlul și eticheta site-ului ar trebui să fie unice pentru fiecare site web. Nu numai că acestea vor apărea pe pagina principală, ci vor afecta în mod direct modul în care blogul dvs. este afișat pe paginile cu rezultatele motorului căutat. Din această cauză, este imperativ să dați un nume site-ului dvs. și să scrieți o descriere cu o singură propoziție ca etichetă.

Nu uitați să adăugați o pictogramă a site-ului. Această imagine mică apare în browser-ul utilizatorilor din partea de sus a ferestrelor și a filei. Acestea arată, de asemenea, utilizatorilor care marcheaza oricare dintre paginile dvs. sau creează orice fel de comenzi rapide. Pictograma site-ului poate ajuta oamenii să-și recunoască mai ușor blogul. Oamenii își selectează de obicei logo-urile ca pictogramă a site-ului. Ar trebui să fie pătrat și cel puțin 512 × 512 pixeli lățime și înălțime.

colorate

După cum au demonstrat deja multe tipuri de culori, culorile pot contura întregul site web. Doar prin selectarea culorilor principale, puteți seta un ton diferit al site-ului dvs. și puteți atrage tipul corect (sau greșit) de utilizatori. Indiferent dacă alegeți culori în funcție de diferite studii sau după propria afinitate, fila Culori din Customizer vă va permite să faceți modificările necesare.

colorate

Când vine vorba de douăzeci și șaptesprezece, puteți alege între trei scheme de culori și puteți personaliza culoarea textului antet.

Unele alte teme vă vor oferi și mai multe opțiuni și este posibil să puteți personaliza fiecare culoare de pe site. Totul depinde de cât de mult efort depune dezvoltatorul pentru a construi opțiunile temei.

Antet media

Antet media

Anteturile au devenit unul dintre cele mai importante elemente de design ale unui site web. În temele moderne, anteturile conțin de obicei imagini și videoclipuri, așa că este firesc să puteți selecta media singură. Am acoperit deja detalii Media Header, așa că vă rugăm să vedeți cum să personalizați un antet de site în WordPress.

Meniuri

Meniul

Următorul panou vă permite să adăugați și să editați meniuri de navigare în WordPress. Deoarece este important ca fiecare site să aibă cel puțin un meniu de navigare, trebuie doar să înveți cum să adaugi meniuri în WordPress. Această filă vă permite să faceți la fel, dar cu funcția Previzualizare Live, astfel încât să puteți vedea și testa imediat rezultatele.

Widget-uri

Când deschideți panoul Widgets, veți vedea file care reprezintă toate locațiile disponibile în care puteți utiliza widget-uri. Când am vorbit despre cum să adăugați widget-uri la WordPress, am menționat că acestea depind de o temă pe care o utilizați.

Widget-uri

De obicei, vor fi cel puțin câteva zone pregătite pentru widget pe care le puteți utiliza. Dacă utilizați douăzeci și șaptesprezece, veți vedea opțiuni pentru a adăuga widget-uri la Bara laterală, subsolul 1 și subsolul 2.

Deschideți oricare dintre locațiile disponibile, adăugați și modificați widget-urile în timp ce vedeți modificări în partea dreaptă a ecranului. Este frumos, nu-i așa?

Pagina frontală statică

Dacă tema selectată acceptă paginile frontale statice, acest panou vă va permite să alegeți tipul de pagină frontală. Cu douăzeci și șaptesprezece, puteți avea cele mai recente postări afișate pe pagina de pornire sau puteți selecta o altă pagină.

Pagina frontală statică

În cazul alegerii unei pagini statice, WordPress va deschide un alt set de opțiuni care vă permite să alegeți o primă pagină și o pagină de postare. Dacă nu vă place unul dintre cele pe care le aveți deja, faceți clic pe linkul „Adăugare pagină nouă” pentru a crea o nouă.

Opțiuni temă

Dacă decideți să utilizați o pagină statică pentru prima pagină, WordPress va adăuga un panou suplimentar în Customizer. Aici puteți alege aspectul paginii dvs. principale și selectați paginile care vor fi afișate în oricare dintre secțiunile disponibile ale temei.

Opțiuni temă

CSS suplimentare

Foile de stil în cascadă (CSS) este limbajul folosit pentru descrierea stilului oricărui document scris în HTML. Site-urile WordPress folosesc CSS pentru a defini culorile, marginile, fonturile și multe alte aspecte ale designului. Până la versiunea 4.7 a WordPress, utilizatorii au fost nevoiți să modifice direct fișierele de stiluri sau să utilizeze Editorul de aspect pentru a schimba anumite stiluri ale site-ului..

CSS suplimentar în WordPress

Dar acum, este suficient să deschideți panoul CSS adițional în Customizer. Aici vă puteți scrie propriul cod CSS personalizat care va afecta imediat site-ul.

Faceți clic pentru a edita

Toate elementele disponibile pe panoul ecranului din stânga cu opțiuni obțin, de asemenea, un pictograma de editare circulară în panoul de previzualizare. Doar făcând clic pe pictograma de lângă oricare dintre elemente, WordPress își va deschide setările respective în partea stângă.

După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, există pictograme de cerc albastru lângă titlu, linie de etichetă, caseta de căutare și widgeturile postărilor recente.

Faceți clic pentru a edita

Nu există nicio diferență în setările pe care le schimbați, dar această caracteristică este plăcută pentru aceia dintre voi care se luptă cu nomenclatura elementelor. Așadar, de exemplu, dacă încă nu sunteți sigur ce este un antet sau pur și simplu nu puteți vedea unde se produce efectul modificării, îl puteți modifica în continuare făcând clic pe pictograma.

Vizualizați diferite dimensiuni ale ecranului

În partea de jos a WordPress Customizer, puteți găsi controale de ecran. Aceste pictograme mici vă permit să schimbați rapid vizualizarea site-ului. Poti sa vezi cum arată blogul pe computere desktop, tablete și smartphone-uri. Acest lucru este ideal pentru verificarea capacității de reacție a temei curente (cum se comportă tema pe dimensiuni de ecran diferite).

Controlul ecranului

Este vorba despre ceea ce îți place

După cum puteți vedea din toate setările disponibile la Customizer, este posibil să modificați orice temă WordPress prin opțiuni ușor de utilizat găsite pe această pagină. Unele teme vor avea mai multe sau mai puține opțiuni, dar să vă faceți timp pentru a le parcurge pe toate. Să ai un site unic este important.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map