Cum să utilizați câmpuri personalizate în WordPress

Cum să utilizați câmpuri personalizate în WordPress


În timp ce scriai articolul precedent, este posibil să fi defilat în zona câmpurilor personalizate din editorul de postări.

Această caracteristică WordPress simplă, dar totodată atât de puternică, poate trece neobservată de începători, dar este de fapt o caracteristică care îți poate transforma, fără îndoială, site-ul tău simplu și simplu într-un portal dinamic ceea ce va atrage noi vizitatori.

Permiteți-ne să vă arătăm mai multe despre câmpurile personalizate și cum să le folosiți pe site-ul dvs.:

 • Care sunt câmpurile personalizate și cum funcționează
 • Cum să listați postările cu un câmp personalizat specific
 • Afișează bara laterală folosind câmpuri personalizate
 • Schimbați antetul, subsolul sau bara laterală pentru postări individuale cu câmpuri personalizate
 • Implementați mai ușor câmpurile personalizate avansate cu codul tematic ACF
 • Afișează starea ta de spirit sau o melodie cu câmpuri personalizate

Care sunt câmpurile personalizate și cum funcționează

Care sunt exact câmpurile personalizate? Aceste câmpuri mici permit oricărui utilizator să introducă informații suplimentare despre postare. Aceasta este cunoscută sub numele de meta-date, adică „date despre date” și vă permite să atașați informații suplimentare la postările dvs. Valorile pe care le puteți introduce în câmpurile personalizate pot varia de la ceva simplu precum adăugarea unui text sau un număr la postarea dvs., adăugarea de imagini, schimbarea stilurilor prin câmp sau efectuarea de fapt a orice vă trece prin minte.

Câmpuri customizate

Poate că totul va fi mai clar cu un exemplu.

Imaginați-vă că conduceți un site web dedicat jocurilor video. Scrieți știri și publicați remorci, jucați cu hardware-ul pentru jocuri, astfel încât să puteți vorbi despre asta și, desigur, scrieți recenzii după sosirea jocurilor noi. După ce ați scris o recenzie și ați plasat capturi de ecran și videoclipuri de joc în articol, probabil că doriți să afișați informații importante despre joc.

În loc să ascundeți cele mai importante informații despre un joc în textul lung, este posibil să doriți să afișați scorul unui joc, numele dezvoltatorului și editorului care leagă site-ul web, data lansării etc. Da, câmpurile personalizate sunt ceva care vă poate ajuta să faceți magie.

Dacă permiteți autorilor dvs. să introducă aceste informații într-un câmp personalizat, puteți extrage ușor informațiile și le puteți afișa pe lângă recenzie. Ați văzut infoboxuri pe site-urile de recenzii. Dacă faceți acest lucru, toate recenziile pot avea un șablon standardizat – acest lucru poate îmbunătăți experiența utilizatorului, atât pe față, cât și pe partea din spate..

Urmând exemplul site-ului web pentru jocuri, veți ajunge să aveți mai multe câmpuri personalizate pe care autorii dvs. le pot introduce și pe care le arătați cititorilor:

Informații despre apeluri de serviciu

Acestea sunt informațiile pe care autorii dvs. le-ar introduce în câmpuri personalizate și le puteți afișa la fel într-o postare. Dar cum?

Afișați toate câmpurile personalizate:

Dacă aveți doar un câmp sau doriți să afișați toate câmpurile dvs. în același loc, puteți conecta meta-date toate simultan cu o funcție simplă:

 1. Deschide single.php
 2. Găsiți funcția_content () și lipiți acest cod înainte sau după acesta (în funcție de locul unde doriți să afișați câmpuri personalizate):
 3. Salvează modificările

Afișați câmpul personalizat specific:

Asta e. Această funcție simplă va rămâne acum agitată și va afișa toate câmpurile personalizate dintr-o postare. Dar ce dacă doriți să afișați alt câmp într-o poziție diferită sau dacă doriți să afișați doar o singură cheie? Apoi veți utiliza o abordare ușor diferită și veți defini cheia care va fi afișată:

 1. Deschideți fișierul single.php
 2. Găsiți conținutul și c / p următoarele:
ID, „cheie”, adevărat); ?>
 1. Înlocuiți „cheia” cu câmpul personalizat pe care îl utilizați într-o postare. De exemplu: „Editor”
 2. Salvează modificările

Această funcție va verifica fiecare postare din buclă și va căuta un câmp personalizat numit „Editor”.. Dacă a fost găsită cheia, valoarea acesteia va fi afișată. Puteți personaliza în continuare modul în care este afișat un câmp personalizat prin adăugarea unei clase și stilul clasei cu CSS sau puteți introduce direct HTML în valoarea câmpului.

Câmpuri personalizate condiționate:

Dacă doriți, puteți utiliza câmpuri personalizate ca condiționate. Să rămânem cu exemplul și să spunem că există momente în care nu vei putea cunoaște data de lansare pentru jocul despre care scrii. În loc să tastați un câmp personalizat, puteți automatiza procesul și să îi spuneți WordPress să scrie „TBA” (care va fi anunțat) în câmpul Data lansării, dacă nu există date adăugate de utilizator:

ID, „Data lansării”, adevărat);
if ($ release_date) {
?>


A fi anuntat.

OK, o vom încheia de aici. Acesta este cel mai de bază mod de utilizare a câmpurilor personalizate. Acum, însă, că ați acoperit elementele de bază, puteți efectua cu adevărat orice. Puteți, de exemplu, să vă arătați starea de spirit sau o melodie pe care o ascultați. Sau puteți afișa o listă de postări care conțin cheie și / sau valoare specifică. Cerul este limita.

Cum să listați postările cu un câmp personalizat specific

Câmpurile personalizate sunt o modalitate excelentă de extindere a funcționalității postărilor. În loc să-i lăsați pe utilizatori să trateze codul, îi puteți lăsa să introducă o valoare într-un câmp personalizat și să facă ceva cu informațiile respective – există posibilități infinite.

Uneori, când utilizați deja câmpuri personalizate specifice, poate fi necesar să listați postările cu aceste câmpuri.

De exemplu, dacă scrieți recenzii despre joc și aveți deja câmpuri personalizate în care afișați editorul, genul, partiturile etc. într-o casetă de informații separată din recenzia dvs., s-ar putea să doriți să afișați doar jocuri de la editorul respectiv, jocuri din genul FPS sau doar recenziile cu un scor de 10.

Acest tip de informații ar putea fi cu adevărat interesante pentru vizitatorul tău. Puteți să le permiteți să răsfoiți recenziile jocului dvs. cu mult mai multe detalii sau permiteți-le să vadă cele mai bine cotate 10 jocuri pe site-ul dvs.. Chiar dacă nu doriți să publicați o listă nouă, această metodă vă poate ajuta cu extragerea datelor – în loc să creați un articol din aceasta, puteți lista toate postările cu anumite proprietăți doar în scop de cercetare..

În opinia noastră, cea mai bună modalitate de listare a postărilor sortate după un câmp personalizat este prin crearea unui nou șablon de pagină și afișarea unei liste pe o nouă pagină. Această metodă vă permite să vă organizați paginile și să utilizați cu ușurință o nouă pagină pentru a afișa ceea ce aveți nevoie. În rândurile următoare, urmează să vă arătăm cum puteți găsi toate postările cu un câmp personalizat specific și / sau valoarea acestuia și să le afișăm pe o nouă pagină.

1. Creați un șablon personalizat:

Să rămânem cu exemplul de recenzie a jocului în care dorim să afișăm toate jocurile de la Bethesda Softworks (a spus cineva Fallout?). Pentru început, va trebui să creați și să pregătiți un șablon personalizat:

 1. Creați un șablon de pagină personalizat și denumiți-l bethesda-games.php
 2. Copiați și inserați următorul cod în fișier:
 3. 
  
  
  
   'editor',
  'meta_value' => 'Bethesda'
  ));
  
  if (are_posts ()) while (are_posts ()): the_post ();
  ecou '„;
  titlul();
  ecou '„;
  endwhile;
  
  wp_reset_query (); ?>
  
  
  
  
 4. Salvează modificările

Codul este gata să parcurgă toate câmpurile personalizate și să găsească doar cheile „Editor” cu valoarea „Bethesda”. Puteți schimba cheia și valoarea în orice doriți. Dacă doriți să afișați toate postările cu câmpul personalizat „Publisher” care conține orice valoare, pur și simplu eliminați rândul „meta_value” în întregime.

Nu uitați să schimbați titlul șablonului în ceva ce veți recunoaște mai târziu.

2. Adăugați pagina:

Acum șablonul dvs. este gata, astfel încât să puteți continua crearea listei:

 1. Navigheaza catre Pagini-> Adăugare nou
 2. Adăugați un titlu
 3. În partea dreaptă, găsiți „Atribute de pagină”
 4. Selectați șablonul din lista verticală „Șablon”
 5. Publicați pagina

Asta e! Acum, dacă deschideți noua dvs. pagină, puteți vedea lista tuturor postărilor dvs. care conțin câmpuri personalizate cu valorile pe care le-ați ales.

Acum trebuie să adăugați text la noua dvs. pagină, să modelați lista și să găsiți cel mai bun mod de a-l arăta vizitatorilor dvs. Sperăm că această metodă vă va ajuta să sortați postările dvs. la un alt nivel și că vă veți bucura.

Afișați bara laterală folosind câmpuri personalizate

A fost introdusă o bară laterală în versiunea WordPress 2.2. De atunci, a devenit un mod popular de a afișa conținut suplimentar și mai des, temele WordPress vor avea una implicit una în care puteți plasa orice widget-uri doriți.

Deși foarte util, nu doriți ca bara laterală să fie prezentă peste tot. De obicei, aceste bare sunt afișate oriunde în afara paginii de pornire. Și nu există o astfel de opțiune de a activa și dezactiva cu ușurință bara laterală.

Deci, de ce să nu-l faci singur. În această parte a articolului, vă vom arăta cum să introduceți bara laterală într-un câmp personalizat și să o sunați doar pentru postările dorite.

1. Pregătiți șablonul:

 1. Deschideți fișierul page.php sau single.php
 2. Găsiți următorul cod:
 3. Înlocuiți codul cu acesta:
 4. ID, „sidebar”, adevărat);
  get_sidebar ($ bara laterală);
  ?>
  
 5. Salvează modificările
 6. Creați un șablon personalizat unde va fi bara laterală
 7. Deschideți fișierul sidebar.php
 8. Copiați totul din sidebar.php și lipiți în fișierul dvs. șablon personalizat
 9. Salvează modificările.

Acum trebuie să deschideți o postare sau o pagină unde puteți găsi „câmpuri personalizate” sub Editorul Text / Vizual. Pentru a adăuga o bară laterală la acea postare / pagină, faceți următoarele.

2. Folosind bara laterală în câmpuri personalizate:

 • Tastați „barra laterală” sub numele câmpului dvs. personalizat
 • Tastați numele șablonului dvs. personalizat ca valoare de câmp
 • Asta e. Dacă ați lăsat câmpurile personalizate goale, postarea dvs. va fi fără bara laterală, în timp ce în celălalt caz, bara laterală ar trebui să se încarce dacă ați făcut totul corect.

  Schimbați antetul, subsolul sau bara laterală pentru postări individuale cu câmpuri personalizate

  De obicei, un site web WordPress va avea un singur antet, subsol și o bară laterală deja definită de tema pe care o utilizați. Fiecare are funcțiile și designul lor stocate în fișiere separate, care sunt numite de temă și apoi afișate pe site, unde este nevoie. Deoarece fiecare parte a temei este stocată într-un fișier diferit, le puteți modifica cu ușurință, fără să vă faceți griji că veți încurca întregul site și puteți schimba modul în care se comportă doar un antet, un subsol sau o bară laterală pe site-ul dvs..

  Dar uneori, un element nu va fi suficient și, de exemplu, veți dori să vă schimbați antetul. Dacă doriți să-l schimbați pentru întregul site, sunteți deja gata – deschideți header.php și modificați-l așa cum doriți. Dar dacă doriți să adăugați un anunț într-un antet numai pentru postările dvs. unice? Sau poate modifica antetul doar pentru o singură postare din întreaga colecție, fără a schimba restul?

  Încă o dată, câmpurile personalizate vă vor ajuta.

  1. Pregătiți fișierul:

  Înainte de a utiliza un câmp personalizat pentru a schimba anteturile, subsolurile sau barele laterale, ar trebui să aveți un fișier pregătit. Să presupunem că doriți să schimbați un antet pentru o postare sau două și ați creat un nou fișier numit header-header2.php unde ați modificat designul sau ați inserat o publicitate specifică postării. Înainte de a putea continua cu crearea unui câmp personalizat, asigurați-vă că fișierul este codat corect și funcționează pe site-ul dvs. După ce fișierul este gata și este gata, puteți continua.

  Fii atent la denumirea fișierului – dacă încercați să schimbați antetul, noul dvs. fișier antet ar trebui să arate astfel: header-newname.php

  2. Înlocuiți codul:

  1. Deschideți fișierul single.php
  2. Caută get_header (); o parte a codului care este de obicei în partea de sus a paginii single.php
  3. Înlocuiți funcția cu următoarele:
  4. global $ wp_query;
   $ postid = $ wp_query-> post-> ID;
   $ header = get_post_meta ($ postid, "antet", adevărat);
   if (! goală ($ antet)) {
   get_header ($ antet);
   } altfel {
   get_header ();
   }
   wp_reset_query ();
   
  5. Salvează modificările

  Cu acest cod, i-ai spus WordPress să caute un câmp personalizat „antet” în fiecare postare. Dacă a fost găsit un câmp personalizat cu acest nume, WordPress își va lua valoarea și va folosi numele de fișier ca antet pentru acea postare.

  3. Modificați un antet prin câmpul personalizat:

  Dacă aveți header-header2.php încărcat în tema dvs., îl puteți apela acum într-un câmp personalizat:

  1. Deschideți o postare pentru care doriți să schimbați un antet
  2. Derulați în jos și navigați la câmpuri personalizate
  3. Introduceți un câmp nou și denumiți-l „antet”
  4. Introduceți „header2.php” în valoarea câmpului
  5. Actualizați sau publicați postarea

  Dacă nu există erori în dvs. header-header2.php fişier, noul antet ar trebui să apară în partea de sus a postării pentru care ați făcut modificarea. Totuși, toate celelalte postări vor încărca fișierul dvs. antet standard definit de temă.

  După cum ați observat, vi se cere să introduceți doar numele de fișier al noului dvs. fișier antet după partea „antet-”. Din cauza aceasta, este important să numiți corect noul dvs. antet și adăugați partea „antet” înainte de numele real pe care îl utilizați în câmpul personalizat.

  Același lucru este valabil și pentru bara laterală sau fișierul de subsol, modificând get_sidebar () și get_footer () o parte a codului.

  Implementați mai ușor câmpurile personalizate avansate cu codul tematic ACF

  Câmpurile personalizate reprezintă o parte inevitabilă a practicilor fiecărei teme WordPress. Aceste câmpuri permit tuturor să includă informații suplimentare despre postare, dar, din păcate, această caracteristică WP standard este destul de brută. Începătorii au nevoie de ceva timp pentru a se obișnui să folosească câmpuri personalizate, iar dezvoltatorii trebuie să petreacă mult timp în plus pentru a codifica în jurul lor.

  Acesta este motivul pentru care Câmpuri personalizate avansate Pluginul (ACF) este atât de popular printre utilizatorii WordPress din întreaga lume. Acest plugin gratuit numără mai mult de 1 milion de instalări active în acest moment și nu vedem de ce numărul va începe să scadă. ACF vă permite să creați câmpuri personalizate puternice, profesionale și intuitive printr-un editor vizual.

  Deși destul de popular, ACF necesită în continuare cunoștințe de codificare și mult timp pentru dvs. dacă intenționați să implementați aceste câmpuri într-o temă. Da, crearea unui grup de câmp este ușor, dar afișarea acestor câmpuri nu este o astfel de bucată de tort. Și de aici intervine Codul tematic ACF pentru a salva dezvoltatorii.

  Codul temei ACF

  PRET: Gratuit

  Codul temei ACF pentru WordPress

  Acest plugin minunat este produsul a doi dezvoltatori care au decis că este timpul să nu mai piardă timpul la scrierea repetată a aceluiași cod de mai multe ori. Când dezvoltați o temă sau modificați una existentă, Advanced Custom Fields necesită un dezvoltator să implementeze codul potrivit la locul potrivit în cadrul unei teme. Întrucât nu a existat o modalitate mai ușoară, un dezvoltator a trebuit să memoreze fragmentul și toate caracteristicile unei API pentru a face munca.

  A explicat Aaron Rutley, unul dintre creatori blogul:

  „Când implementăm un câmp într-o temă WordPress, este probabil să uit numele câmpului, a fost„ profil_imagistică ”sau„ profil_photo ”? De asemenea, este posibil să uit cum am setat câmpul să fie returnat, a fost ID, URL sau Array? M-am trezit să editez constant grupul de câmp pentru a afla ”.

  Și aici este cazul în care codul tematic ACF poate ajuta un dezvoltator. După instalarea acestui plugin gratuit, care este descărcat de mai mult de 4.000 de ori, puteți economisi timp atunci când aveți de-a face cu codul. Ori de câte ori publicați, editați sau actualizați un grup de câmpuri în câmpuri personalizate avansate, acest plugin uimitor va genera automat necesitatea codului pentru implementarea câmpurilor în orice temă.

  Veți găsi acest cod redat în partea de jos a paginii. Lângă fiecare fragment, veți găsi o pictogramă din clipboard care vă va ușura copierea codului. Acum nu trebuie să memorați nimic și vă puteți relaxa atunci când lucrați cu câmpuri personalizate.

  Deși pluginul este deja indispensabil pentru orice dezvoltator de acolo, Aaron spune că intenționează deja să extindă Codul tematic ACF:

  „Planificăm să adăugăm sprijin pentru câmpuri terțe părți mai populare în viitor. De asemenea, intenționăm să oferim dezvoltatorilor un control mai mare asupra codului generat. ”

  În timp ce pluginul este gratuit atunci când este asociat cu versiunea gratuită de ACF, veți avea nevoie de un Versiunea PRO dacă utilizați o versiune extinsă a câmpurilor personalizate avansate. ACF Theme Code Pro generează cod pentru toate celelalte tipuri de câmp ACF Pro precum câmpul Clonă, Galerie, repetor și conținut flexibil.

  Afișează starea ta de spirit sau o melodie cu câmpuri personalizate

  Blogging-ul ar trebui să fie distractiv. Chiar dacă scrii articole despre subiecte serioase, blogul tău ar putea avea în continuare acel lucru sau două, ceea ce îl face un pic mai distractiv pentru un cititor mediu. Poate fi orice – o mică notă a autorului, o imagine amuzantă sau poate adăugați o stare de spirit în care ați fost în timp ce scriați articolul. Poate chiar ați dori să adăugați un titlu de melodie pe care îl ascultați.

  În această parte, suntem pe cale să vă arătăm cum să implementați cu ușurință o caracteristică pentru afișarea unei stări de spirit / melodie în postările dvs.. Nu va trebui să instalați alte plugin-uri și funcția nu vă va ocupa mare parte din spațiu. Este o linie simplă de text care poate fi adăugată automat în partea de sus sau de jos a postării tale.

  1. Să adăugăm o „caracteristică a dispoziției”:

  1. Deschideți fișierul single.php
  2. Copiați și lipiți următorul cod pe locul unde doriți să vă afișați starea de spirit:
  3. $ customField = get_post_custom_values ​​("dispoziție");
   if (isset ($ customField [0])) {
   ecou ""." Stare de spirit: ". $ CustomField [0]."„;
   }
  4. Salvează modificările

  Stare de spirit a câmpurilor personalizate

  Acum că ați pregătit WordPress pentru dispozițiile dvs., sunteți gata să le afișați în orice postare doriți. În mod implicit, WordPress nu vă va arăta starea de spirit și nu va exista nicio dispoziție implicită pe care o va încărca până când veți decide să afișați una. Dacă în schimb doriți să adăugați o melodie, pur și simplu schimbați „starea de spirit” în „cântec” din prima linie de cod și puteți schimba și numele clasei de pe a treia linie.

  2. Adăugați starea de spirit / melodia într-o postare:

  Pentru a intra într-o stare de spirit sau o melodie, va trebui să o scrieți într-un câmp personalizat:

  1. Deschideți o postare pentru care doriți să scrieți o dispoziție
  2. Derulați în jos până când vedeți „Câmpurile personalizate”.
  3. Dacă nu aveți câmpuri personalizate afișate sub conținutul postării, faceți clic pe „Opțiuni de ecran” în partea de sus a ecranului editorului și bifați caseta de lângă „Câmpuri personalizate”.

  4. Scrieți „starea de spirit” în câmpul de nume sau „cântec” dacă ați decis să mergeți cu ea
  5. Scrieți orice doriți în câmpul „Valoare” – aceasta va fi dispoziția / melodia afișată în postarea dvs.
  6. Faceți clic pe butonul „Adaugă câmp personalizat”
  7. Publicați-vă postarea

  3. Stilează-l:

  După cum puteți vedea din doar trei linii ale codului, aceasta este cea mai simplă formă de adăugare a unui câmp personalizat. Dacă doriți să vă stilați starea de spirit cu unele CSS, puteți vedea că codul a adăugat deja clasa „my_mood” la textul dvs. Pentru a modifica stilul, faceți următoarele:

  1. Deschideți fișierul style.css
  2. Copiați și lipiți codul:
  3. .starea mea {
   Culoarea albastra;
   }
  4. Adăugați orice stil CSS care vă place
  5. Salvează modificările.

  Sperăm că acest lucru va fi suficient pentru a vă începe să personalizați „funcția de spirit / melodie” pentru propriul blog și sperăm că „albastru” nu va fi o valoare frecventă cu care vă confruntați. Dacă nu doriți să vă publicați starea de spirit, pur și simplu nu scrieți nimic în câmpul personalizat „starea de spirit”.

  Rezumând

  Dacă altcineva a creat un câmp personalizat pentru dvs. (cum ar fi o temă sau un dezvoltator de pluginuri), utilizarea acestuia pentru îmbunătățirea blogului dvs. este destul de ușoară. Dar sperăm că acest articol v-a ajutat să personalizați câmpurile pe cont propriu.

  Cu modificări simple ale codului pe care vi l-am arătat, puteți crea și gestiona propriile câmpuri personalizate care vă vor ajuta să generați un blog unic. Veți putea extrage informațiile de care aveți nevoie și veți simplifica procesul de scriere și generare de conținut. Ce părere aveți despre câmpurile personalizate din WordPress?

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Liked Liked