Cum să personalizați antetul site-ului dvs. WordPress

Personalizează-wordpress-header.png


Antetul WordPress este cea mai înaltă secțiune și, fără îndoială, cel mai important element vizual al unui blog WordPress. Întrucât este primul lucru pe care îl vor vedea vizitatorii după încărcarea site-ului dvs., este esențial să acordați o atenție suplimentară atunci când personalizați antetul.

De obicei, antetul WordPress afișează o imagine sau un videoclip care este folosit pentru a capta atenția vizitatorilor. De cele mai multe ori, vă puteți aștepta și la un meniu de navigare acolo. De când social media a devenit populară, mulți utilizatori WordPress tind să pună icoane sociale acolo, astfel încât alții să poată ajunge la profilurile lor mai repede.

Deși acest element este un modul standard care poate fi găsit pe fiecare site, caracteristicile unui antet WordPress depind exclusiv de o temă pe care o utilizați. Deși majoritatea temelor gratuite și premium vă vor permite să gestionați imagini și videoclipuri pe care le puteți ajusta în detaliu, unele nu vă vor permite personalizarea antetului. Sperăm că ați selectat o temă bună WordPress din primul grup și acum sunteți interesat de modul de personalizare a antetului site-ului dvs. WordPress. Dacă nu, va trebui să editați fișierele cu temă. Nu există nicio cale.

Cum să adăugați imagini și videoclipuri într-un antet WordPress

Pentru a accesa editorul, vă rugăm să navigați la Aspect -> Antet din meniul de bord WordPress din partea stângă.

Alternativ, puteți găsi editorul de antet din Aspect -> Personalizare -> Media antet. Deoarece opțiunile depind de fiecare temă, vă rugăm să rețineți că „Antetul media” poate avea un nume diferit sau s-ar putea să nu apară deloc pe listă. În scopul acestui tutorial, ne vom concentra pe marea temă de douăzeci și șaptesprezece.

Antet Media în WordPress

Primul lucru care trebuie observat după ce faceți clic pe link este acela WordPress a deschis o pagină demonstrativă a site-ului dvs. cu toate opțiunile din partea stângă. Acest lucru vă permite să vedeți modificările la antet în timp ce le efectuați. Este întotdeauna plăcut să vezi cum va afecta noua imagine sau video pe pagina ta de pornire chiar înainte de a salva setările noi. Cu previzualizarea live, puteți experimenta liber cu diferite videoclipuri și imagini fără a vă afecta vizitatorii.

Videoclip antet

Videoclipurile sunt considerate a fi mai importante decât imaginile. Deci, dacă adăugați unul la antetul dvs., acesta va înlocui imaginea care există deja. Puteți adăuga un videoclip în antetul WordPress în două moduri diferite. De obicei, videoclipurile pe care le adăugați aici vor fi fără sunet, deoarece altfel ar irita vizitatorii.

Încărcați video în format .mp4

Pentru a utiliza un videoclip din Media Library sau a încărca unul nou, va trebui să utilizați .mp4 format. Acesta este singurul format pe care WordPress îl acceptă în acest moment, așa că va trebui să vă adaptați la asta. Întrucât aceste tipuri de videoclipuri pot deveni destul de mari, este important ca dvs. reduceți dimensiunea fișierului cât mai mult posibil. Videoclipul MP4 poate obține cu ușurință peste câteva sute de megabyte per fișier și asta este ceva care nu este acceptabil pentru un blog.

Dimensiunea recomandată a unui videoclip în pixeli va depinde de tema dvs. Cu douăzeci și șaptesprezece, este a recomandat ca videoclipul dvs. să fie de 2000 × 1200 pixeli.

Dacă aveți un astfel de videoclip, faceți clic pe butonul „Select video”. Apoi alege unul din Media Library sau încarcă un videoclip nou. Veți vedea imediat rezultatele pe pagina dvs..

Folosiți un videoclip de pe Youtube:

Antet video YouTube

Folosirea unui videoclip de pe Youtube este mult mai simplă. După ce găsiți unul care vă place, pur și simplu copiați și inserați URL-ul în formular. Imediat ce inserați linkul, WordPress va încărca videoclipul și vă va arăta previzualizarea site-ului dvs..

Dacă utilizați un videoclip, WordPress va utiliza imaginea antetului ca un fundal de rezervă.

Ce este o imagine fallback? Până la încărcarea videoclipului, utilizatorii dvs. vor vedea în mod tradițional un spațiu gol pe locația sa. Pentru a evita acest lucru, imaginea fallback le permite să vadă o imagine în schimb. De asemenea, având în vedere că nu toate browserele pot reproduce videoclipuri, o imagine va fi utilizată în cazurile în care oamenii nu pot vedea videoclipul pe care l-ați ales. Din această cauză, chiar dacă utilizați un videoclip, este crucial să alegeți o imagine de antet pentru acele cazuri de margine.

Imagine antet

În mod implicit, WordPress arată automat o imagine de antet din care puteți vedea Aspect -> Antet editor. Aici, puteți vedea imaginea de antet curentă, încărcată anterior (dacă nu ați încărcat imagini de antet, nu veți vedea această opțiune) și o fotografie sugerată.

Dacă nu doriți să aveți o imagine de antet, trebuie doar să faceți clic pe butonul „Ascundeți imaginea”.

Pentru a schimba o imagine, faceți clic pe butonul „Adăugați o nouă imagine” care va deschide Media Library. Aici veți putea selecta fotografii pe care le-ați adăugat deja pe site-ul dvs. sau încărcați altele noi.

Adaugă o nouă imagine de antet în WordPress

După alegerea unei imagini, va fi posibil să o decupați la dimensiunile recomandate. Dacă doriți ca imaginea să se potrivească perfect cu tema dvs., vă recomandăm să o recortați. De asemenea, este recomandat ca imaginea dvs. să aibă aceleași dimensiuni ca și videoclipul dvs. (dacă utilizați unul, desigur).

Dacă există mai multe imagini încărcate sau sugerate, puteți să faceți clic pe butonul „Randomize header uploaded / suggested”. WordPress va alege apoi la întâmplare o imagine pentru antetul dvs. Aceasta este o opțiune frumoasă pentru aceia dintre voi care doresc să facă schimb de imagini la fiecare câteva zile.

Nu vă neglijați antetul WordPress

Atât dintr-o perspectivă vizuală cât și funcțională, antetul WordPress este o caracteristică crucială a blogului tău. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să treceți cu vederea doar designul acestuia. Deoarece tema dvs. vă acordă privilegiile de a personaliza în detaliu antetul, utilizați opțiunile disponibile pentru a schimba videoclipuri și imagini după bunul plac. Utilizatorii dvs. vor vedea cu plăcere că ați investit ceva timp în personalizare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map