Cum să găsiți și să editați rapid codul din teme și pluginuri

găsi-edit-WordPress-code.png


Lucrul cu WordPress poate fi ușor. În comparație cu multe alte sisteme de gestionare a conținutului, este într-adevăr ușor. Chiar și tu, dacă nu ai nicio legătură cu codul sau designul, poți totuși să creezi blogul tău WordPress și poți începe să scrii și să publici conținut în câteva minute. Dacă aveți nevoie să vă extindeți blogul WordPress, puteți face asta instalând câteva dintre milioanele de pluginuri și teme disponibile pe internet.

Dar, dacă vă puneți ceva mai serios în legătură cu site-ul dvs., mai devreme sau mai târziu, va trebui să personalizați un lucru sau două. Oricât de bună este o temă sau un plugin, câte opțiuni obțineți cu ea, pur și simplu nu este posibil ca totul să fie modificabil. De exemplu, veți putea modifica un titlu și câteva butoane importante, dar cum puteți face o schimbare dacă un anumit element nu poate fi modificat prin opțiunile personalizator și tema / plugin-ul? O modifici singur.

În funcție de cât de mult știi despre WordPress, modificarea fișierelor poate fi o slujbă de două minute sau se poate prăbuși întregul site după ce petreci ore întregi în personalizare. Înainte de a începe modificarea fișierelor, asigurați-vă că sunteți la curent cu ceea ce faceți și că aveți întotdeauna o copie de rezervă plasată în siguranță într-un folder în afara serverului dvs..

Dacă ați decis că este timpul pentru modificări, s-ar putea să vă blocați la un prim pas – găsirea fișierului corect unde se află codul. Întrucât WordPress constă din zeci de fișiere diferite, un începător poate avea probleme în a le găsi. Dezvoltatorii WordPress nu au o problemă cu asta, deoarece ei știu deja acest lucru Ierarhie de șabloane pe de rost. Dar dacă nu sunteți interesat de codificare, ar trebui să știți despre aceste pluginuri care vă pot ajuta foarte mult.

Ce fișier

PRET: Gratuit

Ce fișier

Odată ce ai în urmă ideea că prescurtarea pentru acest plugin este WTF, vei vedea cât de mișto este într-adevăr pluginul. După ce îl instalați și îl activați, Ce fișier va crea un element de meniu simplu direct pe bara de instrumente, chiar lângă numele de utilizator și fotografia dvs. interesantă. Dacă acum deschideți orice pagină pe site-ul dvs., veți putea să treceți peste elementul din meniul Fișier și ce plugin vă va spune ce piese de șablon au fost utilizate pentru a crea acea anumită pagină.

Pluginul vă va permite să faceți clic pe numele șablonului care vă va conduce la pagina de editare. În timp ce acest lucru poate fi excelent pentru a face mici modificări, fiți foarte atenți dacă editați fișierele șablon direct de pe WordPress.

După cum puteți vedea deja, pluginul este destul de simplu, dar vă poate ajuta să identificați piesele șablon pe care doriți să le modificați rapid. Restul depinde de tine. De aceea dorim să introducem un alt plugin gratuit care vă poate ajuta și mai mult.

Localizator cu șiruri

PRET: Gratuit

Localizator cu șiruri

Atunci când găsiți șablonul potrivit nu este suficient, String Locator este aici pentru a vă ajuta. Imaginați-vă că doriți să modificați un element HTML specific în tema dvs. sau orice plugin pe care l-ați instalat. Puteți localiza rapid elementul inspectându-l prin browserul dvs., dar veți avea în continuare probleme pentru a afla fișierul care a redat elementul respectiv. Deoarece lucrați acum cu teme și pluginuri personalizate, fișierele pot avea nume diferite de cele obișnuite. Este posibil ca un dezvoltator să fi plasat un cod într-un fișier separat, pentru a facilita dezvoltarea ulterioară și puteți obține căutarea codului prin sute de fișiere. În schimb, puteți utiliza String Locator.

Dacă alegeți să folosiți acest plugin, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la ce șablon este utilizat pentru a produce șirul special pe care îl căutați.

Indiferent dacă căutați un cuvânt, o frază întreagă sau o bucată de cod, acest plugin îl va putea găsi.

Tot ce trebuie să faceți este să navigați la Instrumente -> String Locator și începeți să căutați. Pluginul va scana apoi toate fișierele cu temă și plugin instalate și va găsi termenul de căutare. Puteți chiar să selectați tema / pluginul specific pentru care poate căuta pluginul.

După ce apăsați butonul Căutare și permiteți câteva secunde ca String Locator să își facă magia, rezultatele vă vor afișa șirul, fișierul în care se află și numărul unui rând. Pluginul vă va permite să editați fișierul respectiv și vă va evidenția imediat fraza de căutare!

Acum puteți schimba orice parte a oricărei teme / pluginuri, puteți traduce părțile hardcodate ale acestora și puteți uita de scanarea manuală prin fișiere care vă sunt necunoscute.


În timp ce aceste instrumente WordPress vă pot ajuta foarte mult, vă recomandăm în continuare să aveți grijă de site-ul dvs. Dacă nu sunteți complet sigur ce schimbări faceți, asigurați-vă că aveți întotdeauna o copie de rezervă nouă și considerați să angajați un profesionist pentru a face munca pentru dvs. De asemenea, rețineți că mulți dezvoltatori nu vă vor putea ajuta dacă faceți greșeli modificând o temă sau un plugin de unul singur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map