Cum să creați shortcodes WordPress și să lucrați cu ele mai ușor

Cum să creați shortcodes WordPress și să lucrați cu ele mai ușor


Comenzile scurte WordPress sunt etichete mici care sunt folosite ca scurtături pentru a executa funcții specifice în postări și pagini. Puteți recunoaște comenzile scurte prin paranteze pătrate care înconjoară un cuvânt simplu sau o frază. Acestea au fost introduse în versiunea 2.5 cu o misiune de a ajuta oamenii să execute funcții în mod simplu.

După cum probabil știi deja, WordPress folosește limbajul de programare PHP pentru a se alimenta. Deci, atunci când doriți să adăugați o caracteristică specifică direct la postări și pagini, va trebui să scrieți codul în editorul de text. În schimb, codurile scurte permit utilizatorilor să înlocuiască întregul bloc de cod cu un termen simplu și să-l ruleze doar publicând o postare. Uimitor, nu-i așa??

În acest ghid, puteți afla:

 • Cum se utilizează shortcodes WordPress
 • Cum se creează un shortcode simplu
 • Cum se utilizează shortcodes în Text Widget

Citire recomandată: Cursuri WordPress de Udemy

Cum se utilizează shortcodes WordPress

Coduri scurte în editorii de text și vizual

Pentru a utiliza shortcodes, nu trebuie să știm să codăm sau să înțelegem cum funcționează în backend. WordPress în sine, precum și majoritatea temelor și pluginurilor WordPRess, utilizează coduri scurte diferite pentru a permite utilizarea multor funcții avansate.

De exemplu, pentru a afișa întreaga galerie de imagini, trebuie doar să utilizați [Galerie] shortcode care vine instalat cu WordPress. Majoritatea codurilor scurte pot fi utilizate în forma lor de bază, cum ar fi exemplul anterior.

Codurile scurte sunt înlocuite de conținutul real imediat ce publicați sau previzualizați o postare sau o pagină.

Parametri shortcode

Mai des decât nu, codurile scurte pot avea parametri suplimentari. Adăugându-le informații suplimentare, puteți personaliza și modifica ieșirea. De exemplu, în timp ce codul scurt [galeria] afișează toate imaginile atașate postării, este posibil să se schimbe asta. Codul scurt de galerie vă permite să specificați imaginile după ID-ul lor, astfel încât să puteți afișa doar imaginile specifice sau chiar să includeți imagini care nu fac parte din acea postare anume.

De asemenea, este posibil să definiți o dimensiune a galeriei și multe alte lucruri, oferind parametri suplimentari. Iată un exemplu:

[ID-uri de galerie = “1,5,7” size = “medium”]

Galeria din acest exemplu ar arăta doar imagini cu numere de identificare specificate. În acest caz, dimensiunea va fi modificată automat în mediu. Și obțineți toate acestea cu un simplu shortcode. Acum imaginați-vă cum ar arăta întregul lucru dacă ați fi pe cale să adăugați manual codul PHP, care ar avea zeci, dacă nu sute de linii. Vă mulțumim, shortcodes!

Etichete de început și de încheiere

Unele scurtături mai complexe pot avea etichete de început și sfârșit. Deci, în loc de un cod scurt, veți ajunge să aveți două cu conținut specific între ele.

De exemplu, un plugin Google Maps vă poate permite să afișați o locație pe hărți prin intermediul codului scurt. Cele mai multe dintre aceste pluginuri vor avea etichete de început și sfârșit, în timp ce adresa ar trebui să fie scrisă între ele. Iată un exemplu:

[[hărți]] New York, SUA [[/ hărți]]

După cum puteți vedea din exemplu, eticheta finală începe întotdeauna cu un semn slash „/”. Având ambele etichete, WordPress poate identifica mai ușor părțile shortcodes.

Lucrați în editorul de text

Shortcodes WordPress

Deși sunt doar comenzi rapide către funcții, codurile scurte sunt de fapt criptografii specifice WordPress. Așadar, dacă încercați să scrieți un cod scurt în editorul vizual, WordPress vă va arăta imediat ieșirea (sau doar marcatorul) a codului scurt. Dacă ai urmat exemplul galeriei și ai scris codul scurt în editorul vizual, vei vedea că WordPress și-a afișat imediat conținutul (vezi prima imagine din acest post pentru a vedea cum funcționează).

Dacă doriți să editați un cod scurt și să lucrați cu parametrii săi, treceți la un editor de text care vă permite să vedeți structura oricărui cod scurt.

Comenzile shortcode WordPress implicite

Codurile scurte sunt de obicei gestionate de teme și pluginuri. Fiecare dezvoltator ajunge să înregistreze codurile scurte pe cont propriu, deci fiecare este diferit. Ce face un cod scurt, care sunt parametrii și funcțiile sale, depind exclusiv de pluginul și tema specifică pe care le utilizați.

De exemplu, un plugin care vă ajută să afișați o locație pe Google Maps poate avea [[hărți]] cod scurt, unul care afișează formularele de abonament va utiliza [[formular]] și așa mai departe.

Fiecare produs este diferit, așa că asigurați-vă că verificați descrierea și documentarea temelor și pluginurilor pentru a afla mai multe despre utilizarea lor specifică.

Dar, WordPress vine cu un set de coduri scurte implicite pe care le puteți utiliza fără să instalați extensii suplimentare. În mod implicit, acestea sunt coduri scurte cu care puteți lucra:

 • – încorporați fișiere audio
 • [legendă] – înfășurați legendele în jurul conținutului
 • [încorporare] – înfășurați articolele încorporate și setați dimensiunile maxime ale acestora
 • [galerie] – afișează galeria de imagini
 • – arată o colecție de fișiere audio și video
 • – încorporați fișiere video

Evadarea shortcodes (afișarea textului shortcodes fără executarea acestuia)

Uneori, poate doriți să afișați text care reprezintă un cod scurt în loc să-l executați. Dacă ați încercat să adăugați un shortcode atât la text, cât și la editorii vizuali, v-ați dat seama că acesta a fost executat cu ambele ocazii.

Pentru a afișa textul unui cod scurt, utilizați paranteze duble: [[cod scurt]]

Dacă doriți să afișați un cod scurt cu etichete de început și de sfârșit, utilizați doar primul și ultimul pachet dublu: [[hărți] New York, SUA [/ hărți]]

Când lucrați în editorul de text, puteți de asemenea să înlocuiți parantezele pătrate de codurile lor. Deci, în loc de „[” puteți utiliza „[”, iar în loc de „]” folosiți „]”. De exemplu: [SHORTCODE & # 93; va afișa și codul scurt fără a-l executa.

Cum se creează un shortcode simplu

Când scrieți articole în WordPress zilnic, există momente în care vă repetați și când trebuie să tastați ceva din nou. Nu contează dacă este vorba despre o adresă URL a unui site web, o propoziție lungă sau poate o bucată de cod HTML pe care o scrii constant de la zero, ar trebui să iei în considerare scrierea unui cod scurt pentru asta.

Și cu această funcție simplă, nu trebuie să fii programator sau nici nu vei angaja unul pentru a face lucrurile simple pentru tine. Urmați următorii pași și creați-vă un cod scurt personalizat:

 1. Deschideți fișierul funcție.php din meniul Aspect -> Editor
 2. Puneți următorul cod la sfârșitul fișierului:
 3. function fsg_shortURL () {
  returnați „http://www.firstsiteguide.com”;
  }
  add_shortcode ('fsg', 'fsg_shortURL');
 4. Accesați Editorul de text și tastați [FSG] pentru a obține adresa URL în loc de codul scurt

Nu a fost atât de greu, nu?

Exemplu mai avansat: Adăugați shortcode de imagine

Prin plasarea următorului cod în funcțiile.php, puteți crea codul scurt pentru plasarea unei imagini cu atribute personalizate de lățime și înălțime:

 1. Accesați fișierul funcții.php
 2. Lipiți următorul cod:
 3. function img_shortcode ($ atts, $ content = null) {
  
  extract (shortcode_atts (
  array (
  'width' => '',
  'înălțime' => '',
  ), $ att)
  );
  întoarcere '„;
  }
  add_shortcode ('img', 'img_shortcode');
  
  
 4. Editor de text deschis:

Aici puteți utiliza [img lățime = “x” înălțime = “y”] http: // … [/ img] codul scurt unde „x” și „y” sunt numere care reprezintă lățimea și înălțimea în pixeli.

Puteți adăuga cu ușurință alte atribute de imagine dacă aveți nevoie; consultați lista cu toate atributele de imagine din școlile W3.

Cum se utilizează shortcodes în Text Widget

Cu versiunea WordPress 4.9 care a fost lansată pe 15 noiembrie 2017, codurile scurte funcționează automat în Widgeturi de text. Dar dacă mai utilizați o versiune mai veche a WordPress, această parte a tutorialului vă va ajuta să obțineți rezultatul.

Codurile scurte pot conține diferite funcționalități pe care le puteți adăuga pe site-ul dvs. WordPress. Indiferent dacă ați creat unul pentru dvs., sau ați venit cu o temă sau un plugin pe care tocmai l-ați instalat, veți folosi probabil coduri scurte tot timpul. Deoarece puteți economisi timp și beneficiați de ele, nu există niciun motiv să nu utilizați shortcodes.

Dacă tocmai ați început să vă construiți site-ul dvs. WordPress, este posibil să fi folosit scurtcode doar în editorul de mesaje. Dar, adevărul este că puteți utiliza shortcodes practic oriunde.

De exemplu, dacă utilizați pluginul Google Maps PRO de 5 secunde, care vă permite să creați fără efort hărți cu pin-uri fără număr, puteți dori să introduceți harta prin shortcode direct în Widget-ul de text și să afișați locația dvs. în bara laterală în loc de o singură post. Dar dacă tema dvs. nu acceptă codurile scurte din widgeturi, va trebui să activați funcția singură și asta este ceea ce vom arăta în acest articol.

Dacă trebuie să utilizați un cod scurt în fișierele dvs. PHP (de exemplu, dacă doriți să rulați codul în fișierul dvs. header.php și să rulați shortcode-ul oriunde se află antetul), puteți face asta cu ușurință prin înfășurarea codului în jurul său . Dar dacă ați încercat să utilizați un shortcode în Widgetul de text, cum ar fi în exemplul pe care l-am menționat mai sus, ați reușit dezamăgiți, deoarece asta pur și simplu nu funcționează, iar widgetul a afișat shortcode-ul în loc de conținut. Cu excepția cazului în care tema dvs. are deja caracteristica înregistrată, va trebui să o activați singur.

Deci, dacă doriți să puteți introduce un cod scurt într-un widget de text și să-l executați, nu vă faceți griji; îl puteți face să se întâmple în câteva secunde:

 1. Funcții deschise.php
 2. Copiați și lipiți următoarele două linii:
 3. add_filter ('widget_text', 'shortcode_unautop');
  add_filter ('widget_text', 'do_shortcode');
 4. Salvează modificările

Deși este suficient să folosești doar a doua linie care face ca shortcode-ul să funcționeze, vei dori prima linie pentru a evita introducerea automată a WordPress a paragrafului și pentru a rupe etichetele unde creezi în mod inconștient pauze de linie, formatând textul într-un widget . În caz că puneți un cod scurt pe o linie separată, unautop va dezbrăca acele etichete de paragrafe și codul scurt va funcționa ca un farmec.

Acum puteți naviga către Aspect -> Widgets și trageți Widgetul de text unde doriți să fie. După toate acestea, când scrieți un shortcode direct în Widgetul dvs. de text (care este înregistrat pe site-ul dvs., desigur) se va executa la fel cum a fost introdus în editorul de poștă..

În mod similar, puteți rula cod PHP din widgetul dvs. text. A fost destul de ușor, nu-i așa? Bucurați-vă de shortcodes.

Codurile scurte sunt peste tot

Dacă începeți doar un blog WordPress, codurile scurte pot părea redundante și greu de înțeles. De cele mai multe ori va fi posibil să evitați shortcodes folosind o interfață prietenoasă oferită de un plugin. Dar când te vei implica mai mult cu blogul și când vei începe să folosești mai multe pluginuri, vei înțelege puterea reală a codurilor scurte.

Utilizarea lor va deveni o rutină și te vei obișnui rapid să scrii paranteze pătrate în fiecare postare nouă creată. Așa că luați câteva minute și folosiți acest articol pentru a afla elementele de bază.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map