Cum să controlați extrasele în WordPress

Cum să controlați extrasele în WordPress


Un extras este un rezumat postat care este utilizat pentru a descrie articolul dvs. în câteva propoziții scurte. Aceste descrieri reprezintă o modalitate excelentă de a permite vizitatorilor dvs. să vadă despre ce este postarea și să decidă dacă le este interesat să citească restul înainte de a face clic pe buton. De asemenea, este un instrument excelent pentru cititorii RSS.

În WordPress, extrase pot fi manuale sau automate și sunt ușor diferite de teasere (text înainte <–more–> tag) doar pentru că WordPress le gestionează diferit. Dacă nu scrieți propriul dvs. extras, WordPress va face automat un rezumat și va primi primele 55 de cuvinte din postarea dvs..

În acest articol, suntem pe cale să vă arătăm cum puteți controla extrase în WordPress. Dacă continuați să citiți, puteți afla:

 • Cum se schimbă lungimea extrasului în WordPress
 • Modificați lungimea extrasului implicit pentru diferite categorii
 • Adăugați un link „Citiți mai multe” la sfârșitul unui extras
 • Afișează extrase în paginile WordPress
 • Controlați extrase WordPress cu pluginul Extragere avansată

Cum se schimbă lungimea extrasului în WordPress

Dacă sunteți nou la WordPress și acum încercați să găsiți propria casetă de extras în care doriți să scrieți un rezumat manual, probabil că nu ați găsit niciuna. Acest lucru se datorează faptului că extrase sunt ascunse în mod implicit. Pentru a face vizibil caseta de text, în timp ce editați o postare sau scrieți una nouă, faceți clic pe „Opțiuni de ecran” care poate fi găsit în partea de sus a paginii unde trebuie să verificați „Extras”. Acum sunteți gata să derulați sub postarea dvs. și să scrieți extrasul.

Dar, după cum vedeți, nu există nicio opțiune care să schimbe pur și simplu lungimea unui extras. Acesta este probabil unul dintre motivele pentru care citiți acest articol, iar în următoarele rânduri, urmează să vă arătăm un mod rapid și simplu de a face asta.

 1. Mergi la Aspect-> Editor
 2. În partea dreaptă, găsiți fișierul function.php sau deschideți fișierul de la clientul dvs. FTP
 3. Copiați și lipiți următoarea funcție:
 4. function my_excerpt_length (lungime $) {
  retur 110;
  }
  
  add_filter ('excerpt_length', 'my_excerpt_length');
  
 5. Salvați modificările după care extrasele dvs. vor avea o limită de 110 în loc de 55 de cuvinte

Desigur, puteți modifica numărul în orice număr întreg. Dar amintiți-vă că vorbim despre rezumate – nu doriți ca rezumatul dvs. să fie prea scurt, dar nu este nevoie să exagerați. Puteți pune întotdeauna un link „citiți mai multe” după fiecare extras.

Dacă doriți și mai mult control asupra extraselor dvs., ar trebui să luați în considerare pluginul Advanced Excerpt care este capabil să facă aceeași muncă cu unele funcții suplimentare, în plus, nu va trebui să vă ocupați de codurile și fișierele PHP..

Modificați lungimea extrasului implicit pentru diferite categorii

După un timp petrecut pe blogul dvs. WordPress, unele categorii ar putea necesita mai multe cuvinte în extrase, iar altele vor avea nevoie de altele mai scurte. Așadar, să vă arătăm cum puteți schimba lungimea extrasului de categorie.

Primul exemplu vă va permite să alegeți o categorie pentru care doriți să setați o lungime de extracție diferită. Selectați acea categorie, definiți numărul de cuvinte pentru extrasul său și numărul de cuvinte pentru extrasul tuturor celorlalte categorii:

 1. Funcții deschise.php
 2. Copiați și lipiți această funcție:
 3. function excerpt_length_category (lungime $) {
  if (în_categorie („Recenzii”)) {
  retur 20;
  } altfel {
  retur 60;
  }
  }
  add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');
  
 4. Schimbați numele categoriei pe 2nd linia
 5. Modificați lungimea extraselor (numărul de cuvinte) pentru acea categorie de pe linia # 3
 6. Modificați lungimea tuturor celorlalte categorii de pe linia # 5
 7. Salvează modificările

Deși acest lucru va fi mai mult decât suficient pentru a schimba lungimea extrasului pentru acea categorie care vă deranjează, nu vă va ajuta mult dacă trebuie definiți lungimea pentru mai multe categorii simultan. În acest caz, veți avea nevoie de următoarele:

function excerpt_length_category (lungime $) {
if (in_category ('Review')) {
returnare 35;
} elseif (in_category (tablou ('Stiri', 'Videoclipuri', 'Editorial'))) {
retur 60;
} altfel {
retur 55;
}
}
add_filter ('excerpt_length', 'excerpt_length_category');

Această funcție vă va permite să setați diferite lungimi de extragere pentru diferite categorii și vă va permite totuși să alegeți cea implicită.

Adăugați un link „Citiți mai multe” la sfârșitul unui extras

În loc să afișați întreaga postare pe pagina dvs. de pornire, extrase vă permit să afișați doar o parte din ea care poate face utilizatorul interesat de articol.

După ce utilizatorii vor vedea titlul, imaginea și un fragment din postarea dvs., trebuie să le informați că pot citi mai multe despre subiect urmând linkul către articolul dvs. Dacă ne întrebați, o imagine prezentată ar trebui să conducă întotdeauna la articolul principal, dar ar trebui să permiteți și cititorilor să urmeze linkul „Citește mai mult” sau un buton.

Adăuga

Dacă tema dvs. WordPress nu are funcția deja inclusă, ar trebui să creați una singură. În această parte a tutorialului, urmează să vă arătăm cum puteți adăuga rapid linkul „Citeste mai mult” la sfârșitul fiecărui extras:

 1. Funcții deschise.php
 2. Copiați și lipiți codul:
 3. function excerpt_readmore (mai mult $) {
  întoarcere '... ID). '"class =" readmore ">'. 'Citește mai mult'."„;
  }
  
  add_filter ('excerpt_more', 'excerpt_readmore');
 4. Modificați textul dacă doriți
 5. Adăugați o clasă diferită dacă doriți să modelați linkul în mod diferit
 6. Salvează modificările

Aceasta este de fapt tot ce există. După ce ați salvat modificările, fiecare fragment de pe site-ul dvs. alimentat WordPress va primi acum un text „Citiți mai multe” (sau orice ați scris în codul de mai sus) cu un link către postarea inițială atașată automat.

Puteți verifica rezultatul prin deschiderea paginii de pornire, blogroll sau oriunde afișați extrase ale postării.

Dacă doriți să aveți mai mult control asupra extraselor sau nu doriți să vă confundați cu funcțiile personalizate, ar trebui să aruncați o privire asupra pluginului Advanced Excerpt.

Afișează extrase în paginile WordPress

În mod implicit, WordPress nu include extrase în pagini. Este destul de rezonabil, deoarece paginile sunt diferite de postări. Dar, în unele cazuri, veți avea nevoie de extrase și în paginile dvs..

Deoarece nu există nici un mod ușor de a permite acest lucru, adică, nu există o casetă de selectare pe care puteți pur și simplu să faceți clic pentru a activa extrase pentru pagini, vă vom arăta cel de-al doilea mod cel mai simplu de a face asta.

Nu, nu veți avea nevoie de un plugin și nici nu va trebui să accesați setări detaliate. În rândurile următoare, vă vom arăta o funcție foarte scurtă, care va face treaba pentru dvs..

Afișați extrase din pagini:

 1. Funcții deschise.php
 2. Copiați și lipiți fragmentul de cod:
 3. funcția wploop_pages_excerpt () {
  add_post_type_support ('pagină', 'extras');
  }
  add_action ('init', 'wploop_pages_excerpt');
 4. Salvează modificările

Cu siguranță nu este atât de simplu ca să faceți clic pe caseta de selectare, dar nu a fost mult mai greu decât asta, nu-i așa? După ce ați terminat de copiat codul, puteți naviga la orice pagină pentru a testa funcția.

Cel mai probabil nu veți avea extrasul afișat sub conținutul paginii imediat. Dar nu vă faceți griji – trebuie doar să permiteți afișarea extrasului pe pagina:

 1. Derulați în partea de sus a paginii
 2. Găsiți fila „Opțiuni de ecran” și deschideți-l
 3. Găsiți caseta de selectare „Extras” și marcați-o

Se pare că există o casetă de selectare inclusă în proces până la capăt!

Acum puteți derula în jos și scrie un extras din pagina dvs. Fragmente de cod ca acesta poate ajuta foarte mult, nu?

Controlați extrase WordPress cu pluginul Extragere avansată

PRET: Gratuit

Extractul Advanced Extract pentru WordPress

După instalarea și activarea acestui plugin gratuit, există mai multe opțiuni din care puteți alege pentru a vă controla extrasele:

 • Lungimea extrasului – alegeți numărul de caractere sau cuvinte care vor fi afișate într-un extras
 • Elipsă – alegeți un simbol HTML care va fi afișat în loc de partea omisă a articolului. În mod implicit, & hellip este utilizat pentru a afișa trei puncte. Dacă nu cunoașteți codul, puteți găsi mai multe dintre acestea aici
 • finalizarea – alegeți cum doriți ca extrasul dvs. să fie finalizat. Dacă lăsați WordPress să numere numărul de caractere, un cuvânt ar putea fi tăiat la mijloc sau sentința dvs. ar putea sfârși neterminată. Dacă doriți să aveți un extras complet, puteți alege să terminați cu o propoziție completă, dar fiți conștienți că aceasta înseamnă și un rezumat puțin mai lung
 • Citiți mai multe link-uri – alegeți dacă doriți ca un link „citiți mai multe” să apară la sfârșitul unui extras
 • Nu există extrase personalizate – dacă bifați această opțiune, pluginul va genera automat un extras, chiar dacă ar putea exista unul personalizat deja
 • Comenzile scurte de bandă – uneori trebuie să folosiți un cod scurt la începutul articolului. Dar asta nu înseamnă că doriți ca codul scurt să fie văzut în extras. Este recomandat să lăsați check-ul și să eliminați shortcode-urile din extrasul dvs.
 • Filtru – în funcție de tema dvs., alegeți o funcție care este utilizată pentru afișarea extrase. Unele teme folosesc funcția_excerpt (), în timp ce altele folosesc funcția_content (). Există chiar și o combinație dintre aceste două într-o singură temă, așa că lăsați-le pe ambele verificate dacă nu sunteți sigur ce faceți
 • Dezactivați pornirea – din orice motiv, este posibil să doriți să lăsați extrasul din unele pagini (de exemplu, pagina dvs. de pornire sau arhiva de etichete). Alegeți unde doriți să dezactivați pluginul

Controlați extrase WordPress cu pluginul Extragere avansată

Dacă doriți să aflați mai multe despre pluginul și codul care îl alimentează (care poate fi personalizat cu ușurință), accesați wiki-ul pluginului pentru documentație suplimentară.

Concluzie

Deși rezumările pot părea lipsite de importanță pentru bloggerii începători, este important să aveți extrase în ordine. Indiferent dacă veți scrie rezumate pentru fiecare postare sau lăsați WordPress să se ocupe de lucrurile, depinde de dvs., dar asigurați-vă că veți gestiona extrase la timp. Sperăm că acest tutorial vă va ajuta să personalizați extrase exact așa cum v-ați dorit. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să scrieți un comentariu și vă vom ajuta cu plăcere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map