Cum să adăugați un meniu de navigare în WordPress

how-to-crea-WordPress-menus.png


Meniurile de navigare (denumite de obicei doar meniuri) sunt o parte vitală a fiecărui site web. Imaginează-le ca pe o hartă interactivă a unui blog. Acestea permit afișarea întregii structuri a site-ului și, în același timp, meniurile ajută vizitatorii să navigheze în mai multe secțiuni și pagini mai confortabil.

Astăzi, este greu să găsești un blog fără un meniu de navigare. Fie că ați dat peste un portal de știri cu mii de postări și numeroase categorii, bloguri alimentare, blog de modă sau un simplu blog cu un singur pager, un meniu va fi probabil vizibil în partea de sus, foarte aproape de antet..

Deci, cu excepția unor situații neobișnuite, un meniu de navigare este o caracteristică obligatorie. Din acest motiv, crearea unui meniu WordPress este ceva care ar trebui să se afle în topul listei de activități.

 • Meniuri WordPress
  • Ce poți pune într-un meniu WordPress?
  • La câte meniuri și locații de meniu vă puteți aștepta?
 • Cum să creați primul dvs. meniu WordPress
  • Adăugați elemente de meniu
  • Organizați elemente din meniu (glisare și fixare)
  • Cum se creează un submeniu
  • Setări meniu
  • Opțiuni de ecran
  • Cum se adaugă un meniu la o bară laterală
 • Concluzie

Din fericire, proiectarea meniurilor WordPress poate fi distractivă. În loc să codăm și să ne gândim cum va funcționa pe un blog, Dezvoltatori WordPress au construit un sistem intuitiv și ușor de utilizat. Vă permite să reuniți bucăți de meniu folosind o simplă interfață drag & drop.

Designul unui meniu în WordPress depinde de o temă. Poate arata mare sau mic. Unele meniuri WordPress sunt animate și dinamice. Altele sunt regulate și statice. Unele pot avea postări întregi, hărți sau formulare stivuite în cadrul navigării. Totul depinde.

Dacă nu ai un meniu frumos cu care să lucrezi, poți acuza dezvoltatorul de temă pentru asta. Dar înainte de a începe să țipi, ai în minte că întregul lucru este complet personalizabil. De asemenea, multe plugin-uri fantastice vă pot transforma meniul simplu simplu WordPress într-o aplicație de un fel.

Meniuri WordPress

Astăzi, nu vom intra în detalii despre pluginuri și personalizare detaliată. În schimb, ne vom concentra pe adăugarea de elemente de navigație standard în WordPress pe care fiecare începător le poate începe să folosească imediat.

Ce poți pune într-un meniu WordPress?

Fără a instala extensii suplimentare, meniurile WordPress vă permit să adăugați pagini, postări, linkuri personalizate și categorii.

La câte meniuri și locații de meniu vă puteți aștepta?

Nu există limitări la câte meniuri WordPress puteți crea. Așadar, nu ezitați să construiți altele și să schimbați între ele atunci când este necesar. Având capacitatea de a crea meniuri fără număr, puteți crea liste de navigare separate, meniuri sociale sau puteți adăuga chiar și meniuri la barele laterale.

Deși toate temele WordPress vin cu cel puțin o locație în care puteți afișa un meniu, cele mai multe dintre ele oferă câteva locuri cu care să lucrați. Când aveți site-uri mai complexe, va fi necesar să se afișeze meniuri în mai multe zone, astfel încât vizitatorii să se poată simți mai confortabil atunci când navighează între pagini.

Cum să creați primul dvs. meniu WordPress

Pentru a accesa editorul de meniu în WordPress, vă rugăm să navigați la Aspect -> Meniuri.

Dacă este vorba despre o nouă instalare a unui site, vă puteți aștepta la o pagină goală împărțită în două segmente. În partea stângă, câteva file conțin toate elementele disponibile care pot fi adăugate într-un meniu. În partea dreaptă, trebuie să creezi liste noi și să le reglezi structura și setările. Înainte de a vedea setările, ar trebui să creezi un nou meniu:

 1. Vino cu un nume de recunoscut și completează-l
 2. Faceți clic pe butonul „Adaugă meniu” din partea dreaptă

Cum să creați primul dvs. meniu WordPress

Instantaneu, aspectul corect al ecranului se va schimba și acum veți vedea secțiuni în care puteți edita structura meniului și setările acestuia. Dar mai întâi lucrurile; să adăugăm câteva elemente în noul meniu.

Adăugați elemente de meniu

Pentru acest pas, accentul dvs. principal ar trebui să fie pe secțiunea din stânga a editorului. După cum am menționat anterior, veți găsi file care conțin pagini, postări, linkuri personalizate și categorii. În majoritatea cazurilor, un blog WordPress în medie folosește paginile și categoriile ca elemente de meniu. Dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să adăugați alte componente acolo.

 1. Deschideți oricare dintre file
 2. Selectați pagini, postări și categorii sau adăugați link-uri personalizate
 3. Faceți clic pe butonul „Adăugați la meniu” de pe fiecare filă înainte de a trece la următoarea

Adăugarea elementelor de meniu în WordPress

Adăugarea de postări, pagini și categorii este ușor, deoarece nu trebuie decât să le selectați din listă. Dar dacă adăugați un link personalizat, ar trebui să aveți adresa URL completă a unei pagini (exemplu: http://www.google.com). Adăugați și un nume (etichetă) care va fi vizibil pentru linkul respectiv (exemplu: Google)

Organizați elemente din meniu (glisare și fixare)

După ce adăugați mai multe articole de meniu de la stânga la partea dreaptă a editorului, elementele vor apărea sub Structura meniului. Aici, WordPress vă permite să glisați și să aruncați articole și astfel să le rearanjați în orice poziție care vă place.

Organizarea elementelor de meniu în WordPress

Făcând clic pe pictograma săgeată din partea dreaptă a fiecărui element, WordPress va dezvălui câteva setări suplimentare. Apoi, puteți schimba rapid eticheta elementului de meniu (un nume care apare pe listă). De asemenea, aici puteți controla aranjamentul elementelor din meniu făcând clic pe linkurile corespunzătoare – de exemplu, mutați obiectul în sus și în jos, trimiteți-l în partea de sus sau așezați-l sub o altă piesă pentru a crea un submeniu.

De asemenea, puteți elimina cu ușurință elementul din meniu făcând clic pe linkul roșu „Eliminați” găsit în partea de jos a cardului. Nu vă faceți griji; această acțiune nu va șterge pagina, postarea sau categoria selectate, ci o va elimina doar din meniul pe care îl editați. Dacă acesta ar fi un link personalizat, îl va șterge, astfel încât să vă asigurați că vă amintiți adresa URL dacă decideți să adăugați din nou același link personalizat.

Submeniurile sunt elemente de meniu cuibare care depind unele de altele. Elementele unui submeniu se numesc elemente de meniu pentru părinți și copii. Pentru a vizualiza un submeniu, de obicei, un utilizator trebuie să pluteze cursorul mouse-ului sau să facă clic pe elementul părinte. Submeniurile sunt utilizate pentru organizarea conținutului în categorii și pentru a afișa un meniu de navigație mai compact, care este mai ușor de înțeles.

Pentru a crea un submeniu cu o tehnică drag and drop, mutați un element sub celălalt – dar asigurați-vă că îl mutați doar puțin în partea dreaptă înainte de a elibera butonul stâng al mouse-ului.

Dacă pur și simplu nu doriți să trageți și să aruncați elemente (și adevărul care trebuie spus, uneori poate fi frustrant să obțineți ceea ce aveți în minte), WordPress vă permite să controlați elementele prin intermediul unor link-uri simple:

 1. Adăugați atât meniul, cât și elementele copilului în meniu
 2. Faceți clic pe săgeata mică din elementul de meniu pe care l-ați vrut ca copil (cea indentificată)
 3. Faceți clic pe linkul „Sub„ părinte ”unde„ părinte ”va fi eticheta elementului de deasupra acestuia

Cum se creează un submeniu în WordPress

Dacă decideți să eliminați un element din submeniu, puteți să-l mutați puțin puțin spre stânga. Alternativ, faceți clic pe săgeata mică de pe element și selectați „Ieșit din secțiunea„ părinte ”unde„ părinte ”va fi din nou o etichetă a elementului de deasupra acestuia.

Setări meniu

Înainte de a salva meniul nou creat, mai trebuie să ai grijă de două opțiuni importante.

 1. Adăugarea automată a paginilor – oricând se creează o nouă pagină de nivel superior (cea principală, care nu are părinte), aceasta va fi adăugată automat în acest meniu
 2. Afișați locația – dacă o temă vă permite să utilizați mai multe meniuri, selectați-o din listă

Setări meniu

Când sunteți mulțumit de structură, nu uitați să faceți clic pe butonul „Salvare meniu”, care poate fi găsit atât în ​​partea de sus, cât și în partea de jos a editorului.

Opțiuni de ecran

În partea de sus a paginii, puteți găsi fila Opțiuni ecran. Odată făcut clic, fila va afișa alte câteva setări care vă permit să controlați setările meniului.

 • Căsuțe – pe lângă elementele standard, puteți afișa etichete și formate care pot fi adăugate apoi în meniuri
 • Proprietăți avansate de meniu – adăugați Tinta Link, Atributul țintă, Clasele CSS, Relația de legături (XFN) și Descrierea

Chiar dacă temele au zone predefinite pentru adăugarea meniurilor, puteți adăuga cu ușurință cele personalizate într-o bară laterală sau în orice alte zone pregătite pentru widget.

 1. Mergi la Aspect -> Widgets
 2. Găsiți widgetul „Meniu personalizat” din partea stângă
 3. Glisați-l și plasați-l în partea dreaptă către orice zonă pregătită pentru widget-uri (cum ar fi o bară laterală)
 4. Alegeți un nume
 5. Selectați un meniu creat anterior
 6. Faceți clic pe butonul „Salvați”

Meniu în bara laterală

Dacă nu sunteți confortabil să lucrați cu widgeturi, urmați linkul pentru a afla mai multe despre personalizarea widget-urilor în WordPress.

Concluzie

Crearea unui site web fără un meniu de navigare este la fel ca să-ți trimiți vizitatorii direct pe față. Așadar, înainte de a activa un site pentru public și de a-l promova, asigurați-vă că creați un meniu funcțional WordPress care vă va ajuta și vizitatorii să vă deplasați mai rapid pe site. Un meniu de navigare bun vă poate ajuta, de asemenea, să vă poziționați mai bine pe motoarele de căutare.

Sperăm că acest tutorial v-a ajutat cu primul pas către meniurile WordPress și că veți putea crea altele noi fără dificultăți. Nu uitați să creați submeniuri dacă este necesar și să utilizați locații suplimentare pentru afișarea meniurilor de navigare. De asemenea, este posibil să adăugați meniuri în zone widgetizate. Dar dacă doriți mai mult control asupra meniurilor WordPress, va fi necesar să schimbați o temă sau să instalați pluginuri suplimentare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked