Cum să adăugați o notificare de drepturi de autor în WordPress

Cum să adăugați o notificare de drepturi de autor în WordPress


Aproape fiecare site web pe care îl găsiți pe Internet va avea un aviz de copyright care oferă informații de bază despre site. Chiar dacă legea s-a schimbat și plasarea unui simbol de copyright nu vă protejează efectiv munca, există o regulă nescrisă pentru designerii de web să plaseze o notificare în subsolul site-ului web pe care l-au creat..

De obicei, un aviz de copyright este un text simplu care constă din doar câteva elemente. Pentru a crea unul, veți avea nevoie de:

 • simbol de copyright
 • data creării
 • numele autorului
 • declarația drepturilor

După cum v-am spus deja, sunteți liber să adăugați orice doriți. Nu trebuie să puneți un simbol de copyright dacă nu doriți, puteți utiliza un link către notificarea dvs. sau orice alt text care vă place.

Cum se creează o notificare de drepturi de autor dinamice

OK, presupunem că nu sunteți aici pentru a citi despre notificarea privind drepturile de autor în sine, dar doriți să știți cum să creați una în WordPress. Este posibil să creați unul care să se schimbe dinamic, astfel încât să nu mai aveți de actualizat subsolul dvs. în fiecare an doar pentru a schimba eticheta. Să creăm unul și să nu ne mai îngrijoreze în legătură cu un aviz de copyright. Dacă nu doriți să modificați codul, puteți utiliza un plugin pentru a face același lucru pentru dvs..

 1. Copiați următorul cod și lipiți-l în fișierul funcției dvs. tema.php:
 2. function create_copyright () {
  $ all_posts = get_posts ('post_status = publicați și comanda = ASC');
  $ first_post = $ all_posts [0];
  $ first_date = $ first_post-> post_date_gmt;
  _e ('Copyright ©');
  if (substr (prima dată $ $, 0, 4) == data ('Y')) {
  data ecoului („Y”);
  } altfel {
  echo substr (prima dată $ 0, 0, 4). „-”. data („Y”);
  }
  ecou ' '. get_bloginfo ('nume'). ' „;
  _e ('Toate drepturile rezervate.');
  }
 3. Salvează modificările
 4. Deschideți fișierul footer.php
 5. Găsiți informațiile privind drepturile de autor pe care le aveți deja în temă (dacă există) și înlocuiți-le cu următorul cod PHP.

 6. De exemplu, dacă lucrați cu tema Douăzeci și șaptesprezece, în zona de subsol veți găsi codul HTML care răsună avizul „Mândru de WordPress”. Pur și simplu rescrieți codul cu acesta:

 7. Salvează modificările

Dacă nu ați schimbat nimic în cod, avizul dvs. pentru copyright recent creat ar trebui să arate așa:

Copyright © 2017 Ghid pentru primul site Toate drepturile rezervate.

Dacă ați dorit doar să schimbați notificarea privind drepturile de autor, ați terminat. În următoarele rânduri, vom explica codul furnizat mai sus.

Funcția oferită mai sus caută toate postările din directorul dvs. WordPress. Acesta este primul publicat vreodată și preia data. Această parte este importantă dacă ați început să lucrați la proiectul dvs. WordPress în ultimii ani. Dacă da, notificarea privind drepturile de autor va scrie automat anul în care ați început și va adăuga anul curent când este necesar. Dacă ați început blogul anul acesta, acesta va afișa doar anul curent.

După aceea, funcția scrie textul „Copyright” urmat de un simbol binecunoscut © și adaugă numele blogului dvs. din pagina Setări generale. La final, va exista text „Toate drepturile rezervate” pe care, desigur, le puteți schimba în orice doriți.

Utilizatorii Genezei:

Dacă aveți o temă care este construită pe cadrul Genesis, aveți deja tot ce aveți nevoie într-un singur cod scurt. Pur și simplu folosiți următorul cod scurt pentru a genera și a afișa automat anul curent cu ceva text înainte și după acesta:

[footer_copyright first = “2007 ″ before =” Text “după =” Text “]

Dacă nu doriți să personalizați codul, există o soluție simplă sub forma unui plugin gratuit care poate face totul pentru dvs. OK, nu va ghici informațiile personale, așa că va trebui totuși să introduceți un cuvânt aici și un cuvânt acolo, dar nu va trebui să schimbați codul pe care probabil că îl urâți atât de mult.

Footer Putter

PRET: Gratuit

Footer Putter

Footer Putter este un plugin gratuit cu un nume amuzant (îndrăznim să spui „Footer Putter” de trei ori la rând și să menții o față serioasă). Pluginul va face munca murdară pentru tine și tot ce trebuie să faci este să-l configurezi rapid. După aceea, puteți uita de Footer Putter și de notificarea dvs. pentru drepturi de autor, deoarece totul se va face fără intervenția dvs..

 1. În primul rând, mergeți la Pluginuri-> Adăugare nou
 2. Căutați „Footer Putter”
 3. Instalați și activați pluginul
 4. Navigați la Footer Putter în meniul WP și deschideți Footer Credits

 5. Aici trebuie să completați detalii precum informațiile despre proprietarul site-ului, adresa organizației, coordonatele geografice utilizate de motoarele de căutare, de contact și detalii legale. După ce ați făcut asta, derulați în jos pentru a vedea previzualizarea avizului dvs. de copyright recent creat.

 6. Salvează modificările
 7. Deschis Aspect -> Widgets
 8. Găsiți widgetul dreptului de autor pentru subsol și trageți-l într-o zonă widget unde doriți să afișați informațiile create recent

Dacă tema dvs. nu are o zonă de widget în subsol, va trebui să creați una.

Adăugați un aviz de copyright în clipboard atunci când cineva copiază un text

După ce decideți să publicați ceva pe Internet, nu veți putea împiedica oamenii să vă copieze conținutul. Știi asta și practic nu poți face nimic în acest sens. Fie că este doar o propoziție sau ai scris o întreagă poveste, fie că este o fotografie sau o imagine pe care ai desenat-o, un videoclip pe care l-ai creat sau orice altceva, va deveni public și accesibil practic oricui, indiferent ce faci protejează-l.

Chiar dacă luați măsuri de precauție suplimentare și asigurați conținutul dvs. mai sigur, nu veți putea face niciodată o dovadă completă a copiei.

Adăugați un aviz de copyright în WordPress

Având în vedere acest lucru, puteți totuși să depuneți eforturi și să creați avertizări și notificări privind drepturile de autor, sau chiar să încercați să dezactivați copierea în întregime. Unul dintre celelalte lucruri pe care le puteți face este să adăugați un link la textul pe care oamenii îl pot copia de pe site-ul dvs. și să le faceți să le insereze în plus. Probabil ați văzut funcția în acțiune pe unul dintre numeroasele site-uri web populare care fac acest lucru. Dacă ați copiat text de pe site-ul lor web, ați ajuns să aveți text suplimentar care să spună ceva de genul „Citiți mai multe pe www.domain.com”.

În loc să blocați oamenii să copieze text de pe site-ul dvs. web (vor găsi o cale de intrare dacă doresc cu adevărat), puteți adăuga pur și simplu numele site-ului dvs. și să faceți link către postarea originală.

Adăugați un link la orice text copiat de pe site-ul dvs.:

 1. Deschideți footer.php
 2. Copiați și lipiți următorul cod:
 3. Salvează modificările

După ce aveți codul salvat în subsolul dvs., de fiecare dată când cineva încearcă să copieze un text de pe site-ul dvs. web, se va adăuga un addendum cu o legătură către postarea originală după conținutul copiat inițial.

În timp ce o persoană care a copiat textul vă poate șterge cu ușurință adăugarea în orice editor de text, cel puțin ați arătat că sunteți la curent cu materialul copiat. În timp ce majoritatea oamenilor vor șterge pur și simplu această adăugare, puteți spera că cineva va lăsa un link către site-ul dvs. (intenționat sau nu) și, prin urmare, vă mulțumesc pentru munca depusă.

Înveliți

Deși o simplă notificare privind drepturile de autor s-ar putea să nu împiedice oamenii să copieze conținutul dvs., este important să aveți unul. Indiferent dacă adăugați codul manual sau utilizați un plugin pentru a genera o notificare privind drepturile de autor, WordPress facilitează gestionarea funcției, nu sunteți de acord?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map