Cum să adăugați Google Analytics pe un site Web WordPress

Cum să adăugați Google Analytics pe un site web WordPress


Indiferent dacă este un blog, un site personal simplu sau un portofoliu de afaceri pe care îl construiești cu WordPress, îl faci dintr-un motiv. Doriți ca oamenii să poată ajunge la conținutul pe care l-ați prezentat online. Fără audiență, proiectul dvs. web nu își îndeplinește scopul. Deci, într-un fel sau altul, trebuie să începeți să înțelegeți oamenii care vă vizitează domeniul.

Cine sunt persoanele care v-au deschis site-ul? Câți dintre ei îți vizitează site-ul într-o lună? Se întorc și cât timp țin site-ul deschis? Au provenit dintr-un motor de căutare, un site de rețea socială sau poate au introdus manual adresa? Acestea sunt doar câteva întrebări importante pe care fiecare proprietar de site-ul web ar trebui să se pună în mod regulat.

A pune întrebări este partea ușoară; dar cum le răspunzi?

Ce este Google Analytics?

Puteți răspunde la întrebările de mai sus cu un serviciu gratuit Google. Google Analytics este unul foarte puternic (aceasta este încă o subestimare) analize web online instrument care poate urmări comportamentul unui site web și al tuturor vizitatorilor care fac parte din acesta. Deși nu este singurul de acest fel, Google Analytics este cu siguranță unul dintre cele mai populare instrumente de analiză pentru acest job. Oamenii o folosesc la nivel mondial pentru a obține statistici despre site-uri, de la bloguri simple la portaluri corporative care generează milioane de utilizatori lunari.

Serviciul a fost introdus în 2005. Acesta oferă instrumente de raportare nenumărate; de la afișarea vizitatorilor, locațiilor și tehnologiei în timp real la datele de comerț electronic care pot urmări numărul de vânzări.

Cum functioneazã?

Google Analytics solicită tuturor să deschidă un cont gratuit care primește un cod de identificare unic de urmărire. După ce a pus codul pe un site, Google Analytics rulează de fiecare dată când un vizitator încarcă oricare dintre paginile asociate.

Acest cod de urmărire este apoi rulat în browserele clienților și urmărește comportamentul. Deși acest lucru nu era posibil în urmă cu câțiva ani, datele sunt de obicei trimise în timp real serviciului care interpretează rapid toate semnalele. Vă permite să vedeți imediat câți utilizatori își încarcă site-ul și toate detaliile despre vizita lor.

Citire recomandată: Ghidul începătorului pentru Google Analytics

Cum să adăugați Google Analytics pe site-ul dvs.

Înainte de a pune codul de urmărire pe site-ul dvs., va trebui să creați un cont Google Analytics:

 1. Navigheaza catre Google Analytics
 2. Conectați-vă cu contul dvs. Gmail
 3. Faceți clic pe butonul „Înscriere”
 4. Alegeți opțiunea „site”
 5. Introduceți informațiile precum numele contului, numele site-ului, adresa URL, țara și fusul orar
 6. Sunt de acord cu termenii și condițiile

După parcurgerea pașilor, contul trebuie să fie gata, iar acum puteți începe să îl conectați la site-ul dvs. web. La fel ca în orice lucru din WordPress, poți să-ți faci treaba în mai multe moduri diferite. În acest articol, vă vom arăta două tehnici diferite de adăugare Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress.

1. Utilizați plugin-uri WordPress pentru a adăuga Google Analytics

Dacă doriți doar informații de urmărire de bază prin Google Analytics, metodele manuale sunt foarte bune. Dar dacă doriți să puteți urmări statisticile zilnic, pluginul ar putea fi o alegere mai bună. Există mai multe pluginuri WordPress uimitoare, dedicate serviciului de urmărire Google. Acestea vă vor ajuta să conectați site-ul la acesta, fără a răzgândi codul și vă vor oferi, de asemenea, câteva funcții suplimentare pe care probabil le va plăcea.

Utilizând un plugin, puteți avea Google Analytics în tabloul de bord WordPress. Deci, în loc să deschideți întotdeauna paginile serviciilor oficiale, puteți vedea cele mai relevante statistici direct de pe pagina dvs. de administrator WordPress.

Tabloul de bord Google Analytics pentru WP (GADWP)

PRET: Gratuit

Cu peste un milion de utilizatori activi, acesta este cel mai popular plugin WordPress care vă poate conecta site-ul la popularul instrument de urmărire Google. Numerele nu surprind când vă dați seama că așa este listat ca partener oficial Google Analytics.

Acesta vă va permite să adăugați codul de identificare de urmărire despre care am vorbit și, de asemenea, va instala un modul de bord pentru a putea urmări statisticile direct de pe site.

GADWP merge chiar mai departe decât simpla conectare a serviciului. Datorită caracteristicilor sale avansate, puteți analizați site-ul prin alte colecții de date la nivel înalt. Asta înseamnă că veți vedea evenimente și segmente direct din tabloul de bord.

Acum să vedem cum se instalează pluginul și se face conexiunea la serviciu:

 1. Mergi la Pluginuri -> Adăugare nou
 2. Căutați „Google Analytics Dashboard pentru WP”
 3. Instalați și activați pluginul
 4. În partea stângă, găsiți elementul de meniu Google Analytics și deschideți Setări generale
 5. Faceți clic pe butonul „Autorizați pluginul”
 6. Faceți clic pe linkul „Obține cod de acces”
 7. Într-o fereastră nouă, selectați contul Google Analytics și permiteți accesul la plugin
 8. Copiați codul generat
 9. Reveniți la plugin și lipiți codul de acces

Dacă contul Google Analytics este configurat corect, ar trebui să vedeți lista rapoartelor disponibile din acel cont (dacă aveți un cont nou, în mod evident, veți avea doar un element pe listă). După aceea, puteți începe să utilizați pluginul, să schimbați setările și să monitorizați modificările statisticilor.

Tabloul de bord Google Analytics în GADWP

Pentru a vedea primul raport vizual, trebuie doar să navigați la tabloul de bord WordPress unde veți putea vedea un grafic cu statistici din ultimele treizeci de zile. Impresionant, nu-i așa?

NK Google Analytics

PRET: Gratuit

Unul dintre astfel de pluginuri este NK Google Analytics gratuit. Întrucât am creat deja un videoclip cu instrucțiuni pas cu pas, vă rugăm să aruncați o privire de mai sus și aflați cum să instalați pluginul și să îl conectați la contul personal Google Analytics.

Alte plugin-uri

În acest articol, am menționat doar două plugin-uri WordPress. Doar pentru a vă oferi mai multe opțiuni, puteți arunca o privire și asupra altor soluții populare precum:

2. Adăugați manual codul

Dacă tot ce doriți este să conectați serviciul la site-ul dvs., modul manual va fi mai mult decât suficient. Deși nu va trebui să instalați pluginuri suplimentare, nu veți putea, de asemenea, să urmăriți statisticile direct de pe site. În schimb, va trebui să navigați întotdeauna către paginile Google Analytics pentru a începe analiza.

Vă sugerăm să utilizați această metodă numai dacă știți să gestionați codul și șabloanele WordPress. Din moment ce va trebui să actualizați fișierele, riscați să faceți greșeli și să frânați site-ul. De asemenea, dacă nu lucrați cu o temă pentru copii, puteți pierde codul imediat ce actualizați tema WordPress activă.

Metoda # 1

Codul Google Analytics trebuie să fie plasat în fișierul header.php care este încărcat pe fiecare pagină a site-ului dvs. Deci are sens să editați fișierul și să lipiți codul la locul potrivit:

 1. Accesați Google Analytics
 2. Click pe Admin -> Informații de urmărire -> Cod de urmărire
 3. Copiați întregul cod începând și terminând cu etichetă
 4. Mergi la Aspect -> Editor
 5. Găsiți fișierul header.php și editați-l
 6. Lipiți codul de urmărire imediat după etichetă
 7. Salvează modificările

Cod de urmărire Google Analytics

Metoda 2

Cealaltă metodă vă permite să adăugați același cod în antetul site-ului dvs. web, prin fișierul funcții.php:

 1. Mergi la Aspect -> Editor
 2. Editați fișierul funcții.php
 3. Copiați și lipiți următorul cod:

add_action ('wp_head', 'fsg_googleanalytics');
function fsg_googleanalytics () {?>

// Lipiți codul de urmărire Google Analytics aici (cel care începe și se încheie cue

Adblock
detector
map