Configuració permanent i estructura personalitzada d’URL de WordPress

wordpress-permalink-structure.png


Els enllaços permanents són un dels termes que molts bloggers fan servir diàriament, però no molts els entenen completament. Són molt importants i, fins i tot abans de crear un lloc web a WordPress, hauríeu de pensar en la millor estructura del vostre lloc. Però abans que pugueu personalitzar-los adequadament, heu de saber què són els enllaços enllaçats i com afecten un bloc.

Els tipus d’URL que condueixen a publicacions, pàgines, categories, etiquetes, imatges i altre contingut del vostre lloc són exclusius per a cada lloc web i pàgina del mateix. Com que han de ser infinites i no canviar-se mai, s’anomenen enllaços enllaç (per a enllaços permanents).

Imagineu els enllaços enllaços com a adreces directes del contingut que es pot trobar en un lloc. Si us podeu imaginar un lloc web com una ciutat, cada categoria de contingut seria un carrer, mentre que cada enllaç permanent enllaçaria una adreça amb el seu número únic..

Per què hauríeu de canviar l’estructura de l’enllaç permanent

Des del mateix moment d’instal·lar WordPress, els enllaços enllaços estaran configurats i actius. Cada publicació nova que publiqueu obtindrà un enllaç únic i tot funcionarà sense problemes. Per tant, una pregunta habitual entre els principiants és per què fins i tot cal plantejar-se en primer lloc canviar l’estructura de l’enllaç permanent.

Tot i que en molts casos heu de seguir la filosofia de “no ho arregleu si no està trencat”, aquest no és un d’aquests moments. L’estructura predeterminada de enllaç continu a WordPress sembla lletja i pot causar problemes tant per als visitants com per als motors de cerca. Per defecte, WordPress utilitza una estructura de enllaç de paraula simple que es veu així: http://example.com/?p=123.

Molts blocaires utilitzen l’estructura de dates que simplement no necessiten. Per exemple, mentre que els timestamps poden ajudar a llocs que depenen d’articles de notícies, poden fer mal a altres tipus de llocs web. Simplement intenteu imaginar-vos en una situació en què topeu amb un article que apunta uns quants anys enrere en el passat. Tot i que la publicació no fos sensible al temps, suposaríeu immediatament que estava obsoleta i no val la pena llegir-la, no ho faríeu??

Per tant, per ajudar tots els usuaris i també per ajudar als motors de cerca a indexar les vostres pàgines adequadament, és important canviar l’estructura de enllaç de manera predeterminada en una cosa més atractiva visual tant per a humans com per a màquines..

Quin és el millor que heu d’utilitzar?

Tot i que no hi ha una resposta correcta a aquesta pregunta, Internet està plena de debats sobre estructures de connexions perfectes. Us suggerim que intenteu evitar l’estructura de enllaç per defecte (simple) que utilitza només IDs de pàgina. Es considera que és més difícil d’indexar correctament i no és gens fàcil d’utilitzar.

Però qualsevol altra estructura de connexió enllaç pot ser o no adequada per al vostre lloc. Tot depèn de què estàs escrivint. Si acostumeu a escriure dotzenes de reportatges al dia, és natural que inclogueu hora i data als vostres enllaços de permís. D’altra banda, si teniu uns quants autors famosos que heu de distingir, ningú no us pot dir que no afegiu cap lliga d’autor a l’estructura de enllaç permanent. Així, com podeu veure en aquests exemples, tot depèn del bloc que creeu.

De totes maneres, la majoria dels llocs web de WordPress utilitzen l’estructura “Nom de la publicació” o una personalització similar. En tenir els noms de les publicacions al enllaç permanent, podreu incloure la paraula clau directament a l’adreça del vostre article. Això pot ajudar els motors de cerca a classificar millor l’article. Fins i tot els populars complements de SEO per a WordPress us avisaran si la paraula clau d’enfocament no està dins del enllaç permanent. Des de la perspectiva de l’usuari, no creieu que és millor tenir el títol de la publicació a l’enllaç que només tenir un identificador o una data?

Com canviar l’estructura de l’enllaç permanent

Quan decidiu és el moment de canviar l’estructura de l’enllaç enllaç del bloc, aneu a Configuració -> Enllaços enllaç.

A la pàgina de configuració dels enllaços enllaç, podeu veure sis opcions disponibles per canviar els URL del vostre lloc:

 • Plana – identificador de publicació en un format no fàcil d’utilitzar
 • Dia i nom – format any / mes / data seguit del nom de la publicació
 • Mes i nom – format any / mes seguit del nom de la publicació
 • Numèrics – número d’identificació de la publicació
 • Nom de la publicació – Nom sanejat del lloc
 • Personalitzat – us permet crear una estructura personalitzada amb deu etiquetes disponibles

Enllaça permanent la configuració comuna

Per canviar l’estructura, només cal que seleccioneu l’opció que us agradi i deseu els canvis. Bé, això és almenys cert per a les cinc primeres opcions, mentre que la personalitzada necessita una mica més d’acció del vostre costat.

Com utilitzar una estructura personalitzada

Quan utilitzeu una estructura de enllaç personalitzat, WordPress us permet utilitzar deu etiquetes diferents que descriuen els vostres enllaços:

 • %curs% – any de la publicació
 • % mensual% – mes de l’any
 • % dia% – dia del mes
 • %hores% – hora del dia
 • % minut% – minut de l’hora
 • % segon% – segon del minut
 • % post_id% – el número d’identificació única de la publicació
 • % postname% – versió sanejada del títol de la publicació (camp de posta)
 • % categoria% – versió desinfectada del nom de la categoria (camp d’atacs de categoria)
 • % autor% – versió desinfectada del nom de l’autor

No dubteu a utilitzar qualsevol combinació d’etiquetes que us agradi. De manera predeterminada, només apareix el nom de la publicació al enllaç de connexió personalitzat, de manera que es fa la mateixa que l’estructura de “Nom de la publicació” que ja podeu seleccionar de la llista.

Per exemple, si es basa molt en categories, podeu canviar l’estructura de enllaços enllaçats per contenir etiquetes de nom de categoria i de publicació:

http://example.com/wordpress/%category%/%postname%/

Si creeu una estructura personalitzada, no oblideu afegir cap signe “/” després de cada etiqueta.

Mantingui la mateixa estructura

Com que els enllaços enllaços afecten tot el lloc, és important que els mantingueu igual tot el temps. El millor seria decidir-vos sobre l’estructura de enllaç enllaç fins i tot abans de publicar la primera publicació. En cas que el canvieu en el futur quan podríeu tenir desenes o centenars de publicacions publicades, modificar l’estructura de l’enllaç enllaç pot causar pèrdua de trànsit. Els motors de cerca ja tindran indexats els enllaços enllaçats antics i és possible que els usuaris els hagin marcat en una forma original.

Si encara necessiteu canviar l’estructura, no patiu. Es pot fer, però necessitareu un complement de redirecció que permeti completar tot el tema i apuntar els motors de cerca i els usuaris al nou enllaç quan sigui necessari..

Base de categories i etiquetes

Les categories i les etiquetes tenen pàgines d’arxius. Per exemple, si teniu una categoria “coques” i voleu enumerar tots els articles que formen part d’aquesta categoria concreta, haureu de navegar per http://www.yoursite.com/category/cakes.

Com es veu a l’exemple, el enllaç permanent conté la base de “categoria”. A la part inferior de la pàgina de configuració de Permalink, podeu trobar opcions per canviar aquesta base per qualsevol cosa que vulgueu.

Base de categories i etiquetes

Per exemple, si creeu un bloc dedicat a la cuina, podeu tenir categories només per a les vostres receptes. De manera que, en lloc de denominar-ho com a “categoria”, seria més raonable canviar la base per “receptes”. Si canvieu l’opció, el nou enllaç permanent quedaria així: http://www.yoursite.com/recipes/cakes.

El mateix passa amb les etiquetes. En lloc de http://www.yoursite.com/tag/chocolate, potser voldreu canviar la base per, diguem-ne, “ingredients” si teniu només ingredients com a etiquetes. De manera que la nova estructura de enllaç permanent quedaria així: http://www.yoursite.com/ingredients/chocolate.

Pensaments finals

Com que defineixen tot el teixit del bloc, els enllaços enllaços són la part essencial del vostre lloc. Per això, no els heu de fer cas. Abans de començar a personalitzar el lloc i a escriure articles, és crucial que pensis en enllaços enllaçats i que personalitzis la seva estructura segons les necessitats del vostre lloc web. Confieu en nosaltres; ara és molt millor fer-ho que lluitar amb les redireccions un cop que us adoneu que l’estructura simple no és prou bona.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map