Comparație Drupal vs. WordPress 2020

Drupal comparativ cu WordPress 2017


Alegerea unei simple platforme de blogging poate să nu fie atât de dificilă. Dacă nu sunteți interesat în construirea de proiecte web complexe, există instrumente grozave care vă vor permite să faceți blog fără să vă preocupați de tehnicități. În acest caz, vă sugerăm să aruncați o privire la diferențele dintre WordPress și WordPress.com și, de asemenea, să vedeți dacă ar trebui să mergeți pentru WordPress sau Blogger.

Cuprins

 • Ce este Drupal?
 • Instalare
 • Simplitate
 • Teme și pluginuri
 • Blogging
 • A sustine
 • Securitate
 • Site-uri multilingve
 • Tabel comparativ
 • Cuvinte finale

Ce este Drupal?

Drupal este un CMS open source gratuit care permite tuturor să creeze site-uri web și alte proiecte web complexe. Cu CMS, puteți crea bloguri, site-uri personale sau de afaceri, forumuri, magazine online, intraneturi și chiar site-uri de rețele sociale. Deși poate fi utilizat atât de începători cât și de profesioniști, Drupal este mai potrivit pentru utilizatorii cu experiență care știu un lucru sau două despre tehnologiile web și codarea. După cum vă puteți imagina, construirea unui site de rețele sociale de la zero nu poate fi catalogată drept ușoară.

Drupal acceptă gestionarea conținutului, crearea de colaborare, podcast-uri, galerii de imagini, rețea p2p și multe altele. Permite extensii ușoare sub formă de module, dar, deși totul sună foarte asemănător cu WordPress, există totuși diferențe cruciale care te vor ajuta să alegi unul peste celălalt.

Deși următorul videoclip arată versiuni mai vechi de WordPress și Drupal, funcțiile de bază nu s-au schimbat atât de mult. Din această cauză, comparația este valabilă și pentru noile versiuni ale celor două CMS.

Instalare

Înainte de a putea începe să faceți un site web cu WordPress sau Drupal, trebuie să instalați CMS-ul ales. Deși ambele au instalare rapidă, există unele diferențe despre care ar trebui să știi.

WordPress

WordPress.org este renumit pentru procesul său de instalare de cinci minute. Deoarece majoritatea companiilor de găzduire web oferă deja scripturi de instalare, utilizatorii trebuie doar să le deschidă și să urmeze instrucțiunile de pe ecran. În funcție de un script, utilizatorii pot evita complet configurarea bazelor de date și alte lucruri care ar putea fi confuze pentru începători.

Dacă decideți să instalați WordPress manual, va mai fi nevoie de câțiva pași suplimentari, dar procesul va fi încă finalizat rapid.

Drupal

La fel ca WordPress, instalarea este destul de simplă. Utilizatorii trebuie doar să descarce cea mai recentă versiune de pe site-ul oficial și să urmeze ghidul de instalare. Este nevoie de câteva minute în plus pentru a instala Drupal, dar nu ar trebui să aveți probleme în timpul procesului.

Partea interesantă despre instalare este că Drupal oferă pachete speciale de instalare. Deci, în cazul în care știți deja ce tip de site căutați, puteți instala automat anumite module cu Drupal.

Simplitate

Vrei un sistem simplu sau complex de gestionare a conținutului? Probabil depinde de ce doriți să obțineți cu site-ul dvs. web, dar este firesc ca toată lumea să dorească un sistem simplu care să vă poată obține tot ce doriți. Cum să fac WordPress și Drupal joacă în acest câmp?

WordPress

WordPress este prietenos pentru începători și ușor de înțeles. Chiar dacă sunteți un începător complet, veți putea totuși să creați un blog pe cont propriu și să publicați postări fără probleme. Doar cercetând interfețele utilizatorului, parcurgând meniuri și opțiuni, veți putea modifica aspectul noului dvs. site web.

După ce decideți să faceți mai multe cu blogul dvs., va trebui să învățați lucruri noi despre WordPress. Dar, cu atât de multe resurse online, nu va dura mult până nu începeți să utilizați platforma ca un profesionist.

Drupal

Drupal admin

Drupal nu este potrivit pentru începători. CMS este complex, deoarece va necesita cel puțin unele abilități de bază în HTML, CSS și PHP doar pentru a gestiona site-ul. Dacă vă hotărâți să dezvoltați site-uri web mai sofisticate, pregătiți-vă mai bine ghidurile de programare, deoarece nu veți obține totul cu un editor vizual (așa cum oferă unele alte platforme).

Teme și pluginuri

Dacă nu sunteți un designer web profesionist, veți avea nevoie de o temă pentru site-ul web. De asemenea, dacă nu sunteți programator, veți dori pluginuri și module care vor adăuga funcții site-ului. Atât WordPress, cât și Drupal vă permit să instalați șabloane și extensii, dar o fac diferit.

WordPress

CMS-ul popular oferă mii de teme și plugin-uri WordPress care ajută utilizatorii să-și extindă site-ul web obișnuit. Fără nicio cunoștință tehnică, toată lumea ajunge să adauge și să modifice funcțiile blogurilor personale. Deoarece există atât de multe extensii disponibile, este posibil să găsiți practic orice aveți nevoie pentru site-ul dvs..

Există chiar și alte mii de articole premium, care sunt de obicei codificate mai bine și vin cu sprijin profesional. Deci, cu WordPress, nu poți spune cu adevărat că îți lipsește ceva.

Drupal

Deși nu este la fel de popular ca WordPress, se surprinde că Drupal dispune de un număr atât de mare de extensii disponibile. Spre deosebire de WordPress, va trebui să părăsiți sistemul și să căutați manual modulul înainte de a le putea instala. Deși nu este o problemă pentru cineva care se pricepe la calculatoare, începătorii ar putea să se sperie de întregul proces.

Tema Drupal

În medie, modulele Drupal nu sunt la fel de bune ca omologii WordPress și, de obicei, va trebui să plătiți pentru cele corecte. Același lucru este valabil și pentru teme. Pentru teme mai bune, va trebui să angajați designeri profesioniști.

Blogging

Dacă doriți să începeți un blog, va fi important ca CMS-ul ales de dvs. să sprijine bloggingul. Desigur, toate sistemele vă permit acum să adăugați un blog personal, dar cât de bune sunt WordPress și Drupal pentru blogging?

WordPress

După cum ați auzit deja, WordPress este platforma finală de blogging. Și dacă ne întrebați, acest lucru este adevărat.

Nu puteți face nimic despre blogul dvs. cu WordPress, iar mare parte este că nu trebuie să pregătiți nimic sau să încurcați codul.

După instalarea WordPress, puteți publica prima postare în câteva minute. În timp ce editorul vizual vă va permite să vă bucurați de scriere și managementul media, editorul de text vă va ajuta să includeți codul HTML și CSS, dacă este nevoie. Întreaga zonă de gestionare a conținutului este ușor de utilizat și nu veți avea probleme în exploatarea blogului chiar dacă sunteți un începător.

Drupal

Pe de altă parte, Drupal nu este conceput special pentru blogging. Acesta este motivul pentru care va trebui să activați modulul înainte de a putea începe chiar să scrieți prima postare. Deși obțineți editorul de text pentru a scrie conținutul și pentru a insera fișiere media, nu se simte la fel de bine ca omologul WordPress..

Drupal blogging module

Din prima dată când deschideți modulul de blogging, va fi evident că bloggingul este doar o parte a sistemului, și nu ceva pentru care a fost creat.

A sustine

Deoarece căutați ceva mai mult decât o simplă platformă de blogging, este vital să aveți un sprijin bun pentru aceasta. Evident, complexitatea site-ului dvs. web vă poate pune în dificultate. Deci, ce fel de ajutor puteți aștepta cu WordPress și Drupal?

WordPress

WordPress are un comunitate online masivă care este întotdeauna gata să vă ajute. După ce începeți să construiți un site, vă recomandăm să vă alăturați forumurilor oficiale și grupurilor de asistență. Există, de asemenea, nenumărate resurse online, tutoriale, ghiduri video și podcast-uri care vă vor învăța totul despre WordPress.

Drupal

La fel ca WordPress și Joomla, Drupal are un comunitate online activă. Astfel, vă puteți aștepta la o documentare completă, forumuri de asistență, grupuri de utilizatori, camere de chat și alte resurse. Toate acestea vă vor ajuta să rezolvați gratuit problemele.

Drupal este bine cunoscut pentru Marketplace-ul său care încearcă să conecteze utilizatorii la dezvoltatori. Acesta este un mod minunat de a găsi ajutor profesional. Din păcate, angajarea de profesioniști va costa probabil mai mult decât să angajați pe cineva pentru un job legat de WordPress.

Securitate

Nimeni nu dorește un sistem nesigur. La fel cum nu te-ai conforma cu faptul că ai o casă fără încuietorul pe uși, nu ar trebui să folosești o platformă de construcție web care să nu fie suficient de sigură. Din fericire, indiferent dacă decideți să mergeți pentru WordPress sau Drupal, veți ajunge să aveți sisteme fortificate care vor ține intrusii în majoritatea cazurilor.

Securitate WordPress

WordPress

Este greu să păstrezi o platformă în siguranță atunci când există sute de milioane de utilizatori activi și site-uri web construite cu ea. Site-urile WordPress sunt, de obicei, printre primele ținte pentru hackeri și scripturi rău intenționate, și există oameni răi care caută găuri de securitate în WordPress zilnic. Tocmai din acest motiv, băieții buni (dezvoltatorii WordPress) lucrează non-stop pentru a remedia problemele. Ei fac tot ce le stă la dispoziție pentru a menține sistemul în siguranță și fac o treabă excelentă.

Pentru a ajuta dezvoltatorii activi, puteți instala pluginuri de la terți care vă vor face site-ul și mai sigur. Există sute de pluginuri care vă vor ajuta să vă consolidați blogul, dar va trebui să aveți grijă de ele tot timpul. În multe cazuri, va trebui să plătiți pentru un plugin premium dacă doriți cu adevărat cea mai bună securitate pentru site-ul dvs. Pentru început, aveți grijă să nu folosiți una dintre cele mai proaste parole pentru blogul dvs..

Drupal

Nu puteți citi despre site-urile Drupal care au fost hackate, nu-i așa? Ei bine, deși sunt mult mai puține site-uri web construite cu Drupal decât cele alimentate de WordPress sau Joomla, de exemplu, adevărul este că Drupal accentuează securitatea. Toate problemele de securitate sunt postate în mod regulat pe site-ul oficial, iar dezvoltatorii muncesc din greu la aplicarea sistemului de monitorizare în permanență.

Site-uri multilingve

Cererea de site-uri multilingve continuă să crească. Oamenii și-au dat seama de puterea din spatele site-urilor web care rulează în mai multe limbi diferite, astfel încât pentru mulți utilizatori, funcția este un element indispensabil. Cum vă pot ajuta WordPress și Drupal cu asta?

WordPress

În timpul instalării, WordPress vă va solicita să selectați o limbă pentru zona de administrare. Puteți schimba ușor limba oricând doriți.

Dar când vine vorba de conținutul în mai mult decât limbajul, va trebui să căutați soluții terțe.

Din fericire, există mai mult de câteva plugin-uri care vă permit să traduceți întregul site web în sute de limbi. Dar dacă sunteți cu adevărat serioși cu privire la site-urile dvs. multilingve, va trebui să accesați portofelul și să plătiți pluginuri sau servicii premium care vă vor ajuta să construiți site-ul multilingv perfect..

Drupal

În mod similar, Drupal vă permite să gestionați site-uri non-engleze, fără o problemă. Va trebui doar să activați modulele care se ocupă de limbi și veți putea traduce site-ul în orice limbă doriți.

Tabel comparativ

WordPress

Drupal

Instalare:Instalare 5min10 minute; există pachete speciale de instalare
Aspect și extensii:Zeci de mii de extensiiNumar bun de extensii, mai greu de instalat
blogging: Platforma de blog perfectăModul blogging; nu este la fel de bun ca WP
A sustine:Comunitate, plătiți pentru ajutorComunitate, piață
Securitate: Plugin-uri de securitate actualizate frecventPlugin-uri de securitate actualizate frecvent
Opțiuni multilingve: Ar trebui să utilizeze servicii terțe Activați modulele de limbă

Cuvinte finale

Dacă căutați o platformă de blogging care vă va permite să vă gestionați site-ul fără prea multe cunoștințe tehnice, ar trebui să instalați WordPress. Populară platformă vă va ajuta să construiți site-uri web mai mici, să le personalizați pe cont propriu și să vă extindeți cu mii de teme și pluginuri uimitoare. Va fi mult mai ușor să găsiți ajutor și să angajați profesioniști dacă decideți să accesați funcții pe care nu le puteți crea pe cont propriu.

Pe de altă parte, Drupal este alegerea perfectă pentru site-uri web mai complexe și alte proiecte web pe care WordPress pur și simplu nu le poate gestiona atât de bine. Dar pentru a utiliza toată această putere, va trebui să cunoașteți HTML, CSS și PHP doar pentru a gestiona bine site-ul. Dacă sunteți interesat să construiți site-uri web complexe cu Drupal, mai bine fiți un programator profesionist.

Atât Drupal cât și WordPress au punctele tari și punctele lor slabe, dar în funcție de obiectivele tale, alegerea ar trebui să fie foarte ușoară. La care te-ai dus?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map