Comparació Wix vs WordPress 2020

Comparació Wix vs WordPress 2017


Abans de crear comptes o de descarregar fitxers, probablement us entusiasmarà amb la creació d’un lloc web. És bo, benvingut a bord. Però si no teniu experiència prèvia amb sistemes de construcció web, és hora de fer una investigació addicional, que haureu de triar com a punt de partida?

Com ja podríeu saber, WordPress es troba a gairebé el trenta per cent de tots els llocs. Això la converteix en la plataforma de construcció web més popular sense dubte. Però abans de començar i començar a crear les primeres pàgines, sabíeu que també hi ha diversos altres serveis molt similars a WordPress?

Prendre una decisió es fa més difícil, ja que moltes d’aquestes eines prometen coses semblants: belles interfícies visuals, forma senzilla de construir un lloc, totes són fàcils d’iniciar, no costen molt … però a quina opció?

Avui, ens centrarem en les diferències entre WordPress i Wix. Per fer-ho més fàcil, farem una comparació de la versió de WordPress que s’allotja a Wix, per ser més específica. Si encara no esteu segurs per què hi ha dues versions de WordPress, consulteu què és tan diferent entre WordPress.com i WordPress.org, ja que hem tractat detalladament el tema..

Seria difícil fer un seguiment de totes les diferències si no les hem agrupades. Per tant, si no esteu llest per llegir tot l’article, aquí teniu una taula de contingut ràpida:

 • Senzillesa
 • Temes i complements
 • Gestió de contingut
 • Assistència
 • Les despeses
 • Comerç electrònic
 • Taula de comparació
 • Quin heu de triar?

Senzillesa

WordPress

Encara que ens ha encantat WordPress des del primer dia, la veritat és que no és tan senzill com Wix. Passarà molt més temps fins que pugueu dir que coneixeu totes les funcions que ofereix WordPress. I, sens dubte, necessitareu molt més temps per dominar l’ofici amb WordPress.

Però, alhora, encara que existeixi una corba d’aprenentatge amb el popular CMS, a la llarga serà molt més gratificant, ja que WordPress és una solució molt més robusta.

Wix

Des del primer moment, l’equip professional de desenvolupadors de Wix havia intentat remarcar la simplicitat d’utilitzar la plataforma.

Tot creant el primer compte fins a la creació d’un lloc és extremadament senzill i agradable per als principiants. S’ha redissenyat cada procés perquè funcioni per als usuaris.

La seva interfície visual és molt intuïtiva i passen uns instants fins que no s’ajuntin les coses. No importa el que tingueu en compte, es podrà aconseguir en només uns quants clics, molt probablement mitjançant un editor d’arrossegament i solapa. Tot i que odiem admetre-ho, Wix és la millor solució per a un principiant complet que no espera gaire de cap lloc web.

Temes i complements

Els llocs web i els blocs moderns necessiten molt més del que qualsevol constructor web estàndard fora del quadre. És per això que és crucial saber com funciona cadascú amb plantilles i extensions.

WordPress

Com que hi ha milers de temes i plugins que es poden trobar al directori gratuït de WordPress, és difícil competir amb el popular CMS. Qualsevol que sigui la vostra funcionalitat o nínxol, us permetrà fer un seguiment dels temes i dels complements del vostre lloc. La majoria de les vegades, les extensions i plantilles seran gratuïtes.

En algun moment, potser voldreu anar més enllà. Aquí és on la comunitat massiva de WordPress salva el dia; també hi ha milers de plugins premium i temes de WordPress que us donaran tot el que vulgueu.

El sistema predeterminat de WordPress fa que sigui fàcil canviar entre temes i complements i personalitzar-los en detall.

La majoria inclouen opcions d’exportació i importació que us ajudaran a treballar també amb nombrosos llocs.

Wix

Plantilles de wix

Wix inclou centenars de plantilles que es poden assignar ràpidament a un lloc. Tots els nínxols principals estan coberts, de manera que no haureu de preocupar-vos de trobar una plantilla per al vostre lloc únic. Així doncs, tant si creeu un bloc simple, un lloc aficionat o un lloc web oficial per al vostre despatx d’advocats, tindreu alguna cosa amb què treballar.

Totes les plantilles són responsives i hi ha un editor mòbil especial que us permetrà personalitzar el lloc específicament per a dispositius portàtils.

Els temes es poden personalitzar i podeu utilitzar efectes preconstruits. Però l’inconvenient és la incapacitat de canviar temes. A més, Wix no permet personalitzar el codi CSS.

Gestió de contingut

Els blocs s’han popularitzat durant els darrers anys. Molts usuaris volen un lloc web amb finalitats de blocs i, en aquest cas, és important que la plataforma que trieu sigui senzilla. Com gestionen Wix i WordPress la gestió de contingut?

WordPress

Quan es tracta de nosaltres, WordPress és el sistema de gestió de continguts més potent. Període. Estem segurs que milions d’altres usuaris també comparteixen el nostre amor cap a WordPress, i que no és només una simple coincidència.

WordPress presenta l’editor de Visual i Text que us permet controlar articles. Si bé podeu treballar fàcilment amb l’editor de Visual i gaudir d’escriure i administrar suports, l’editor de text us permet anar més enllà d’això i fer servir HTML i CSS personalitzats si voleu. Fins i tot sense ampliar els mòduls d’editors i gestió de suports, amb WordPress s’obté una plataforma de blocs perfecta que només millora amb cada nova actualització.

Wix

Gestor de blocs de Wix

Blogar amb Wix és una experiència increïble. Després de crear una pàgina, haureu d’utilitzar un mòdul de blogs que convertirà aquesta pàgina en la vostra màquina d’articles personals. De fet, el Gestor de blocs de Wix és molt similar a l’editor visual estàndard de WordPress, cosa que significa que és excel·lent.

Wix facilita que qualsevol pugui començar a escriure el seu primer bloc, ja que tot sembla molt senzill i fàcil d’entendre. Abans aprendreu a afegir suports, etiquetes o articles de vista prèvia abans de publicar-los.

Assistència

A l’hora de començar, és important tenir un bon suport. Què tan bé us poden ajudar WordPress i Wix quan les coses es compliquen?

WordPress

Si no paga el manteniment mensual, pràcticament es queda sol. Com que WordPress és un CMS de codi obert i l’obteniu gratuïtament, també heu de tenir cura del vostre lloc. En qualsevol cas, tones de recursos en línia us ajudaran amb tot el que necessiteu. Si trieu WordPress, no oblideu visitar la nostra nova secció d’aprenentatge de WordPress.

Els fòrums de suport oficial compten milers d’usuaris que estaran encantats d’ajudar-los.

L’única diferència són les extensions i plantilles premium. Normalment, quan compreu un producte premium, també rebeu assistència del desenvolupador.

Així, si sou un principiant, prepareu-vos per algun tipus de Googling o despeses mensuals addicionals que cobreixin els costos de manteniment.

Wix

Si trieu Wix, podeu esperar un gran suport per a la plataforma. Centenars de milers de fils del fòrum oficial us ajudaran probablement amb qualsevol cosa. Però no us oblideu de consultar tutorials de vídeo, assistència professional per correu electrònic i un programa d’educació especial que us ajudarà amb la majoria de les coses relacionades amb Wix.

Com hem comentat, Wix tracta sobre ajuda visual, de manera que podeu esperar ajuda en línia en gairebé totes les situacions. Si no esteu segurs de com funciona, feu clic a una icona al costat d’un element creador i Wix us explicarà el seu funcionament..

Les despeses

Tant WordPress com Wix són gratuïts. Però tan bon punt comenceu a utilitzar qualsevol de les plataformes, us adonareu que aquelles opcions gratuïtes no us permetran arribar gaire lluny.

A menys que els vostres plans amb un lloc siguin realment senzills, haureu de gastar alguns punts addicionals de targeta de crèdit tant a WordPress com a Wix.

WordPress

WordPress és un CMS de codi obert que també vol dir que és gratuït. Però, per posar-lo en marxa, com a mínim hauràs de pagar l’allotjament i el nom de domini. I això és només l’inici de les despeses addicionals.

Si bé és cert que pots executar un lloc gratuïtament, hauràs de conèixer una cosa o dues sobre les tecnologies web i el propi WordPress per poder gestionar tot el teu compte. En aquest cas, podríeu evitar despeses addicionals a l’hora de mantenir un lloc optimitzat. Tot i així, el més probable és que necessiteu uns quants plugins i temes premium que només s’afegeixin al rebut final.

Així doncs, un lloc que creieu que obtindríeu de franc podria convertir-se ràpidament en un monstre que menja diners que menja centenars de dòlars a l’any o fins i tot mes en alguns casos.

Wix

El creador de llocs web principal és completament gratuït. Tot el que heu de fer és registrar un compte nou i podeu començar a treballar en un lloc nou. Però, com se n’adonarà ràpidament, la versió gratuïta és tan limitada com un ocell en una gàbia. Bé, hi ha una raó per això, els que treballem a Wix volen que passis a una de les aplicacions plans premium. Per tant, si voleu seguir la versió gratuïta, prepareu-vos per a alguns anuncis seriosos al vostre bloc. No oblideu també tenir un domini personalitzat.

Taula de preus de plans premium de Wix

Els plans premium varien. Podeu començar amb el pla Combo que us costarà 8,50 dòlars al mes. Obtindreu 2 GB d’ample de banda, 3 GB d’emmagatzematge que serà més que suficient per a un blocari mitjà, i també hi haurà un domini gratuït que us espera. Per sort, el pla Combo elimina els anuncis del vostre lloc.

També hi ha diversos altres, plans més cars, que ofereixen encara més opcions, per la qual cosa només cal que escolliu la que més us convingui

Comerç electrònic

Tot i que una botiga en línia és només un altre lloc web, hi ha molta més feina. A més, necessitareu extensions addicionals i probablement un tema nou que funcioni bé amb la vostra botiga. Si esteu pensant a iniciar un negoci de comerç electrònic, com us poden ajudar Wix i WordPress?

WordPress

WooCommerce

Només si instal·leu un complement com el de WooCommerce, podreu tenir el vostre botiga electrònica en funcionament en qüestió de minuts. Amb WordPress, podeu triar entre diverses potents plataformes de comerç electrònic que permeten tant a principiants com a professionals fer funcionar una botiga en línia amb èxit.

Hi ha literalment milers de temes i complements dedicats a la comerç electrònic. Així, fins i tot sense pagar un centenar addicional, podeu configurar una botiga electrònica senzilla que funcionarà sense problemes. A diferència de Wix, WordPress permet nombroses passarel·les de pagament i altres opcions que us ajudaran a arribar al públic al qual realment voleu orientar-vos.

Wix

Sense pagar més per WixStores, pots oblidar-te de fer funcionar una botiga en línia. Però, fins i tot si decidiu afegir uns quants dòlars addicionals al pla, la vostra botiga serà molt limitada.

Quan comenceu a construir la botiga, us adonareu que només hi ha algunes aplicacions de tercers que us poden ajudar. I el dolent és que aquestes aplicacions us costaran alguns dòlars addicionals. A més, amb WixStores, només utilitzeu PayPal o Authorize.net, el que significa que esteu perdent molts clients potencials. Tot i així, si no ets tan exigent, WixStores serà una forma molt senzilla de començar per gestionar una simple botiga en línia.

Taula de comparació

WordPress

Wix

Senzillesa:Amigable per als principiants amb una corba d’aprenentatgePerfecte per a principiants; més senzill que WordPress
Temes i complements:Desenes de milers d’extensionsMés de 200 aplicacions; molts d’ells requereixen pagament mensual
Gestió de contingut:Revisions, cerca automàtica, HTML personalitzat …Bonic mòdul de Blog Manager dissenyat per als nouvinguts
Suport:Comunitat, paga per suportEquip de suport professional, sistema educatiu, videotutories
Els costos:Des d’uns quants dòlars al mes, segons necessitatsDes de 8,50 dòlars al mes
Comerç electrònic:Una gran varietat d’opcions i passarel·les de pagamentÉs bo per a principiants; no té algunes característiques per a botigues més complexes

Quin ha d’utilitzar?

WordPress és molt més potent que Wix. Permet construir qualsevol tipus de lloc web que tingueu en compte, sense pràcticament cap restricció. Si us preocupa el vostre lloc o bloc, i voleu treballar-hi durant un període de temps més llarg, us recomanem que el comenceu amb WordPress. La veritat és que dedicareu molt de temps a aprendre sobre funcions específiques de WordPress, però us guanyareu a llarg termini.

Lectura recomanada: com moure el teu bloc de Wix a WordPress

Per altra banda, Wix és una fantàstica plataforma per a principiants i usuaris a qui no els interessa anar gaire lluny. Si tot el que desitgeu és una interfície fàcil d’utilitzar, que us permetrà crear un lloc agradable i sense haver d’aprendre gaire sobre la plataforma, aneu amb Wix. En aquest cas, algunes limitacions que vénen amb la plataforma no importen gaire i tindreu assistència professional a la vostra disposició en qualsevol moment..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map