Comparació Tumblr vs. WordPress 2020

Comparació Tumblr vs. WordPress 2017


D’acord, així que heu decidit que és el moment final de crear el vostre propi bloc. Ja sabeu que iniciar-ne un no és ciència de coets, i probablement heu sentit a parlar de diverses plataformes de blocs que val la pena investigar. Però si abans no heu dedicat cap temps amb cada paquet de programari, és possible que el problema sigui escollir el més adequat per al vostre nou bloc. No voleu escollir alguna cosa que no s’adapti bé al que teníeu en compte, oi??

Taula de continguts

Si no us interessa llegir tota la comparació, aquí teniu els enllaços de cada secció:

 • Què és Tumblr
 • panell
 • Blocs
 • Personalització
 • Propietat
 • Costos
 • Opcions socials
 • Taula de comparació
 • Conclusió

Què és Tumblr?

Fundada el 2007, Tumblr és relativament (en comparació amb WordPress) una plataforma de blocs més jove que també actua com un lloc de xarxes socials per si sol. Tot i que va començar a reunir usuaris des del primer dia, va esdevenir molt més reconegut després que Yahoo el comprés el 2013.

Tumblr presumeix de la seva senzillesa i permet a tothom publicar ràpidament històries, contingut multimèdia i altres continguts a la xarxa. La part interessant és que Tumblr connecta de forma immediata els seus usuaris els uns als altres i el converteix en un espai en línia amable per a tothom.

Yahoo ara pot afirmar amb orgull que hi ha més de 300 milions de blocs creats amb Tumblr.

Abans de començar a dubtar de la plataforma, digueu-vos que el mateix Matt Mullenweg va admetre que Tumblr és el competidor número u de WordPress (per descomptat, la versió de WordPress.com).

A l’article d’avui, ens centrarem en les diferències entre els allotjats WordPress.org i Tumblr. Com que la versió que s’allotja a si mateixa no és la mateixa que WordPress.com, propietat d’Automattic, us oferim una comparació de vídeo amb aquesta amb Tumblr..

panell

Si estàs pensant a iniciar el teu bloc, és normal que vulguis que la plataforma sigui el més simple possible. El vostre objectiu és publicar històries i multimèdia, i no passar temps per aprendre sobre com funciona alguna cosa.

WordPress

WordPress ofereix un quadre de comandament net que està preparat per als nouvinguts. Fins al moment que comenceu a instal·lar extensions, no hi haurà més que alguns elements de menú fàcils d’entendre. La majoria de la configuració i de les opcions seran fàcil d’entendre i no serà difícil començar a gestionar el vostre lloc.

Tot i que ens agrada descriure WordPress com a senzill, la veritat és que és molt més complicat que Tumblr.

Els usuaris de WordPress diran que és més complicat perquè simplement hi ha moltes més opcions per tractar (cosa és veritat). Però, des de la perspectiva d’un blogger mitjà, Tumblr és simplement un guanyador quan es tracta d’una interfície senzilla.

Tumblr

Si no us agraden els taulers de taula complicats i les interfícies d’usuari que requereixen dedicar un temps valuós en coses que no siguin els blocs, us agradarà Tumblr. Des de crear un compte gratuït fins a escriure la primera publicació, tot estarà a punt en pocs clics.

Tauler de control Tumblr

El quadre de comandament és molt senzill i només us mostra el que és més important per a vosaltres. A més del botó gran que permet escriure una publicació nova, podeu trobar missatges, xats, llegir contingut escrit per altres i treballar amb configuració i opcions de disseny. Totes les opcions són a l’abast de la mà i es triguen uns minuts en conèixer el nou tauler.

Blocs

Ja que teniu en compte Tumblr, heu d’interessar-vos en els blocs. Per això volíem comparar WordPress i Tumblr a l’hora d’escriure publicacions i gestionar multimèdia a pàgines úniques.

WordPress

WordPress és, probablement, la millor plataforma de blocs. Però, tot i que ha d’oferir-ho tot tant per a bloggers casuals com professionals, potser no serà la millor opció per a qualsevol. Si bé els blocaires seriosos a qui els agrada ampliar els seus llocs i personalitzar-los en detall sabran valorar totes les opcions que s’hi ofereixen, els altres es poden confondre amb tot el que ofereix..

WordPress compta amb un editor de text i visual ben dissenyat que us permet escriure, gestionar suports i editar codi directament des de la publicació.

Tumblr

Tumblr està dissenyat per blogger. No és estrany que tot estigui orientat a escriure i gestionar imatges i vídeos. I Tumblr fa un gran treball aquí: trobareu una barra senzilla que conté icones per escriure noves publicacions, inserir imatges, vídeos, fitxers d’àudio, cites, enllaços i fins i tot xats..

Després de fer clic a la icona, estareu llest per afegir el contingut, etiquetar-lo correctament i començar a compartir amb el públic. Com ja hem comentat, Tumblr és molt senzill sobre tot això, per la qual cosa no trobareu cap opció confusa addicional per afegir contingut. Feu clic aquí, feu clic aquí i ja heu acabat!

Personalització

Tot i que només us interessa els blogs, voleu personalitzar les pàgines on escriviu, no? Si és el cas, no us preocupeu; tant WordPress com Tumblr permeten personalitzar el bloc, però hi ha algunes diferències importants.

WordPress

WordPress és una plataforma perfecta per personalitzar el vostre bloc. Des d’escollir entre desenes de milers de temes i complements de WordPress que us poden ajudar a personalitzar el bloc en detall fins a codificar el vostre propi lloc des de zero, WordPress és adequat tant per a principiants com per a professionals..

Quan els principiants puguin gaudir d’opcions fàcils d’utilitzar que s’inclouen amb temes i complements que instal·len, els professionals poden excavar el codi que hi ha darrere de qualsevol fitxer i modificar-ne detalls com colors, dissenys o funcions particulars. La gran part de la personalització de WordPress és que hi ha una comunitat massiva de desenvolupadors que estarà encantada d’acceptar una oferta de treball i crear un bloc únic per a vosaltres. Per un preu, per descomptat.

Tumblr

Tumblr Hipster Tema

Tumblr ofereix opcions de personalització, però no pot mesurar-se a WordPress. La personalització del bloc és fàcil; canvieu les fotos de perfil i fons, gestioneu colors, descripcions o fins i tot utilitzeu temes addicionals que transformin l’aspecte complet del vostre lloc.

Si bé Tumblr també permet modificar el codi HTML que hi ha al darrere, no ofereix gairebé ni tan sols WordPress. Si busqueu canvis senzills, Tumblr satisfarà les vostres necessitats, però si voleu poder canviar qualsevol cosa que hi ha, mireu més cap a WordPress.

Propietat

Tot i que creeu el vostre propi compte, genereu una contrasenya forta que estigui disponible només per a vosaltres i sou l’únic que ha accedit al bloc, això no vol dir que el lloc sigui propietat vostra. Abans de començar a blocar i evolucionar en una relació emocional amb ell, tingueu cura. Vols que el teu bloc sigui teu?

WordPress

El lloc web creat amb la versió autònoma de WordPress és vostre. Tot i que l’espai que heu llogat a una empresa d’allotjament no és del vostre poder, el lloc (i tots els fitxers) dels seus servidors és. Per tant, independentment del que decidiu fer amb el vostre projecte, us correspon. Algunes companyies d’allotjament poden tenir regles estrictes sobre determinats tipus de contingut, però sempre arribeu a canviar les empreses d’allotjament i ningú té dret a enderrocar el vostre lloc..

Tumblr

Si recordeu de la introducció, Tumblr va ser comprat per Yahoo. Això vol dir Yahoo és el servei i, en realitat, és propietari del vostre bloc.

No hi ha garanties que el vostre bloc estigui viu demà.

Si els nois de Yahoo decideixen que és el moment de tancar tot el servei, podeu perdre-ho tot en qüestió de segons. I si trieu que voleu una altra opció d’allotjament o una altra cosa, deixareu les mans buides.

L’única cosa bona de Tumblr, en aquest cas, és que podeu exportar el vostre lloc fàcilment des del servei. Després d’això, podeu importar el bloc a WordPress, com a allotjament independent, per exemple. Per si has iniciat un bloc amb Tumblr abans d’adonar-te que no t’està bé, encara tens la possibilitat d’arreglar les coses.

Costos

Si teniu experiència en el món en línia, no us sorprendrà quan us diem que les plataformes de blocs que s’anuncien com a gratuïtes, en realitat no seran completament gratuïtes.

costos de blocs

WordPress

Al ser una plataforma de codi obert, WordPress és gratuït. Almenys quan es tracta del programari. Podeu descarregar el paquet, modificar el codi i fer tot el que vulgueu amb ell. Però per tal de millorar el vostre lloc per a la comunitat en línia, haureu d’acollir-lo.

Com heu pogut imaginar, el compte d’allotjament (i un nom de domini al qual no podeu anar) no són gratuïts. Així, la plataforma “gratuïta” es converteix ràpidament en alguna cosa que has de pagar mensualment. Segons les vostres necessitats, els preus poden anar d’uns quants dòlars a uns quants centenars de dòlars al mes.

Tumblr

D’altra banda, Tumblr és una mica diferent. Com que Yahoo l’acull, el servei inicial realment és completament gratuït. Només necessiteu un compte gratuït i esteu preparats per iniciar el bloc.

Però si decidiu que voleu un nom de domini personalitzat, haureu de pagar-lo. El mateix passa amb els temes premium que costen alguns diners. Quan es tracta de Tumblr, això ho té prou. Així que si realment voleu un bloc gratis, Tumblr és la plataforma on heu d’anar.

Opcions socials

Crear contingut és una cosa. Compartir-ho amb persones de tot el món és un altre domini. Atès que WordPress i Tumblr es comporten de manera diferent, és important saber què pot fer cadascú per a vosaltres a l’hora de compartir.

WordPress

Com que parlem de la versió que s’allotja en si mateix, WordPress us deixa tota la part social. No obtindreu cap ajuda de la plataforma mateixa. Si voleu posar botons de compartició social al vostre lloc, us correspondrà. Si voleu registrar el vostre lloc a Google, podreu registrar-lo. A més, sou els únics encarregats de compartir el contingut amb els altres.

Tot i així, hi ha alguns grans plugins gratuïts i gratuïts que us ajudaran a gestionar la part social del vostre lloc.

Tumblr

En canvi, Tumblr té l’esquena. Des del mateix moment de crear el compte, Tumblr intentarà connectar-vos amb altres blocaires de la xarxa. Et mostrarà contingut relacionat perquè arribis ràpidament als blocs del teu interès. De la mateixa manera, el vostre bloc es mostrarà a altres persones i us connectarà a l’instant.

Així, sense cap treball addicional del vostre costat, podeu obtenir la vista de la primera pàgina en qüestió de segons. Si volguéssiu fer el mateix amb WordPress, necessitareu hores de publicitat del vostre lloc fins arribar al públic adequat.

Taula de comparació

WordPress

Tumblr

Panell:Amigable per als principiants amb una corba d’aprenentatgeExtremadament senzill i fàcil d’utilitzar
Blocs:El millor per a bloggers més avançatsIdeal per a bloggers per primera vegada sense experiència tècnica
Personalització:Temes, plugins, codi personalitzatPlantilles, personalització limitada
Propietat:És propietari del llocYahoo és propietari del lloc
Costos:Pagar per allotjament i dominiGratuït; articles premium i opcionals de domini
Social:Sota el vostre controlComparteix automàticament amb altres blocaires

Conclusió

Al final, la veritat és que tant WordPress com Tumblr són excel·lents plataformes de blocs. Només depèn de quin tipus de bloc aneu i quins són els vostres plans de futur del vostre lloc.

Si el que desitges és una plataforma on t’expresses mitjançant text i multimèdia, t’encantarà Tumblr. És senzill, fàcil d’entendre i completament gratuït. Et permetrà centrar-te en l’escriptura; per exemple, no caldrà pensar en el manteniment ni en la velocitat del vostre lloc. I encara arribareu a personalitzar-lo fins a un cert punt, sense tenir cap coneixement tècnic.

Però, d’altra banda, WordPress ofereix molt, molt més. Amb la versió que s’allotja, podeu crear molt més que un simple bloc. Tot i que una mica més difícil d’entendre que Tumblr, WordPress és, a més, amable per als principiants. Com que hi ha nombrosos tutorials i recursos en línia que us poden ajudar, no serà difícil construir un lloc pel vostre compte.

Lectura recomanada: com moure el teu bloc des de Tumblr a WordPress

Podreu ampliar el vostre bloc a qualsevol cosa que vulgueu, des d’un lloc senzill fins a un sistema de comerç electrònic complet si voleu. I milers de temes i complements us ajudaran a aconseguir el que teniu en ment. Tot i així, sempre podeu personalitzar el lloc amb detall perquè WordPress permet modificacions completes.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map