Comentarii: Ce este un comentariu și cum se poate gestiona?

wordpress-comments.png


Platforma de bloguri WordPress vine cu un sistem de comentarii care permite vizitatorilor site-ului dvs. web să lase opinii cu privire la subiectul dat și să comunice cu dvs. și cu alți utilizatori ai site-ului dvs. Cunoscut ca un comentariu, acest mesaj (de obicei scurt) este situat în partea de jos a postărilor și paginilor tale.

Când un utilizator aterizează pe o postare sau pe o pagină unde sunt activate comentariile (în mod implicit, WordPress permite comentarii la toate postările și paginile), va vedea un formular de comentarii. Prin completarea acesteia și scrierea unui răspuns, orice utilizator își poate declara părerea care va apărea sub articolul. Alți utilizatori pot vedea și răspunde la orice comentariu sau își pot scrie propriile comentarii.

Cum să gestionați comentariile în WordPress

Dacă navigați la Comentarii din meniul tabloului de bord din partea stângă, veți putea gestiona toate comentariile de pe site-ul dvs. Acestea vor fi sortate într-o listă în care fiecare comentariu are următoarele elemente:

 • Autor – numele, e-mailul și adresa site-ului
 • cometariu – text scris de autor
 • Post  – link către postarea sau pagina originală unde puteți găsi comentariul
 • Data si ora – când a fost depus

Pentru a gestiona un singur comentariu, așezați cursorul peste el – câteva comentarii de gestionare vor apărea sub comentariul selectat. Aici puteți aproba sau nu aproba un comentariu publicat deja. În mod implicit, toate răspunsurile pe care le primiți vor aștepta moderarea dvs. și va trebui să faceți clic pe fiecare în parte pentru a le putea afișa pe postarea sau pe pagina dvs..

Gestionați comentariile WordPress

Pentru a răspunde rapid la un comentariu, selectați al doilea link „Răspuns”, care va deschide un editor sub el. Puteți scrie un răspuns și stila-l după gusturile dvs. (faceți text cu caractere aldine, italice, adăugați linkuri, citate etc.)

Opțiune Editare rapidă vă permite să modificați comentariul. Puteți schimba textul, linkurile și tot ceea ce a fost unul propriu. În plus, puteți edita numele, e-mailul și adresa URL a persoanei care a lăsat răspunsul. Butonul Editare vă oferă aceleași opțiuni, dar deschide comentariul pe o pagină separată.

Buton spam va marca comentariul ca nedorit și îl va muta într-un folder separat. În mod similar, butonul Trash va ștergeți comentariul și mutați-l la gunoi. Va rămâne acolo timp de treizeci de zile, dacă nu îl ștergi definitiv din listă.

Modificați setările pentru comentarii

Puteți modifica comportamentul sistemului de comentarii implicit WordPress prin setări. De exemplu, decideți dacă utilizatorii neînregistrați își pot lăsa răspunsurile sau pot activa o opțiune care va aproba automat toate comentariile (nerecomandate). Întrucât am descris deja setările de discuții în detalii, consultați cum să lucrați cu setările de comentarii WordPress.

Dezactivați comentariile pentru anumite pagini

Discuţie

Chiar dacă WordPress permite comentarii la toate postările și paginile, puteți controla setarea pentru fiecare postare sau pagină.

 1. Editați o postare sau o pagină
 2. Găsiți „Opțiuni de ecran” în partea de sus
 3. Bifează caseta de selectare „Discuție”
 4. Derulați până jos, sub editorul de postări
 5. În caseta Discuție, alegeți să permiteți / refuzați comentariile pentru pagina respectivă

Primește e-mailuri când cineva comentează

În mod implicit, WordPress vă va trimite un e-mail de fiecare dată când cineva lasă un comentariu pe site-ul dvs. Deși aceasta este o caracteristică plăcută atunci când începeți blogul dvs. WordPress, poate începe să vă faceți o problemă odată ce începeți să primiți mai multe răspunsuri. Dacă nu doriți să primiți e-mailuri noi pentru fiecare comentariu de pe site-ul dvs., vă rugăm să reveniți la Setări -> Discuție unde le puteți dezactiva.

Alte pluginuri pentru comentarii

Platforma de comentarii implicită este suficient de bună pentru un utilizator obișnuit. Dar dacă decideți să extindeți sistemul de comentarii, trebuie să știți că sunt zeci de alte pluginuri WordPress care pot înlocui complet cel implicit. De exemplu, puteți instala Disqus, Comments Evolved, Livefyre Comments 3 sau chiar adăuga comentarii Facebook pe site-ul dvs..

Comentează spam

Comentariu spam în exemplul WordPress

Din păcate, unul dintre primele comentarii pe care le veți ajunge pe site-ul dvs. va fi probabil spam (comentariu nedorit). Din momentul în care instalați WordPress, site-ul dvs. va deveni o țintă pentru mii de spameri care vor începe să vă trimită reclame slab scrise și mesaje nedorite. Din fericire, există multe pluginuri anti-spam care vă vor ajuta să luptați împotriva acestei amenințări. Pentru început, există Akismet care vine preinstalat cu WordPress.

Pingbacks

Pingback

Când cineva se conectează la blogul dvs. de pe orice alt site web, veți primi un Pingback. În acest fel, WordPress vă ajută să urmăriți site-urile care vă leagă. Pingbacks-urile sunt recunoscute drept comentarii, și vor apărea pe lista de moderație printre toate celelalte comentarii obișnuite postate de vizitatorii tăi.

Pentru a distinge un pingback de un comentariu, căutați […] la începutul și la sfârșitul fiecărui comentariu.

Avatare

Avatare WordPress

Fiecare comentator are o imagine redată lângă comentariu. Această imagine se numește avatar și reprezintă autorul. WordPress folosește Gravatar pentru a afișa această imagine. Așadar, dacă doriți să aveți fotografia sau orice imagine personalizată pentru avatar, vă rugăm să vă înregistrați un cont Gravatar.

 1. Navigheaza catre Utilizatori -> Profilul tău și verificați adresa de e-mail pe care o utilizați
 2. Deschideți site-ul Gravatar
 3. Înregistrați-vă la serviciu cu adresa de e-mail pe care o utilizați
 4. Încărcați imaginea la alegere și personalizați-o
 5. Confirmați modificările
 6. Intoarce-te la Utilizatori -> Profilul tău și verificați-vă noua imagine

Utilizatorii care nu au un cont Gravatar gratuit și un avatar personalizat vor primi imaginea implicită a avatarului. Puteți seta cea implicită în Setări de discuții.

Comentariile sunt importante

Comentariile sunt o modalitate bună de a păstra legătura cu cititorii. Ele pot face site-ul dvs. web mai bun și mai interactiv. Înainte de a începe să utilizați comentarii în mod regulat, asigurați-vă că verificați setările și personalizați-le în funcție de nevoile dvs. Dacă nu vă place cum funcționează comentariile standard, există zeci de alte pluginuri care pot înlocui sistemul implicit. Din păcate, comentariile atrag și spamerii, așa că fiți pregătiți să combateți spamul în orice moment.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map