Com utilitzar la pàgina personalitza per editar el tema de WordPress

wordpress-customize-options.png


Una de les característiques sorprenents de WordPress que l’ha fet tan popular entre els bloggers és la possibilitat d’utilitzar temes. Sense cap coneixement tècnic, qualsevol pot tenir un lloc web ben dissenyat que a tothom li encantarà.

Però, tot i que els temes de WordPress us serveixen tot en un plat, això no vol dir que haureu de deixar les coses inalterades després d’instal·lar un tema. La majoria dels elements que formen un lloc web són propensos a la personalització. Segons un tema, és possible canviar títols, tipus de lletra, colors, text, imatges i pràcticament tot el que desitgeu.

Per descomptat, és possible fer molt més si sabeu codificar, però no és per això que sou. Atès que WordPress us permet modificar temes mitjançant un personalitzador agradable per a principiants, us mostrarem com accedir-hi i com personalitzar el tema que trieu. Com que cada ítem ofereix diferents opcions de personalització, utilitzarem vint-i-setze per a les finalitats d’aquest tutorial.

Com accedir a la pàgina de personalització de WordPress

La pàgina de personalització de WordPress també es coneix com a Personalitzador de WordPress. Va ser introduït a la versió 3.4 i des d’aleshores permet als usuaris previsualitzar un lloc mentre s’estan fent canvis. Quina millor manera de personalitzar el vostre lloc però de veure la versió en directe d’aquest amb seguretat des de la part posterior de la vostra cadira? La part important d’aquest tema és que aquestes modificacions no afecten el lloc en directe, de manera que els visitants no veuran el que feu fins que no deseu els canvis.

Per accedir al personalitzador de WordPress, aneu a Aparença -> Personalitzar.

Pàgina personalitzada de WordPress

Això és tot. WordPress ha obert la pàgina principal del vostre bloc i ha inclòs el personalitzador a la part esquerra de la pantalla. Estàs preparat per començar a fer canvis al lloc.

Com personalitzar un lloc WordPress

Per començar, centrem-nos en les opcions del costat esquerre de la pantalla.

A la part superior de la pàgina, WordPress us informarà del nom del vostre lloc. Just per sota d’això, mostrarà el nom del tema que utilitzeu actualment. Si voleu canviar temes, només cal que feu clic al botó “Canvia” i escolliu qualsevol altre tema que hàgiu instal·lat al vostre bloc.

Identitat del lloc

Per començar, heu de canviar algunes opcions que són crucials per a la identitat del vostre lloc. Si teniu un logotip o voleu afegir-ne un, feu clic al botó “Selecciona logotip”. Trieu qualsevol imatge de la Mediateca o pengeu-ne una de nova. Normalment, un logotip és una imatge quadrada que representa vostè o la seva empresa. Si en seleccioneu un en Vint-i-Disset, el logotip apareixerà just al costat del títol del lloc. Pot ser que sigui diferent si utilitzeu qualsevol altre tema de WordPress.

Identitat del lloc

El títol i el marcador del lloc han de ser exclusius per a tots els llocs web. No només es mostraran a la pàgina principal, sinó que afectaran directament la manera com es mostra el vostre bloc a les pàgines de resultats del motor cercat. Per això, és imprescindible que doneu un nom al vostre lloc i que escriviu una descripció d’una frase com a etiqueta.

No oblideu afegir una icona de lloc. Aquesta petita imatge es mostra al navegador dels usuaris a la part superior de les finestres i pestanyes. També mostren als usuaris que marquen qualsevol pàgina o creen dreceres de qualsevol tipus. La icona del lloc pot ajudar els usuaris a reconèixer el vostre bloc més fàcilment. Les persones solen seleccionar els seus logotips com a icona del lloc. Hauria de ser quadrat i almenys 512 × 512 píxels d’amplada.

Colors

Com ja han demostrat molts tipus d’investigació, els colors poden donar forma a tot el lloc web. Només seleccionant colors principals, podeu definir un to diferent del vostre lloc i atreure un tipus d’usuari correcte (o equivocat). Tant si escolliu colors segons diferents estudis com per afinitat pròpia, la pestanya Colors del personalitzador us permetrà fer els canvis necessaris.

Colors

Quan es tracta de Vint-i-setze, podeu triar entre tres esquemes de colors i podeu personalitzar el color del text de la capçalera..

Alguns altres temes us donaran encara més opcions i podeu personalitzar tots els colors del lloc. Tot depèn de l’esforç que desenvolupi el desenvolupador per crear les opcions del tema.

Mitja de capçalera

Mitja de capçalera

Les capçaleres s’han convertit en un dels elements de disseny més importants d’un lloc web. En temes moderns, les capçaleres solen contenir imatges i vídeos, per la qual cosa és natural que pugueu seleccionar els vostres suports. Ja hem cobert detalls de Header Media, per tant, consulteu com personalitzar una capçalera de lloc web a WordPress.

Menús

Menú

El següent tauler permet afegir i editar menús de navegació a WordPress. Com que és important que cada lloc tingui almenys un menú de navegació, només heu d’aprendre a afegir menús a WordPress. Aquesta pestanya us permet fer el mateix, però amb la funció de vista prèvia en viu de manera que podreu veure i provar els resultats immediatament.

Ginys

Quan obriu el tauler de widgets, veureu pestanyes que representen totes les ubicacions disponibles on podeu utilitzar ginys. Quan parlem de com afegir widgets a WordPress, hem esmentat que aquests depenen d’un tema que utilitzeu.

Ginys

Normalment, hi haurà almenys algunes zones preparades per a widgets. Si utilitzeu Vint-i-setze, veureu opcions per afegir ginys a la barra lateral, al peu de pàgina 1 i al peu de pàgina 2.

Obre qualsevol de les ubicacions disponibles, afegeix i modifica ginys segons els teus gustos mentre vegi canvis a la part dreta de la pantalla. No és bo, no és veritat?

Portada estàtica

Si el tema seleccionat és compatible amb les primeres pàgines, aquest panell us permetrà escollir el tipus de pàgina inicial. Amb Vint-c set dissenys, podeu mostrar les vostres darreres publicacions a la pàgina d’inici o podeu seleccionar-ne una.

Portada estàtica

En el cas d’escollir una pàgina estàtica, WordPress obrirà un altre conjunt d’opcions que us permet triar una portada i una publicació. Si no us agrada cap de les que ja teniu, feu clic a l’enllaç “Afegeix una pàgina nova” per crear-ne una de nova.

Opcions del tema

Si decidiu utilitzar una pàgina estàtica per a la pàgina principal, WordPress afegirà un panell addicional al personalitzador. Aquí podeu triar el disseny de la pàgina principal i seleccionar les pàgines que es mostraran a qualsevol de les seccions disponibles del vostre tema.

Opcions del tema

CSS addicionals

Fulls d’estil en cascada (CSS) és el llenguatge utilitzat per descriure l’estil de qualsevol document escrit en HTML. Els llocs de WordPress utilitzen CSS per definir colors, marges, tipus de lletra i molts altres aspectes del disseny. Fins a la versió 4.7 de WordPress, els usuaris havien de modificar directament els fitxers de fulls d’estils o utilitzar Aparició Editor per canviar estils particulars del lloc..

CSS addicional a WordPress

Però ara n’hi ha prou amb obrir el tauler CSS addicional al personalitzador. Aquí podeu escriure el vostre propi codi CSS personalitzat que afectarà immediatament el lloc web.

Feu clic per editar

Tots els elements disponibles al tauler de la pantalla esquerra amb opcions també obtenen un icona d’edició circular al panell de previsualització. Només amb fer clic a la icona que hi ha al costat de qualsevol dels elements, WordPress obrirà la seva configuració a la part esquerra.

Com es pot veure a la captura de pantalla següent, hi ha icones de cercles blaus al costat del títol, la línia de descripció, el quadre de cerca i els widgets de publicacions recents.

Feu clic per editar

No hi ha cap diferència en la configuració que canvieu, però aquesta funció és agradable per a aquells que teniu problemes amb la nomenclatura dels elements. Així, per exemple, si encara no esteu segurs de què es troba una capçalera o simplement no podreu veure on està produint el canvi, podeu modificar-la fent clic a la icona.

Vista prèvia de diferents mides de pantalla

A la part inferior del personalitzador de WordPress, podeu trobar controls de pantalla. Aquestes petites icones permeten canviar ràpidament la vista del lloc. Pots veure com es veu el bloc en ordinadors, tauletes i telèfons intel·ligents. Això és ideal per comprovar la capacitat de resposta del tema actual (com es comporta el tema en diferents mides de pantalla).

Controls de pantalla

Es tracta de tot el que t’agrada

Com es pot veure de totes les configuracions disponibles al personalitzador, és possible modificar qualsevol tema de WordPress mitjançant opcions d’ús fàcil que es troben en aquesta pàgina. Alguns temes tindran més o menys opcions, però trigueu-hi el temps per superar-los. Tenir un lloc web únic és important.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map