Com utilitzar ginys al Tauler de control de WordPress

wordpress-widgets.png


Els ginys de WordPress són petits components independents que permeten als usuaris aplicar una funció particular al vostre nou bloc de WordPress. Només habilitant un giny, els usuaris poden ampliar els seus blocs i mostrar informació addicional sobre àrees predefinides.

Mitjançant widgets, qualsevol pot controlar les funcions dels temes sense tenir cap coneixement tècnic. Si no hi hagués widgets, haureu de preparar manualment el codi per mostrar coses senzilles a les barres laterals del lloc web. En canvi, tot el que heu de fer és arrossegar i deixar anar els petits blocs on els voleu fer servir.

Ubicacions disponibles

Tot i que hi ha quinze ginys de WordPress que s’instal·len preinstal·lats, això no vol dir que puguis utilitzar-los de seguida. En primer lloc, un tema hauria d’haver especificat àrees per a ginys, també conegudes com a àrees de widget.

Els widgetitzats es troben a WordPress

Normalment, els temes de WordPress permeten ginys a barres laterals. El vostre lloc només hi pot haver una o diverses barres laterals possibles. Però com que els temes milloren constantment, les àrees de widget continuen expandint-se. El més actual és que el tema actual us permeti adjuntar widgets al peu de pàgina, a la capçalera o fins i tot a sota del contingut de publicacions i pàgines.

Com saber on es poden utilitzar ginys?

No et preocupis; no hauràs d’explorar gaire ja que totes les àrees preparades per a widgets es troben a la llista Aparença -> Ginys. Un cop obriu la pàgina, les zones disponibles es troben al costat dret. Si utilitzeu el tema Vint-catorze de WordPress, podeu esperar una barra lateral i dues àrees de peu que acceptin ginys.

Com afegir un giny

Com que els ginys de WordPress estan dissenyats per a principiants, és relativament fàcil afegir-ne al lloc.

 1. Anar a Aparença -> Ginys
 2. Trieu un giny de la llista “Ginys disponibles” a la part esquerra
 3. Afegeix un giny:
  1. Arrossegueu el giny cap a una zona de widgetized del costat dret o
  2. Feu clic al giny i seleccioneu on afegir-lo
 4. Ompliu els detalls i comproveu les opcions

Com afegir widget WordPress

Segons un widget, podeu esperar diferents funcions i opcions. Des del mateix moment en què la publiqueu a la seva nova ubicació, WordPress obrirà les opcions disponibles per a aquell giny concret.

Per exemple, si heu seleccionat el widget Text, tindreu de seguida l’oportunitat d’escriure amb títol i contingut. Tingueu en compte que cada widget té un botó de desar, així que no us oblideu de conservar els canvis abans de navegar.

Qualsevol giny es pot utilitzar diverses vegades.

Què passa si no podeu utilitzar la tècnica d’arrossegar i deixar anar?

En poques ocasions, és possible que no pugueu utilitzar la funcionalitat d’arrossegar i deixar anar per afegir nous ginys. En aquest cas, podeu habilitar una opció més senzilla:

 1. Mireu a la part superior de la pàgina de ginys i feu clic a la pestanya “Opcions de pantalla”
 2. Feu clic a “Activa el mode d’accessibilitat”

Això mostrarà widgets en entorns una mica diferents on cada component obtindrà al costat un botó “Afegeix”. A continuació, per afegir un giny, feu clic al botó, seleccioneu les seves opcions i trieu una àrea de widgetized on voleu afegir-la.

Per desactivar el mode d’accessibilitat, torneu a “Opcions de pantalla” i trieu “Desactivar el mode d’accessibilitat”.

Ginys inactius

Si suprimiu un widget de qualsevol de les àrees de widget, es perdran tota la configuració que li heu aplicat. Així, per no perdre la configuració, podeu ocultar un giny del públic arrossegant-lo a la llista “Widgets inactius” que es pot trobar a la part esquerra de la pàgina. Si ho feu, no es perdrà cap configuració. En lloc d’això, aquest widget particular se situarà a la llista i espera que el reactiveu quan sigui necessari.

Giny inactiu de WordPress a la llista

Si canvieu temes que tinguin un nombre diferent de barres laterals i altres àrees preparades per a widgets, podeu acabar perdent alguns ginys. No et preocupis; si WordPress no pogués reconèixer noves àrees de widget, les passaria a la llista de “Ginys inactius”. Per reactivar-los, només cal moure els ginys a una ubicació recent disponible.

Gestiona amb Vista prèvia en directe

Si sou més o menys de tipus visual i necessiteu una vista prèvia del que feu, hi ha un plaer. A la part superior de la pàgina, feu clic al botó “Gestiona amb vista prèvia en directe”. Això obrirà una nova pantalla.

Ginys amb vista prèvia en directe

Mentre visualitzeu la vista prèvia de la pàgina principal, el personalitzador us mostrarà l’àrea de widgetized a la part esquerra. Trieu una barra lateral, un peu de pàgina o qualsevol altra àrea que vulgueu editar. A partir d’aquí, podeu modificar widgets existents o afegir-ne de nous. El que és diferent aquí és que de seguida podeu veure tots els canvis realitzats als ginys. Si voleu reordenar ginys, només arrossegueu-los i deixeu-los en la posició que us agradi des de la part esquerra de la pantalla.

Ginys predeterminats de WordPress

WordPress inclou quinze ginys. Per trobar-los, aneu a Aparença -> Ginys

De manera predeterminada, hi ha quinze widgets de WordPress que s’instal·len preinstal·lats:

 • Arxius: arxiu mensual de les publicacions del vostre lloc
 • Àudio: mostra un reproductor d’àudio
 • Calendari: calendari de les publicacions
 • Categories: llista o desplegable de totes les categories
 • Menú personalitzat: crea un menú personalitzat
 • Imatge: mostra una imatge
 • Enllaços de meta-visualització, enllaços RSS, i WordPress.org
 • Pàgines: llista de totes les pàgines
 • Comentaris recents: comentaris més recents
 • Posts recents: publicacions més recents
 • RSS: entrades de qualsevol font RSS o Atom
 • Cerca: mostra un formulari de cerca senzill
 • Núvol d’etiquetes: grup de les etiquetes més utilitzades
 • Text: afegiu text, imatges, vídeos o qualsevol codi HTML
 • Vídeo: mostra un vídeo de la biblioteca de suports o de YouTube, Vimeo o d’un altre proveïdor

Ginys addicionals

Si instal·leu nous complements i temes, podeu esperar nous widgets a la llista. Ja que hi ha disponibles desenes de milers de temes i complements disponibles WordPress, Hi ha pràcticament nombrosos widgets que podeu trobar. Per exemple, podeu omplir la llista amb widgets que mostraran Google Maps, formularis de subscripció, galeries, etc..

Aprofiteu els ginys

Com heu pogut comprovar en aquesta publicació, és relativament senzill utilitzar ginys de WordPress. Tot i que són molt amables per als principiants, no us permeten que us enganyin. Aquests petits components poden fer que el vostre lloc web sigui més interactiu i ajudi a atraure l’atenció dels visitants sobre coses concretes. També són molt personalitzables i, en un widget, podeu tenir pràcticament qualsevol cosa que vulgueu. Un cop hàgiu après a treballar amb ells, probablement mai podreu crear un lloc sense widgets.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map