Com utilitzar categories a WordPress

wordpress-categories.png


Les categories de WordPress són una manera d’agrupar publicacions al vostre bloc de WordPress. Són només una de les taxonomies que WordPress utilitza per organitzar contingut al lloc web. Ja que parlem de taxonomies, aquest és el moment perfecte per conèixer-ne el terme abans d’espantar-lo. Bàsicament, tot el que heu de saber és que les taxonomies són una manera d’agrupar les coses. Podeu crear tantes taxonomies com necessiteu, però requereixen codi personalitzat o complements. Les taxonomies per defecte, que s’utilitzen per agrupar publicacions, són categories i etiquetes.

Tot i que no en sabeu, ja heu trobat categories en altres llocs. Normalment, són la part central dels menús de navegació i us permeten trobar contingut que us sigui interessant. Per exemple, les botigues en línia solen tenir categories que agrupen productes que s’ajusten a roba, sabates, tecnologia, art, esport, etc..

Abans de començar a afegir i gestionar físicament les categories de WordPress (que és la part més fàcil), preneu-vos el temps per organitzar el contingut al cap i també al paper. Si esteu a punt de fer un lloc web amb nombrosos temes d’interès, és crucial que penseu prèviament sobre l’estructura del vostre lloc. Per seguir el mateix exemple de botiga en línia, només necessiteu la categoria de roba o heu de tenir subcategories separades per a samarretes, pantalons, vestits, etc.? Us deixarem la part de planificació i ens centrarem en com treballar amb categories i etiquetes a WordPress.

Com afegir categories a WordPress

Afegeix una nova categoria de WordPress

Quan esteu preparat per treballar amb les categories de WordPress, aneu a Entrades -> Categories. Per crear el vostre primer, heu d’omplir només quatre camps:

 1. Nom – el nom que apareix al vostre bloc
 2. Llimac – Versió del nom fàcil per a URL. Generalment és tot minúscul i conté només lletres, números i guionets (deixeu-lo en blanc i WP generarà automàticament aquest camp a partir del nom que introduïu)
 3. Els pares – Com que les categories poden tenir una jerarquia, trieu l’ordre de les categories i subcategories si seleccioneu els seus pares
 4. Descripció – descriure el tema. Segons el tema que utilitzeu, es pot mostrar a les pàgines de categories; aquest és un camp opcional

Un cop estigueu contents amb això, feu clic al botó “Afegeix una nova categoria” a la part inferior de la pantalla. Després d’això, la vostra nova categoria de WordPress apareixerà a la llista del costat dret de la pantalla.

Aquesta llista mostrarà totes les categories que teniu actualment. A més de la informació que heu completat, podreu veure el nombre de publicacions que formen part d’aquesta categoria.

També podeu afegir categories noves directament des de la pantalla d’edició de publicacions. En aquest cas, WordPress us mostrarà un formulari senzill que us permet introduir el nom i el pare per a la vostra nova categoria. Tot i que aquesta és una manera més ràpida d’afegir noves taxonomies mentre s’escriuen publicacions, encara haureu de gestionar la nova categoria per editar-ne el seu llim i descripció..

Les categories infantils

Les categories infantils són categories que depenen d’una altra categoria coneguda com a progenitor.

Si teniu un grup més ampli que s’ha de segmentar en seccions més petites, haureu d’utilitzar categories infantils. Estan subordinats als progenitors.

Per exemple, si publiqueu una categoria “Roba”, podeu crear “Samarretes” per a un nen, “Pantalons” com una altra, etc..

Tindrà una estructura de connexió diferent, ja que contindrà la posta parental. En aquest exemple, una categoria parent tindria un enllaç permanent www.yoursite.com/clothes mentre que el nen seria accessible des de www.yoursite.com/clothes/shirts.

Com gestionar categories

Gestiona les categories de WordPress

A la mateixa pàgina on heu creat una categoria nova, poseu el cursor a qualsevol element llistat. Haurien d’aparèixer tres enllaços nous just sota el nom del grup seleccionat:

 1. Edita – obre una pàgina on podeu canviar el nom, la posta, el pare i la descripció
 2. Edició ràpida – sense obrir una pàgina nova, modifiqueu-ne el nom i llimac
 3. Suprimeix – suprimiu definitivament la categoria. No podeu eliminar-ne la per defecte
 4. Veure – obre una pàgina que enumera totes les publicacions assignades a aquesta categoria

Eliminar una categoria no suprimeix les publicacions. En canvi, els articles que només s’han assignat a la categoria suprimida s’estableixen en la predeterminada.

Les opcions a granel poden ajudar-vos a gestionar diversos elements alhora. Seleccioneu aquells que voleu suprimir i trieu “Suprimeix” al menú “Opcions a granel”.

Categoria predeterminada

Perquè WordPress funcioni correctament, hi ha d’haver almenys una categoria disponible. De manera predeterminada, aquesta és la categoria “Sense categoria” que no es pot suprimir, però podeu canviar-la el nom fàcilment. Si publiqueu una publicació nova i oblideu seleccionar-ne una categoria, WordPress l’assigna automàticament a la predeterminada.

Es pot canviar la categoria predeterminada. Quan creeu almenys una nova categoria, navegueu a Configuració -> Escriptura. L’opció més alta us permet canviar la categoria de publicació predeterminada del vostre bloc, i us suggerim fermament que la canvieu o, com a mínim, que canvieu la de “Sense categoria”..

Canvia la categoria de WordPress per defecte

Com mostrar categories al vostre lloc de WordPress

Normalment, WordPress mostra categories al menú o al widget de navegació. Podeu mostrar-les a les dues si voleu. Consulteu com treballar amb els menús i widgets de WordPress per aprendre a gestionar-los.

Com convertir categories a etiquetes

Hi ha dues opcions predeterminades Taxonomies de WordPress que podeu utilitzar per organitzar contingut en grups. Com que hi ha petites diferències entre categories i etiquetes, és bo saber que podeu convertir categories a etiquetes i viceversa. Perquè això passi, haureu d’instal·lar un complement:

 1. Desplaceu-vos a Eines -> Importar
 2. Cerqueu “Convertidor de categories i etiquetes” (hauria de ser el tercer de la part superior)
 3. Feu clic a “Instal·la ara”
 4. Espereu uns segons fins que aparegui un nou enllaç
 5. Feu clic a “Executar importador”
 6. Seleccioneu les categories que voleu convertir a les etiquetes
 7. Feu clic al botó “Converteix categories a etiquetes”

Convertiu les categories de WordPress en etiquetes

Què hem après

La classificació del contingut és important per a tots els llocs web. És crucial no només per a SEO, sinó per a la usabilitat de tot el lloc. Planifiqueu les vostres categories de manera que no calgui canviar-les tot el temps. A menys que tingueu milers d’articles, us proposem tenir un nombre limitat de categories, deu com a màxim. En aquest article, heu tingut l’oportunitat d’aprendre a afegir categories noves i a gestionar-les mitjançant una sola pàgina. Un cop afegiu totes les categories que desitgeu, hauríeu de mostrar-les al menú de navegació o al widget. Com que hi ha diferències entre categories i etiquetes, WordPress us permet convertir una a l’altra només fent clic a un botó.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map