Com personalitzar la capçalera del lloc web de WordPress

personalitzar-wordpress-header.png


La capçalera de WordPress és la secció més alta i, sens dubte, l’element visual més important d’un bloc de WordPress. Com que és la primera cosa que veuran els visitants després de carregar el vostre lloc, és crucial que presteu una atenció addicional quan personalitzeu la capçalera.

Normalment, la capçalera de WordPress mostra una imatge o un vídeo que s’utilitza per captar l’atenció dels visitants. Sovint, també podeu esperar un menú de navegació. Atès que les xarxes socials s’han popularitzat, molts usuaris de WordPress solen introduir-hi icones socials perquè altres puguin accedir als seus perfils més ràpidament.

Tot i que aquest element és un mòdul estàndard que es pot trobar a tots els llocs, les funcions d’un encapçalament de WordPress només depenen d’un tema que utilitzeu. Tot i que la majoria dels temes gratuïts i premium us permetran gestionar imatges i vídeos que podeu ajustar en detall, alguns no us permetran personalitzar la capçalera. Esperem que heu seleccionat un bon tema de WordPress del primer grup i ara us interessa com personalitzar la capçalera del lloc web de WordPress. Si no, haureu d’editar fitxers de temes. No hi ha cap manera al voltant.

Com afegir imatges i vídeos a una capçalera de WordPress

Per accedir a l’editor, aneu a Aparició -> Capçalera al menú de tauler de WordPress del costat esquerre.

També podeu trobar l’editor de capçalera de Aparença -> Personalitzar -> Suport de capçalera. Com que les opcions depenen de cada tema, tingueu en compte que “Media de capçalera” pot portar un nom diferent o pot no aparèixer a la llista. A efectes d’aquest tutorial, ens centrarem en el gran tema Vint-i-Disset.

Mitja de capçalera a WordPress

El primer que cal notar després de fer clic a l’enllaç és que WordPress va obrir una pàgina de demostració del vostre lloc amb totes les opcions del costat esquerre. Això us permet veure els canvis a la capçalera a mesura que els feu. Sempre és agradable veure com la nova imatge o vídeo afectarà la vostra pàgina d’inici fins i tot abans de guardar la configuració nova. Amb la previsualització en directe, podeu experimentar lliurement amb diferents vídeos i imatges sense afectar els vostres visitants.

Capçalera del vídeo

Es considera que els vídeos són més importants que les imatges. Així, si n’afegiu un a la vostra capçalera, substituirà la imatge que ja hi ha. Podeu afegir un vídeo a la vostra capçalera de WordPress de dues maneres diferents. Normalment, els vídeos que afegiu aquí no seran rellevants, ja que d’altra manera irritarien els visitants.

Carregueu vídeo en format .mp4

Per utilitzar un vídeo de la Mediateca o carregar-ne un de nou, haureu d’utilitzar el .mp4 format. Aquest és l’únic format que WordPress accepta en aquest moment, així que hauràs de complir-ho. Com que aquest tipus de vídeos poden augmentar, és important que ho feu reduïu la mida del fitxer al màxim possible. El vídeo en format MP4 pot obtenir fàcilment alguns centenars de megabytes per fitxer, i això no és acceptable per a un bloc.

La mida recomanada d’un vídeo en píxels dependrà del vostre tema. Amb Vint Disset, ho és us recomana que el vostre vídeo sigui de 2000 × 1200 píxels.

Si teniu aquest vídeo, feu clic al botó “Selecciona vídeo”. A continuació, escolliu-ne un a la vostra mediaoteca o pengeu un vídeo nou. Immediatament veureu els resultats a la vostra pàgina.

Utilitzeu un vídeo de Youtube:

Capçalera de vídeo de YouTube

Fer servir un vídeo de Youtube és molt més senzill. Un cop hàgiu trobat un que us agradi, només cal que copieu i enganxeu la seva URL al formulari. Tan aviat com enganxeu l’enllaç, WordPress carregarà el vídeo i us mostrarà la vista prèvia del vostre lloc.

Si utilitzeu un vídeo, WordPress utilitzarà la imatge de la capçalera com a reserva.

Què és una imatge de caiguda? Fins que no es carreguen els vídeos, els usuaris normalment veurien un espai buit a la seva ubicació. Per evitar-ho, la imatge de caiguda els permet veure una imatge al seu lloc. A més, com que no tots els navegadors són capaços de reproduir vídeos, s’utilitzarà una imatge en els casos en què la gent no pugui veure el vídeo que vau escollir. Per això, encara que utilitzeu un vídeo, és crucial que trieu una imatge de capçalera per a aquests casos de vora.

Imatge de capçalera

De manera predeterminada, WordPress mostra automàticament una imatge de capçalera que podeu veure Aparició -> Capçalera editor. Aquí podeu veure la imatge de capçalera actual, prèviament penjada una (si no heu carregat imatges de capçalera, no podreu veure aquesta opció) i una foto suggerida.

Si no voleu tenir una imatge de capçalera, feu clic al botó “Oculta la imatge”.

Per canviar una imatge, feu clic al botó “Afegeix una imatge nova” que obrirà la Mediateca. Aquí podreu seleccionar fotografies que ja heu afegit al vostre lloc o penjar-ne de noves.

Afegiu una nova imatge de capçalera a WordPress

Després de triar una imatge, serà possible retallar-la a les dimensions recomanades. Si voleu que la imatge s’ajusti perfectament al vostre tema, us recomanem que el recorteu. A més, és recomanable que la vostra imatge tingui les mateixes dimensions que el vostre vídeo (si en feu servir, per descomptat).

Si hi ha més d’una imatge penjada o suggerida, podeu fer clic al botó “Aleatoritzar les capçaleres carregades / suggerides”. WordPress triarà aleatòriament una imatge per a la vostra capçalera. Aquesta és una bona opció per a aquells que vulgueu canviar d’imatges cada pocs dies.

No descuideu la capçalera de WordPress

Tant des d’una perspectiva visual com funcional, l’encapçalament de WordPress és una característica crucial del vostre bloc. Per això, no heu de passar per alt el seu disseny. Com que el tema us ofereix els privilegis de personalitzar en detall la capçalera, utilitzeu les opcions disponibles per canviar vídeos i imatges al vostre gust. Els vostres usuaris estaran encantats de veure que heu invertit algun temps en la personalització.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map