Com moure el teu bloc des de Weebly a WordPress

Com moure el teu bloc des de Weebly a WordPress


Les noves tecnologies han permès a Joe prompte aconseguir cinc minuts de glòria o iniciar el seu propi negoci des de qualsevol racó del món. De manera que, encara que no tingueu ni idea de com funciona Internet, encara podeu començar el vostre bloc en les hores següents. Si bé algú que volia fer el mateix fa quinze anys havia de saber alguna cosa o dues sobre el funcionament de la web i com utilitzar eines de creació web que aleshores eren escasses, tens molt més per triar. Només mitjançant Google per obtenir eines de creació web gratuïta, podríeu haver aterrat a Weebly. És una eina força popular i arrossegable que permet iniciar ràpidament el primer lloc. Sembla molt bonic, no en demana gaire, però, tot i així, et permet tenir un lloc web molt bonic al qual pots trucar el teu propi.

Per què vau passar de Weebly a WordPress?

Si bé Weebly és una eina fantàstica creada específicament per a principiants, simplement no et permet crear un lloc personalitzat que realment desitgessis. Per començar, Weebly té els seus límits.

Weebly

La plataforma gratuïta inclou algunes restriccions que poden obligar a canviar a alguna cosa millor. I al món modern, és difícil trobar res millor que WordPress a l’hora de gestionar el contingut. Weebly no és amigable amb SEO. És a dir, si voleu que el vostre lloc web aparegui quan algú cerqui un terme específic a Google i altres motors de cerca, haureu de tenir un conjunt específic d’habilitats per fer que el vostre lloc aparegui on hauria de ser-ho a la primera pàgina de Google.

I no hi ha eines addicionals que pugueu integrar amb Weebly per ajudar-vos en tasques específiques com aquesta. D’altra banda, WordPress ofereix un repositori de més de 50.000 plugins gratuïts que us ajudaran a aconseguir alguna cosa al lloc sense haver d’escriure una sola línia de codi. Una altra cosa important és el comerç electrònic. Si bé la creació d’una botiga en línia amb Weebly és senzilla, probablement us heu adonat que Weebly té una comissió del 3% en cada transacció. Si ens preguntes, aquest és un gran no-no i una enorme raó per canviar de plataforma.

Com moure Weebly a WordPress?

Si decidiu que finalment és el moment de transferir el vostre bloc de Weebly a WordPress, heu pres la decisió correcta. Per sort, la transferència no és tan complicada com transferir alguns altres blocs a WordPress. En aquesta guia, us mostraré tots els passos que cal fer per traslladar el vostre lloc de Weebly a WordPress. Sí, us caldrà temps per instal·lar tots els complements i configurar-ho tot, però heu de saber que aquest tipus de transferències no són una cosa que la gent de Weebly volia fer. Per tant, enrotlla les mànigues i comencem.

Configura un nou bloc de WordPress

Abans de res, necessitareu un bloc de WordPress. Necessiteu un lloc per transferir el vostre blog Weebly, no? No et preocupis; la creació d’un nou lloc no és una gran cosa. En lloc d’aprendre sobre com funcionen els servidors i com configurar-los, només necessiteu un bon amfitrió que doni suport a WordPress. Bluehost és un dels líders del mercat i podeu iniciar el vostre blog de WordPress per uns quants dòlars al mes. No només aquesta companyia d’allotjament mantindrà el vostre lloc en línia, sinó que instal·larà automàticament WordPress per a vosaltres des del moment que us registreu i el mantindrà segur sempre.

Si no teniu experiència amb la configuració del compte d’allotjament, us mostrem ràpidament com fer-ho:

1. Visiteu Bluehost fent clic a aquest enllaç i cerqueu el botó “Comença ara” que us portarà al següent pas

bluehost

2. Trieu el vostre pla d’allotjament – Bluehost us ofereix diverses opcions. Si és la primera vegada que registreu un compte, us recomano que aneu a la versió bàsica.

canviar el pla d'allotjament

3. Tingueu en compte el nom de domini – Si ja teniu un domini, aquí podreu transferir-lo i assignar-lo al nou bloc. Si no, simplement escriviu el domini desitjat i Bluehost us informarà si està disponible.

nom de domini

Així, en comptes d’aprendre a instal·lar WordPress i fer-ho amb les bases de dades, podeu tenir tot l’entorn preparat després d’uns pocs clics del botó del ratolí..

Importació de contingut Weebly a WordPress

Si acabeu de començar el vostre lloc web Weebly, no caldrà que complicin les coses. Si només teniu publicades algunes publicacions i pàgines, no hi ha cap motiu per modificar els plugins i transferir-los on simplement podeu copiar i enganxar contingut d’un lloc a un altre. Permeteu-me que us mostri el que tenia en ment:

 1. Obre la teva primera publicació Weebly
 2. Copieu tot el contingut
 3. Inicieu la sessió al vostre nou lloc de WordPress
 4. Desplaceu-vos a Publicacions -> Afegir novetat
 5. Enganxeu el contingut
 6. Guardar canvis

Un cop copieu i enganxeu la primera publicació, us adonareu que només va trigar un minut i només perquè probablement heu tornat a aquesta guia per llegir el següent pas. De manera que, si us queden amb altres publicacions, podeu fer-ho en pocs minuts. Tot el que heu de fer després d’això és eliminar el vostre blog Weebly i ja heu acabat. Però, el més probable és que vulgueu migrar el vostre blog Weebly que té desenes, si no centenars de contingut. En aquest cas, la tècnica de còpia i enganxa no la tallarà.

Exporta RSS Weebly

A diferència d’altres eines que ja han suprimit el seu suport RSS per dur a terme la migració a WordPress, Weebly encara permet utilitzar el feed RSS. No seria important, però el que és és que podeu utilitzar una pàgina RSS generada automatitzada per exportar tot el contingut des del vostre lloc web Weebly, per poder-lo després importar a WordPress. A continuació, us detallem com fer-ho:

 1. Obriu el vostre lloc Weebly
 2. Afegiu / 1 / feed al final de l’URL (al nostre lloc de demostració de Weebly, l’URL que busquem és https://firstsiteguide.weebly.com/1/feed)
 3. Feu clic amb el botó dret a qualsevol lloc de la pàgina i trieu l’opció “Desa com a”
 4. Deseu el fitxer “feed.xml” a l’ordinador (l’escriptori estarà bé)

Exporta RSS Weebly

Malauradament, WordPress i Weebly no utilitzen el mateix format RSS, de manera que no podeu utilitzar el importador de WordPress. Però, com ja us he dit, hi ha més de 50.000 complements de WordPress i n’hi ha uns quants que poden importar fàcilment el feed RSS que acabeu de descarregar. Gratis.

 1. Aneu al vostre lloc de WordPress i inicieu la sessió
 2. Desplaceu-vos a connectors -> Afegir nous
 3. Cerqueu el fitxer “Importeu qualsevol fitxer XML o CSV a WordPress” (també conegut com a “WP All Import”)
 4. Instal·leu i activeu el complement
 5. Vés a Totes les importacions -> Noves importacions

  WP Tot Importa fitxer de càrrega

 6. Trieu penjar un fitxer i seleccioneu feed.xml (el fitxer que vau descarregar anteriorment)
 7. Feu clic a “Continua al pas 2”

  WP Tot importa pas 2

 8. Assegureu-vos que s’ha seleccionat l’element “Element” i feu clic a “Continua al pas 3”

  WP Tot importa pas 3

 9. Arrossegueu i deixeu anar el títol al títol i el contingut al contingut

  Arrossegueu i deixeu anar el títol i el contingut

  Guia de detecció automàtica

 10. Feu clic a “Continua al pas 4”
 11. Feu clic a “Detecció automàtica”, continueu i confirmeu i executeu l’importador fent clic al botó
 12. Vés a Publicacions -> Totes les publicacions per comprovar si les teves publicacions s’importen

Exporta pàgines web

A diferència de les publicacions, les pàgines de Weebly no tenen un canal RSS. Això vol dir que no les podeu importar de la mateixa manera que les publicacions. Però hi ha una solució diferent al problema tret que vulgueu copiar i enganxar manualment el contingut de les pàgines (si només teniu dues o tres pàgines, copiar el contingut a una pàgina nova a WordPress pot ser una millor solució, per ser sincer) :

 1. Obriu el vostre lloc Weebly
 2. Obriu Configuració i desplaceu-vos cap avall fins a la part d’Arxiu
 3. Introduïu la vostra adreça de correu electrònic on rebrà un fitxer ZIP que conté el codi complet del vostre lloc Weebly
 4. Feu clic al botó “Arxiu de correu electrònic” al costat dret

Arxiu Weebly

Esperem que rebeu el vostre correu electrònic en els minuts següents. La nostra experiència ens explica que Weebly no és tan ràpid en enviar un correu electrònic (si en rebeu un en primer lloc), de manera que si no teniu impaciència, només podeu consultar una vegada més la pàgina de configuració. Aquesta vegada, hauríeu de veure el fitxer exportat enllaçat directament sota del camp de correu electrònic, de manera que en lloc d’esperar el correu electrònic, simplement podeu fer clic al fitxer per descarregar-lo. Per importar totes les pàgines, necessitareu un complement diferent. Es diu Importació HTML 2. Com es pot veure a la descripció, el connector no s’ha actualitzat des de fa més de dos anys. Normalment no suggereixo instal·lar plugins que no s’actualitzen durant tant de temps, però aquest s’ha provat i puc garantir que és segur i funciona perfectament.

 1. Baixeu-vos el complement
 2. Vés al teu lloc de WordPress
 3. Desplaceu-vos a connectors -> Afegir nous
 4. Feu clic al botó “Carrega el complement” a la part superior de la pantalla
 5. Trieu el fitxer que acabeu de descarregar i instal·leu el complement
 6. Vés a Eines -> Importa i selecciona l’opció d’eines HTML
 7. Trieu l’opció “eina d’execució” després de la qual heu d’advertir que no heu seleccionat cap opció
 8. Seguiu l’enllaç a la pàgina de configuració i feu clic a “Desa la configuració” sense canviar res realment
 9. Torna a Eines -> Importa i torna a executar l’eina d’importació HTML
 10. Trieu el fitxer exportat (el que heu rebut al correu electrònic)
 11. Assegureu-vos de seleccionar l’opció per importar un únic fitxer
 12. Feu clic al botó “Enviar”

Importació HTML Weebly

Si tot va bé, haureu d’acabar amb diverses pàgines noves que podeu consultar si aneu a Pàgines -> Totes les pàgines. No us faci mandra i obriu totes les pàgines per veure si el contingut s’ha importat correctament.

Assegureu-vos que totes les imatges hi siguin

Com en la majoria de les migracions a WordPress, les imatges poden ser una galeta difícil d’empassar. De vegades, les imatges s’importen perfectament i no tens res a fer, però gaudeix del teu nou bloc. Però, d’altra banda, podeu acabar tenint imatges trencades que no es mostren a les vostres publicacions i pàgines. Per tant, abans de fer qualsevol altra cosa, obriu les vostres publicacions i pàgines recentment importades i proveu de localitzar totes les vostres imatges. Si trobeu que les imatges estan trencades, podeu intentar restaurar-les amb un altre complement gratuït:

 1. Vés a Connectors -> Afegir nous
 2. Cerqueu el complement “Carrega imatges automàtiques”
 3. Instal·leu-lo i activeu-lo

Carregueu imatges WordPress

No hi ha cap configuració per a aquest complement. Un cop instal·lat, analitzarà automàticament qualsevol publicació o pàgina que editeu. Perquè funcioni, heu d’editar totes les publicacions i guardar els canvis. Un cop trobeu el codi HTML per a les imatges, el complement intentarà localitzar totes les imatges i la baixarà automàticament a la galeria de suports de WordPress, cosa que significa que tindreu les imatges al vostre nou lloc..

Redirigiu les publicacions i pàgines Weebly a WordPress

Ara que teniu un nou bloc configurat, no voldreu que el contingut vell de Weebly s’assentés a les fosques. No és bo ni per a vosaltres, ni per als visitants ni per al SEO. De manera que, a menys que hagueu començat amb el bloc Weebly i no tingueu visitants, la manera correcta de manejar-ho és redirigir tot el contingut de Weebly a WordPress. En fer-ho, tots els visitants que acabin al vostre lloc web Weebly seran redirigits automàticament al nou lloc web de WordPress. Si heu utilitzat el subdomini (yoursite.weebly.com), podeu configurar la redirecció ràpidament:

 1. Obriu el vostre lloc Weebly
 2. Vés a Configuració -> SEO
 3. Cerqueu la secció “Codi de capçalera” i copieu / enganxeu aquest codi:

 1.  Canvieu “yournewwordpressdomain.com” al vostre domini real
 2.  Desa els canvis i publica-los

Codi capçal Weebly
Ara, si obriu el vostre lloc web Weebly, sereu redirigits automàticament al domini que especifiqueu al codi. Fàcil com això. Si heu utilitzat un nom de domini personalitzat, haureu de seguir aquests passos:

 1. Inicieu la sessió al vostre compte Weebly
 2. Vés a la pàgina de dominis
 3. Trieu el domini personalitzat i la configuració oberta
 4. Cerqueu l’opció “Edita els servidors de noms” i feu clic al botó “Canvia”
 5. Afegiu nameservers del vostre allotjament nou
 6. Feu clic a “Desa”

Ara només cal esperar 1-2 dies perquè els canvis siguin efectius. Després d’això, a qualsevol persona que obri el vostre domini se li mostrarà el contingut del vostre nou lloc de WordPress.

El vostre nou començament

Si heu seguit tots els passos que he descrit a l’article, hauríeu d’haver acabat amb el vostre blog Weebly transferit amb èxit a un lloc nou de WordPress. Tot i que pugui semblar un final, només és l’inici del vostre nou bloc. Com vaig intentar descriure breument a la introducció, WordPress és molt més potent que Weebly. Si bé la potència és bona, haureu de treballar molt per obtenir bons resultats. Us convido a obtenir més informació sobre com triar un tema perfecte per al vostre nou bloc i trobar plugins increïbles que us ajudarà a introduir funcions que no podríeu tenir amb Weebly. No us espanteu per WordPress, però comenceu a aprendre-ho a poc a poc i a millorar el vostre lloc web diàriament. Si teniu cap pregunta, no dubteu a deixar cap comentari. Estaré més que feliç d’ajudar-vos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map