Com instal·lar WordPress CMS

com instal·lar-wordpress.png


WordPress és el sistema de gestió de continguts més popular (CMS). Tothom ho sap, i no és tan difícil iniciar un bloc de WordPress, ja que hi ha milions d’usuaris a tot el món que hi poden optar.

Si encara no coneixeu bé el CMS, us convidem a obtenir més informació sobre WordPress. A més, abans d’arribar a un punt on instal·leu WordPress, heu de conèixer les diferències entre WordPress.org i WordPress.com. Avui, ens centrarem en la versió autocomplexada i us mostrarem com instal·lar WordPress pel vostre compte.

Els usuaris que no tinguin experiència tècnica poden quedar intimidats pel procés d’instal·lació. Però abans d’iniciar-se a la sortida, hem de dir-vos que fins i tot un principiant complet pot instal·lar WordPress en pocs minuts. Fareu uns quants passos, però us guiarem a través de tot el procés.

Abans d’instal·lar WordPress

Tot i que WordPress és una plataforma de codi obert, això significa que podeu obtenir-la de forma gratuïta, hi ha algunes coses que heu de preparar (i pagar) abans d’instal·lar WordPress. Per tenir en funcionament el vostre lloc, haureu de tenir un proveïdor d’allotjament web i un nom de domini per al lloc.

Hi ha moltes empreses d’allotjament especialitzades en WordPress. Per un preu mínim de $ 2,75 al mes, podeu obtenir espai en un servidor per allotjar el nou bloc i un nom de domini que trieu. Com que hi ha desenes d’opcions i encara més empreses d’allotjament, no podrem cobrir tot aquest tutorial. En canvi, haurem d’assumir que ja heu pagat per allotjament i que esteu preparat per iniciar el procés d’instal·lació.

Tot i que la majoria de les empreses d’allotjament donen suport a WordPress, l’oficial Lloc web de WordPress recomana Bluehost com el proveïdor d’allotjament més fiable. Bluehost us permet iniciar un bloc de WordPress com a mínim 2,75 dòlars al mes! Amb Bluehost, fins i tot l’opció de preu més baix proporciona un Domini gratuït, El certificat SSL, que farà que el vostre lloc sigui més segur, opció per instal·lar WordPress mitjançant uns quants clics i una assistència 24/7.

Procés de registre Bluehost

 • Vés a la pàgina d’inici de Bluehost
 • Trieu l’opció “Comença ara”
 • Seleccioneu un pla
 • Introduïu el vostre nom de domini

Instal·leu WordPress

Després de crear el vostre perfil a Bluehost, podeu iniciar la sessió i començar a utilitzar totes les funcions que vau triar. Una gran cosa sobre Bluehost és que ve amb un Instal·lador d’un clic per a WordPress. En lloc d’enganxar amb fitxers i bases de dades, podeu instal·lar WordPress i configurar el vostre bloc en pocs minuts.

 • Quan inicieu la sessió, aneu al cPanel
 • Desplaceu-vos a la secció “Marketplace de MOJO”
 • Seleccioneu Instal·lacions d’un clic
 • Cerqueu i feu clic a la icona de WordPress
 • Feu clic al botó “Inici”
 • Trieu un domini en el qual vulgueu instal·lar WordPress
 • Mostra opcions avançades i genera un compte d’administració únic per a WordPress
 • Marqueu la casella per acceptar els Termes i condicions
 • Feu clic al botó “Instal·la ara”
 • Espereu que es finalitzi la instal·lació

I ja està! Ja podeu anar a la pàgina d’inici de sessió de WordPress i començar a treballar al vostre nou bloc de WordPress.

Com instal·lar WordPress manualment

Igual que amb qualsevol altre programari, WordPress es pot instal·lar manualment transferint fitxers necessaris i configurant l’entorn. Però, a causa de la seva popularitat, persones experimentades han desenvolupat una gran varietat d’aplicacions del navegador que poden instal·lar WordPress per a tu només a través d’uns passos fàcils d’utilitzar. En aquest tutorial, us mostrarem com instal·lar WordPress manualment i com fer-ho mitjançant un dels instal·ladors més populars.

 • Com instal·lar WordPress amb instal·lador de Softaculous
 • Com instal·lar WordPress manualment (més avançat)

Com instal·lar WordPress amb instal·lador de Softaculous

Softaculous és una de les biblioteques de scripts més populars que permet als usuaris instal·lar ràpidament diversos programes comercials i de codi obert sense cap coneixement tècnic. Entre més de cinquanta aplicacions disponibles amb la versió gratuïta, WordPress es troba en la primera posició.

Com que Softaculous necessita una àrea d’administrador com cPanel per funcionar correctament, el primer que cal fer és iniciar la sessió a cPanel:

 1. Anar a https://www.yourdomain.com/cpanel, https://www.yourdomain.com:2083 o https: // servidor-ip-adreça: 2083
 2. Introduïu nom d’usuari i contrasenya
 3. Feu clic al botó “Iniciar sessió”

Inici de sessió de cPanel

Després d’haver obtingut un bon inici de sessió, intenteu que no us deixeu intimidar per les dimensions de cPanel. Aquest tauler de control conté generalment una configuració innumerable que li permet accedir a tot el servidor relacionat. De moment, oblideu-vos de totes les altres opcions i dediqueu-vos a l’instal·lador de Softaculous que us ajudarà a instal·lar WordPress.

Per trobar la pestanya Softacoulus, desplaceu-vos cap avall (en la majoria dels casos, Softaculous serà una de les últimes pestanyes de cPanel) i obriu el script de WordPress..

Si us interessen els detalls, podeu canviar entre pestanyes per veure captures de pantalla, demostracions, classificacions i més sobre el guió de WordPress de l’instal·lador. Quan estigui llest, feu clic al botó “Instal·lar ara” o canvieu a la primera pestanya “Instal·lar”.

Configuració del programari

Configuració del programari

Trieu un protocol que s’utilitzarà per al vostre nou lloc. Per defecte, la configuració mostrarà el protocol HTTP. Però si teniu un certificat SSL per al vostre lloc, el que la farà més segura, heu de triar el protocol HTTPS aquí. També podeu decidir si feu servir “www” davant de l’adreça. Si no esteu segurs de tot això, demaneu informació al vostre proveïdor o simplement deixeu el protocol HTTP de moment, ja que serà possible canviar-ho tot més endavant..

Seleccioneu el domini on voleu instal·lar WordPress. Si aquest és el vostre primer lloc, probablement tingueu només un domini que heu adquirit per mantenir-lo seleccionat. Però en cas que tingueu més d’un domini, tingueu cura a l’hora de decidir on instal·lar WordPress.

Trieu un directori on voleu instal·lar els fitxers. Per instal·lar WordPress al directori arrel, deixeu aquest camp buit. Si aquest és l’únic lloc que tindreu al servidor, us recomanem deixar aquest camp buit.

Configuració del lloc

Configuració del lloc

Trieu un nom per al vostre lloc i feu una breu descripció. Com que aquestes són les opcions que podeu canviar ràpidament de la configuració de WordPress en qualsevol moment, no us molesteu massa amb què escriure en aquest moment..

Si teniu previst activar un lloc multiseu de WordPress, aquest és el lloc que podeu marcar la casella. Si no sabeu què és un lloc multisector i aquest és el primer bloc de WordPress que creeu, només deixeu l’opció desmarcada..

Compte d’administrador

Compte d'administrador

Creeu ràpidament el compte d’administració que us permetrà iniciar sessió al vostre lloc i començar a treballar-hi. Us suggerim que substituïu el nom d’usuari “administrador” estàndard per raons de seguretat i en seleccioneu un que us representi. Feu servir el vostre nom o sobrenom per exemple.

Genereu una contrasenya per al vostre perfil i assegureu-vos que ningú a més de vosaltres no ho sàpiga. Si no esteu creatius per trobar una contrasenya contundent, feu clic a la icona de la tecla petita del costat dret. WordPress generarà automàticament una contrasenya forta que conté diverses lletres, números i caràcters per tal de crear una contrasenya segura que és difícil d’endevinar.

Abans d’afegir la vostra adreça de correu electrònic al camp següent, assegureu-vos de recordar o anotar el nom d’usuari i la contrasenya ja que haureu d’utilitzar-los per iniciar la sessió al bloc després de la instal·lació..

Tria l’idioma

Tria l’idioma

Tot i que l’anglès és l’idioma predeterminat de WordPress, podeu canviar-lo aquí. Si voleu, seleccioneu qualsevol altre idioma disponible de la llista.

Seleccioneu connectors

Seleccioneu connectors

L’instal·lador de Softaculous pot oferir un o diversos plugins que es poden instal·lar simultàniament amb WordPress. Us suggerim que omiteu aquesta opció, ja que sempre podeu instal·lar plugins manualment. Però si hi ha un complement que abans heu utilitzat en altres llocs i voleu continuar fent servir, marqueu una casella al costat del seu nom.

Opcions avançades

Opcions avançades

Aquestes opcions addicionals afecten bases de dades que WordPress utilitza per funcionar correctament. De manera predeterminada, les Opcions avançades s’amagaran. Si sou un principiant i no enteneu aquestes opcions, us recomanem obviar-les del tot.

Aquí podeu escriure un nom i un prefix de base de dades personalitzats. Però els que va generar Softacoulus són més que adequats i segurs d’utilitzar, així que no cal canviar-los.

Si no voleu rebre notificacions sobre actualitzacions, trieu l’opció.

L’instal·lador us permet seleccionar opcions per actualitzar automàticament WordPress, plugins i temes. Tot i que pot semblar una bona idea, recomanem mantenir aquestes opcions sense marcar. De vegades, les actualitzacions automàtiques poden causar problemes i podeu perdre totes les modificacions que heu fet a temes i complements específics. Sempre podeu tornar-los a activar sempre que ho decidiu.

Trieu una ubicació de còpia de seguretat (us recomanem deixar la predeterminada) i seleccioneu si voleu que l’instal·lador generi automàticament còpies de seguretat del vostre lloc. Si teniu l’opció, no dubteu a comprovar-la. Un cop decidiu la freqüència amb què voleu crear còpies de seguretat, podeu relaxar-vos sabent que periòdicament podeu tornar a la configuració antiga, per si passa alguna cosa malament al vostre lloc. Si seleccioneu un número al costat de la rotació de còpia de seguretat, Softaculuos farà un seguiment del nombre de còpies de seguretat. Si s’arriba al límit, se suprimeix automàticament la còpia de seguretat més antiga per deixar lloc a la nova. Trieu el número en funció de la quantitat d’espai que disposeu del servidor.

Selecciona el tema

Selecciona el tema

Fins i tot abans d’instal·lar WordPress, l’aplicació us permet triar un tema que quedarà actiu al nou bloc. Tot i que en podeu triar un, aquest és opcional, ja que sempre podeu instal·lar temes nous mitjançant WordPress en qualsevol moment.

Instal·leu

Botó Instal·lar

Abans de fer clic al botó “Instal·lar”, aneu a través de totes les opcions una vegada més i comproveu si tota informació és correcta. A continuació, desplaceu-vos cap enrere cap avall, introduïu la vostra adreça de correu electrònic si voleu rebre els detalls i feu clic al botó.

Ara podeu navegar per http://yoursite.com on heu de veure el nou lloc web. Per iniciar la sessió al vostre lloc amb les credencials d’administració que heu creat, obriu-la http://yoursite.com/wp-admin.

Com instal·lar WordPress manualment

A diferència d’utilitzar un instal·lador que ho faci pràcticament tot, és possible instal·lar WordPress pel vostre compte. Només calen uns quants passos per instal·lar WordPress de forma manual, però és una mica més complicat que utilitzar un instal·lador com Softaculous.

Com que el procés d’instal·lació manual es pot dividir en alguns segments, anem a fer un pas al mateix temps per facilitar-ho tot. Llest?

Descarregueu la versió més recent de WordPress

Descarregueu WordPress

 1. Anar a wordpress.org/download
 2. Feu clic al botó blau “Descarregar WordPress” del costat dret
 3. Deseu la versió més recent de WordPress a qualsevol ubicació del vostre ordinador
 4. Espere que es finalitzi la descàrrega
 5. Extreu el fitxer ZIP (hauria de tenir una carpeta anomenada “wordpress”)

Carregueu WordPress al servidor

Aquest pas requereix que us connecteu al servidor FTP. Abans de connectar-vos, haureu de tenir les credencials de FTP del vostre proveïdor d’allotjament. Normalment, obtindreu tots els detalls al missatge de benvinguda un cop registreu un compte en una empresa d’allotjament. Si no trobeu el correu electrònic, la informació ha d’estar disponible a cPanel.

Comptes FTP a cPanel

 1. Visita https://www.yourdomain.com:2083 o https: // servidor-ip-adreça: 2083
 2. Inicieu la sessió a cPanel
 3. Desplaceu-vos a la categoria d’arxius
 4. Obriu l’eina de comptes FTP
 5. Desplaceu-vos cap a la llista de tots els comptes FTP
 6. Cerqueu el compte FTP d’administrador
 7. Feu clic a “Configura el client FTP” per veure les credencials

Si no teniu cap compte FTP, en podeu crear un des de la mateixa pàgina.

Quan teniu les credencials a punt, és hora de penjar fitxers de WordPress a un servidor nou:

 1. Obert FileZilla o qualsevol altre client FTP
 2. Connexió al servidor FTP
 3. Seleccioneu tots els fitxers de la carpeta “wordpress” que heu baixat i extret anteriorment
 4. Arrossegueu els fitxers seleccionats de l’ordinador a una carpeta “public_html” o “www” ubicada al servidor

Creeu una base de dades MySQL:

WordPress utilitza bases de dades per gestionar el contingut. Per tant, perquè tot funcioni, el següent pas és crear una base de dades MySQL i un usuari:

Creeu una nova base de dades

Afegeix un nou usuari

 1. Vés a cPanel: http://yourdomainname.com/cpanel
 2. Obre les bases de dades MySQL
 3. Introduïu el nom de la base de dades que trieu
 4. Feu clic al botó “Crea base de dades”
 5. Desplaceu-vos cap a la interfície Usuaris de MySQL
 6. Introduïu un nom d’usuari, una contrasenya i feu clic al botó “Crear usuari”

Finalització de la instal·lació

Aquest és l’últim pas. Haureu d’introduir uns quants detalls sobre la base de dades i el vostre lloc.

Com instal·lar WordPress manualment

 1. Obriu un navegador i aneu a http://yourdomain.com
 2. Seleccioneu l’idioma que vulgueu utilitzar per al lloc
 3. Prepareu la informació següent: nom de la base de dades, nom d’usuari i contrasenya que heu creat
 4. L’amfitrió hauria de romandre “localhost” per a la majoria de les empreses d’allotjament
 5. Trieu qualsevol prefix de taula o deixeu-ne el per defecte
 6. Feu clic al botó “Anem.”
 7. Introduïu totes les dades sobre la vostra base de dades i feu clic a “Envia”
 8. Feu clic al botó “Executa la instal·lació”
 9. Introduïu el títol del vostre lloc, trieu un nom d’usuari i una contrasenya per iniciar la sessió de WordPress. Ompliu l’adreça de correu electrònic i comproveu si voleu que els motors de cerca indexin el vostre lloc web
 10. Feu clic a “Instal·la WordPress”
 11. Inicieu la sessió i gaudiu del vostre nou lloc

Conclusió

Tot i que la instal·lació de WordPress pot semblar complicada, el cert és que tothom és capaç d’iniciar un bloc pel seu compte. Tant si voleu utilitzar un instal·lador com Softaculous o bé transferir els fitxers de forma manual, haureu de tenir el nou lloc en marxa en qüestió de pocs minuts. Després d’instal·lar WordPress, podeu començar la diversió i podeu començar a personalitzar el lloc web en detalls. Bona sort!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map