Com instal·lar un tema de WordPress?

install-wordpress-theme.png


Quan inicieu un bloc de WordPress, i sobretot si aquest és el primer amb el qual heu treballat, és possible que trieu temps a trobar el tema adequat de WordPress. I això és una cosa completament natural. De la mateixa manera que trobar mobles nous o decidir un pentinat nou, passarà el temps fins que ensopegem amb aquest tema perfecte que continuarà actiu al vostre lloc.

Durant aquest procés, probablement instal·leu diversos temes per provar-los. I si decidiu comprar-ne un de prim, encara heu de saber instal·lar-lo al vostre lloc de WordPress abans que els usuaris puguin gaudir del seu disseny.

Instal·lar un nou tema de WordPress és força senzill. Però, ja que hi ha tres mètodes diferents que podeu utilitzar, per què no aprendre’ls tots ara? Un cop proveu totes les tècniques, no tindreu cap problema per instal·lar temes nous en el futur. Per obtenir un tema nou al vostre lloc, podeu:

 • Utilitzeu la funció de cerca de WordPress
 • Carregueu-lo directament des de WordPress
 • Carregueu un tema mitjançant FTP (més avançat)
Ja que només triguen uns minuts a instal·lar un tema, podeu provar qualsevol dels mètodes ara mateix.

La manera més ràpida d’instal·lar temes gratuïts de WordPress des del directori oficial és fer servir la funció de cerca integrada.

 1. Al menú del tauler d’administració, trieu Aparença -> Temes
 2. A la part superior de la pàgina, feu clic al botó “Afegeix un nou”

En aquesta pàgina, WordPress mostrarà quinze temes destacats del seu dipòsit. A partir d’aquest punt, podeu començar a buscar un tema que us agradi.

Cada tema es presenta pel seu compte en un quadre de funcions. Des de la barra superior, podeu canviar la vista a els temes més populars, més recents o preferits. La pestanya Preferits estarà buida fins que marqueu almenys un element a les pàgines de WordPress.org. Feu clic a “Filtre de funcionsBotó ”, WordPress us mostrarà els elements pel filtre que seleccioneu:

 • Disseny: quadrícula, una columna, costat esquerre, etc..
 • Característiques: capçalera flexible, fons personalitzat, plantilla d’amplada completa, etc..
 • Assumpte: vacances, notícies, fotografia, etc..

Com cercar temes de WordPress

A primera vista, només veureu una captura de pantalla i el nom de cada tema.

Una vegada que passeu el cursor sobre un element que us agradi, WordPress mostrarà algunes opcions addicionals.

Fent clic al botó “Detalls i vista prèvia” o al propi “Vista prèvia”, WordPress ho farà obriu la pàgina de demostració d’aquest ítem en concret. Aquí també podeu llegir una descripció, veure la puntuació de valoració i veure alguns detalls sobre aquesta.

Si us agrada el que veieu a la pàgina de demostració, podeu instal·lar el tema ràpidament:

 1. Feu clic al botó “Instal·la” a l’extrem superior esquerre de la pàgina

 2. Espereu uns segons (o uns minuts, segons la velocitat de la connexió a Internet) per completar la instal·lació

 3. Feu clic al botó “Activa” per aplicar els canvis

A continuació, WordPress implementa ajustos i el nou tema es fa visible per a tots els que carreguen el vostre lloc. També us permet tornar a la pàgina Temes on podeu continuar la cerca o canviar un tema per qualsevol altre de la llista.

Fins que no feu clic al botó “Activa”, el tema romandrà instal·lat al vostre lloc, però els visitants encara veuran el vostre disseny antic.

Si decidiu canviar al tema de nova instal·lació que encara no heu activat, aneu a Aparença -> Temes. Cerqueu l’element, passeu-lo sobre el ratolí i feu clic al botó “Activa” per aplicar els nous estils al vostre lloc.

Si no heu de previsualitzar el tema, podeu instal·lar-lo immediatament fent clic al botó corresponent.

Pengeu un tema mitjançant l’administrador de WordPress

Pengeu el tema de WordPress

El primer mètode només funciona amb temes de WordPress gratuïts repositori oficial. Però si descarregueu un tema directament del mateix directori en format ZIP, en trobeu un a qualsevol altre lloc o compreu un article premium, haureu de penjar-lo manualment. És important que tingueu el tema en format .zip (no l’extreuu ja que no funcionarà d’aquesta manera):

 1. Anar a Aparença -> Temes
 2. Feu clic al botó Afegeix un nou
 3. A la part superior de la pàgina, feu clic al botó “Carrega tema”
 4. Feu clic a “Trieu fitxer”
 5. Seleccioneu un fitxer .zip del vostre ordinador
 6. Feu clic a “Instal·la ara”
 7. Espereu uns segons perquè WordPress instal·li el tema

En una pàgina nova que s’obrirà, haureu de veure un missatge de confirmació. Des de la mateixa pàgina, podeu previsualitzar el tema que acabeu de penjar, activar-lo immediatament o tornar a la pàgina de temes.

Carregueu un tema mitjançant FTP

En cas que no tingueu accés al tauler de WordPress de moment o no pogueu instal·lar el nou tema mitjançant l’administrador de WordPress per qualsevol altre motiu, hi ha un tercer mètode que us pot ajudar. Aquest no és totalment agradable per als principiants ja que haureu de saber treballar amb un client FTP. També requereix credencials de FTP que molts principiants no saben on trobar i com fer servir.

Però si heu rebut la informació d’inici de sessió FTP a la safata d’entrada i no us resulta del tot estrany el Protocol de transferència de fitxers i treballar amb fitxers, instal·lar un tema de WordPress d’aquesta manera només caldrà uns moments.

Carregueu un tema de WordPress mitjançant FTP

Així, en lloc de passar per la interfície fàcil d’utilitzar a WordPress com amb els mètodes anteriors, podeu afegir un tema directament a la carpeta de temes de la instal·lació de WordPress:

 1. Descarregueu i instal·leu gratis FileZilla o qualsevol altre client FTP
 2. Obriu l’aplicació i connecteu-vos al vostre servidor FTP
 3. Vés a la carpeta WordPress (normalment es troba a la carpeta “www” o “public_html”)
 4. Obert wp-contingut / temes carpeta
 5. Descomprimeu el tema nou (haureu d’acabar tenint una nova carpeta anomenada així pel tema)
 6. Inicieu la sessió al tauler d’administració de WordPress
 7. Obert Aparença -> Temes
 8. Cerqueu el nou element, apropeu el cursor i feu clic al botó “Activa”

Conclusió

Quan decidiu instal·lar un nou tema de WordPress, hi ha tres mètodes que podeu utilitzar. Si bé els temes del directori oficial de WordPress es poden instal·lar ràpidament a través del tauler d’administració, hauràs de penjar els altres de forma manual.

Per si no podeu instal·lar un tema mitjançant WordPress, utilitzeu l’accés FTP per transferir els fitxers directament a la carpeta. Tan bon punt instal·leu uns quants temes de WordPress i proveu-los, aquesta serà la vostra segona naturalesa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked