Com instal·lar complements a WordPress

com instal·lar wordpress-plugins.png


Els complements de WordPress poden estendre ràpidament el vostre bloc i convertir-lo en un lloc millor tant per a vosaltres com per als visitants. Si bé tècnicament és possible tenir un bloc de WordPress sense ni tan sols un complement actiu, el més probable és que els administradors necessitin almenys alguns per començar fins i tot un bloc. Amb el temps, la necessitat de complements continuarà augmentant. Per això, com a nou administrador web, només haureu de saber instal·lar complements de WordPress.

Igual que amb tota la resta, els desenvolupadors de WordPress eren molt interessats a crear un entorn fàcil d’utilitzar. Així que, fins i tot si la instal·lació de plugins pot semblar terrorífica per a algú que conegui WordPress per primera vegada, deixem-ne les por. Avui us mostrarem dos mètodes d’instal·lació de plugins més fàcils per als principiants i un altre una mica més avançat.

 • Utilitzeu la funció de cerca de WordPress
 • Pengeu directament un complement des de WordPress
 • Pengeu un complement mitjançant FTP (més avançat)

Abans d’instal·lar un complement, heu de saber que només la versió de WordPress que s’allotja de manera autònoma permet la instal·lació de noves extensions. Si no teniu opcions per instal·lar nous plugins, probablement utilitzeu WordPress.com o no tingueu els privilegis d’usuari adequats.

Per instal·lar plugins del directori oficial de WordPress, no us haureu de desviar del tauler de control. Els desenvolupadors van tenir la amabilitat d’introduir un quadre de cerca que us permetrà navegar per tots els complements disponibles al dipòsit. Aquí també podeu llegir alguns detalls més sobre cada plugin i, per descomptat, instal·lar-lo directament de la llista.

Al tauler d’administració del costat esquerre, aneu a Connectors -> Afegir nous

Com buscar els complements de WordPress

Si feu una ullada a la part superior de la pàgina, trobareu diverses pestanyes que us permetran canviar la llista de complements disponibles:

 • Destacats: uns quants complements recomanats per WordPress. A la part inferior de la pàgina, podeu cercar plugins per etiquetes
 • Més populars: la llista sencera de connectors, ordenada per popularitat (hi ha més de 40.000 complements)
 • Recomanat: complements suggerits basats en altres complements que ja podeu tenir instal·lats
 • Connectors preferits: si heu marcat els complements com a favorits WordPress.org, apareixeran en aquesta pestanya
 • Cerca: escriviu la paraula clau i cerqueu plugins que coincideixin amb els criteris

Instal·leu un complement

Si utilitzeu qualsevol de les pestanyes i funcions, acabareu tenint la llista de plugins coincidents disponibles per a la instal·lació. Per exemple, busquem el complement gratuït de pàgina de construcció que pot crear una bella pàgina de manteniment per als vostres visitants. Si feu clic al nom del complement o seguiu l’enllaç “més detalls”, WordPress obrirà una finestra emergent amb alguna informació addicional sobre aquesta extensió.

De la mateixa manera, podeu veure el seu desenvolupador, la qualificació, el nombre d’instal·lacions actives (persones que actualment estan executant el complement als seus llocs), l’hora de la darrera actualització i la informació de compatibilitat..

 1. Anar a Connectors -> Afegir nous
 2. Cerqueu un complement de la llista o cerqueu-ne un
 3. Vegeu més detalls al respecte abans de decidir instal·lar el connector
 4. Feu clic al botó “Instal·la”
 5. Espereu uns segons fins que les icones taronja deixin de girar
 6. Feu clic al botó “Actiu”

Instal·leu un complement de WordPress

Una vegada que el complement finalitzi el procés d’instal·lació, haureu de veure el missatge de confirmació al mateix botó. Després d’això, el botó canviarà l’etiqueta per “Activar”. Tot i que heu instal·lat el vostre primer plugin amb èxit, encara no s’executa. Si voleu obtenir tota la funcionalitat addicional que ofereix, heu de fer clic al botó “Activa”.

Un cop activat el complement, espereu uns segons. En acabar, WordPress us redirigirà a la llista de tots els complements actius. A partir d’aquí, podeu controlar tots els complements que teniu al lloc, desactivar-los, actualitzar-los, anar a la configuració i fins i tot editar el seu codi..

El complement ara està instal·lat i activat. Per començar a utilitzar un complement, haureu d’anar a la configuració per configurar-lo. Atès que cada complement funciona de manera diferent, no podem dir-vos on apareixerà la configuració. Però si seguiu el nostre exemple i instal·leu la pàgina de construcció, hauríeu d’anar a Configuració -> UnderConstruction per començar a treballar amb el connector.

Pengeu un complement a l’administrador de WordPress

Altres complements gratuïts que es poden trobar al web i els complements premium (de pagament) no figuren al directori. Així doncs, vol dir que no podeu trobar-los mitjançant el primer mètode. Per instal·lar plugins fora del directori oficial, haureu de penjar-los manualment.

Carregueu directament el complement de WordPress

Tots els complements de WordPress han de contenir una Format ZIP, i els heu de guardar arxivats.

 1. Anar a Connectors -> Afegir nous
 2. A la part superior de la pàgina, feu clic al botó “Carrega el complement”
 3. Si teniu un complement en format .zip, feu clic al botó “Trieu fitxer”
 4. Seleccioneu el fitxer ZIP del vostre ordinador
 5. Feu clic al botó “Instal·la ara”
 6. Espereu uns segons perquè WordPress completi la instal·lació

Instal·leu un complement mitjançant la càrrega FTP

Per als usuaris una mica més avançats que saben treballar amb el Protocol de transferència d’arxius, WordPress permet que s’instal·lin plugins mitjançant el tercer mètode. Cal que carregueu fitxers al servidor manualment i, a continuació, activeu el connector a través del tauler d’administració.

Carregueu plugins de WordPress mitjançant FTP

 1. Descarregueu i instal·leu gratis FileZilla o qualsevol altre client FTP
 2. Obriu l’aplicació i connecteu-vos al vostre servidor FTP
 3. Vés a la carpeta WordPress (normalment es troba a la carpeta “www” o “public_html”)
 4. Obert wp-content / plugins carpeta
 5. Comprimiu el nou nou complement allà (haureu d’acabar tenint una nova carpeta anomenada després del complement)
 6. Inicieu la sessió al tauler d’administració de WordPress
 7. Anar a Connectors -> Connectors instal·lats
 8. Cerqueu el nou element a la llista
 9. Feu clic al botó “Activa”

Conclusió

Igualment a la instal·lació de temes a WordPress, es poden instal·lar plugins mitjançant tres mètodes diferents. Si bé els dos primers són molt fàcils d’iniciar i permeten que tothom instal·li ràpidament qualsevol complement que triï, el tercer requerirà uns coneixements bàsics d’FTP..

Però, independentment de la tècnica que utilitzeu per instal·lar un connector, haureu de tenir-lo a la llista de tots els plugins instal·lats on podreu activar o desactivar manualment cadascun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map