Com afegir Google Analytics a un lloc web de WordPress

Com afegir Google Analytics a un lloc web de WordPress


Tant si es tracta d’un bloc, d’un lloc web personal senzill o d’una cartera de negocis que creeu amb WordPress, ho feu per un motiu. Voleu que la gent pugui accedir al contingut que heu presentat en línia. Sense el públic, el vostre projecte web no compleix el seu propòsit. D’una manera o d’una altra manera, heu de començar a comprendre les persones que visiten el vostre domini.

Qui són els individus que han obert el vostre lloc? Quants d’ells visiten el vostre lloc en un mes? Tornen i quants temps mantenen obert el vostre lloc? Es van originar a partir d’un motor de cerca, d’un lloc de xarxes socials o potser van introduir l’adreça manualment? Aquestes són només algunes qüestions importants que tots els propietaris del lloc web han de plantejar-se periòdicament.

Fer-se les preguntes és la part fàcil; però com els respon??

Què és Google Analytics?

Podeu respondre les preguntes anteriors amb un servei gratuït de Google. Google Analytics és un sistema molt potent (encara és una subestimació) analítica web en línia eina que pot fer un seguiment del comportament d’un lloc web i de tots els visitants que en formen part. Tot i que no és l’únic tipus, Google Analytics és sens dubte una de les eines d’analítica més populars per al treball. La gent l’utilitza a tot el món per obtenir estadístiques sobre llocs que van des de blocs simples fins a portals corporatius que generen milions d’usuaris mensuals.

El servei es va introduir el 2005. Ofereix eines d’informació infinitat; des de mostrar visitants, ubicacions i tecnologia en temps real fins a dades de comerç electrònic que puguin fer el seguiment del nombre de vendes.

Com funciona?

Google Analytics requereix que tothom obri un compte gratuït que tingui un codi d’identificació únic de seguiment. Després d’haver posat el codi en un lloc, Google Analytics s’executa cada vegada que un visitant carrega qualsevol de les pàgines associades.

Aquest codi de seguiment s’executa als navegadors dels clients i en fa un seguiment del comportament. Tot i que fa uns anys això no era possible, les dades se solen enviar a temps real al servei que interpreta ràpidament tots els senyals. Permet veure de seguida quants usuaris carreguen el vostre lloc i tots els detalls sobre la seva visita.

Lectura recomanada: la Guia per a principiants de Google Analytics

Com afegir Google Analytics al vostre lloc

Abans d’iniciar el codi de seguiment al vostre lloc, haureu de crear un compte de Google Analytics:

 1. Desplaceu-vos a anàlisis de Google
 2. Inicieu la sessió amb el vostre compte de Gmail
 3. Feu clic al botó “Registra’t”
 4. Trieu l’opció “lloc web”
 5. Introduïu informació com el nom del vostre compte, el nom del lloc web, l’URL, el país i la zona horària
 6. Està d’acord amb els termes i les condicions

Després de completar els passos, el compte hauria d’estar llest i ja podeu començar a connectar-lo al vostre lloc web. Igual que qualsevol cosa a WordPress, podeu fer la feina de diverses maneres diferents. En aquest article, us mostrarem dues tècniques diferents d’afegir Google Analytics al vostre lloc de WordPress.

1. Utilitzeu plugins de WordPress per afegir Google Analytics

Si voleu només una informació bàsica de seguiment mitjançant Google Analytics, els mètodes manuals són perfectes. Però si voleu poder fer un seguiment de les estadístiques diàriament, el connector pot ser una millor opció. Hi ha diversos plugins WordPress increïbles dedicats al servei de seguiment de Google. Us ajudaran a connectar el lloc sense haver-vos de desviar el codi i també proporcionaran algunes funcions addicionals que probablement us encantarà.

Mitjançant l’ús d’un complement, podeu tenir Google Analytics al tauler de WordPress. Així, en lloc d’obrir sempre les pàgines del servei oficial, podeu veure les estadístiques més rellevants directament des de la pàgina d’administració de WordPress.

Tauler de control de Google Analytics per a WP (GADWP)

PREU: Gratuït

Amb més d’un milió d’usuaris actius, aquest és el connector de WordPress més popular que pot connectar el vostre lloc a la popular eina de seguiment de Google. Els números no sorprèn quan t’adones que ho és es presenta com a soci oficial de Google Analytics.

Us permetrà afegir el codi d’identificació de seguiment de què parlem i també instal·lareu un mòdul de tauler de manera que podeu fer el seguiment de les estadístiques directament des del lloc.

GADWP va molt més enllà que simplement connectar el servei. Per les seves característiques avançades, podeu fer-ho analitzar el lloc mitjançant altres col·leccions de dades d’alt nivell. Això significa que podeu veure esdeveniments i segments directament des del tauler de control.

Ara vegem com instal·lar el connector i fer la connexió amb el servei:

 1. Anar a Connectors -> Afegir nous
 2. Cerca de “Google Analytics Dashboard per a WP”
 3. Instal·leu i activeu el complement
 4. Al costat esquerre, busqueu l’element del menú de Google Analytics i obriu Configuració general
 5. Feu clic al botó “Autoritza el complement”
 6. Feu clic a l’enllaç “Obtén codi d’accés”
 7. En una nova finestra, seleccioneu el vostre compte de Google Analytics i permeti l’accés al connector
 8. Copieu el codi generat
 9. Torneu al complement i enganxeu el codi d’accés

Si el compte de Google Analytics està configurat correctament, haureu de veure la llista d’informes disponibles d’aquest compte (si teniu un compte nou, evidentment només tindreu un element a la llista). Després d’això, podeu començar a utilitzar el connector, canviar la configuració i supervisar els canvis de les estadístiques.

Tauler de control de Google Analytics a GADWP

Per veure el primer informe visual, només cal que navegueu al Tauler de control de WordPress on podreu veure un gràfic amb estadístiques dels darrers trenta dies. Impressionant, no és així?

NK Google Analytics

PREU: Gratuït

Un d’aquests complements és el Google Analytics NK gratuït. Com que ja hem creat un vídeo d’instrucció pas a pas, feu un cop d’ull més amunt i apreneu a instal·lar el connector i connectar-lo al vostre compte personal de Google Analytics.

Altres complements

En aquest article, només hem esmentat dos complements de WordPress. Només per oferir-vos més opcions, també podeu fer una ullada a altres solucions populars com:

2. Afegiu manualment el codi

Si només voleu connectar el servei al vostre lloc, la manera manual serà més que suficient. Tot i que no haureu d’instal·lar plugins addicionals, tampoc podreu fer el seguiment de les estadístiques directament des del lloc. En lloc d’això, sempre haureu de navegar cap a les pàgines de Google Analytics per començar a analitzar.

Us suggerim que utilitzeu aquest mètode només si sabeu gestionar el codi i les plantilles de WordPress. Com que haureu d’actualitzar els fitxers, us arrisqueu a equivocar-vos i frenar el vostre lloc. A més, si no treballeu amb un tema infantil, podeu perdre el codi tan aviat com actualitzeu el tema actiu de WordPress.

Mètode # 1

El codi de Google Analytics ha de situar-se al fitxer header.php que es carrega a totes les pàgines del vostre lloc. Per tant, té sentit editar el fitxer i enganxar el codi al lloc correcte:

 1. Vés a Google Analytics
 2. Fer clic a Administrador -> Informació de seguiment -> Codi de seguiment
 3. Copieu tot el codi començant i acabant amb etiqueta
 4. Anar a Aparició -> Editor
 5. Cerqueu el fitxer header.php i editeu-lo
 6. Enganxeu el codi de seguiment just després del document etiqueta
 7. Guardar canvis

Codi de seguiment de Google Analytics

Mètode 2

L’altre mètode us permet afegir el mateix codi a l’encapçalament del vostre lloc web a través del fitxer funcions.php:

 1. Anar a Aparició -> Editor
 2. Edita el fitxer functions.php
 3. Copieu i enganxeu el codi següent:

add_action ("wp_head", "fsg_googleanalytics");
function fsg_googleanalytics () {?>

// Enganxeu el vostre codi de seguiment de Google Analytics aquí (el que comença i finalitza amb ele

Adblock
detector
map