Com actualitzar WordPress, temes i complements dins del Tauler

actualització-wordpress.png


Una vegada cada poques setmanes, quan inicieu la sessió al vostre bloc de WordPress i aneu al quadre de comandament, notareu que hi ha actualitzacions disponibles per al vostre lloc. Tot i que és fàcil només fer clic al botó per actualitzar el nucli, els temes i els complements de WordPress a una versió més recent, haureu de fer un pas addicional i preparar el vostre lloc per al procés d’actualització. O, dit d’una altra manera, seguiu un principi de “millor seguretat que perdó”.

Tot i que el vostre lloc funcionarà pràcticament amb normalitat, fins i tot si no toqueu el botó d’actualització el mateix moment que veieu que està disponible, hauríeu de conèixer els avantatges d’una actualització ràpida.. Desenvolupadors de WordPress, els seus temes i plugins treballen contínuament per millorar els seus productes. Mitjançant les noves actualitzacions, introdueixen noves funcions que milloraran el vostre lloc. I el que és més important, els desenvolupadors solucionen errors i forats de seguretat que els pirates pirates poden utilitzar per accedir al vostre lloc sense permís.

Com que WordPress és una plataforma de codi obert, tothom pot posar la mà sobre el codi, examinar-lo i trobar una nova manera de piratejar llocs sense protecció. En actualitzar la versió més recent, protegiu el vostre lloc web contra programari maliciós i persones perilloses. A més de contrasenyes febles, no tenir la versió recent del programari és una de les raons més habituals per perdre el vostre lloc davant un pirata informàtic.

Com actualitzar el nucli de WordPress, els temes i els complements

Esperem que ara us adoneu dels avantatges de fer actualitzacions periòdiques i puntuals. Però abans d’apressar-vos a fer clic al botó d’actualització, analitzem algunes coses i aprenem a actualitzar correctament WordPress.

Prepareu-vos per a l’actualització

Des del mateix moment en què feu clic al botó d’actualització, WordPress començarà a treballar amb els vostres fitxers. Baixarà fitxers nous i substituirà els antics. Com que es tracta d’un procés delicat que es pot interrompre amb una simple tipografia del codi, hi ha una petita probabilitat realista que alguna cosa vagi malament. Abans de perdre l’accés al vostre lloc i fer-lo inutilitzar per al públic, preneu l’assegurança en forma de còpia de seguretat. Així, en cas que alguna cosa vagi malament, podeu revertir fàcilment a l’antiga versió de WordPress o a qualsevol complement i tema en concret que estigués a punt d’actualitzar.

Com que els plugins en memòria cau (com W3 Total Cache o WP Super Cache) poden interferir amb el procés d’actualització, el millor és que els desactiveu durant el procés d’actualització de WordPress. Una vegada finalitzada l’actualització al cap d’uns minuts, podreu tornar enrere i activar el complement sense problemes.

Abans d’actualitzar, sempre creeu una còpia de seguretat del vostre lloc i desactiveu qualsevol complement de memòria cau és possible que tinguis instal·lat.

Actualitzar manualment WordPress a una nova versió

Per obtenir més informació sobre les actualitzacions disponibles, aneu a Tauler de control -> Actualitzacions. Podeu fer clic a la secció Actualitzacions icona a la barra d’administració de WordPress. Això us portarà a la pàgina d’actualitzacions de WordPress que conté tota la informació i botons d’acció que necessiteu.

Tot i que WordPress comprova automàticament si hi ha noves actualitzacions i us avisa per correu electrònic, des d’aquesta pàgina podeu fer clic al botó per comprovar les noves actualitzacions manualment..

La pàgina es pot dividir en tres seccions:

 1. Actualitzacions bàsiques de WordPress
 2. Actualitzacions de complements
 3. Actualitzacions de temes

1. Actualitza WordPress

Actualitzar el nucli de WordPress

La primera secció permet actualitzar el nucli de WordPress. Si ja teniu la versió més recent de WordPress, veureu un missatge que ho confirma. A més, veureu un botó que us ajudarà a reinstal·lar la versió actual. Tot i que, per ara, podeu ignorar-ho, recordeu l’opció per si alguna cosa anirà malament en el futur.

Per actualitzar WordPress a la versió més recent, només cal que feu clic a Actualitzar ara botó i espereu uns minuts.

Segons la velocitat del vostre lloc i la mida dels fitxers que es transfereixen, pot trigar uns minuts a completar-se.

2. Actualitzeu els complements de WordPress

Actualitzar els complements de WordPress

La segona secció conté totes les actualitzacions de connectors disponibles. Segons el nombre de connectors instal·lats, la llista pot ser més curta o més llarga, òbviament. Tots els plugins que tinguin versions actuals estaran a la llista i els haureu de seleccionar. Per tant, simplement trieu els complements que vulgueu actualitzar i feu clic a Actualització de complements botó a sota de la llista.

3. Actualitzeu Temes de WordPress

Actualitza els temes de WordPress

La tercera i l’última secció d’aquesta pàgina us permet actualitzar els vostres temes. De la mateixa manera que les actualitzacions de plugins esmentades anteriorment, podeu esperar a la llista de tots els temes accessibles (els que heu instal·lat al vostre lloc) que tinguin una nova versió disponible per descarregar. Seleccioneu els fitxers que vulgueu actualitzar amb els fitxers nous i feu clic a l’opció Actualitzar temes botó.

Després de fer clic en qualsevol dels botons d’actualització, tingueu paciència i deixeu-ho fins a uns minuts per completar-ho tot.

Quin és el millor moment per actualitzar el vostre lloc?

Tot i que podeu actualitzar el nucli, els temes i els complements bàsics de WordPress quan vulgueu, us aconsellem fer-ho quan tingueu el menor nombre de visitants al vostre lloc. Depenent de la vostra audiència, pot ser que sigui durant els caps de setmana o a l’hora particular del dia. Sempre considereu fer les actualitzacions durant les hores nocturnes: estan menys ocupats.

Què passa amb el vostre lloc mentre s’actualitza?

Ja hem esmentat la possibilitat que quelcom vagi malament mentre s’executa l’actualització. Segons la mida de l’actualització i la velocitat del proveïdor d’allotjament (servidor), pot trigar uns minuts fins que tot s’acabi. Per això, WordPress mostra automàticament una pàgina de manteniment a tots els usuaris que obrin el vostre lloc durant l’actualització.

Missatge del mode de manteniment

Mentre s’actualitza, WordPress mostra aquest missatge: “Breument no disponible per al manteniment programat. Torneu en un minut. ”

Actualitzacions automàtiques de WordPress

A l’octubre de 2013, WordPress va introduir actualitzacions automàtiques. Des de llavors, el sistema actualitzarà automàticament totes les versions llançades menors (per exemple, de WordPress v4.7.4 a v4.7.5) i les actualitzacions de seguretat. Encara haureu d’actualitzar manualment totes les versions principals (per exemple, de WordPress v4.8 a v4.9).

És possible controlar el funcionament de les actualitzacions automàtiques de WordPress, però hauràs d’instal·lar plugins addicionals o modificar el codi. Abordarem això en una de les nostres publicacions futures.

Quan NO deixeu que WordPress actualitzi el vostre lloc

Tot i que en la majoria dels casos és necessària l’actualització de WordPress, hi ha moments que no us hauríeu d’afanyar al tret. Com ja sabreu, WordPress us permet personalitzar totes les parts del propi CMS i els seus temes i complements.

En cas que tingueu una versió modificada (personalitzada) de qualsevol cosa al vostre bloc, heu d’anar amb compte amb les actualitzacions. Com que WordPress sobreescriu tots els fitxers durant el procés, es perdran tota la modificació que feu a WordPress, a temes o a qualsevol dels complements.!

Tot i això, això no vol dir que no hagueu d’actualitzar WordPress. En canvi, haureu de preparar totes les modificacions perquè pugueu substituir-les després de l’actualització. Hi ha solucions fins i tot de més nivell que us permeten actualitzar temes i plugins sense preocupar-vos de les peces personalitzades (utilitzant temes infantils i fitxers de complements personalitzats), però és una opció avançada que deixarem per a un dels nostres futurs articles..

Comproveu el lloc després de l’actualització

Després de totes les actualitzacions, recomanem que consultis el lloc web. Tot i que pot semblar que tot ha anat bé, potser us sorprèn alguns elements de disseny trencats o noves funcions que no esperàveu. De vegades, només és que el vostre tema o algun dels vostres plugins no siguin compatibles amb la nova versió de WordPress. Per tant, no us faci mandra i obriu unes quantes pàgines al vostre lloc per veure si tot funciona bé.

Conclusió

És imprescindible que mantingueu el vostre WordPress actualitzat en tot moment. En tenir la versió més recent de fitxers, temes i complements bàsics, esteu assegurant que el vostre lloc es mantingui segur i que estigui sempre un pas per davant dels pirates informàtics desagradables. També obteniu funcions noves i una funcionalitat millorada. No oblideu fer una còpia de seguretat del vostre lloc abans de fer actualitzacions més grans (de fet, heu de fer una còpia de seguretat del lloc regularment, independentment de les actualitzacions, però ho aconseguirem en un altre article) i tingueu cura si teniu un lloc personalitzat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map