Ce este un plugin WordPress?

ce-este-o-wordpress-plugin.png


Un plugin este o aplicație software care extinde funcționalitatea platformei WordPress. Odată instalate și activate, pluginurile pot adăuga noi funcții pe site-ul dvs. De asemenea, pot schimba funcționalitățile existente sau chiar modifica complet orice parte a blogului.

Pluginurile WordPress sunt scrise în limbajul de programare PHP. Dar pentru a profita de ele, nu va trebui să știi nimic despre codificare. Plugin-urile sunt de obicei ușor de utilizat și proiectat pentru a fi folosit de persoane care nu au deloc experiență în tehnologie sau WordPress.

Astăzi, există mai mult de câteva zeci de mii de plugin-uri disponibile pentru WordPress. Din cauza acestui număr imens, există probabil un plugin pentru orice vă poate veni în minte. Fie că doriți să îmbunătățiți securitatea blogului, să adăugați animații, să transformați site-ul într-un sistem modern de comerț electronic sau să adăugați doar un joc video la acesta – există un plugin pentru asta. Chiar dacă acest lucru este adevărat, nu toate pluginurile sunt la fel. Înainte de a începe să le folosiți, este crucial să înveți să diferențiați pluginurile WordPress.

Pluginuri WordPress gratuite

Când începeți, este bine să știți că există multe plugin-uri gratuite gratuite WordPress. Fără să cheltuiți un cent, vă puteți extinde blogul instalând pluginuri din pluginurile oficiale WordPress repertoriu. Fiecare dintre pluginurile găsite acolo poate fi, de asemenea, instalat direct din tabloul de bord WordPress. Deoarece sunt oficiali, vă puteți relaxa complet știind că sunt în siguranță. La fel ca temele WordPress, plugin-urile care fac parte din directorul oficial sunt gestionate și testate de către profesioniști chiar înainte să fie considerați adăugați la listă.

Director de pluginuri WordPress

În afara depozitului, puteți găsi multe plugin-uri WordPress gratuite pe Internet. Deși majoritatea dintre ele vă vor ajuta să adăugați funcții pe blogul dvs., fiți foarte atenți atunci când descărcați tot ce găsiți la întâmplare pe web. Deoarece acestea nu au nicio legătură cu directorul oficial WordPress, oamenii pot ascunde orice doresc într-un plugin. De cele mai multe ori, când indivizii ridică un malware sau sunt hackati, puteți da vina pe un plugin gratuit instalat dintr-o sursă necunoscută.

Deși sunt liberi de utilizat, aceste plugin-uri nu vin cu sprijin. Dacă nu știți cum să utilizați o caracteristică specifică sau pur și simplu nu funcționează pe site-ul dvs., sunteți pe cont propriu. Este întotdeauna posibil să ceri ajutor pe forumuri, dar nimeni nu garantează că vei primi un răspuns.

Plug-uri Freemium

Undeva, între extensii gratuite și premium pentru WordPress, există o categorie populară de pluginuri Freemium. Ceea ce înseamnă asta este că a pluginul de bază este gratuit. Este posibil să îl descărcați din directorul oficial sau din altă parte de pe Internet.

Dar, în timp ce caracteristicile de bază sunt libere de utilizat, ar trebui să fie necesar cumpărați o licență pentru a utiliza funcții suplimentare a pluginului. Deci, dacă decideți să cumpărați versiunea extinsă, veți obține toate avantajele suplimentare ale acesteia și, practic, veți ajunge să aveți un plugin premium.

Pluginuri WordPress premium

Pentru a utiliza pluginuri premium, va trebui să plătesc o taxă unică sau abonează-te la un membru. Multe piețe vând pluginuri premium, dar puteți găsi, de asemenea, companii și persoane fizice care comercializează articole pe cont propriu.

Pluginurile plătite sunt de obicei considerate mai bune. De cele mai multe ori, Pluginurile WordPress premium oferă mai multe funcții decât cele libere. De asemenea, sunt de calitate superioară (codificate mai bine) și sunt compatibile cu un număr mai mare de alte plugin-uri și teme WordPress.

Prețuri de plugin premium

Dar cea mai valoroasă caracteristică a unui plugin premium este suportul. Când instalați un plugin gratuit, totul depinde de dvs. Când achiziționați un plugin, personalul și dezvoltatorii care au creat extensia vor fi acolo pentru dvs., întotdeauna gata să vă ajute și să rezolve orice problemă cu acest articol. Deci, în cazurile în care nu vă puteți da seama de o caracteristică sau produsul pur și simplu nu funcționează, sunteți doar un e-mail sau un apel telefonic pentru a primi îndrumări de la un expert. De cele mai multe ori, acesta va fi motivul principal pentru a cumpăra un plugin WordPress.

De ce un plugin trebuie actualizat frecvent?

Înainte de a instala un nou plugin, este important să verificați ora ultimei sale actualizări. Deși este ok să vedeți că un plugin nu a fost actualizat timp de câteva luni, ar trebui să vă gândiți de două ori atunci când se potrivesc cu unul care nu a fost reîmprospătat de mai bine de doi ani.

Actualizare plugin

Doi ani este mult timp când vine vorba de tehnologie. În această perioadă, hackerii vor găsi găuri de securitate și vă vor putea ataca site-ul. Standardele de codare s-ar putea modifica și unele părți ale unui plugin ar putea pur și simplu să nu mai funcționeze. Chiar și WordPress va parcurge câteva versiuni care pot face ca vechile pluginuri să fie inutilizabile. Deci, dacă doriți să fiți sigur că extensia este sigură de utilizat și, de asemenea, complet compatibilă cu cea mai recentă versiune a WordPress, uitați-vă întotdeauna la momentul ultimei sale actualizări sau contactați dezvoltatorul pentru a cere mai multe detalii.

Câte pluginuri ar trebui să aveți?

Deși nu există nicio limită la câte pluginuri puteți instala, vă sugerăm să mențineți numărul cât mai mic posibil. Unele site-uri vor avea nevoie de unul singur, în timp ce altele vor trebui să aibă mai mult de zece pluginuri active pentru a funcționa corect. Și atâta timp cât acestea sunt semnificative pentru dvs., este în regulă.

Câte pluginuri ar trebui să aveți

Dar, deoarece toate pluginurile folosesc aceleași resurse de pe serverul dvs., este foarte probabil să încetiniți site-ul dvs. având prea multe dintre ele. Nu este posibil să se dea numărul exact de câte pluginuri ar trebui să ai, deci cel mai bun sfat este să le păstrăm la minimum. Dacă se întâmplă să aveți mai mult de douăzeci sau treizeci de plugin-uri active, accesați lista încă o dată și asigurați-vă că aveți doar acele pluginuri de care aveți nevoie cu adevărat.

De asemenea, nu instalați pluginuri duplicate (de exemplu, nu este necesar să aveți două pluginuri care să afișeze Google Maps) și să le eliminați pe cele pe care nu le mai utilizați.

Concluzie

Deși este posibil din punct de vedere tehnic să rulați un blog WordPress fără să aveți un singur plugin activ pe site, practic a devenit absurd să faceți acest lucru. Fără pluginuri, ar trebui să codificați fiecare caracteristică dorită manual. Și după cum vă puteți imagina, pe lângă faptul că trebuie să știți cum să faceți asta, ar fi nevoie de un timp extraordinar pentru a menține totul în ordine.

Așadar, dacă aveți nevoie de ceva pentru un blog, există deja un plugin care vă va oferi dorința. Trebuie doar să îl căutați în depozitul oficial, să găsiți undeva pe Internet sau să cumpărați un plugin premium pentru job. Dar înainte de a instala plugin-uri, verificați-le de două ori pentru a vă asigura că sunt sigure și actualizate în mod regulat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map