Ce este sistemul de gestionare a conținutului WordPress (CMS)?

ce-este-wordpress.png


Chiar dacă nu ați lucrat niciodată cu WordPress, există șanse mari să auziți despre acest sistem de gestionare a conținutului (CMS). De la primii săi pași în 2003, WordPress a câștigat rapid popularitate și a devenit una dintre cele mai bune și mai utilizate soluții software atunci când vine vorba de construirea și gestionarea unui site web sau blog. Astăzi, WordPress se adresează atât începătorilor, cât și profesioniștilor; te poate ajuta cu un hobby, o carieră plină de suflete sau ceva între ei.

Când decideți să creați primul dvs. blog cu WordPress, este important să cunoașteți diferențele dintre WordPress.com și WordPress-ul propriu (WordPress.org). În textul următor, ne vom concentra asupra versiunii self-gazduite de WP, pur și simplu pentru că a venit înainte de versiunea WP.com.

Scurt istoric al WordPress

La începuturile sale, dezvoltatorii și-au imaginat WordPress ca un instrument de blog scris în limbaj PHP, care ajută oamenii să construiască rapid un blog prin simpla selectare a unui design, alegerea câtorva widget-uri care să afișeze text, imagini sau calendare și adăugând conținut. A fost creat pentru a oferi un mediu prietenos pentru a scrie noi capodopere (sau pentru a scrie despre pisici, ceea ce este mai probabil). A fost nevoie de ani înainte ca WordPress să înceapă să atragă grupuri mai mari de oameni și înainte să devină popular.

Versiune după versiune, indivizi care au lucrat gratuit, au dezvoltat o platformă care și-a depășit ideea inițială. Un simplu instrument de blog a început să se contureze un sistem complet de gestionare a conținutului (CMS). Deși inițial anunțată și comunicată ca o „unealtă de blog” versiune după versiune, aceasta a devenit o platformă care acceptă comerț electronic, site-uri de știri și practic orice alt tip de site. Atunci a devenit atractiv pentru un grup mai mare de dezvoltatori web și a decolat cu adevărat.

Din această cauză, practic fiecare al patrulea site de pe Internet folosește o mână de ajutor a WordPress pentru a se alimenta.

WordPress este popular

Conform w3Techs, WordPress este responsabil pentru 28% din toate site-urile web și este clar că este mult mai răspândit decât concurenții săi precum Joomla, Drupal, Magento și Blogger.

Numărul de utilizatori, site-uri, postări și alt conținut WordPress ajunge la cifre de zeci și sute de milioane. Vă puteți imagina chiar acele cifre?

Puterea surselor deschise

Este posibil ca WordPress să nu fie la fel de popular dacă nu ar fi complet gratuit. Fiind o platformă open source, WordPress a avut șansa de a atrage mai mulți utilizatori decât ar fi dacă ar fi un produs plătit. De asemenea, având sute de dezvoltatori extrem de calificați care lucrează gratuit la noi funcții le-a permis tuturor să se bucure de sprijinul continuu pentru WP. Partea cea mai bună este că nici nu trebuie să o ceri. Dezvoltatorii continuă să remedieze erorile și să introducă noi funcții în mod regulat.

Datorită conceptului open source, WordPress este disponibil în mai mult de 50 de limbi! Există, de asemenea, zeci de traduceri care mai au nevoie de muncă. De asemenea, puteți participa activ traducerea CMS în propria limbă.

Forța este în numere

În lumea condusă de social media, o comunitate este la fel de puternică ca și oamenii ei. Și asta este ceva în care WordPress iese cu adevărat în evidență de mulțime. De la începuturile sale, WordPress a fost amabil cu utilizatorii săi. A conectat oameni care au lucrat la proiecte similare și a fost întotdeauna orientat către comunitate. Dacă sunteți un începător complet sau un profesionist experimentat, care câștigă bani dintr-un blog, vă veți simți drept acasă cu WP, datorită numeroaselor numeroase grupuri sociale dedicate acestuia.

WordCamp San Francisco

Există numeroase site-uri și forumuri (inclusiv forumul WordPress original) unde puteți învăța lucruri noi, întâlni oameni și crește site-ul. WordPress chiar a reușit să-i scoată pe oameni din casele lor; Sunt nenumărate WordCamps – evenimente organizate care leagă bărbați și femei interesate de acest sistem de gestionare a conținutului. Indiferent de locul în care locuiți, este posibil să existe un eveniment anual undeva în cartierul dvs..

Creați un site fără codare

Toți acești dezvoltatori s-au asigurat că utilizatorii nu trebuie să scrie o singură linie de cod dacă nu doresc cu adevărat. Deci, dacă începeți doar să aflați despre web, doriți doar să creați un site web sau să învățați pur și simplu ceva nou WP este o modalitate excelentă de a vă ușura într-o lume care poate arăta înfricoșătoare și complicată la început.

WordPress este ușor de utilizat

Puteți crea primul site web în câteva ore și nu trebuie să știți ce înseamnă chiar HTML, CSS, PHP sau MySQL. Aveți nevoie de ajutor pentru configurarea blogului dvs.? Să ne ajutăm!

Este posibil să fi auzit de la prietenii tăi că „trebuie să folosești WP” sau că „WP este cel mai bun”. Este evident că sunt păreri părtinitoare care variază în funcție de ceea ce aveți nevoie dintr-un CMS sau ce fel de site construiți. Cu toate acestea, indiferent de ce aveți nevoie, vă garantăm că ar trebui să luați în considerare cel puțin utilizarea și învățarea modului de utilizare a WordPress. Este ușor să intrați în WP și să începeți să faceți ceva, dar în același timp, după ce veți învăța un pic, vă dați seama că are posibilități interminabile și este aici pentru a rămâne – WP-ul câștigă totuși impuls și utilizatorii, cresc zi de zi. Dacă sunteți în căutarea unei cariere, gândiți-vă și la WP. Și nu, nu trebuie să fii programator. Scrierea, traducerea, gestionarea, proiectarea – acestea sunt toate joburile care pot fi bazate pe și în jurul WP – trebuie doar să începeți să învățați elementele de bază.

Concluzie

WordPress a devenit cea mai populară platformă pentru dezvoltarea de bloguri și site-uri web. Există multe motive pentru asta și am menționat doar câteva dintre cele din acest articol. Acum că ați făcut cunoștință cu WordPress, este timpul să vă cunoașteți și mai bine. Dacă decideți să începeți noul dvs. site web cu WordPress, rămâneți cu noi și vă vom ajuta cu fiecare pas din noua dvs. aventură.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map