Cara Menambah Nombor Telefon yang Boleh Diklik di WordPress

klik-nombor-nombor-wordpress.png


Telefon pintar memerintah dunia. Kita tidak perlu mengulangi bagaimana telefon pintar mengubah dunia dan kemampuannya. Kami juga tahu bahawa dalam masyarakat moden, setiap laman web yang anda buat mesti responsif. Tetapi apa yang berlaku dengan nombor telefon yang anda tulis dalam catatan dan halaman WordPress anda?

Sebilangan besar model telefon pintar baru-baru ini secara automatik akan mengenali nombor telefon. Baiklah, itu benar sekurang-kurangnya jika anda telah menulis nombor tersebut dalam format yang betul yang mengandungi kod negara dan kawasan:

 • <(Area Code) >

Malangnya, tidak semua telefon pintar sama, dan tidak semua akan mengenali nombor telefon dalam semua format. Ramai orang masih menggunakan telefon yang berusia lebih dari lima tahun, dan kemungkinan nombor telefon, walaupun ditulis dengan betul, tidak akan dapat diklik. Sekiranya demikian, walaupun anda telah membuat laman web hebat yang memikat pengguna untuk menghubungi anda, anda mungkin menghadapi masalah. Sekiranya pengguna tersebut mesti menulis, menyalin dan menampal atau memasukkan nombor, kemungkinan mereka akan mendapat jaminan. Sebelum anda kehilangan pelanggan yang tidak sabar yang tidak mahu bermain-main dengan nombornya, anda harus menyediakan rumput untuk setiap pengguna telefon pintar, tanpa mengira peranti mereka.

Tambahkan nombor telefon yang boleh diklik

Nombor telefon yang boleh diklik

Sekiranya anda hanya perlu menambahkan satu nombor telefon yang boleh diklik ke laman web anda, anda tidak perlu memasang pemalam tambahan. Anda boleh melakukannya dengan sebaris kod HTML yang sebenarnya sama dengan pautan biasa. Mari lihat betapa mudahnya:

  1. Buka siaran di Editor Teks atau gunakan kod dalam templat
  2. Salin dan tampal salah satu baris berikut:
  +1 (234) 567-8912
 1. Tukar nombor telefon
 2. Simpan, terbitkan atau pratonton siaran andaBeberapa tahun yang lalu, protokol TEL akan menjalankan tugasnya dengan sempurna untuk pengguna mudah alih. Masalahnya adalah bahawa nombor telefon yang dapat diklik tidak dikenali oleh penyemak imbas desktop yang sama sekali tidak akan berubah atau bahkan menunjukkan mesej ralat. Hari ini, pembangun telah menyelesaikan masalah dan anda boleh menggunakan protokol di semua penyemak imbas moden. Walaupun akan membuka nombor telefon dan mula memanggilnya di telefon pintar, komputer desktop akan menyediakan Skype untuk panggilan anda.

Gunakan panggilan Skype

Tetapi bagaimana jika anda mahu pengguna telefon pintar anda dapat memilih antara panggilan biasa dan panggilan Skype? Jangan bimbang; anda hanya perlu menukar protokol dalam pautan. Jadi, bukannya protokol TEL, gunakan protokol CALLTO:

+1 (234) 567-8912

Sekiranya anda menggunakan Skype, anda bahkan boleh membenarkan pengguna menghubungi anda dengan memberikan nama Skype:

Skype

Gunakan SMS

Adakah anda tahu bahawa anda bahkan boleh membuat pautan ke pemesejan SMS? Seperti yang sudah anda duga, anda hanya perlu menukar protokol. Seperti yang anda jangkakan, pautan ini tidak akan melakukan apa-apa jika diklik pada komputer desktop, jadi pastikan pengguna anda menyedari bahawa anda membenarkan mereka menghantar mesej SMS atau menggunakan pautan semacam ini tepat ketika laman web anda berada mod responsif.

 Hantarkan SMS ke +1 (234) 567-8912

Tambah butang panggil sekarang dengan pemalam percuma

Sekiranya perniagaan anda sangat bergantung pada panggilan telefon, anda harus mengambil langkah lain ketika membuat nombor telefon yang dapat diklik. Daripada membuat pautan mudah, anda boleh mempertimbangkan untuk menambah butang panggilan sekarang yang selalu dapat diakses oleh pelawat mudah alih anda. Nasib baik, di antara beberapa plugin WordPress yang menakjubkan, terdapat percuma percuma yang dapat membantu anda mencapainya.

Butang Panggil Sekarang

HARGA: Percuma

Butang Panggil Sekarang untuk WordPress

Plugin percuma ini ringan dan memerlukan beberapa saat untuk memasang, mengaktifkan dan menyiapkannya. Yang perlu anda lakukan selepas pemasangan adalah memasukkan nombor telefon anda, memilih warna untuk butang dan lokasinya. Anda boleh menunjukkan butang panggil sekarang di kiri atau kanan skrin, atau memilih untuk memaparkan butang bawah penuh yang akan menekankan ciri baru anda.

Sekiranya anda mempunyai akaun Google Analytics yang dikaitkan dengan laman web anda, plugin ini membolehkan anda melacak panggilan telefon dengan membuat acara untuk setiap klik yang dibuat. Ia mudah; setelah anda menyediakan pemalam, biarkan sekurang-kurangnya 24 jam sebelum Google Analytics menunjukkan data.

Butang Panggil Sekarang untuk tetapan WordPress

Sekiranya anda tidak mahu menunjukkan butang pada catatan dan halaman tertentu, tuliskan ID mereka di tetapan. Semudah itu. Untuk menunjukkan butang di semua halaman WordPress, kosongkan pilihan terakhir.


Seperti banyak perkara lain di WordPress, membuat nombor telefon yang boleh diklik sama sekali tidak sukar. Kami harap artikel ini dapat membantu anda membuat sendiri. Bagaimana anda menyukai pautan baru anda?

Sekiranya anda memerlukan lebih banyak bantuan dengan blog WordPress anda, tingkatkan kemahiran WordPress anda dengan tutorial kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map