Σύγκριση Blogger έναντι WordPress 2020

Σύγκριση Blogger έναντι WordPress 2017


Είναι εύκολο να αποφασίσετε ότι θέλετε να δημιουργήσετε ένα blog. Πιθανότατα έχετε ήδη κάποιες ιδέες για το τι να γράψετε και πώς θα πρέπει να είναι όλα. Ίσως γνωρίζετε ένα ή δύο πράγματα για το blogging, το μάρκετινγκ και τη δημιουργία ιστοτόπων, αλλά εάν δεν έχετε εργαστεί στον δικό σας ιστότοπο, οι πιθανότητες είναι ότι δεν γνωρίζετε ακόμα ποια πλατφόρμα θα ακολουθήσετε.

Ίσως έχετε ακούσει για αυτούς από φίλους και συναδέλφους ή έχετε ήδη αναζητήσει συγκρίσεις – Το WordPress και το Blogger είναι σίγουρα από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες blogging. Άρα, τίθεται το ερώτημα. ποιο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για το πρώτο σας blog?

Τι είναι το WordPress και το Blogger?

Με το 28% του παγκόσμιου ιστού, το WordPress δεν είναι ξένο για τους περισσότερους ανθρώπους. Ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει blog μέχρι τώρα, είμαστε σίγουροι ότι έχετε ακούσει για την πλατφόρμα και μάλιστα βρήκατε κάποιους ιστότοπους που έχουν δημιουργηθεί με αυτήν. Εφόσον έχουμε ήδη μιλήσει για το WordPress, δείτε τι είναι το WordPress και γιατί είναι τόσο δημοφιλές.

Από την άλλη πλευρά, το Blogger είναι κάπως διαφορετικό, αλλά εξακολουθεί να βρίσκει τη θέση του στο Διαδίκτυο. Δεδομένου ότι ανήκει στην Google, πολλοί μπλόγκερ αποφασίζουν να δώσουν την εμπιστοσύνη τους στο Blogger. Η υπηρεσία είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται είναι ένας δωρεάν λογαριασμός Google (τον οποίο πιθανώς έχετε ήδη) για να ξεκινήσετε το πρώτο σας ιστολόγιο. Όμως, όπως είναι προφανές μέχρι τώρα, το Blogger και το WordPress έχουν τις διαφορές τους και γι ‘αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτό το άρθρο.

Προτού αρχίσουμε να συγκρίνουμε το Blogger με την έκδοση που φιλοξενείται από το WordPress, σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στο βίντεο που συγκρίνει το WordPress.com με το Blogger, οπότε καλύπτετε όλες τις εκδόσεις.

 • Απλότητα
 • Ιδιοκτησία και έλεγχος
 • Πρότυπα
 • Διαχείριση περιεχομένου
 • Υποστήριξη
 • Πίνακα σύγκρισης
 • Τελικές σκέψεις

Απλότητα

Τόσο το WordPress όσο και το Blogger μπορούν να επισημανθούν ως απλά. Αλλά αν κάποιος άλλος δεν έχει προετοιμάσει το WordPress για εσάς, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο περίπλοκα από το να έχετε λογαριασμό στο Blogger.

WordPress

Αν και είναι φιλικό προς τους αρχάριους, χρειάζεται χρόνος για να μάθετε το WordPress. Ακόμα και πριν μπορέσετε να δημοσιεύσετε την πρώτη ανάρτηση, το WordPress πρέπει να ρυθμιστεί σωστά. Έτσι, κάποιος που δεν έχει εμπειρία με την πλατφόρμα μπορεί να απομακρυνθεί προς λάθος κατεύθυνση. Δεν είναι τόσο δύσκολο να εγκαταστήσετε το WordPress ακόμη και για πρώτη φορά, αλλά ολόκληρη η διαδικασία δεν είναι τόσο εύκολη όσο η δημιουργία ενός λογαριασμού στο Blogger που απαιτεί μόνο μερικά κλικ.

Blogger

Με το Blogger, τα πράγματα δεν μπορούν να είναι πιο απλά. Εάν δεν έχετε ήδη λογαριασμό Google, πρέπει απλώς να εγγραφείτε. Στη συνέχεια, συνδεθείτε στο Blogger, επιλέξτε ένα πρότυπο και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να εκτελείτε το ιστολόγιό σας και να δημοσιεύετε αναρτήσεις.

Σύνδεση στο Blogger

Ιδιοκτησία και έλεγχος

Πριν ξεκινήσετε το ιστολόγιο, θα ήταν μια έξυπνη ιδέα να ξανασκεφτείτε τη σημασία της ιδιοκτησίας – θέλετε να αποκτήσετε το ιστολόγιό σας ή να επιτρέψετε σε άλλους να έχουν τον έλεγχο σε αυτό?

WordPress

WordPress είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που σημαίνει ότι εσείς και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να την έχει δωρεάν. Μόλις κατεβάσετε τα αρχεία εγκατάστασης, γίνεται δική σας ευθύνη. Από τη στιγμή που αρχίζετε να φιλοξενείτε έναν ιστότοπο, έχετε την αίσθηση ότι είναι δικό σας. Και αυτό είναι αλήθεια. Παρόλο που πιθανότατα θα πληρώνετε λίγα δολάρια το μήνα για τη φιλοξενία, ο ιστότοπος εξακολουθεί να είναι 100% δικός σας. Έτσι, είναι δυνατό να κάνετε ό, τι θέλετε με αυτό – μετακινήστε το, επεκτείνετε το, αλλάξτε το, διαγράψτε το κ.λπ..

Blogger

Ως δωρεάν υπηρεσία, Blogger είναι ιδιοκτησία της Google. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά στην εταιρεία μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν με την υπηρεσία. Αν και είναι πολύ απίθανο, είναι ακόμα πιθανό ο γίγαντας της τεχνολογίας να αποφασίσει να κλείσει το Blogger. Και σε αυτήν την περίπτωση, κανείς δεν θα ενδιαφερόταν πολύ για το περιεχόμενό σας. Πώς σε κάνει να νιώθεις; Επίσης, χωρίς κανένα λόγο, η Google ενδέχεται να σας εμποδίσει να αποκτήσετε πρόσβαση στο δικό σας ιστολόγιο.

Ενώ είστε αρκετά ασφαλείς όταν μιλάμε για το Google, το να γνωρίζετε ότι δεν έχετε τον έλεγχο για κάτι τόσο προσωπικό όσο ένα blog μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο. Δεν γνωρίζουμε για εσάς, αλλά θέλουμε να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ό, τι αποφασίζουμε με τον δικό μας ιστότοπο ή ιστολόγιο.

Επίσης, εάν δεν σας αρέσει η απόδοση του διακομιστή ή θέλετε να αλλάξετε μερικά πράγματα σχετικά με την προσβασιμότητα, η Google δεν θα σας αφήσει να κάνετε πολλά. Ο έλεγχος είναι στα χέρια τους και μπορείτε απλώς να ελπίζετε ότι οι αποφάσεις τους θα σας επηρεάσουν όμορφα.

Πρότυπα

Μπορεί να μην είστε σχεδιαστής ιστοσελίδων, αλλά ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη της δημιουργίας ενός ιστολογίου είναι η επιλογή του τρόπου εμφάνισης. Πώς μπορούν να σας βοηθήσουν το Blogger και το WordPress όσον αφορά την εμφάνιση του ιστότοπού σας?

WordPress

Απλώς κοιτάζοντας το επίσημο αποθετήριο θεμάτων WordPress που παρέχει δωρεάν προϊόντα, έχετε χιλιάδες πρότυπα για να διαλέξετε.

Όποια και αν είναι η θέση που σας ενδιαφέρει, υπάρχουν εκατοντάδες δωρεάν πρότυπα που θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε το ιστολόγιο.

Εάν αποφασίσετε να δαπανήσετε μερικά επιπλέον χρήματα, υπάρχουν επίσης χιλιάδες ακόμη premium θέματα WordPress που φαίνονται ακόμα καλύτερα και έχουν πρόσθετες λειτουργίες που θα ωθήσουν το ιστολόγιό σας στο νέο πρωτάθλημα.

Είτε πηγαίνετε για δωρεάν είτε αγοράσετε ένα premium θέμα, εξακολουθείτε να έχετε πλήρη έλεγχο σε αυτό. Τα περισσότερα από τα θέματα έχουν μια μεγάλη ποικιλία επιλογών προσαρμογής που σας επιτρέπουν να εξατομικεύσετε ολόκληρο τον ιστότοπο. Και ένα μεγάλο μέρος είναι ότι μπορείτε να τροποποιήσετε τον πηγαίο κώδικα επίσης. Έτσι, εάν γνωρίζετε κάτι για HTML και CSS, μπορείτε να αλλάξετε κάθε μέρος του ιστότοπού σας. Ακόμα κι αν δεν είστε αρκετά ειδικευμένοι, μπορείτε πάντα να προσλάβετε έναν επαγγελματία σχεδιαστή για να κάνετε αλλαγές για εσάς.

Blogger

Σε σύγκριση με την αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση του WordPress, το Blogger είναι πολύ πίσω. Ενώ υπάρχει ένας καλός αριθμός προτύπων που μπορείτε να εφαρμόσετε στο δωρεάν ιστολόγιό σας, η επιλογή είναι αρκετά περιορισμένη σε σύγκριση με το WordPress. Και μόλις επιλέξετε ένα πρότυπο, μπορείτε να παίξετε μόνο με τον περιορισμένο αριθμό εργαλείων προσαρμογής. Μην μας κάνετε λάθος. οι επιλογές προσαρμογής που συνοδεύουν το Blogger είναι φιλικές προς το χρήστη και σχετικά χρήσιμες, αλλά δεν μπορούν να σχετίζονται με το WordPress.

Πρότυπο Blogger

Εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο θέμα ή να τροποποιήσετε λεπτομερώς ένα υπάρχον πρότυπο, μπορείτε να το ξεχάσετε – το Blogger απλά δεν το επιτρέπει. Ακόμα κι αν υπάρχουν κάποια ανεπίσημα πρότυπα Blogger, αυτά είναι συνήθως καλύτερα να παραμείνουν ανέγγιχτα καθώς είναι τις περισσότερες φορές χαμηλής ποιότητας.

Διαχείριση περιεχομένου

Το blogging έχει να κάνει με τη διαχείριση περιεχομένου. Πριν ξεκινήσετε να γράφετε την πρώτη σας ανάρτηση, βεβαιωθείτε ότι η πλατφόρμα που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε είναι καλά κατασκευασμένη για blogging. Έχει νόημα, σωστά?

WordPress

Το WordPress τα έχει όλα. Μόλις εξοικειωθείτε με τους τυπικούς συντάκτες του, όλες οι άλλες πλατφόρμες blogging δεν θα μπορούν να συγκρίνουν. Χρησιμοποιώντας τους επεξεργαστές Visual και Text, είναι χαρά να προσθέσετε νέο περιεχόμενο στο WordPress ανά πάσα στιγμή. Η μορφοποίηση του κειμένου είναι φυσική και χρειάζονται μόνο λίγα άρθρα έως ότου μπορείτε να χαλαρώσετε και να γνωρίσετε λεπτομερώς και τους δύο συντάκτες. Η διαχείριση αρχείων πολυμέσων είναι επίσης διαισθητική και είναι εύκολο να προσθέσετε νέες εικόνες και βίντεο.

Αλλά επειδή το WordPress επιτρέπει επεκτάσεις, είναι δυνατό να βελτιώσετε τόσο τα προγράμματα επεξεργασίας όσο και τα συστήματα διαχείρισης πολυμέσων ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Πολλά δωρεάν και premium πρόσθετα θα σας επιτρέψουν να προσθέσετε περιεχόμενο απευθείας στον επεξεργαστή και να σας επιτρέψουν να αναδιοργανώσετε τη Βιβλιοθήκη πολυμέσων εάν το επιθυμείτε.

Το WordPress κάνει το blogging τέλειο τόσο για απλούς συγγραφείς όσο και για πιο έμπειρους χρήστες που χρησιμοποιούν τον κώδικα HTML και CSS απευθείας από το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

Blogger

Πρόγραμμα επεξεργασίας Blogger

Όπως υποδηλώνει ήδη το όνομά του, το Blogger έχει δημιουργηθεί για blogging. Επομένως, είναι λογικό ότι η διαχείριση περιεχομένου γίνεται σωστά. Και είναι πραγματικά. Η Google διευκόλυνε την εκκίνηση της πρώτης σας ανάρτησης και τη διαχείρισή της χωρίς προβλήματα.

Το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσετε τη σύνταξη είναι να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google και να ανοίξετε το Blogger. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει άλλα έγγραφα της Google, το περιβάλλον θα φαίνεται οικείο.

Το Blogger σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε τη γραφή. Μια απλή γραμμή στην κορυφή εμφανίζει όλες τις επιλογές που σας επιτρέπουν να μορφοποιήσετε κείμενο και να προσθέσετε πολυμέσα.

Υποστήριξη

Ακόμη και έμπειροι χρήστες χρειάζονται βοήθεια από καιρό σε καιρό. Ανεξάρτητα από το πόσα γνωρίζετε για το WordPress ή το Blogger, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα χρειαστείτε κάποια στιγμή υποστήριξη.

WordPress

Χρειάζεται χρόνος για να μάθετε το WordPress. Αν και είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη, το WordPress είναι γεμάτο από δυνατότητες και επιλογές που χρειάζονται χρόνο για να κατανοήσουν. Όμως, όσον αφορά την υποστήριξη, μπορείτε να περιμένετε τόνους διαδικτυακού υλικού που θα σας βοηθήσει. Είτε ανοίγετε επίσημα άρθρα που εξηγούν πώς λειτουργούν τα πράγματα είτε περιηγείστε σε έναν από τους πολυάριθμους ιστότοπους που είναι αφιερωμένοι στην πλατφόρμα, πιθανότατα θα βρείτε την απάντηση στις ερωτήσεις σας σε χρόνο μηδέν.

Υπάρχουν επίσημα φόρουμ υποστήριξης που έχουν χιλιάδες θέματα. Αλλά όταν πρόκειται για πιο περίπλοκα καθήκοντα, είτε θα πρέπει να λύσετε προβλήματα μόνοι σας είτε να προσλάβετε επαγγελματίες. Δυστυχώς, καμία υποστήριξη δεν συνοδεύεται από την αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση του WordPress από προεπιλογή.

Blogger

Κέντρο βοήθειας Blogger

Καθώς προέρχεται από την Google, θα περίμενε κανείς πολλά έγγραφα για το Blogger. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει. Παρόλο που υπάρχουν αρχεία τεκμηρίωσης, η υποστήριξη είναι αρκετά περιορισμένη. Μπορείτε ακόμη και να περιηγηθείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να υποστηρίξετε φόρουμ, αλλά μην περιμένετε πολλά από αυτό.

Φορητότητα

Αν και πρέπει να αποφασίσετε πού να ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να φιλοξενείτε στον ίδιο διακομιστή ή ακόμη και να χρησιμοποιείτε την ίδια πλατφόρμα. Η αλλαγή κεντρικών υπολογιστών δεν είναι τίποτα ασυνήθιστο, και επίσης πολλοί μπλόγκερ αποφασίζουν να αλλάξουν από τη μια υπηρεσία στην άλλη κάποια στιγμή. Λοιπόν, πώς συμπεριφέρονται το WordPress και το Blogger όταν εξάγουν περιεχόμενο σε άλλο μέρος?

WordPress

Η εναλλαγή κεντρικών υπολογιστών με WordPress δεν είναι πρόβλημα. Θα πρέπει να γνωρίζετε τον τρόπο σας γύρω από τους διακομιστές και το WordPress, αλλά η μεταφορά των δεδομένων δεν είναι μεγάλη υπόθεση.

Επίσης, το WordPress σάς επιτρέπει να εξάγετε γρήγορα το περιεχόμενο ενός ιστότοπου και να το εισάγετε γρήγορα σε έναν άλλο χωρίς κίνδυνο απώλειας των δεδομένων.

Blogger

Παρόλο που είναι δυνατή η μετάβαση από το Blogger σε άλλη πλατφόρμα, η Google έχει καταστήσει το έργο πολύ δύσκολο. Η διαδικασία εξαγωγής του ιστολογίου από την υπηρεσία τους είναι αργή και περίπλοκη<. Also, while doing the transfer, you are risking SEO. Blogger does allow data export, but the truth is that Google stores your data for a long period of time even after you're done with them.

Συνιστώμενη ανάγνωση: Πώς να μετακινήσετε το ιστολόγιό σας από το Blogger στο WordPress

Πίνακα σύγκρισης

WordPress

Blogger

Απλότητα:Φιλικό για αρχάριους με καμπύλη μάθησηςΛίγα μόνο κλικ μέχρι την πρώτη σας ανάρτηση
Πρότυπα:Δεκάδες χιλιάδες επεκτάσειςΠολύ περιορισμένες επιλογές. δεν μπορώ να προσαρμόσω τα πρότυπα λεπτομερώς
Διαχείριση περιεχομένου:Αναθεωρήσεις, αυτόματη αποθήκευση, προσαρμοσμένο HTML…Πολύ πιο απλό πρόγραμμα επεξεργασίας εγγράφων
Υποστήριξη:Κοινότητα, πληρώστε για υποστήριξηΦόρουμ υποστήριξης, βασική τεκμηρίωση
Φορητότητα:Γρήγορη εξαγωγή και εισαγωγή περιεχομένου, εναλλαγή κεντρικών υπολογιστών και πλατφορμώνΕίναι δύσκολο να μεταβείτε από το Blogger σε άλλη πλατφόρμα
Ιδιοκτησία και έλεγχος:Έχετε το ιστολόγιο, έχετε πλήρη έλεγχοΗ Google το κατέχει, περιορισμένος έλεγχος

Τελικές σκέψεις

Η απόφαση μεταξύ του Blogger και του WordPress θα πρέπει να είναι απαράδεκτη. Παρόλο που και οι δύο πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να ξεκινήσετε γρήγορα ένα προσωπικό blog, το WordPress και το Blogger είναι πολύ διαφορετικά.

Ενώ το Blogger σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε ένα δωρεάν ιστολόγιο με λίγα μόνο κλικ στο κουμπί του ποντικιού, η πλατφόρμα είναι πολύ περιορισμένη. Είναι αρκετά καλό για όσους θέλουν μια απλή εμπειρία blogging χωρίς πολλές επιλογές. Αλλά οτιδήποτε άλλο είναι πρακτικά αδύνατο με το Blogger.

Από την άλλη πλευρά, το WordPress είναι σχεδόν απεριόριστο. Όχι μόνο ότι μπορείτε να ξεκινήσετε ένα blog με αυτό, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε τύπο ιστότοπου που έρχεται στο μυαλό σας. Μπορείτε ακόμη και να μετατρέψετε το ιστολόγιό σας σε ηλεκτρονικό κατάστημα, να το επεκτείνετε με χιλιάδες πρόσθετα και θέματα και θα είναι πάντα υπό τον έλεγχό σας.

Εάν είστε έτοιμοι να μάθετε το WordPress, σας προτείνουμε να το επιλέξετε ως αρχική πλατφόρμα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map