Blogger vs. WordPress-vertailu 2020

Blogger vs. WordPress-vertailu 2017


On helppo päättää, että haluat tehdä blogin. Sinulla on todennäköisesti jo ideoita siitä, mitä kirjoittaa ja miltä kaiken pitäisi näyttää. Ehkä tiedät jonkun tai kaksi bloggaamisesta, markkinoinnista ja verkkosivustojen rakentamisesta, mutta jos et ole työskennellyt omalla sivustollasi, on todennäköistä, että et vieläkään tiedä mitä alustaa mennä.

Ehkä olet kuullut heistä ystäviltä ja kollegoilta tai olet jo etsinyt vertailuja – WordPress ja Blogger ovat ehdottomasti suosituimpia blogging-alustoja. Joten, kysymys nousee esiin; mitä sinun tulisi käyttää ensimmäiseen blogiisi?

Mitä WordPress ja Blogger ovat?

WordPress, joka tarjoaa noin 28 prosenttia maailmanlaajuisesta verkosta, ei ole vieras useimmille ihmisille. Vaikka et ole vielä bloginnut toistaiseksi, olemme melko varmoja, että olet kuullut alustasta ja kompastellut jopa muutamaa sen kanssa rakennettua sivustoa. Koska olemme jo puhuneet WordPressistä, katso, mikä WordPress on ja miksi se on niin suosittu.

Toisaalta Blogger on hiukan erilainen, mutta löytää silti paikkansa Internetissä. Koska se on Googlen omistama, monet bloggaajat päättävät luottaa Bloggeriin. Palvelu on ilmainen, ja tarvitsemme vain ilmaisen Google-tilin (joka sinulla todennäköisesti jo on) ensimmäisen blogin aloittamiseen. Mutta kuten nyt on selvää, Bloggerilla ja WordPressillä on eroja, ja siksi päätimme koota tämän artikkelin.

Ennen kuin aloitamme Bloggerin vertaamista WordPressin itse isännöimään versioon, suosittelemme katsomaan videota, jossa verrataan WordPress.comia Bloggeriin, joten sinulla on kaikki versiot.

 • Yksinkertaisuus
 • Omistus ja hallinta
 • Mallit
 • Sisällönhallinta
 • Tuki
 • Vertailu Taulukko
 • Lopulliset ajatukset

Yksinkertaisuus

Sekä WordPress että Blogger voidaan merkitä yksinkertaisiksi. Mutta ellei joku muu ole valmistellut sinulle WordPressiä, asiat muuttuvat paljon monimutkaisemmiksi kuin Blogger-tilin käyttö.

WordPress

Vaikka se on aloittelijaystävällinen, WordPressin oppiminen vie aikaa. Jo ennen kuin voit julkaista ensimmäisen viestin, WordPress on määritettävä oikein. Joten joku, jolla ei ole kokemusta alustasta, saattaa ajautua väärään suuntaan. WordPressin asentaminen ei ole niin vaikeaa edes ensimmäistä kertaa, mutta koko prosessi ei ole niin helppoa kuin muutaman napsautuksen omaavan Blogger-tilin perustaminen..

Blogger

Bloggerin avulla asiat eivät voi olla yksinkertaisempia. Ellei sinulla vielä ole Google-tiliä, sinun on vain rekisteröitävä se. Kirjaudu sitten Bloggeriin, valitse malli ja olet valmis aloittamaan blogin pitämisen ja julkaisemaan viestejä.

Bloggaajan sisäänkirjautuminen

Omistus ja hallinta

Ennen blogin aloittamista olisi fiksu idea miettiä omistajuuden tärkeyttä – haluatko omistaa blogin tai antaa muiden hallita sitä?

WordPress

WordPress on avoimen lähdekoodin alusta, joka tarkoittaa sinua, ja kuka tahansa muu voi saada sen ilmaiseksi. Kun olet ladannut asennustiedostot, siitä tulee sinun vastuullasi. Siitä hetkestä lähtien, kun aloitat sivuston ylläpidon, sinulla on tunne, että se on sinun. Ja se on totta. Vaikka maksat todennäköisesti muutaman dollarin kuukaudessa ylläpidosta, verkkosivusto on silti 100% sinun. Joten on mahdollista tehdä sen kanssa mitä haluat – siirtää sitä, laajentaa sitä, muuttaa sitä, poistaa se jne.

Blogger

Ilmaisena palveluna, Blogger on Googlen omaisuus. Tämä tarkoittaa, että yrityksen kaverit saavat tehdä palvelun kanssa mitä haluavat. Vaikka se on melko epätodennäköistä, on silti mahdollista, että teknologia jättiläinen päättää sulkea Bloggerin. Ja siinä tapauksessa kukaan ei välittäisi paljon sisällöstäsi. Kuinka se saa sinut tuntemaan? Google voi myös ilman mitään syytä estää sinua pääsemästä omaan blogiisi.

Vaikka olet melko turvassa, kun puhumme Googlesta, tietäminen, että et hallitse jotain niin henkilökohtaista kuin blogi, voi aiheuttaa päänsärkyä. Emme tiedä sinusta, mutta haluamme tietää, että voimme tehdä kaiken, mitä päätämme omalla verkkosivustollamme tai blogiamme.

Lisäksi, jos et pidä palvelimen suorituskyvystä tai haluat muuttaa joitain esteettömyyttä koskevia asioita, Google ei anna sinun tehdä paljon. Hallinta on heidän käsissään, ja voit vain toivoa, että heidän päätöksensä vaikuttavat sinuun mukavasti.

Mallit

Et ehkä ole web-suunnittelija, mutta yksi mielenkiintoisimmista osista blogin perustamisessa on valita tapa, jolla se näyttää. Kuinka Blogger ja WordPress voivat auttaa sinua sivustosi ulkonäön suhteen?

WordPress

Vain tarkastelemalla ilmaisia ​​tuotteita tarjoavaa WordPress-teeman arkistoa, saat tuhansia malleja, joista valita.

Mitä tahansa kiinnostavaa markkinarakoa on, on satoja ilmaisia ​​malleja, jotka auttavat sinua muotoilemaan blogin.

Jos päätät käyttää muutaman ylimääräisen dollarin, on myös tuhansia premium-luokan WordPress-teemoja, jotka näyttävät vielä paremmalta ja joilla on lisäominaisuuksia, jotka ajavat blogin uuteen liigaan.

Siirrytkö ilmaiseksi tai ostaessasi premium-teeman, sinulla on silti täysi hallinta. Suurimmalla osalla teemoista on laaja valikoima räätälöintivaihtoehtoja, joiden avulla voit mukauttaa koko sivuston. Ja suuri osa on, että saat myös muokata lähdekoodia. Joten jos tiedät jotain HTML: stä ja CSS: stä, voit muuttaa jokaista sivustosi osaa. Vaikka et olisi riittävän taitava, voit aina palkata ammattisuunnittelijan tekemään muutoksia puolestasi.

Blogger

Verrattuna WordPressin itse isännöimään versioon Blogger on kaukana jäljessä. Vaikka ilmaisessa blogissa on paljon malleja, joita voit käyttää, valinta on melko rajallinen verrattuna WordPressiin. Kun olet valinnut mallin, pelaat vain rajoitetulla määrällä räätälöintityökaluja. Älä tee meitä vääräksi; Bloggerin mukana tulevat mukautusvaihtoehdot ovat käyttäjäystävällisiä ja suhteellisen hyödyllisiä, mutta ne eivät voi liittyä WordPressiin.

Blogger-malli

Jos aiot luoda mukautetun teeman tai muuttaa olemassa olevaa mallia yksityiskohtaisesti, voit unohtaa sen – Blogger ei yksinkertaisesti salli sitä. Vaikka on olemassa joitain epävirallisia Blogger-malleja, ne jätetään yleensä paremmin koskemattomiksi, koska ne ovat useimmiten heikkolaatuisia.

Sisällönhallinta

Bloggelmissa on kyse sisällön hallinnasta. Ennen kuin aloitat ensimmäisen viestin kirjoittamisen, varmista, että käyttämäsi alusta on hyvin rakennettu bloggaamiseen. On järkevää, totta?

WordPress

WordPressillä on kaikki. Kun olet tottunut sen vakiotoimittajiin, kaikkia muita blogiympäristöjä ei vain voida vertailla. Käyttämällä Visual- ja Text-editoijia, on ilo lisätä uutta sisältöä WordPressiin milloin tahansa. Tekstin muotoilu on luonnollista ja vie vain muutaman artikkelin, kunnes voit rentoutua ja tuntea molemmat toimittajat yksityiskohtaisesti. Mediatiedostojen hallinta on myös intuitiivista, ja uusien kuvien ja videoiden lisääminen on helppoa.

Mutta koska WordPress sallii laajennukset, on mahdollista parantaa sekä editoria että median hallintajärjestelmiä mieltymystesi mukaan. Monien ilmaisten ja premium-laajennusten avulla voit lisätä juttuja suoraan editoriin ja antaa sinun muokata mediakirjastoa, jos haluat.

WordPress tekee blogistamisesta täydellisen sekä rentoille kirjoittajille että kokeneemmille käyttäjille, jotka saavat käyttää HTML- ja CSS-koodia suoraan tekstieditorista.

Blogger

Blogger-toimittaja

Kuten nimensä jo viittaa, Blogger on tarkoitettu bloggaamiseen. Joten on järkevää, että sisällönhallinta tehdään oikein. Ja se todella on. Google on helppo aloittaa ensimmäisen viestisi ja hallita sitä ilman ongelmia.

Kirjoittamisen aloittaminen vie vain kirjautua sisään Google-tiliisi ja avata Bloggerin. Jos olet käyttänyt muita Googlen asiakirjoja, ympäristö näyttää tutulta.

Blogger antaa sinun nauttia kirjoittamisesta. Ylhäällä oleva yksinkertainen palkki näyttää kaikki vaihtoehdot, joiden avulla voit muotoilla tekstiä ja lisätä mediaa.

Tuki

Jopa kokeneet käyttäjät tarvitsevat apua ajoittain. Riippumatta siitä, kuinka paljon tiedät WordPressistä tai Bloggerista, olemme vakuuttuneita siitä, että tarvitset tukea jossain vaiheessa.

WordPress

WordPressin hallitseminen vie aikaa. Vaikka WordPress on erittäin käyttäjäystävällinen, se on täynnä ominaisuuksia ja vaihtoehtoja, joiden ymmärtäminen vie aikaa. Mutta kun kyse on tuesta, voit odottaa tonnia online-materiaaleja, jotka auttavat sinua. Avatko virallisia artikkeleita, joissa selitetään asioiden toiminta tai selaat yhtä monista alustalle omistettuista verkkosivustoista, löydät todennäköisesti vastauksen kysymyksiisi nopeasti.

On olemassa virallisia tukifoorumeita, joissa on tuhansia ketjuja. Mutta kun kyse on monimutkaisemmista tehtävistä, joudut joko ratkaisemaan ongelmat yksin tai palkkaamaan ammattilaisia. Valitettavasti WordPressin itse isännöidyn version mukana ei tule oletuksena tukea.

Blogger

Blogger-ohjekeskus

Koska se tulee Googlelta, Bloggerille voidaan odottaa paljon dokumentaatiota. Mutta valitettavasti niin ei ole. Vaikka löytyy dokumentaatiotiedostoja, tuki on melko rajallinen. Voit jopa selata selainta tukeaksesi foorumeita, mutta et odota siitä paljon.

siirrettävyys

Vaikka sinun on päätettävä, mistä aloittaa blogin kirjoittaminen, se ei tarkoita, että joudut aina isännöimään samaa palvelinta tai edes käyttämään samaa alustaa. Isäntätilojen vaihtaminen ei ole mitään epätavallista, ja myös monet bloggaajat päättävät siirtyä palvelusta toiseen jossain vaiheessa. Joten miten WordPress ja Blogger käyttäytyvät, kun kyse on sisällön viemisestä toiseen paikkaan?

WordPress

Isäntien vaihtaminen WordPressillä ei ole ongelma. Sinun on tiedettävä tietä palvelimien ja WordPressin ympärillä, mutta datan siirtäminen ei ole paljon tekemistä.

Lisäksi WordPress antaa sinun viedä nopeasti yhden sivuston sisällön ja tuoda sen nopeasti toiseen sivustoon ilman riskiä tietojen menettämisestä..

Blogger

Vaikka Bloggerista on mahdollista siirtyä toiselle alustalle, Google on vaikeuttanut tehtävää. Blogin vientiprosessi palvelustaan ​​on hidasta ja monimutkaista<. Also, while doing the transfer, you are risking SEO. Blogger does allow data export, but the truth is that Google stores your data for a long period of time even after you're done with them.

Suositeltu lukeminen: Blogisi siirtäminen Bloggerista WordPressiin

Vertailu Taulukko

WordPress

Blogger

Yksinkertaisuus:Aloittelijaystävällinen oppimiskäyrälläVain muutama napsautus ensimmäiseen viestiin
Mallit:Kymmeniä tuhansia laajennuksiaHyvin rajalliset vaihtoehdot; ei voi muokata malleja yksityiskohtaisesti
Sisällönhallinta:Versiot, automaattinen tallennus, mukautettu HTML …Paljon yksinkertaisempi asiakirjaeditori
Tuki:Yhteisö, maksa tukiTukifoorumi, perustiedot
siirrettävyys:Vie ja tuo sisältö nopeasti, vaihda isäntiä ja alustojaBloggerista on vaikea siirtyä toiselle alustalle
Omistus ja hallinta:Sinä omistat blogin, täydellinen hallintaGoogle omistaa sen, rajoitettu määräysvalta

Lopulliset ajatukset

Bloggerin ja WordPressin välillä päättämisen ei tulisi olla järkevää. Vaikka molemmat alustat antavat sinun nopeasti aloittaa henkilökohtainen blogi, WordPress ja Blogger ovat hyvin erilaisia.

Vaikka Blogger antaa sinun aloittaa ilmainen blogi vain muutamalla hiiren painikkeen napsautuksella, alusta on erittäin rajallinen. Se on vain tarpeeksi hyvä niille, jotka haluavat yksinkertaisen blogikokemuksen ilman monia vaihtoehtoja. Mutta mitään muuta on käytännössä mahdotonta Bloggerilla.

Toisaalta WordPress on melkein rajaton. Paitsi, että voit aloittaa blogin sen avulla, mutta voit myös luoda minkä tahansa mielesi mielessä olevan sivuston. Voit jopa muuttaa blogin verkkokauppaksi, laajentaa sitä tuhansilla laajennuksilla ja teemoilla, ja se on aina hallinnassasi.

Jos olet valmis oppimaan WordPressiä, suosittelemme, että valitset sen lähtöympäristöksi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map