Blogger vs. WordPress-sammenligning 2020

Blogger vs. WordPress-sammenligning 2017


Det er let at beslutte, at du vil oprette en blog. Du har sandsynligvis allerede nogle ideer om, hvad du skal skrive, og hvordan alt skal se ud. Måske ved du en ting eller to om blogging, marketing og webstedsopbygning, men hvis du ikke har arbejdet på dit eget sted, er chancerne for, at du stadig ikke ved, hvilken platform du skal gå til.

Måske har du hørt om dem fra venner og kolleger, eller du har allerede søgt efter sammenligninger – WordPress og Blogger er bestemt blandt de mest populære blogplatforme. Så spørgsmålet opstår; hvilken skal du bruge til din første blog?

Hvad er WordPress og Blogger?

Med omkring 28% af verdensweben er WordPress ikke en fremmed for de fleste mennesker. Selv hvis du ikke har blogget indtil videre, er vi helt sikre på, at du har hørt om platformen og endda snublet over et par sider, der er bygget med den. Da vi allerede har talt om WordPress, skal du se, hvad WordPress er, og hvorfor det er så populært.

På den anden side er Blogger noget anderledes, men den finder stadig sin plads på Internettet. Da det ejes af Google, beslutter mange bloggere at give deres tillid til Blogger. Tjenesten er gratis, og det tager kun en gratis Google-konto (som du sandsynligvis allerede har) for at starte din første blog. Men det er tydeligt nu, Blogger og WordPress har deres forskelle, og det er derfor, vi besluttede at sammensætte denne artikel.

Inden vi begynder at sammenligne Blogger med WordPress-selvhostede version, foreslår vi at tage et kig på den video, der sammenligner WordPress.com med Blogger, så du har alle de versioner, der er omfattet.

  • Enkelhed
  • Ejerskab og kontrol
  • Skabeloner
  • Indholdsstyring
  • Support
  • Sammenligningstabel
  • Endelige tanker

Enkelhed

Både WordPress og Blogger kan mærkes som enkle. Men medmindre en anden ikke har forberedt WordPress til dig, bliver ting meget mere kompliceret end at have en Blogger-konto.

WordPress

Selvom det er begyndervenligt, tager det tid at lære WordPress. Selv før du kan offentliggøre det første indlæg, skal WordPress konfigureres korrekt. Så nogen, der ikke har erfaring med platformen, kører måske væk i den forkerte retning. Det er ikke så svært at installere WordPress selv for første gang, men hele processen er ikke så næsten let som at oprette en Blogger-konto, der tager kun et par klik.

Blogger

Med Blogger kan tingene ikke være enklere. Medmindre du allerede har en Google-konto, skal du bare registrere en. Log derefter på Blogger, vælg en skabelon, og du er klar til at begynde at køre din blog og udgive poster.

Blogger log ind

Ejerskab og kontrol

Inden du starter bloggen, ville det være en smart idé at genoverveje betydningen af ​​ejerskab – vil du eje din blog eller lade andre have kontrol over den?

WordPress

WordPress er en open-source platform, som betyder dig, og alle andre kan have den gratis. Når du downloader installationsfilerne, bliver det dit ansvar. Fra det øjeblik, du begynder at være vært for et websted, får du følelsen af, at det er dit. Og det er sandt. Selvom du sandsynligvis betaler nogle få dollars om måneden for at være vært, er webstedet stadig 100% dit. Så det er muligt at gøre hvad du vil – flytte det, udvide det, ændre det, slette det osv.

Blogger

Som en gratis service, Blogger er en ejendom af Google. Det betyder, at fyre i virksomheden får gjort hvad de vil med tjenesten. Selvom det er ganske usandsynligt, er det stadig muligt, at teknologigiganten beslutter at lukke Blogger. Og i så fald ville ingen bekymre sig meget om dit indhold. Hvordan får det dig til at føle dig? Uden nogen grund kan Google muligvis forhindre dig i at få adgang til din egen blog.

Selvom du er temmelig sikker, når vi taler om Google, kan det at give dig hovedpine bare at vide, at du ikke har kontrol over noget så personligt som en blog. Vi ved ikke om dig, men vi kan godt lide at vide, at vi kan gøre, hvad vi beslutter med vores eget websted eller blog.

Hvis du ikke kan lide, hvordan serveren fungerer, eller du vil ændre et par ting om tilgængelighed, vil Google ikke lade dig gøre meget. Kontrollen er i deres hænder, og du kan bare håbe, at deres beslutninger påvirker dig pænt.

Skabeloner

Du er muligvis ikke en webdesigner, men en af ​​de mest interessante dele ved at oprette en blog er at vælge den måde, den skal se ud på. Hvordan kan Blogger og WordPress hjælpe dig, når det kommer til dit websteds udseende?

WordPress

Bare at se på det officielle WordPress-temagepot, der leverer gratis produkter, får du tusinder af skabeloner at vælge imellem.

Uanset hvilken niche, du er interesseret i, er der hundredvis af gratis skabeloner, der hjælper dig med at forme bloggen.

Hvis du beslutter at bruge et par ekstra bukke, er der også tusinder flere premium WordPress-temaer, der ser endnu bedre ud og har yderligere funktioner, der vil skubbe din blog ind i den nye liga.

Uanset om du går gratis eller køber et premiumtema, har du stadig fuld kontrol over det. De fleste af temaerne har en lang række tilpasningsmuligheder, der giver dig mulighed for at tilpasse hele webstedet. Og en stor del er, at du også får til at ændre kildekoden. Så hvis du ved noget om HTML og CSS, kan du ændre hver eneste del af dit websted. Selv hvis du ikke er dygtig nok, kan du altid ansætte en professionel designer til at foretage ændringer for dig.

Blogger

I sammenligning med den selvhostede version af WordPress falder Blogger langt bagefter. Selvom der er et godt antal skabeloner, som du kan anvende til din gratis blog, er valget ret begrænset sammenlignet med WordPress. Og når du først har valgt en skabelon, får du kun spille med det begrænsede antal tilpasningsværktøjer. Misforstå os ikke; tilpasningsmulighederne, der følger med Blogger, er brugervenlige og relativt nyttige, men de kan ikke forholde sig til WordPress.

Blogger-skabelon

Hvis du planlægger at oprette et tilpasset tema eller ændre en eksisterende skabelon i detaljer, kan du glemme det – Blogger tillader det simpelthen ikke. Selvom der er nogle uofficielle Blogger-skabeloner, forbliver de som regel bedre uberørt, da de er mest af de gange, hvor lav kvalitet.

Indholdsstyring

Blogging handler om indholdsstyring. Inden du begynder at skrive dit første indlæg, skal du sørge for, at den platform, du skal bruge, er godt bygget til blogging. Det giver mening, ret?

WordPress

WordPress har det hele. Når du er vant til dens standardredaktører, er alle andre blogplatforme bare ikke i stand til at sammenligne. Ved at bruge Visual og Text redaktører er det en fornøjelse at tilføje nyt indhold i WordPress når som helst. Formatering af tekst er naturlig, og det tager kun et par artikler, indtil du kan slappe af og lære begge redaktører at kende i detaljer. Håndtering af mediefiler er også intuitiv, og det er let at tilføje nye billeder og videoer.

Men da WordPress tillader udvidelser, er det muligt at forbedre både editor og mediehåndteringssystemer til din smag. Mange gratis plugins og premium plugins giver dig mulighed for at tilføje ting direkte til editoren og giver dig mulighed for at omorganisere mediebiblioteket, hvis du ønsker det.

WordPress gør blogging perfekt både til afslappede forfattere og mere erfarne brugere, der får brug af HTML og CSS-kode direkte fra Text Editor.

Blogger

Blogger-editor

Som navnet allerede antyder, er Blogger lavet til blogging. Så det giver mening, at indholdsstyring udføres korrekt. Og det er det virkelig. Google gjorde det nemt at starte dit første indlæg og administrere det uden problemer.

Alt, hvad det kræver for at begynde at skrive, er at logge ind på din Google-konto og åbne Blogger. Hvis du har brugt andre Googles dokumenter, ser miljøet kendt ud.

Med Blogger kan du lide at skrive. En simpel bjælke øverst viser alle de muligheder, der giver dig mulighed for at formatere tekst og tilføje medier.

Support

Selv erfarne brugere har brug for hjælp fra tid til anden. Uanset hvor meget du ved om WordPress eller Blogger, er vi overbevist om, at du på et tidspunkt skal bruge support.

WordPress

Det tager tid at mestre WordPress. Selvom det er meget brugervenligt, er WordPress fuld af funktioner og muligheder, der tager sig tid til at forstå. Men når det kommer til support, kan du forvente masser af online materialer, der vil hjælpe dig. Uanset om du åbner officielle artikler, der forklarer hvordan ting fungerer eller gennemser et af de mange websteder, der er afsat til platformen, vil du sandsynligvis finde svaret på dine spørgsmål på kort tid.

Der er officielle supportfora, der indeholder tusinder af tråde. Men når det kommer til mere komplicerede opgaver, bliver du enten nødt til at løse problemer på egen hånd eller ansætte fagfolk. Desværre kommer ingen understøttelse med den selvhostede version af WordPress som standard.

Blogger

Blogger Hjælp

Da det kommer fra Google, ville man forvente en masse dokumentation for Blogger. Men desværre er det ikke tilfældet. Selvom der findes dokumentationsfiler, er understøttelsen ret begrænset. Du kan endda navigere i din browser for at understøtte fora, men forvent ikke meget af den.

overførselsret

Selvom du skal beslutte, hvor du skal starte din blog, betyder det ikke, at du altid skal være vært på den samme server eller endda bruge den samme platform. Det er intet usædvanligt at skifte værter, og også mange bloggere beslutter på et tidspunkt at skifte fra en service til en anden. Så hvordan opfører WordPress og Blogger sig, når det kommer til at eksportere indhold til et andet sted?

WordPress

Det er ikke et problem at skifte værter med WordPress. Du bliver nødt til at kende din vej rundt på servere og WordPress, men at flytte dataene er ikke meget stort.

Med WordPress kan du også hurtigt eksportere indholdet på et websted og hurtigt importere det til et andet uden nogen risiko for at miste dataene.

Blogger

Selvom det er muligt at skifte fra Blogger til en anden platform, har Google gjort opgaven meget vanskelig. Processen med at eksportere bloggen fra deres tjeneste er langsom og kompliceret<. Also, while doing the transfer, you are risking SEO. Blogger does allow data export, but the truth is that Google stores your data for a long period of time even after you're done with them.

Anbefalet læsning: Sådan flyttes din blog fra Blogger til WordPress

Sammenligningstabel

WordPress

Blogger

Enkelhed:Begyndervenlig med en indlæringskurveBare et par klik indtil dit første indlæg
Skabeloner:Titusinder af udvidelserMeget begrænsede muligheder; kan ikke tilpasse skabeloner i detaljer
Indholdsstyring:Revisioner, automatisk gemme, brugerdefineret HTML …Meget enklere dokumenteditor
Support:Fællesskab, betaler for støtteSupportforum, grundlæggende dokumentation
Overførsel:Eksport og import hurtigt indhold, skift værter og platformeDet er svært at skifte fra Blogger til en anden platform
Ejerskab og kontrol:Du ejer bloggen, fuld kontrolGoogle ejer det, begrænset kontrol

Afsluttende tanker

Beslutning mellem Blogger og WordPress skal være en no-brainer. Selvom begge platforme giver dig mulighed for hurtigt at starte en personlig blog, er WordPress og Blogger meget forskellige.

Mens Blogger giver dig mulighed for at starte en gratis blog på blot et par klik med museknappen, er platformen meget begrænset. Det er lige godt nok for dem, der ønsker en simpel blogoplevelse uden mange muligheder. Men noget andet er praktisk umuligt med Blogger.

På den anden side er WordPress næsten ubegrænset. Ikke kun at du kan starte en blog med den, men du kan oprette en hvilken som helst type websted, der kommer til dit sind. Du kan endda omdanne din blog til en online butik, udvide den med tusinder af plugins og temaer, og den vil altid være under din kontrol.

Hvis du er klar til at lære WordPress, anbefaler vi kraftigt at du vælger det som din startplatform.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked