Blogger vs. WordPress sammenligning 2020

Blogger mot WordPress-sammenligning 2017


Det er lett å bestemme at du vil lage en blogg. Du har sannsynligvis allerede noen ideer om hva du skal skrive og hvordan alt skal se ut. Kanskje du vet en ting eller to om blogging, markedsføring og bygging av nettsteder, men hvis du ikke har jobbet på ditt eget nettsted, er sjansen stor for at du fremdeles ikke vet hvilken plattform du kan gå til.

Kanskje har du hørt om dem fra venner og kolleger, eller har du allerede søkt etter sammenligninger – WordPress og Blogger er definitivt blant de mest populære bloggplattformene. Så oppstår spørsmålet; hvilken bør du bruke til den første bloggen din?

Hva er WordPress og Blogger?

WordPress, som driver med rundt 28% av internett, er ikke fremmed for folk flest. Selv om du ikke har blogget så langt, er vi ganske sikre på at du har hørt om plattformen og til og med snublet over noen få nettsteder som er bygget med den. Siden vi allerede har snakket om WordPress, kan du se hva WordPress er og hvorfor det er så populært.

På den annen side er Blogger noe annerledes, men den finner fremdeles sin plass på Internett. Siden det eies av Google, bestemmer mange bloggere seg å gi sin tillit til Blogger. Tjenesten er gratis, og alt som trengs er en gratis Google-konto (som du sannsynligvis allerede har) for å starte din første blogg. Men som det er åpenbart nå, har Blogger og WordPress forskjeller, og det er derfor vi bestemte oss for å sette sammen denne artikkelen.

Før vi begynner å sammenligne Blogger med WordPress-vertsversjon, foreslår vi at du tar en titt på videoen som sammenligner WordPress.com med Blogger, slik at du har alle versjonene dekket.

 • enkelhet
 • Eierskap og kontroll
 • maler
 • Filbehandling
 • Brukerstøtte
 • Sammenligningstabell
 • Siste tanker

enkelhet

Både WordPress og Blogger kan merkes som enkle. Men med mindre noen andre ikke har forberedt WordPress for deg, blir ting mye mer komplisert enn å ha en Blogger-konto.

WordPress

Selv om det er nybegynnervennlig, tar det tid å lære WordPress. Selv før du kan publisere det første innlegget, må WordPress være riktig konfigurert. Så noen som ikke har erfaring med plattformen, kan drive bort i feil retning. Det er ikke så vanskelig å installere WordPress selv for første gang, men hele prosessen er ikke så lett som å sette opp en Blogger-konto som tar bare noen få klikk.

Blogger

Med Blogger kan ting ikke være enklere. Med mindre du allerede har en Google-konto, trenger du bare å registrere en. Logg deg deretter på Blogger, velg en mal, så er du klar til å begynne å kjøre bloggen din og publisere innlegg.

Blogger logger på

Eierskap og kontroll

Før du starter bloggen, vil det være en smart idé å revurdere viktigheten av eierskap – vil du eie bloggen din eller la andre få kontroll over den?

WordPress

WordPress er en åpen kildekode-plattform som betyr deg, og alle andre kan ha den gratis. Når du har lastet ned installasjonsfilene, blir det ditt ansvar. Helt fra det øyeblikket du begynner å være vert for et nettsted, får du følelsen av at det er ditt. Og det stemmer. Selv om du sannsynligvis vil betale noen dollar per måned for hosting, er nettstedet fremdeles 100% ditt. Så det er mulig å gjøre hva du vil med det – flytt det, utvid det, endre det, slett det osv.

Blogger

Som en gratis tjeneste, Blogger er en eiendom av Google. Det betyr at gutta i selskapet får gjøre hva de vil med tjenesten. Selv om det er ganske usannsynlig, er det fortsatt mulig at teknologigiganten bestemmer seg for å legge ned Blogger. Og i så fall vil ingen bry seg om innholdet ditt. Hvordan får det deg til å føle deg? Uten noen grunn kan det hende at Google hindrer deg i å få tilgang til din egen blogg.

Selv om du er ganske trygg når vi snakker om Google, kan det å gi deg hodepine bare å vite at du ikke har kontroll over noe så personlig som en blogg. Vi vet ikke om deg, men vi liker å vite at vi kan gjøre hva vi bestemmer oss med vår egen webside eller blogg.

Hvis du ikke liker hvordan serveren yter eller du vil endre noen få ting om tilgjengelighet, vil Google ikke la deg gjøre mye. Kontrollen er i deres hender, og du kan bare håpe at beslutningene deres påvirker deg pent.

maler

Du er kanskje ikke webdesigner, men en av de mest interessante delene ved å sette opp en blogg er å velge hvordan den skal se ut. Hvordan kan Blogger og WordPress hjelpe deg når det gjelder utseendet til nettstedet ditt?

WordPress

Bare å se på det offisielle WordPress-temaregisteret som tilbyr gratis produkter, får du tusenvis av maler å velge mellom.

Uansett hvilken nisje du er interessert i, er det hundrevis av gratis maler som vil hjelpe deg med å forme bloggen.

Hvis du bestemmer deg for å bruke noen ekstra ekstra kroner, er det også tusenvis flere premium WordPress-temaer som ser enda bedre ut og har tilleggsfunksjoner som vil presse bloggen din i den nye ligaen.

Enten du går gratis eller kjøper et premiumtema, har du fortsatt full kontroll over det. De fleste av temaene har et stort utvalg av tilpasningsalternativer som lar deg tilpasse hele nettstedet. Og en stor del er at du også kan endre kildekoden. Så hvis du vet noe om HTML og CSS, kan du endre hver eneste del av nettstedet. Selv om du ikke er dyktig nok, kan du alltid ansette en profesjonell designer for å gjøre endringer for deg.

Blogger

Sammenlignet med den hostede versjonen av WordPress, faller Blogger langt etter. Selv om det er et godt antall maler som du kan bruke på din gratis blogg, er valget ganske begrenset sammenlignet med WordPress. Og når du først har valgt en mal, får du bare spille med det begrensede antall tilpasningsverktøy. Ikke misforstå; tilpasningsalternativene som følger med Blogger, er brukervennlige og relativt nyttige, men de kan ikke forholde seg til WordPress.

Blogger mal

Hvis du planlegger å lage et tilpasset tema eller endre en eksisterende mal i detaljer, kan du glemme det – Blogger tillater det ganske enkelt ikke. Selv om det er noen uoffisielle Blogger-maler, blir de som regel bedre uberørt ettersom de er ofte av lav kvalitet.

Filbehandling

Blogging handler om innholdshåndtering. Før du begynner å skrive det første innlegget ditt, må du sørge for at plattformen du skal bruke er godt bygget for blogging. Fornuftig, ikke sant?

WordPress

WordPress har alt. Når du har blitt vant til standardredigeringsprogrammet, vil ikke alle andre bloggplattformer kunne sammenligne. Ved å bruke Visual og Text Editors er det en glede å legge til nytt innhold i WordPress når som helst. Formatering av tekst er naturlig, og det tar bare noen få artikler før du kan slappe av og bli kjent med begge redaktørene i detalj. Administrering av mediefiler er også intuitivt, og det er enkelt å legge til nye bilder og videoer.

Men siden WordPress tillater utvidelser, er det mulig å forbedre både redigerings- og mediehåndteringssystemer etter din smak. Mange gratis plugins og premium-plugins lar deg legge til ting direkte til redaktøren og lar deg omorganisere mediebiblioteket hvis du ønsker det.

WordPress gjør blogging perfekt både for tilfeldige forfattere og mer erfarne brukere som får bruke HTML og CSS-kode direkte fra Text Editor..

Blogger

Blogger-redaktør

Som navnet allerede antyder, er Blogger laget for blogging. Så det er fornuftig at innholdsstyring gjøres riktig. Og det er det virkelig. Google gjorde det enkelt å starte det første innlegget og administrere det uten problemer.

Alt som trengs for å begynne å skrive er å logge på Google-kontoen din og åpne Blogger. Hvis du har brukt andre Googles dokumenter, vil miljøet se kjent ut.

Blogger lar deg glede av å skrive. En enkel stolpe på toppen viser alle alternativene som lar deg formatere tekst og legge til medier.

Brukerstøtte

Selv erfarne brukere trenger hjelp fra tid til annen. Uansett hvor mye du vet om WordPress eller Blogger, er vi overbevist om at du vil trenge støtte på et tidspunkt.

WordPress

Det tar tid å mestre WordPress. Selv om det er veldig brukervennlig, er WordPress full av funksjoner og alternativer som tar deg tid til å forstå. Men når det kommer til støtte, kan du forvente deg massevis av online materialer som vil hjelpe deg. Enten du åpner offisielle artikler som forklarer hvordan ting fungerer eller blar gjennom et av de mange nettstedene som er viet til plattformen, vil du sannsynligvis finne svaret på spørsmålene dine på kort tid.

Det er offisielle støttefora som inneholder tusenvis av tråder. Men når det kommer til mer kompliserte oppgaver, vil du enten måtte løse problemer på egen hånd eller ansette fagpersoner. Dessverre kommer ingen støtte med den hostede versjonen av WordPress som standard.

Blogger

Blogger brukerstøtte

Ettersom det kommer fra Google, kan man forvente mye dokumentasjon for Blogger. Men dessverre er det ikke tilfelle. Selv om det er dokumentasjonsfiler som er funnet, er støtten ganske begrenset. Du kan til og med navigere i nettleseren din for å støtte fora, men ikke forvent mye av det.

portabilitet

Selv om du må bestemme hvor du skal starte bloggen din, betyr ikke det at du alltid må være vertskap på samme server eller til og med bruke den samme plattformen. Å bytte verter er ikke noe uvanlig, og også mange bloggere bestemmer seg for å bytte fra en tjeneste til en annen på et tidspunkt. Så hvordan oppfører WordPress og Blogger seg når det gjelder å eksportere innhold til et annet sted?

WordPress

Å bytte verter med WordPress er ikke noe problem. Du må kjenne deg rundt på servere og WordPress, men det er ikke så mye å flytte dataene på.

Med WordPress kan du også raskt eksportere innholdet på ett nettsted, og raskt importere det til et annet uten risiko for å miste dataene.

Blogger

Selv om det er mulig å bytte fra Blogger til en annen plattform, har Google gjort oppgaven veldig vanskelig. Prosessen med å eksportere bloggen fra tjenesten deres er treg og komplisert<. Also, while doing the transfer, you are risking SEO. Blogger does allow data export, but the truth is that Google stores your data for a long period of time even after you're done with them.

Anbefalt lesning: Slik flytter du bloggen din fra Blogger til WordPress

Sammenligningstabell

WordPress

Blogger

enkelhet:Nybegynner-vennlig med en læringskurveBare noen få klikk til ditt første innlegg
maler:Titusenvis av utvidelserSvært begrensede alternativer; kan ikke tilpasse maler i detalj
Filbehandling:Revisjoner, automatisk lagring, tilpasset HTML …Mye enklere dokumentredaktør
Brukerstøtte:Fellesskap, betal for støtteSupport forum, grunnleggende dokumentasjon
portabilitet:Eksporter og importer innhold raskt, bytt verter og plattformerDet er vanskelig å bytte fra Blogger til en annen plattform
Eierskap og kontroll:Du eier bloggen, fullstendig kontrollGoogle eier det, begrenset kontroll

Siste tanker

Å bestemme seg mellom Blogger og WordPress bør være en no-brainer. Selv om begge plattformene lar deg raskt starte en personlig blogg, er WordPress og Blogger veldig forskjellige.

Mens Blogger lar deg starte en gratis blogg med bare noen få klikk med museknappen, er plattformen veldig begrenset. Den er akkurat god nok for deg som ønsker en enkel bloggopplevelse uten mange alternativer. Men noe utover er praktisk talt umulig med Blogger.

På den annen side er WordPress nesten ubegrenset. Ikke bare at du kan starte en blogg med den, men du kan opprette en hvilken som helst type nettsted som kommer til hjernen din. Du kan til og med forvandle bloggen din til en nettbutikk, utvide den med tusenvis av plugins og temaer, og den vil alltid være under din kontroll.

Hvis du er klar til å lære WordPress, anbefaler vi på det sterkeste å velge det som startplattform.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map