Blogger versus WordPress-vergelijking 2020

Blogger versus WordPress-vergelijking 2017


Het is gemakkelijk om te beslissen dat je een blog wilt maken. Je hebt waarschijnlijk al wat ideeën over wat je moet schrijven en hoe alles eruit zou moeten zien. Misschien weet je het een en ander over bloggen, marketing en het bouwen van websites, maar als je niet aan je eigen site hebt gewerkt, is de kans groot dat je nog steeds niet weet voor welk platform je moet gaan.

Misschien heb je erover gehoord van vrienden en collega’s, of heb je al gezocht naar vergelijkingen – WordPress en Blogger behoren absoluut tot de meest populaire blogplatforms. Dus de vraag rijst; welke moet je gebruiken voor je eerste blog?

Wat zijn WordPress en Blogger?

Met ongeveer 28% van het wereldwijde web is WordPress voor de meeste mensen geen onbekende. Zelfs als je tot nu toe niet hebt geblogd, zijn we er vrij zeker van dat je over het platform hebt gehoord en zelfs een paar sites bent tegengekomen die ermee zijn gebouwd. Aangezien we het al over WordPress hebben gehad, kijk dan wat WordPress is en waarom het zo populair is.

Aan de andere kant is Blogger enigszins anders, maar het vindt nog steeds zijn plek op internet. Omdat het eigendom is van Google, besluiten veel bloggers hun vertrouwen aan Blogger te geven. De service is gratis en je hebt alleen een gratis Google-account nodig (dat je waarschijnlijk al hebt) om je eerste blog te starten. Maar zoals inmiddels duidelijk is, hebben Blogger en WordPress hun verschillen, en daarom hebben we besloten dit artikel samen te stellen.

Voordat we Blogger gaan vergelijken met de door WordPress gehoste versie van WordPress, raden we je aan de video te bekijken waarin WordPress.com wordt vergeleken met Blogger, zodat je alle versies hebt.

 • Eenvoud
 • Eigendom en controle
 • Sjablonen
 • Inhoud beheer
 • Ondersteuning
 • Vergelijkingstabel
 • Laatste gedachten

Eenvoud

Zowel WordPress als Blogger kunnen als eenvoudig worden getagd. Maar tenzij iemand anders WordPress niet voor je heeft voorbereid, wordt het veel ingewikkelder dan een Blogger-account te hebben.

WordPress

Hoewel het beginnersvriendelijk is, kost het tijd om WordPress te leren. Zelfs voordat je het eerste bericht kunt publiceren, moet WordPress correct zijn ingesteld. Iemand die geen ervaring heeft met het platform kan dus in de verkeerde richting wegdrijven. Het is niet zo moeilijk om WordPress voor de eerste keer te installeren, maar het hele proces is niet zo eenvoudig als het opzetten van een Blogger-account dat slechts een paar klikken kost.

Blogger

Met Blogger kan het niet eenvoudiger. Tenzij u al een Google-account heeft, hoeft u er slechts een te registreren. Meld u vervolgens aan bij Blogger, kies een sjabloon en u bent klaar om uw blog uit te voeren en berichten te publiceren.

Aanmelden bij Blogger

Eigendom en controle

Voordat u aan de blog begint, is het een slim idee om het belang van eigendom opnieuw te bekijken – wilt u eigenaar worden van uw blog of anderen de controle geven?

WordPress

WordPress is een open-sourceplatform, wat betekent dat u en iedereen het gratis kan hebben. Zodra u de installatiebestanden downloadt, wordt het uw verantwoordelijkheid. Vanaf het moment dat u een site gaat hosten, krijgt u het gevoel dat deze van u is. En dat klopt. Ook al betaal je waarschijnlijk een paar dollar per maand voor hosting, de website is nog steeds 100% van jou. Het is dus mogelijk om ermee te doen wat u maar wilt: verplaatsen, uitbreiden, wijzigen, verwijderen, enz.

Blogger

Als gratis service, Blogger is eigendom van Google. Dat betekent dat jongens van het bedrijf alles kunnen doen wat ze willen met de service. Hoewel het vrij onwaarschijnlijk is, is het toch mogelijk dat de technologiegigant besluit Blogger te sluiten. En in dat geval zou niemand veel om uw inhoud geven. Hoe voel je je daarbij? Ook kan Google u zonder enige reden de toegang tot uw eigen blog blokkeren.

Hoewel je vrijwel veilig bent als we het hebben over Google, kan het hoofdpijn bezorgen als je weet dat je niet de controle hebt over zoiets persoonlijks als een blog. We weten niets over u, maar we willen graag weten dat we alles kunnen doen wat we beslissen met onze eigen website of blog.

En als je het niet leuk vindt hoe de server presteert of als je een paar dingen over toegankelijkheid wilt veranderen, laat Google je niet veel doen. De controle ligt in hun handen en u kunt gewoon hopen dat hun beslissingen u mooi zullen beïnvloeden.

Sjablonen

Je bent misschien geen webdesigner, maar een van de meest interessante onderdelen van het opzetten van een blog is het kiezen van de manier waarop het eruit zal zien. Hoe kunnen Blogger en WordPress je helpen als het gaat om het uiterlijk van je site?

WordPress

Als u alleen naar de officiële repository van WordPress-thema’s kijkt die gratis producten biedt, kunt u uit duizenden sjablonen kiezen.

In welke niche u ook geïnteresseerd bent, er zijn honderden gratis sjablonen waarmee u de blog vorm kunt geven.

Als u besluit een paar extra dollars uit te geven, zijn er ook duizenden meer premium WordPress-thema’s die er nog beter uitzien en extra functies hebben die uw blog naar de nieuwe competitie zullen duwen.

Of je nu voor een gratis gaat of een premium-thema koopt, je hebt er nog steeds volledige controle over. De meeste thema’s hebben een grote verscheidenheid aan aanpassingsopties waarmee u de hele site kunt personaliseren. En een groot deel is dat u ook de broncode kunt wijzigen. Dus als u iets weet over HTML en CSS, kunt u elk onderdeel van uw site wijzigen. Zelfs als u niet bekwaam genoeg bent, kunt u altijd een professionele ontwerper inhuren om wijzigingen voor u aan te brengen.

Blogger

In vergelijking met de zelf-gehoste versie van WordPress loopt Blogger ver achter. Hoewel er een groot aantal sjablonen is die u op uw gratis blog kunt toepassen, is de keuze vrij beperkt in vergelijking met WordPress. En als je eenmaal een sjabloon hebt geselecteerd, kun je alleen spelen met het beperkte aantal aanpassingstools. Begrijp ons niet verkeerd; de aanpassingsopties die bij Blogger worden geleverd, zijn gebruiksvriendelijk en relatief handig, maar ze kunnen geen verband houden met WordPress.

Blogger-sjabloon

Als u van plan bent een aangepast thema te maken of een bestaande sjabloon in details te wijzigen, kunt u dit vergeten – Blogger staat dat eenvoudigweg niet toe. Ook al zijn er enkele niet-officiële Blogger-sjablonen, die blijven meestal onaangeroerd omdat ze meestal van lage kwaliteit zijn.

Inhoud beheer

Bij bloggen draait alles om inhoudsbeheer. Voordat u begint met het schrijven van uw eerste bericht, moet u ervoor zorgen dat het platform dat u gaat gebruiken, goed is gebouwd voor bloggen. Logisch, toch?

WordPress

WordPress heeft het allemaal. Als je eenmaal gewend bent aan de standaardeditors, kunnen alle andere blogplatforms gewoon niet vergelijken. Door visuele en teksteditors te gebruiken, is het een plezier om op elk moment nieuwe inhoud in WordPress toe te voegen. Tekst opmaken is natuurlijk en het duurt slechts een paar artikelen totdat u zich kunt ontspannen en beide editors in detail kunt leren kennen. Mediabestanden beheren is ook intuïtief en het is gemakkelijk om nieuwe afbeeldingen en video’s toe te voegen.

Maar aangezien WordPress extensies toestaat, is het mogelijk om zowel de editor als het mediabeheersysteem naar wens te verbeteren. Met veel gratis en premium plug-ins kunt u dingen rechtstreeks aan de editor toevoegen en kunt u de mediabibliotheek desgewenst reorganiseren.

WordPress maakt bloggen perfect voor zowel gewone auteurs als meer ervaren gebruikers die HTML- en CSS-code rechtstreeks vanuit de teksteditor kunnen gebruiken.

Blogger

Blogger-editor

Zoals de naam al doet vermoeden, is Blogger gemaakt om te bloggen. Het is dus logisch dat contentbeheer goed wordt gedaan. En dat is het echt. Google maakte het gemakkelijk om je eerste post te starten en deze zonder problemen te beheren.

Het enige dat u nodig heeft om te beginnen met schrijven, is inloggen op uw Google-account en Blogger openen. Als je andere Google-documenten hebt gebruikt, komt de omgeving je bekend voor.

Blogger laat je genieten van schrijven. Een eenvoudige balk bovenaan toont alle opties waarmee u tekst kunt opmaken en media kunt toevoegen.

Ondersteuning

Zelfs ervaren gebruikers hebben van tijd tot tijd hulp nodig. Hoeveel je ook weet over WordPress of Blogger, we zijn ervan overtuigd dat je op een gegeven moment ondersteuning nodig hebt.

WordPress

Het kost tijd om WordPress onder de knie te krijgen. Hoewel het zeer gebruiksvriendelijk is, zit WordPress vol met functies en opties die de tijd nodig hebben om te begrijpen. Maar als het gaat om ondersteuning, kunt u tonnen online materiaal verwachten dat u zal helpen. Of u nu officiële artikelen opent die uitleggen hoe dingen werken of bladert op een van de vele websites die aan het platform zijn gewijd, u zult waarschijnlijk snel het antwoord op uw vragen vinden.

Er zijn officiële ondersteuningsforums met duizenden threads. Maar als het gaat om meer gecompliceerde taken, moet u problemen zelf oplossen of professionals inhuren. Helaas wordt standaard geen ondersteuning geleverd met de zelf-gehoste versie van WordPress.

Blogger

Helpcentrum van Blogger

Omdat het van Google komt, zou je veel documentatie verwachten voor Blogger. Maar helaas is dat niet het geval. Hoewel er documentatiebestanden te vinden zijn, is de ondersteuning vrij beperkt. Je kunt zelfs door je browser navigeren om forums te ondersteunen, maar verwacht er niet veel van.

Draagbaarheid

Hoewel je moet beslissen waar je je blog wilt starten, betekent dat niet dat je altijd op dezelfde server moet hosten of zelfs hetzelfde platform moet gebruiken. Het veranderen van gastheren is niets ongewoons en ook veel bloggers besluiten op een gegeven moment van de ene dienst naar de andere over te schakelen. Dus, hoe gedragen WordPress en Blogger zich als het gaat om het exporteren van inhoud naar een andere plaats?

WordPress

Van host wisselen met WordPress is geen probleem. Je zult je weg moeten weten tussen servers en WordPress, maar het verplaatsen van de gegevens is niet zo’n groot probleem.

Met WordPress kunt u ook snel de inhoud van een site exporteren en deze snel in een andere importeren zonder het risico te lopen de gegevens te verliezen.

Blogger

Hoewel het mogelijk is om van Blogger naar een ander platform over te schakelen, heeft Google de taak erg moeilijk gemaakt. Het proces van het exporteren van de blog vanuit hun service is traag en gecompliceerd<. Also, while doing the transfer, you are risking SEO. Blogger does allow data export, but the truth is that Google stores your data for a long period of time even after you're done with them.

Aanbevolen literatuur: hoe u uw blog van Blogger naar WordPress verplaatst

Vergelijkingstabel

WordPress

Blogger

Eenvoud:Beginnersvriendelijk met een leercurveSlechts een paar klikken tot je eerste bericht
Sjablonen:Tienduizenden extensiesZeer beperkte opties; kan sjablonen niet in detail aanpassen
Inhoud beheer:Revisies, automatisch opslaan, aangepaste HTML …Veel eenvoudigere documenteditor
Ondersteuning:Gemeenschap, betaal voor ondersteuningOndersteuningsforum, basisdocumentatie
Draagbaarheid:Exporteer en importeer snel inhoud, schakel tussen hosts en platformsHet is moeilijk om over te schakelen van Blogger naar een ander platform
Eigendom en controle:Jij bezit de blog, volledige controleGoogle is de eigenaar, beperkte controle

Laatste gedachten

Beslissen tussen Blogger en WordPress zou een goed idee moeten zijn. Hoewel je met beide platforms snel een persoonlijke blog kunt starten, zijn WordPress en Blogger heel verschillend.

Met Blogger kun je met slechts een paar muisklikken een gratis blog starten, maar het platform is zeer beperkt. Het is net goed genoeg voor diegenen die een eenvoudige blogervaring willen zonder veel opties. Maar alles daarbuiten is praktisch onmogelijk met Blogger.

Aan de andere kant is WordPress bijna onbeperkt. Niet alleen dat je er een blog mee kunt starten, maar je kunt ook elk type site maken dat in je opkomt. Je kunt je blog zelfs transformeren in een online winkel, uitbreiden met duizenden plug-ins en thema’s, en het zal altijd onder jouw controle zijn.

Als u klaar bent om WordPress te leren, raden we u ten zeerste aan om het als uw startplatform te kiezen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map