Bëni më të mirën nga Etiketat WordPress

Bëni më të mirën nga Etiketat në WordPress


Ngjashëm me kategoritë, etiketat janë një mënyrë për të grupuar postimet dhe faqet e WordPress. Ato zakonisht janë më specifike se kategoritë por janë plotësisht opsionale. Edhe pse lehtë mund të vendosni të mos përdorni etiketa në postimet tuaja, shumica e njerëzve në WordPress i postojnë postimet e tyre me të paktën një fjalë e cila është më e rëndësishmja me artikullin që kanë shkruar.

Problemi me etiketat është se shumica e blogerëve të rinj që filluan bloget e tyre, nuk i përdorin ato si duhet. Disa do të plotësojnë kutinë e tekstit të etiketave vetëm për të ndjerë se postimi i tyre po bëhet më i mirë, ndërsa të tjerët do të vazhdojnë të shtojnë etiketa të parëndësishme dhe të mbingarkojnë kutinë e teksteve. Si me shumicën e gjërave në jetë, duhet të jesh i moderuar. Ne sugjerojmë që të shtoni 2-3 etiketa për postim dhe gjithashtu të mbani numrin minimal të atyre unik. Meqenëse WordPress krijon një faqe shtesë për secilën etiketë, nuk dëshironi të plotësoni bazën e të dhënave tuaja me informacionin e panevojshëm.

Në këtë udhëzues, ne jemi gati t’ju tregojmë:

 • Si të shtoni automatikisht etiketat në WordPress
 • Si të kufizoni numrin e etiketave për postim
 • Si të kufizoni numrin e etiketave në widget Tag Cloud

Si të shtoni automatikisht etiketat në WordPress

Nëse jeni serioz në lidhje me etiketimet e postimeve tuaja, tashmë e dini që mund të humbni madje disa minuta të çmuara për secilin postim duke zgjedhur etiketat e duhura. Por çfarë nëse ne ju thamë se mund të shtoni automatikisht etiketa në postimet tuaja në WordPress?

Fut Smart Tag

MIMI: Falas

Fut Smart Tag

Siç mund ta shihni tashmë, automatikisht shtimi i etiketave mund të bëhet me ndihmën e një shtojce falas. Ju nuk do të duhet të modifikoni skedarët ose të shkruani kodin pasi Smart Tag Insert do të bëjë punën për ju. Në vend që të humbni kohë për të menduar për etiketat për çdo postim që shkruani, shtojca do t’ju lejojë të vendosni gjërat përmes një ndërfaqe miqësore të përdoruesit. Shtojca do të gjeni disa etiketa të cilat janë më të mirat për postimet tuaja, dhe ju duhet t’i përdorni ato ose t’i modifikoni nëse duhet.

Krijoni një listë të etiketave

Pasi ta instaloni dhe aktivizoni shtojcën, gjëja e parë që do të dëshironi të bëni është të bëni krijoni një listë të etiketave. Smart Tag Insert do të përdorë këtë listë në të ardhmen; shtojca do të skanojë të gjitha etiketat që keni renditur në mënyrë që të mund të gjeni ato më të përshtatshmet për artikujt tuaj.

Mund të përdorni fjalë ose fraza të tëra. Për të shkruar një etiketë më të gjatë, thjesht shtoni një hapësirë ​​midis fjalëve.

Llojet e lejuara të postimit

Në vend që të shtoni automatikisht etiketa në secilin lloj postimi që keni, shtojca ju lejon të zgjidhni llojin (et) e postimit me të cilin do të punojë. Kjo do të thotë që ju mund të zgjidhni vetëm postime, faqe ose revizione, për shembull. Lajmi i mirë është se shtojca do të njohë të gjitha llojet e postimeve tuaja të personalizuara, në mënyrë që të zgjidhni të punoni me ta, gjithashtu.

Etiketa të zgjuara Vendosni cilësimet

Rolet e përdoruesit lejohen të shtojnë etiketa të reja me porosi

Ky opsion do t’ju lejojë të zgjidhni rolet e përdoruesit të cilat do të jenë në gjendje të shtojnë etiketa me porosi nga widget “Tag”. Për shembull, nëse kontrolloni kutinë ngjitur me Autorët, vetëm ata do të jenë në gjendje të dalin me ide të reja shënimesh kur shkruajnë artikuj. Të gjithë përdoruesit e tjerë nuk do të jenë në gjendje të shohin widget Etiketat.

Shtoni automatikisht etiketat në postimet më të vjetra

Gjithçka e përmendur më lart do të funksionojë për postimet tuaja në të ardhmen. Në shumicën e rasteve, do të keni tashmë disa postime të publikuara para instalimit të kësaj shtojce. Por kjo nuk ka pse të shqetësojë sepse Smart Tag Insert ju ka mbuluar me opsionin e fundit, kështu që ju mund t’i kushtoni më shumë kohë promovimit të përmbajtjes tuaj dhe fitimit të parave me faqen tuaj.

Me një klik të vetëm të një butoni, mund të shtoni automatikisht etiketat më të rëndësishme për të gjitha postimet tuaja më të vjetra. Butoni i parë do të shtojë numrin e përcaktuar të etiketave në llojet e zgjedhura të postave, ndërsa butoni tjetër do të heqë të gjitha etiketat e vjetra dhe do t’i zëvendësojë ato me ato të reja. Para se të goditni butonin, duhet të dini që ky opsion është i pakthyeshëm, prandaj sigurohuni që të dini se çfarë po bëni dhe të krijoni një kopje rezervë përpara se të aplikoni ndryshimet.

Edhe pse do t’ju duhet ca kohë për të vendosur plugin, ju do të kurseni veten disa kohë në të ardhmen. Shtojca do të kujdeset për etiketat tuaja dhe do të jeni në gjendje të relaksoheni dhe të mendoni për krijimin e përmbajtjes. A keni provuar shtojcën Inteligjente Fut Shkarkim? Si të pëlqen?

Si të kufizoni numrin e etiketave për postim

Kur jeni duke punuar vetëm, me siguri nuk do të duhet të përdorni funksione dhe shtojca për të kufizuar veten nga postimi në shumë ose shkrimi i etiketave në postimet tuaja kryesisht. Kjo është ndoshta rasti nëse keni një blog personal ose një uebsajt të thjeshtë të cilin mund ta mbani të mirëmbajtur nga vetja.

Por nëse keni më shumë se vetëm disa autorë që shkruajnë në faqen tuaj të internetit në WordPress, shanset nuk janë të gjithë ata gjithmonë do të kujdesen për rregullat që keni krijuar.

Edhe pse ndonjëherë më shumë etiketa janë mundësi më të mira sesa të kesh vetëm një ose asnjë, shumë tags nuk do të jenë gjë e mirë për sitin tuaj. Vendosja e shumë etiketave në një postim herët a vonë do të humbasë qëllimin e saj. Pra, nëse duhet të kufizoni autorët tuaj në disa etiketa, ju mund ta bëni atë me lehtësi. Sigurisht, ekziston një shtojcë për këtë dhe kjo është e lirë dhe e thjeshtë për t’u instaluar dhe vendosur.

Tag WP Limit

MIMI: Falas

Meqenëse shtojca është falas, duhet të instaloni dhe aktivizoni vetëm para se të shkoni në zonën e cilësimeve. Pasi ta bëni atë, ju lehtë mund të vendosni numrin maksimal të etiketave që një përdorues mund të përdorë në një postim. Pasi të ruani ndryshimet, kur një autor do të vendosë kufirin, butoni “Shto të Re” thjesht do të zhduket dhe do të bëjë të pamundur shtimin e etiketave të reja. Në këtë mënyrë, autorët tuaj do të duhet të zgjedhin vetëm etiketat më të përshtatshme për një postim.

Jo vetëm kaq, por ju keni fuqinë të zgjidhni që llojet e postave janë të kufizuara nga kjo shtojcë dhe cilat nuk janë, ndërsa shtojca do të funksionojë për të gjitha taksonomitë që nuk janë hierarkike.

Kufizoni numrin e etiketave në widget Tag Cloud WordPress

Si një tipar i hershëm i Web 2.0, cloud tag është bërë pjesë shumë e popullarizuar e faqeve të internetit të krijuara rishtazi. Reja e etiketave është një paraqitje vizuale e metadatës së fjalëve, etiketa aka, ku fjalët më të shpeshta shfaqen zakonisht me një font më të madh ose me një ngjyrë të ndryshme që do të nxjerrë në pah atë fjalë. Re duket si një hartë e vogël e cila menjëherë mund t’i tregojë një vizitori se cilat janë temat më të zakonshme rreth faqes tuaj dhe t’i lundroni ato drejtpërdrejt në artikujt me interes.

Edhe pse një re e etiketave mund të duket e shkëlqyeshme dhe mund të ndihmojë shumë, nëse përdorni shumë etiketa të ndryshme, reja juaj do të duket shumë e mbushur. Jo vetëm që do të duket e çrregullt, por disa etiketa të rëndësishme mund të humbasin në turmë për shkak të kësaj.

Pra, me siguri po pyesni veten se si të kufizoni numrin maksimal të etiketave në WordPress. Meqenëse nuk ka asnjë mundësi të thjeshtë në pultin e WordPress-it ose zonën e cilësimeve për kufizimin e etiketave në Tag Cloud, do të duhet të bëni një për vete. Po, do t’ju duhet të kopjoni dhe ngjitni disa rreshta kodesh, por puna bëhet në disa sekonda.

  1. Hapni skedarin funksion.php të një teme që po përdorni
  2. Kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm:
add_filter ('widget_tag_cloud_args', 'limit_tag_in_tag_cloud_widget');

limiti i funksionit_tag_in_tag_cloud_widget ($ argument) {
nëse (emetimi ($ argumenton ['taksonominë'])) && $ argumenton ['taksonominë'] == 'post_tag') {
$ argumenton ['numri'] = 10; // Kufizimi i numrit të etiketave
}

kthimi i argumenteve $;
}
 1. Në rreshtin # 5, ndryshoni numrin në çdo numër të etiketave që dëshironi në një re.
 2. Ruaj ndryshimet

Kjo eshte e gjitha. Tani mund të shtoni një widget Tag Cloud e cila duhet të shfaqë jo më shumë se numri i etiketave që keni specifikuar në kod. gëzojnë!

përfundim

Ndonjëherë, etiketat mund të ndjehen si një pjesë arkaike e teknologjisë. Nëse ndjeheni në atë mënyrë, ju jeni thjesht gabim. Etiketat janë ende një element i rëndësishëm i shumë blogjeve dhe faqeve të internetit, por problemi është se shumica e njerëzve thjesht nuk i përdorin ato si duhet.

Kur punoni me etiketa, sigurohuni t’i mbani gjërat të rregullta dhe të organizuara. Nëse keni nevojë për ndihmë në kufizimin e numrit të etiketave, ose dëshironi të vendosni automatikisht etiketa për postimet tuaja, ky udhëzues do t’ju ndihmojë. Tani, na tregoni – a përdorni etiketa në faqen tuaj? A keni ndonjë rregull specifik për to?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map