Beheer de RSS-feed op uw WordPress-site als een professional

Beheer de RSS-feed op uw WordPress-site als een professional


Als u een door WordPress aangedreven website heeft gemaakt, is de kans groot dat u dagelijks of in ieder geval wekelijks nieuwe inhoud gaat publiceren. Zo ja, dan wilt u uw inhoud aan gebruikers uitdelen.

Hoewel veel van hen updates van uw site ontvangen via de site zelf en de social media-pagina’s die u maakt, mag u de RSS-feed niet vergeten.

Rich Site Summary of Really Simple Syndication is ontworpen om frequente inhoud weer te geven en aan een breed publiek te leveren. RSS-document dat bekend staat als een ‘feed’ bestaat uit een titel gevolgd door een klein uittreksel, een afbeelding of andere extra informatie over de berichten, website, auteur, enz..

WordPress maakt automatisch een feed voor uw website en u kunt deze gemakkelijk zien op www.uwdomein.com/feed.

Nee, feeds zijn nog niet dood en er zijn wereldwijd miljoenen gebruikers. De kans is dus groot dat uw bezoekers verschillende aggregators op hun computers of smartphones gebruiken om nieuws van uw site te ontvangen. Daarom is het in jouw belang om de RSS-feed zo goed mogelijk te maken. Dit leer je vandaag:

 • Voeg een RSS-feed toe aan uw dashboard
 • Hoe u eenvoudig een externe RSS-feed kunt weergeven
 • Schakel afbeeldingen in RSS-feeds in; het is makkelijker dan je denkt
 • Plan uw berichten voor RSS in 5 eenvoudige stappen
 • De eenvoudigste manier om categorieën uit te sluiten van RSS-feed

Voeg een RSS-feed toe aan uw dashboard

WordPress geeft standaard de RSS-feed op uw dashboard weer. Uiteraard bevat deze feed nieuws dat niet voor iedereen interessant is. In plaats van het zo te laten, kunt u uw dashboard volledig aanpassen en de feed verwijderen, of u kunt alleen de feed aanpassen en dingen toevoegen die echt belangrijk voor u zijn.

Zonder verder oponthoud staan ​​we op het punt u te laten zien hoe u de WordPress-feed kunt wijzigen en een aangepaste link kunt toevoegen waar u echt om geeft:

 1. Navigeer naar het bestand functions.php en open het
 2. Kopieer en plak deze code:
 3. functie wpc_dashboard_widgets () {
  globale $ wp_meta_boxes;
  // verwijder onnodige widgets
  // var_dump ($ wp_meta_boxes ['dashboard']); // gebruik om alle widget-ID's op te halen
  uitgeschakeld (
  $ wp_meta_boxes ['dashboard'] ['normaal'] ['core'] ['dashboard_plugins'],
  $ wp_meta_boxes ['dashboard'] ['side'] ['core'] ['dashboard_secondary'],
  $ wp_meta_boxes ['dashboard'] ['side'] ['core'] ['dashboard_primary']
  );
  // voeg een aangepaste dashboardwidget toe
  wp_add_dashboard_widget ('dashboard_custom_feed', 'WP Loop', 'dashboard_custom_feed_output'); // nieuwe RSS-feedoutput toevoegen
  }
  
  functie dashboard_custom_feed_output () {
  echo '
  '; wp_widget_rss_output (array ( 'url' => 'http://www.firstsiteguide.com/feed', 'items' => 5, 'show_summary' => 1, 'show_author' => 0, 'show_date' => 1 )); echo "
  "; } add_action ('wp_dashboard_setup', 'wpc_dashboard_widgets');
 4. Wijzig de gewenste parameters
 5. Wijzigingen opslaan

Als je niet van coderen houdt, wees dan niet bang voor alles wat je hierboven ziet. Het aanpassen van de code zodat u een RSS-feed kunt toevoegen die u echt wilt, is slechts een paar stappen verwijderd.

Laten we beginnen met het belangrijkste onderdeel, en dat is het adres van de RSS-feed. Zoek eenvoudig de volgende regel code in de bovenstaande functie en wijzig de URL:

'url' => 'http://www.yourrssfeed.com/feed'

Nu je de regel hebt gevonden en het adres hebt gewijzigd, kun je de code langzaam verder lezen. Wijzig om te beginnen het aantal nieuwsberichten die u in uw feed wilt weergeven. Samenvatting, auteur en datum kunnen alleen waarden van “1” of “0” hebben, wat betekent dat u wel of geen samenvatting, de naam van de auteur en u raadt het al – publicatiedatum.

Last but not least wilt u waarschijnlijk de titel van uw RSS-feed wijzigen. Zo ja, zoek dan de volgende regel in de functie die u zojuist hebt, en verander de titel:

wp_add_dashboard_widget ('dashboard_custom_feed', 'TITLE GOES HERE', 'dashboard_custom_feed_output'); // nieuwe RSS-feedoutput toevoegen

Vergeet niet de wijzigingen op te slaan en naar je dashboard te navigeren. Als alles correct is gedaan, is uw aangepaste nieuwsfeed klaar; cool, is het niet?

Hoe u eenvoudig een externe RSS-feed kunt weergeven

Hoewel u eenvoudig uw eigen RSS-feed kunt weergeven door gebruikers om te leiden naar een link op uw WordPress-website, kan het tonen van een externe link iets gecompliceerder zijn. Maar laat dat je niet ontmoedigen, want je kunt nog steeds overal op je site een RSS-feed weergeven door een functie te kopiëren / plakken die we je in dit artikel laten zien.

In plaats van een andere plug-in te installeren die de controle over de feeds overneemt en constante zorg en updates vereist, kunt u uw eigen lijst maken. Het enige wat u hoeft te doen is een link wijzigen naar de feed die u wilt weergeven en het aantal feeds wijzigen dat op uw site wordt weergegeven.

Of u nu een externe RSS-feed op een nieuwe pagina / post gaat weergeven of u wilt deze in uw zijbalk, koptekst of voettekst nesten, de procedure is praktisch hetzelfde:

 1. Open sidebar.php-bestand of een ander bestand waar de feed moet verschijnen
 2. Kopieer en plak de volgende code:
 3. get_item_quantity (4);
  $ rss_items = $ rss-> get_items (0, $ maxitems);
  ?>
  
  
 4. Wijzig de URL op regel # 2
 5. Wijzig het aantal RSS-feeds dat op regel # 3 wordt weergegeven
 6. Wijzigingen opslaan

Nu u een of meer RSS-feeds van andere sites heeft ingesteld, vergeet dan niet om voor uw eigen RSS-feeds te zorgen.

Schakel afbeeldingen in RSS-feeds in; het is makkelijker dan je denkt

Veel mensen denken dat RSS-feeds deel uitmaken van de geschiedenis. Sterker nog, mensen gebruiken dagelijks RSS. Niet alleen kunt u uw favoriete websites opslaan in uw browser, op uw website of zelfs in uw WordPress-beheerder, feeds werden nog populairder toen smartphones de wereld overnamen. Nu kunt u onderweg updates van uw favoriete updates en auteurs blijven volgen en heeft u binnen enkele seconden toegang tot nieuwe inhoud nadat een nieuw artikel is gepubliceerd.

Zelfs als je nog steeds niet van RSS-feeds houdt, moet je, zodra je je eigen website gaat runnen, denken aan degenen die deze service regelmatig gebruiken.

RSS-feed

Er zijn verschillende manieren om RSS-inhoud in WordPress te manipuleren. U kunt bijvoorbeeld uw bericht plannen voor RSS-feeds of u kunt de manier wijzigen waarop WordPress fragmenten weergeeft die ook van invloed zijn op RSS-feeds. Maar wat je ook doet, je hebt nog steeds geen afbeelding bij je RSS-feed.

Stel je voor dat je meerdere websites over hetzelfde onderwerp hebt die hun feeds regelmatig bijwerken. Je opent je feed-app (Feedly bijvoorbeeld) op je smartphone en er is een site met een afbeelding naast de titel van het bericht, terwijl de andere geen afbeeldingen heeft. In bijna alle gevallen gaan mensen naar de link met de foto ernaast omdat die interessanter lijkt en het geeft je het gevoel dat de auteur om zijn spullen geeft.

Aangezien je al een afbeelding hebt toegevoegd aan elk bericht, is er geen excuus – je kunt die afbeelding ook toevoegen aan de RSS-feed en je website aantrekkelijker maken voor mensen die feeds gebruiken.

In dit deel van de gids laten we u zien hoe u een uitgelichte afbeelding aan uw feeds kunt toevoegen. Het is eigenlijk heel eenvoudig en u hoeft alleen de onderstaande code te kopiëren en plakken:

 1. Open het bestand functions.php
 2. Kopieer en plak de code:
 3. add_filter ('the_content_feed', 'rss_post_thumbnail');
  functie rss_post_thumbnail ($ content) {
  wereldwijde $ post;
  if (has_post_thumbnail ($ post-> ID))
  $ content = '

  '. get_the_post_thumbnail ($ post-> ID, 'thumbnail'). '

  '. $ inhoud; $ inhoud retourneren; }
 4. Wijzigingen opslaan

Daar ga je. Elk bericht met een uitgelichte afbeelding zal nu dezelfde afbeelding gebruiken als toevoeging aan RSS-feeds. Nu kunt u doorgaan en uw bijgewerkte RSS-feed proberen in elke toepassing die u mogelijk gebruikt. In plaats van saaie en platte tekst, heb je een afbeelding die de hele presentatie van je site verandert.

Plan uw berichten voor RSS in 5 eenvoudige stappen

Meestal plaatst WordPress uw nieuwe artikel automatisch in de RSS-feed nadat u op de publicatieknop hebt gedrukt. Hoewel er niets mis mee is en je wilt eigenlijk dat je artikel zo snel mogelijk in de feed verschijnt, wil je dat bericht soms plannen. In dit deel van het artikel laten we u zien hoe u een RSS-bericht kunt uitstellen. Als u bijvoorbeeld het bericht een paar minuten uitstelt, volstaat het om wat extra wijzigingen aan te brengen voordat het bericht in de feed wordt gepost.

Dit is de code die u nodig heeft om deze vertraging te bereiken:

 1. Open het bestand functions.php
 2. Herschrijf het codewoord woord voor woord … of kopieer en plak de code natuurlijk:
 3. functie gepland_invoer ($ where) {
  global $ wpdb;
  
  if (is_feed ()) {
  // tijdstempel in WP-formaat
  $ now = gmdate ('Y-m-d H: i: s');
  
  // waarde voor wachten; + apparaat
  $ wait = '10'; // geheel getal
  
  // http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/date-and-time-functions.html#function_timestampdiff
  $ device = 'MINUTE'; // MINUUT, UUR, DAG, WEEK, MAAND, JAAR
  
  // voeg SQL-sytax toe aan standaard $ where
  $ where. = "AND TIMESTAMPDIFF ($ device, $ wpdb-> posts.post_date_gmt, '$ now')> $ wait";
  }
  
  $ waar retourneren;
  }
  
  add_filter ('posts_where', 'geplande_feed');
 4. Verander $ apparaatvariabele in minuten, uren, dagen enzovoort
 5. Verander de variabele $ wait in het aantal minuten, uren, dagen of wat je ook hebt gekozen. Dit is de tijd dat je bericht wacht voordat het automatisch wordt gepubliceerd in de RSS-feed
 6. Wijzigingen opslaan

Dat is het. U hoeft verder niets te doen om uw RSS-feed in te plannen.

Automatiseer de RSS-feed van uw bericht

Automatiseer uw RSS-feed output met web push-notificaties. Integreer eenvoudig uw webpushmeldingen om uw RSS-feeditems automatisch te plaatsen via gerichte webpushmeldingen.

De eenvoudigste manier om categorieën uit te sluiten van RSS-feed

Vanaf het moment dat u uw eerste bericht met WordPress publiceert, worden uw nieuwe berichten automatisch gepubliceerd als RSS-feed. Die feed is gemakkelijk toegankelijk voor elke gebruiker die uw website wil volgen, en daarom moet u uw RSS-feed zo goed mogelijk maken.

RSS-feed

Hoewel u de publicatie van uw feeds gemakkelijk op elk gewenst moment kunt uitstellen, hoeft u soms alleen specifieke categorieën aan uw volgers te tonen. Beter nog, u wilt die categorieën uitsluiten die u niet in de feed wilt weergeven.

Sluit eenvoudig categorieën uit van RSS-feed:

U heeft bijvoorbeeld een dozijn categorieën die dagelijks worden bijgewerkt met nieuwe inhoud en u wilt uw gebruikers niet overweldigen. Misschien is een specifieke categorie alleen bedoeld om gebruikers van sociale-mediasites binnen te halen. Of misschien wilt u dat uw RSS-feed alleen categorie “nieuws” toont. Wat de reden ook is, in de volgende regels laten we u zien hoe u eenvoudig een categorie van RSS-feed kunt uitsluiten:

 1. Open functies.php
 2. Kopieer en plak de code:
 3. functie exclude_categories_from_rss ($ query) {
  if ($ query-> is_feed) {
  $ query-> set ('cat', '- 10, -21, -32');
  }
  $ query retourneren;
  }
  add_filter ('pre_get_posts', 'exclude_categories_from_rss');
  
 4. Wijzig categorie-ID’s op de 3rd lijn
 5. Wijzigingen opslaan

De eenvoudigste manier om het ID-nummer van een categorie te vinden, is door een categorie te openen vanaf Berichten -> Categorieën. Zodra u op de knop “Bewerken” klikt, wordt de ID bovenaan uw browser weergegeven in de vorm van een URL.

Zoals u aan de code kunt zien, moet u om een ​​categorie uit te sluiten een “-” teken voor de ID invoeren. Zodra u de ID’s heeft ingesteld, worden die categorieën niet langer weergegeven in uw RSS-feed. Als u dat in de toekomst moet wijzigen, kunt u eenvoudig de functie wijzigen wanneer dat nodig is en een categorie toevoegen / verwijderen uit de lijst.

Uw RSS-feed is zojuist nog beter geworden. Vergeet niet onze andere tutorials te lezen over hoe je je WordPress-website kunt verbeteren en het beste kunt maken van het toch al geweldige blogplatform.

Afsluiten

Inmiddels had je moeten accepteren dat RSS-feeds nog steeds een ding zijn. En zelfs als u geen fan bent van RSS, moet u denken aan uw bezoekers die nog steeds dagelijks feeds gebruiken. Om ze te helpen, haalt u het beste uit uw RSS-feed door een van de tips te implementeren die we u in deze handleiding hebben laten zien.

Wat vind je van RSS? Verzamelt u nieuws op uw computers of smartphones? Hoe zit het met RSS op je blog?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map