Az első hozzászólás hozzáadása a WordPresshez a helyes utat

A WordPress hozzászólások képernyője


Amikor a WordPressről, a legjobb blogplatformról beszélünk, olyan bloggerekkel, akik már néhány évet töltöttek írásban, a WordPress hozzászólások létrehozása triviálisnak tűnhet. Az az igazság, hogy az első hozzászólását nagyon gyorsan közzéteheted. De ha a helyes módon akarod csinálni, vannak dolgok, amelyeket meg kell vizsgálnod a kezdetektől. Segítsen neked ebben.

Bár mindkét WordPress szerkesztő (vizuális és szöveges) meglehetősen intuitívnak tűnik, néha még tapasztaltabb felhasználók is bajba kerülhetnek. Csak néha, még akkor is, ha tucatnyi cikket tett közzé, akkor nem fogja megtalálni azt a funkciót, amelyre a bejegyzéshez szüksége volt. Más esetekben meglepődni fog, ha olyan lehetőséget talál, amely mindig előtted ült.

Ha éppen megtanulta, hogyan kell elindítani a WordPress blogot, és éppen megkezdi az első WordPress-üzenet írását, akkor a megfelelő helyen van. Ebben a cikkben mindent megmutatunk neked, ami a post képernyőn elérhető.

 1. Hogyan adhatunk hozzá egy első WordPress-bejegyzést
  1. Cím és Állandó link
  2. Tartalom területe – Vizuális és szövegszerkesztő
  3. A vizuális szerkesztő kikapcsolása
  4. Gondtalan írás
  5. Add Media
 2. Közzétételi beállítások
  1. Vázlat mentése gomb
  2. Előnézet gomb
  3. Állapot
  4. Láthatóság
  5. Azonnal közzéteszi, ütemezheti vagy frissítheti a bejegyzéseket
  6. Kidobni a kukába
  7. közzétesz
 3. formátumok
 4. Kategóriák
 5. Címkék
 6. Kiemelt kép
 7. Képernyő beállításai
  1. szemelvények
  2. Visszajelzések küldése
  3. Egyéni mezők
  4. Vita
  5. Meztelen csiga
  6. Szerző
  7. Elrendezés
  8. További beállítások és lehetőségek
 8. Következtetés

Hogyan adhatunk hozzá egy első WordPress-bejegyzést

Miután bejelentkezett a WordPressbe, vessünk egy pillantást a képernyő bal oldalára. Az admin menüben található a posta menüpont közvetlenül a Irányítópult egy.

Az első üzenet írásának megkezdéséhez vigye az egérmutatót (vagy kattintson) posta tétel. Ezután válassza az „Új hozzáadása” lehetőséget.. 

Alternatív megoldásként új hozzászólást is létrehozhat a kiválasztással Új -> Bejegyzés az admin sávról.

Mindkét opció eljut egy másik oldalra, amely lehetővé teszi az első cikk írását és szerkesztését.

Bejegyzés címe és Állandó link

Az új oldal első eleme a bejegyzés címe. Különleges lehetőségek nélkül itt meg kell tennie írja be a cikk címét. Technikai szempontból lehetséges, hogy ezt a mezőt üresen hagyja, de ebben az esetben a WordPress automatikusan hozzáadja a „(nincs cím)” attribútumot a címsorához. Csak a felhasználói élmény szempontjából azt tanácsoljuk, hogy mindig írjon egyedi címet minden hozzászóláshoz, amelyet közzé szeretne tenni.

Amint megírja a címet, és átvált a hangsúly a tartalom mezőre, Permalink Settings a címsor alatt jelenik meg. Ha nem változtatott meg az állandó link struktúrájában, ez csak segít az új bejegyzés pontos URL-jének megtekintésében. Ha másolja ezt az URL-t, elküldheti barátainak, postázhat a közösségi médiában, vagy bárhol máshol felhasználhatja a hozzáférést a postához, miután közzétette.

Abban az esetben, ha van egy saját állandó link struktúrája, ha mellette a „szerkesztés” gombra kattint, megváltoztathatja az állandó link utolsó részét bármi, amit szeretsz.

Tartalom területe – Vizuális és szövegszerkesztő

Tartalom terület WordPress

A címmező alatt a tartalommező várja az Ön beadását. Ez a terület, ahol írnod ​​kell az első WordPress-üzenet. A szerkesztőtől függően a dolgok kissé másképp nézhetnek ki. A következő részben megmutatjuk az oldalon elérhető összes elemet.

Visual vs. szövegszerkesztő

A vizuális szerkesztő kezdőbarát. Ez lehetővé teszi a tartalomra való összpontosítást, és a formázó gombok használatával a szöveg stílusához, mint bármely szövegszerkesztő esetén. Másrészt a szövegszerkesztő fejlesztőbarát. Ez feljogosítja a kód írására és hozzáadására közvetlenül a szerkesztőből.

Míg a szerkesztők közötti váltás csak a jobb oldali fül kiválasztásával a tartalom jobb oldalán lehetséges, ezt nem javasoljuk.. A szerkesztők megváltoztatása összezavarhatja a formázást. Például, ha számozott listát hoz létre a szövegszerkesztőben, majd átvált egy vizuálisra, a WordPress további HTML-címkék hozzáadásával feljebb húzza a listát. Ha nincs tapasztalata a HTML-vel, javasoljuk, hogy maradjon a vizuális szerkesztővel.

Ha bármelyik szerkesztőben dolgozik, a gyorsbillentyűkkel gyorsabban és hatékonyabban dolgozhat. Például nyomja meg a CTRL + B billentyűkombinációt, hogy a kiválasztott szöveget félkövérre állítsa.

A vizuális szerkesztő kikapcsolása

A Visual Editor kikapcsolása a WordPress programban

Bár a szövegszerkesztőt nem lehet leállítani, a vizuális szerkezetet könnyen kikapcsolhatja. Ehhez kérjük, keresse meg a következőt: Felhasználók -> A profilod amely megnyitja a profilbeállítások oldalát. A Személyes beállítások alatt válassza az első „A vizuális szerkesztő letiltása írás közben” lehetőséget. Ne felejtse el gördíteni le és kattintson a Profil frissítése gombra a módosítások mentéséhez.

Most már csak a szövegszerkesztő lesz, és nem kell aggódnia, hogy tévedésből átváltja a szerkesztőket.

Gondtalan írás

Az új cikk írása közben ne aggódjon a tartalom elvesztése miatt. Alapértelmezés szerint, A WordPress automatikusan elmenti a teljes üzenet tartalmát 60 másodpercenként. Csak abban az esetben, ha elfelejti menteni az előrehaladást, jó tudni, hogy a WordPress megkapta a hátadát.

Add Media

Add Media

A tartalomterület tetején (és közvetlenül a cím alatt) kattintson a nagy „Média hozzáadása” gombra a megnyitáshoz Médiakönyvtár. Itt kiválaszthatja a korábban feltöltött képeket, újakat adhat hozzá, galériákat hozhat létre és még sok minden mást.

Közzétételi beállítások

A WordPress közzétételi lehetőségei

A feladási képernyő jobb oldalán számos közzétételi lehetőség várja a műveletet. Vessünk közelebbről az összes olyan lehetőséget, amellyel dolgozol.

Vázlat mentése gomb

Ha rákattint a Piszkozatok mentése gombra, a WordPress mindent elment az oldalra, amelyet eddig tett. Ez magában foglalja a kitöltött vagy kiválasztott tartalmat és mindent körülötte (például kategóriák, címkék és így tovább).

Előnézet gomb

Az Előnézet gomb megnyit egy új lapot vagy ablakot a böngészőben, és megmutatja, hogy néz ki a cikk az aktuális szakaszban. Ez milyen lenne a bejegyzés mindenkinek ha közzétennéd.

Felhívjuk figyelmét, hogy az előnézet URL-je eltér az eredetileg közzétett bejegyzésétől. Is, az előnézeti link nem működik a nem bejelentkezett felhasználók számára. Annak ellenére, hogy az előnézeteket nyilvánosságra is hozhatjuk, a működéshez további plugineket kell telepítenie.

Állapot

Bejegyzés állapota

Még mindig dolgozik a cikkén, alapértelmezés szerint az állapot vázlat lesz. Ha a státuszt „Áttekintésre vár” állapotra változtatja, elmondhatja munkatársainak, hogy befejezte a munkát, és engedélyezheti a szerkesztőknek, hogy áttekintsék és jóváhagyják. Az állapotok megváltoztatása kötelező funkció, ha egy csapatban dolgozunk.

Miután közzétett egy bejegyzést, az állapot automatikusan „Közzétett” -re változik.. Meg lehet változtatni a már közzétett hozzászólások állapotát innen, így akár vissza is teheti a közzétételt, ha szeretné.

Láthatóság

A hozzászólás láthatósága

Az új bejegyzésednek három különböző láthatósági állapota lehet.

 1. Nyilvános – hagyja, hogy mindenki láthassa az új cikket. Ha bejelöli azt a lehetőséget, hogy a bejegyzés a kezdőlaphoz tapadjon, az adott bejegyzés mindig megjelenik a bloglistád tetején. Ezt más néven a ragacsos üzenet.
 2. Jelszóval védett – írja be a jelszó a hozzászóláshoz. Csak a helyes jelszót beírók láthatják a cikk tartalmát.
 3. Magán – Ha a bejegyzést magánkézben teszi közzé, akkor csak a bejelentkezett és szerkesztési jogosultsággal rendelkező felhasználók láthatják azt.

Azonnal közzéteszi, ütemezheti vagy frissítheti a bejegyzéseket

A közzététel dátuma és ideje

Alapértelmezés szerint a WordPress beállítja az összes üzenet azonnali közzétételét. Az e lehetőség melletti „Szerkesztés” linkre kattintva egy cikk lehet közzétételre tervezett, vagy a múlt bármely időpontjára beállítva.

Kidobni a kukába

Ha úgy dönt törölje a bejegyzést amelyet jelenleg szerkeszt, csak kattintson a „Áthelyezés a kukába” opcióra. Ha véletlenül rákattint a linkre, ne aggódjon; A WordPress lehetővé teszi a változtatások visszavonását a következő képernyőn. Is, a a post 30 napig a kukában marad. Ebben az időszakban bármikor dönthet úgy, hogy újból életre kelti, vagy véglegesen törli, hogy a dolgok rendben maradjanak.

közzétesz

Végül ott van a kék „Közzététel” gomb nyilvánosságra hozza bejegyzését. Alapértelmezés szerint a gombra kattintva az üzenet azonnal élni fog, és mindenki láthatja. De ha rákattint a gomb melletti „Szerkesztés” linkre, ütemezheti vagy létrehozhat egy későbbi bejegyzést.

formátumok

Alapértelmezés szerint a WordPress tíz különféle formátumot használhat bármely témához. A telepített témától függően előfordulhat, hogy mind a tíz, semmi, vagy bármi köztük van. Ezek a formátumok lehetővé teszik módosítsa a bejegyzés elrendezését. Noha a bejegyzés formátum megváltoztatásával eltérően jelenne meg, a tartalom változatlan marad.

Ez tíz alapértelmezett WordPress-formátum:

 • Alapértelmezett – az alapértelmezett postai formátum
 • Félre – tartalom cím nélkül
 • Képtár – a képgaléria megjelenítésekor használható
 • Link – egy másik webhely linkjeként használjon bejegyzést
 • Kép – egyetlen kép megjelenítése
 • Idézet – jelenítse meg az idézett tartalmat
 • Állapot – közzétesz egy rövid állapotfrissítést
 • Videó – egyetlen videó vagy lejátszási lista közzététele
 • Hang – audiofájl vagy lejátszási lista használata (jó podcastokhoz)
 • Csevegés – csevegési átirat megjelenítése

Kategóriák

WordPress kategóriák

Adja hozzá az új hozzászólását egy korábban létrehozott kategóriához, vagy hozzon létre egy újat a lista alatti linkre kattintva. Választhat egy kategóriát a listából, vagy megnézheti a leggyakrabban használt kategóriákat.

Címkék

WordPress címkék

Írja le bejegyzését egy vagy több címkével. Címkék írásával a WordPress automatikusan lekérdezi azokat, amelyeket korábban használt. Ha nem jelenik meg javaslat, add hozzá új címkét az „Add” gombra kattintva vagy az Enter billentyűt megérintve.

Ha inkább vizuális típusú, kattintson az alább található „Választás a leggyakrabban használt címkék közül” linkre. Megnyitja a címkék listáját, ahol a legnagyobb a leggyakrabban használt címkéket képviseli, míg a legkisebbek azok, amelyeket ritkábban használt.

A WordPress kiemelt képe

A kiemelt kép (más néven postai bélyegkép) egy olyan kép, amely a bejegyzését ábrázolja. A múltban csak néhány téma engedte ezt a lehetőséget. Manapság szinte az összes WordPress-téma támogatja a kiemelt képeket.

A használt WordPress témától függően egy kiemelt kép jelenik meg a bejegyzés tetején a közzététel után. Megjelenik a kezdőlapon, a blogrollon és más helyeken is, ahol a témája üzeneteket jelenít meg.

Kiemelt kép beillesztéséhez a bejegyzéshez kattintson a „Kiemelt kép beállítása” linkre. Az új ablakból válassza ki a már feltöltött képet, vagy adjon hozzá egy új képet a számítógépéről.

Képernyő beállításai

A WordPress képernyőbeállítások utáni szerkesztője

Ezen a ponton úgy tűnhet, hogy készen állunk a post-képernyőn elérhető összes lehetőséggel. De ha te görgessen egészen felfelé, látni fogja a Képernyő beállításai fület. Ha rákattint, néhány lehetőség esik le az oldal tetejéről.

Alapértelmezés szerint a Formátum, a Kategóriák, Címkék és a Kiemelt kép mezők már kiválasztottak. Mint láthatja, ezek azok, amelyeket csak együtt mentünk át. De még néhány doboz üresen ül. Ha bejelöli őket, új lehetőségek jelennek meg a tartalomszerkesztő alatt. Nézzük meg gyorsan az összes lehetőséget és azt, hogy mit tehetnek az Ön számára.

szemelvény

WordPress kivonat

A kivonatok rövid összefoglalók, amelyeket kézzel kell írni. A használt témától függően kivonatokat jeleníthet meg a honlapján, ahol az összes legújabb hozzászólást megmutatja. Ha nem használja ezeket a kézzel írott részleteket, a WordPress automatikusan elvégzi a hozzászólás első néhány mondatát, hogy kivonatot készítsen róla, amikor és ahol szükséges.

Visszajelzések küldése

Visszajelzések küldése

Ha megadja a webhelyek URL-jét ebbe a mezőbe, a WordPress értesítést küld nekik. Ilyen módon a rendszergazdák tudni fogják, hogy az adott bejegyzésből linkre állt a webhelyükkel. Ha egy másik WordPress webhelyre mutat hivatkozást, akkor nem kell tennie semmit – a WordPress automatikusan visszatérést küld a linkelt bloghoz, és ugyanazt az értesítést küldi.

Mivel a trackback-eket és a pingback-eket gyakran spammal visszaélik, sok blogger teljesen kikapcsolja őket. Tehát, ha úgy dönt, hogy visszahívást küld, ne lepődj meg, ha a felhasználó soha nem kapja meg.

Egyéni mezők

Egyéni mezők

Előfordulhat, hogy a WordPress témák az egyedi mezők használatával engedélyezze néhány további információ hozzáadását a posta felé. A használt témától függően előfordulhat, hogy tucatnyi elérhető egyedi mező található. Mivel az egyéni mezők úgy programozhatók, hogy gyakorlatilag bármit megtehessenek a bejegyzésével, egyszerűen hozzáadhatnak további információkat a leíráshoz, vagy teljesen megváltoztathatják azokat..

Például, ha az élelmiszerbloghoz tervezett professzionális témát használ, akkor esetleg hozzáadhat egy egyéni mezőt, amely csak az adott bejegyzés menüjét vagy receptjét jeleníti meg..

Vita

Vita

Alapértelmezés szerint a WordPress engedélyezi az összes hozzászólás megjegyzését. De ha akarod kapcsolja ki a hozzászólásokat csak az egy hozzászóláshoz, ezen a helyen jelölje be a lehetőséget. Itt is letilthatja a trackback és a pingback fájlokat.

Meztelen csiga

WordPress üzenetcsiga

A csiga az URL azon része, amelyet szerkeszthet. Ugyanaz a lehetőség jelenik meg a cím alatt.

Szerző

WordPress hozzászóló szerző

Ha ez az első üzenet, akkor valószínű, hogy csak egy felhasználói fiókkal rendelkezik – a saját. De a jövőben valamikor, amikor több fiókja is lehet, ez a hely váltás a bejegyzés szerzőjére. A WordPress automatikusan kiválasztja az Ön fiókját a cikk szerzőjévé, de ha meg akarja változtatni, válassza ki a listából egy új felhasználót..

Elrendezés

Miután kiválasztotta a dobozokat, amelyeket meg szeretne adni a hozzászólás képernyőn, az elrendezés lehetővé teszi, hogy 1 vagy 2 oszlopban megjelenítse azokat. Javasoljuk, hogy próbálja ki mindkét lehetőséget, hogy megnézze, melyik megfelel Önnek jobban.

Ha úgy dönt, hogy csak egy oszlopot használ, vegye figyelembe, hogy minden, ami alapértelmezés szerint a képernyő jobb oldalán volt, most a következő tartalomszerkesztőben jelenik meg:.

Ha a kurzort tetszőleges mező felső részére helyezi, akkor az egész részt áthúzhatja egy másik elérhető helyre. Az elemek mozgatásával átrendezheti a teljes elrendezést.

További beállítások és lehetőségek

A képernyőbeállítások fül lehetővé teszi a teljes magasságú szerkesztő és a zavaró funkciók letiltását. Alapértelmezés szerint be lesznek kapcsolva, így lehetősége van átméretezni a tartalomterületet, és engedélyezze zavaró funkciók amely megnyitja a szerkesztõt teljes képernyõn, miközben elrejti az összes többi opciót.

Tudnia kell, hogy további bővítmények telepítésével kibővítheti a posta képernyő opcióit és szolgáltatásait. Gyakran előfordul, hogy egy témának már vannak egyedi fiókjai és funkciói. Tehát, még ha csak most is kezd, a képernyőn van néhány olyan extra lehetőség, amelyek egyediak az Ön webhelyén. Ne félj felfedezni őket.

Következtetés

Bár egy új üzenet írásakor nagyon sok választási lehetőséget és elemet kell ellenőrizni, reméljük, hogy ezek mennyisége nem ijedt meg téged. A cikk áttekintése után el kell kezdenie írni. Néhány sikeresen létrehozott és közzétett cikk után testreszabhatja munkaterületét, és minden új hozzáadott hozzászólásnál gyorsabb lesz..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map