Ändra sökfunktioner på din WordPress-webbplats

Ändra sökfunktioner på din WordPress-webbplats


När du börjar skriva och samla mer än bara några få artiklar kommer du förhoppningsvis att få fler besökare att besöka din webbplats. Och när de kommer dit kommer dina besökare bara att ha det bästa innehållet och det är bara sant om de är intresserade av ämnet. Så även om du begränsar fältet och bara skriver om, låt oss säga PC-spel och inte alla videospel, kommer folk fortfarande inte att vara intresserade av varje artikel du har skrivit hittills.

Förutom länkar och rekommendationer från dig eller andra besökare, vill du ge dina användare kraften att söka igenom din webbplats.

På samma sätt som människor söker på Google för att komma till din webbplats vill du att de också ska kunna söka igenom din blogg. Ja, det finns en standardsökfunktion som redan är integrerad i WordPress. Men om du har försökt arbeta med det har du antagligen märkt att det inte är så bra som du trodde, även om det har förbättrats under åren.

Så för att göra sökfunktionen ännu bättre, i den här artikeln, kommer vi att visa dig:

 • Bästa sök plugins för WordPress
 • Så här ändrar du standard-URL för sökadress
 • Hur man söker inlägg uteslutande efter deras titlar
 • Hur du kan förbättra sökfunktionen och hitta resultat inom en viss kategori
 • Hur man definierar kategorier för WordPress-sökresultat
 • Hur du utesluter alla sidor eller inlägg
 • Hur man utesluter bara vissa sidor eller inlägg
 • Hur tillåter man använda röstsökning i WordPress

Bästa sök plugins för WordPress

Med olika WordPress-plugins bör du inte oroa dig för att ändra sökfunktionen. Det finns många fantastiska plugins som kommer att utöka dina sökmöjligheter och du kan stolt presentera din sökruta på webbplatsen du äger.

Om du gör allt rätt kommer användare sannolikt att skriva in vad de vill ha i din nya sökruta och få resultat de förväntade sig. Låt oss nu se några av de bästa WordPress-sök-plugins som du kan installera inom några minuter.

WP Google-sökning

PRIS: Gratis

WP Google-sökning

Låt oss börja med ett plugin som hjälper dig att få kraften i Googles sökmotor på din webbplats. Detta gratis plugin hjälper dig att skapa en Google-sökruta som du enkelt kan placera på din webbplats som en widget.

Du måste registrera ett Google Custom search-konto, få ID och plugin gör resten. Då kan dina besökare söka på din webbplats eller hela webben, beroende på dina inställningar, eller till och med bara söka efter bilder om du bestämmer dig för att göra det. Du kan anpassa många sökfunktioner, tillämpa anpassade layouter, ändra färger, teckensnitt, miniatyrbilder och mycket mer.

 • Resultat drivs av Google
 • Direktlänk till Google Analytics
 • Komplettera automatiskt

Swiftype-sökning

PRIS: Gratis

Swiftype-sökning

Detta moderna plugin används redan av många populära webbplatser som erkänner sin kraft. Inte bara Swiftype har en av de bästa sökalgoritmerna som ger dig meningsfulla resultat, utan det ger dig en detaljerad inblick i alla sökningar på din webbplats. Med den här funktionen kan du enkelt hitta de bästa nyckelorden för din webbplats och göra innehållet och sökresultaten ännu bättre.

Plugin kommer att ersätta standard WordPress-sökning, och när du har skapat ett gratis konto kan du anpassa Swiftype så att det blir så bra som det kan vara för din webbplats. Om du har en mobilapplikation som visar innehåll från din blogg kan du hjälpa dina mobilbesökare att söka efter innehållet ännu enklare med mobilt SDK.

 • Dra och släpp gränssnittet
 • Komplettera automatiskt
 • Detaljerad analys

SearchWP

PRIS: Från $ 49

SearchWP

SearchWP är ett annat populärt WordPress-plugin som kommer att vara ett bra ersättare för standard WP-sökningen. Efter installationen behöver du inte ta itu med en svår inställning, utan istället kan du konfigurera den så att den fungerar med anpassade fält och posttyper, olika taxonomier osv..

Plugin fungerar bra med olika mediatyper så att den enkelt hittar videor, PDF-dokument, ljud och mycket mer. Dess algoritmer har relevans för nyckelord i dina artiklar, till exempel, ett ord som finns i titeln kommer att ha större inverkan på sökresultatet än en hittade artikeln, kommentaren eller sidofältet. Utvecklare kommer att gilla möjligheterna att utöka plugin-funktionerna, medan du också kan installera olika tillägg.

Du kan förvänta dig detaljerad statistik över sökresultaten så att du kan arbeta med innehåll som människor söker efter. För närvarande finns det tre olika licenser du kan välja mellan, från 49 dollar per år.

 • Nyckelordets viktkontroll
 • Sök i media som video, ljud och PDF
 • Detaljerad analys

Relevanssi

PRIS: Gratis / från $ 49,95

Relevanssi

Relevanssi kan låta som något relevant. Egentligen är det eftersom Relevanssi är ett finskt ord för relevant. Denna plugin kommer att ersätta din standard WordPress sökmotor och göra den ganska bättre. För att fortsätta berättelsen om plugin-namnet kommer Relevanssi att sortera dina resultat efter dess relevans, inte datumet. Och det är bara den första funktionen på den långa listan. Detta kraftfulla plugin kan matcha partiella ord (fuzzy matching), det gör att du kan söka efter fraser eller låta dig söka efter bara en term.

Skapa anpassade utdrag, markera resultaten i dokument och gör mycket, mycket mer med detta fantastiska plugin. Relevanssi kan söka igenom kommentarer, taggar och anpassade inläggstyper. Det ger dig också möjlighet att välja vikt för titlar, taggar och kommentarer och därmed förbättra sökningen.

En av de många funktionerna vi vill betona är förslagsfunktion som ger användare liknande sökfrågor – något som Googles välkända “Menade du?” förslag. Relevanssi erbjuder mycket mer, och det här är bara en gratisversion som vi pratar om. Om du behöver mer, särskilt om du kör en multisite bör du titta på en premiumversion.

 • Fuzzy matchning
 • Markerade söktermer i dokument
 • Förslagsbaserade sökresultat

SearchIQ

PRIS: Gratis / $ 159 / månad

SearchIQ

SearchIQ är ett annat fantastiskt WordPress-sökplugin som ger en förbättrad sökupplevelse för användarna. Med kraftfull söklogik, avancerad semantisk analys, felhantering och många sådana funktioner, leder SearchIQ användare till de resultat de letade efter. SearchIQ är ganska enkelt att installera och anpassa.

Att komma igång kräver att du skapar ett konto på SearchIQ, installera och aktivera plugin, kopiera API-nyckeln från SearchIQ instrumentpanelen och ange API-nyckeln i wp backend. Den kostnadsfria versionen är tillgänglig med grundläggande funktioner och för företag med behov av avancerade funktioner som PDF, CDN, Facet eller specialiserat varumärke kan du betala paket..

Inte bara du kan söka över sidor, inlägg, WordPress-standardsystemfält, användardefinierade anpassade fält, produktattribut och taxonomier, PDF-filer och utdrag. Men SearchIQs instrumentpanel innehåller också realtidsanalysdata som hjälper dig att förstå användarens sökbeteende så att du kan optimera din innehållsstrategi bättre.

Sök allt

PRIS: Gratis

Sök allt

En annan bra gratis ersättning för din standard WP-sökning är definitivt Search Everything-plugin. Det kommer att förbättra dina sökresultat utan att ändra mallar. Du kan ställa in den för att söka i nästan allt i ditt WordPress inklusive sidor, utdrag, utkast, bilagor, kommentarer, taggar och till och med anpassade fält. Förutom det är du fritt att lämna ut sidor och posta som du inte vill hitta i sökresultaten.

Denna plugin kommer med en liten hjälper med namnet Research Everything som söker efter ditt innehåll medan du skriver en ny artikel och ger dig möjligheten att länka till annat innehåll omedelbart. Om du vill undersöka, ännu mer, kan Power Search-funktionen hjälpa dig att hitta innehåll på Internet. Om du är på språng, installerar och aktiverar du bara plugin utan att ens titta på inställningssidan så får du en förbättrad sökmotor igång på några minuter.

 • Uteslut innehåll som du inte vill söka efter
 • Undersök allt och kraftsök ingår
 • Ändrar inte dina mallsidor

Ändra standardsökadress för URL i WordPress

Om inte din webbplats är en webbplats med en sida som bara innehåller namnet på ditt företag och kontaktinformation, om du frågar oss, är en sökfunktion en måste-ha funktion. Det spelar ingen roll om du bara startar en WordPress-blogg eller redan har tusentals inlägg och sidor på din webbplats, vare sig du skriver som en hobby eller tjänar pengar på din blogg, du måste göra allt för att hålla dina besökare på webbplatsen . Att ge dem ett enkelt och snabbt sätt att söka igenom din webbplats är definitivt en av de avgörande saker du bör ta hand om.

Det spelar ingen roll om du använder WordPress inbyggda sökmotor eller om du har installerat en annan, måste du ta hand om sökresultaten.

Det finns många saker du kan göra med din sökfunktion, men du har glömt bort en enkel men viktig sak. Ja, vi talar om den URL-snigeln som visas i adressfältet när sökningen gav resultatsidan.

Som standard använder WordPress en icke-användarvänlig version av snigeln. Inte bara din besökare kommer att tycka att det är konstigt, men det kan också skada din SEO. Bättre att säga, du kan hjälpa din SEO genom att ändra snigeln till något förståeligt både för människor och maskiner.

Om du har försökt söka igenom din webbplats kan du ha sett den konstiga /? S = term-snigeln som visas i adressfältet. I den här delen ska vi visa dig hur du ändrar det till allt du vill. Till exempel är vi på väg att förändras ”/? S = termen” in i “/sökterm” vilket blir lättare att komma ihåg och använda.

 1. Öppna funktioner.php
 2. Kopiera och klistra in följande:
 3. funktion feed_dir_rewrite ($ wp_rewrite) {
  $ feed_rules = array ('search /(.+)' => 'index.php? s ='. $ wp_rewrite-> preg_index (1));
  $ wp_rewrite-> regler = $ feed_rules + $ wp_rewrite-> regler;
  }
  add_filter ('generera_rewrite_rules', 'feed_dir_rewrite');
  
 4. Ändra destinationsadress på den tredje raden till vad du vill
 5. Spara ändringar

När du har gjort dessa ändringar i filen features.php kan du prova din nya URL-snigel. Oroa dig inte; om en plugin eller en användare försökte få åtkomst till ditt sökresultat genom att navigera till gamla URL-slug, kommer din webbplats inte att returnera ett fel utan bara omdirigera sökresultatet till den nya URL.

Om du vill ändra snigeln till något unikt kan du göra det på den tredje raden i koden.

Den här tar din sökresultatsida in www.yourdomain.com/search/search-term

Nu kan du koppla av och sluta tänka på hur sökresultat visas för dina användare såväl som för sökmotorbotar som nu lättare kommer att genomsöka dessa resultat. Är det inte på något sätt mer naturligt att se hela “sök” -ordet istället för det konstiga frågetecknet följt av bokstaven “s”? Berätta vad du tycker.

Sök inlägg uteslutande efter deras titlar

Om du fortfarande använder WordPress-sökmotorn, kommer du förr eller senare att ändra hur den fungerar. Det finns inget fel i hur det söker efter dina inlägg, men du kanske vill begränsa sökningen till titlar.

Istället för att gå igenom allt innehåll kommer den här lilla funktionen bara att söka via posttitlar. I vissa fall kan detta verkligen hjälpa dig att få renare och snabbare sökresultat:

 1. Öppna funktioner.php
 2. Kopiera och klistra in den här koden:
 3. funktion __search_by_title_only ($ search & $ wp_query)
  {
  global $ wpdb;
  if (tom ($ search)) {
  returnera $ sökning; // hoppa över bearbetning - ingen sökterm i frågan
  }
  $ q = $ wp_query-> query_vars;
  $ n =! tom ($ q ['exakt'])? '': '%';
  $ search =
  $ searchand = '';
  foreach ((array) $ q ['search_terms'] som $ term) {
  $ term = esc_sql ($ wpdb-> esc_like ($ term));
  $ search. = "{$ searchand} ($ wpdb-> posts.post_title LIKE '{$ n} {$ term} {$ n}')";
  $ searchand = 'AND';
  }
  if (! tom ($ search)) {
  $ search = "OCH ({$ search})";
  if (! is_user_logged_in ())
  $ search. = "OCH ($ wpdb-> posts.post_password = '')";
  }
  returnera $ sökning;
  }
  add_filter ('posts_search', '__search_by_title_only', 500, 2);
 4. Spara ändringar

Efter ändringarna kan du öppna din webbplats och starta en ny sökning. För att vara säker på att allt fungerar som det ska bör du försöka söka efter ett ord som du känner finns i en av dina inläggstitlar som ska returnera inlägget på resultatsidan. Om du försöker söka efter ett ord eller en fullständig term som inte finns i någon titel som du har publicerat kommer sökresultaten att bli tomma.

Och det är faktiskt allt som finns. Om du någon gång bestämmer dig för att du vill ha den gamla sökningen tillbaka raderar du eller kommenterar funktionen.

Förbättra sökfunktionen och hitta resultat inom en kategori

Standard sökfunktionen i WordPress blir bättre och bättre med varje uppdatering. Du kan enkelt inkludera sökfunktionen på din blogg och låta människor enkelt hitta det innehåll de vill ha. Men om du inte har gjort några ändringar i funktionen kommer sökresultaten att visa allt relaterat till frågan. Och det kan vara ett problem om du har mycket innehåll eftersom människor kommer att ha massor av text på resultatsidorna som inte hjälper dem mycket.

Förbättra sökfunktionen WordPress

I den här delen av artikeln kommer vi att visa dig hur du tillåter dina besökare att söka endast inom specifika kategorier som du kan definiera i koden eller låta besökare välja sådana från listrutan..

Välj kategorier i förväg:

Först kommer vi att visa dig koden som skapar en ny sökruta. Med den här koden låter du inte folk välja kategorier för sin sökning utan du definierar kategorier i koden. Detta kan hjälpa dig med specialkategorier som behöver en separat sökruta.

Till exempel kan du ha en kategori som endast innehåller recensioner från smarttelefoner i den. Med den här koden kan du låta människor bara söka igenom den kategorin så att sökresultaten inte laddar information om hushållsapparater eller andra saker du har på webbplatsen. Förnuftigt, rätt?

 1. Öppna en sida där du vill att sökrutan ska visas eller skapa en ny widget från den
 2. Kopiera och klistra in följande kod:
 3. 
  
 4. Ändra värdet på den tredje inmatningstypen till kategori-ID som du vill söka
 5. Spara ändringar

När du har gjort dessa ändringar kommer en ny sökruta att visas och du kan söka igenom kategorin vilket ID du har angett i koden ovan. Om du vill söka igenom flera kategorier lägger du bara till fler ID genom att ange siffror separerade med kommatecken.

Även om detta kan vara en bra lösning i vissa fall kommer det att finnas tillfällen då du vill visa en lista med kategorier och låta besökare välja var de ska söka från.

Låt besökarna välja en kategori att söka bland:

Följ samma exempel där du har kategorier som smartphones, stationära datorer, bärbara datorer, hushållsapparater etc. varför skulle du inte tillåta en besökare att välja en av dessa och bara söka i kategorin “bärbara datorer”, till exempel?

I följande rader visar vi dig hur du gör det:

 1. Öppna sidebar.php eller var du än vill att sökrutan ska visas
 2. Kopiera och klistra in koden:
 3. Ändra kategorier under alternativvärden. Skriv kategorisnabb i värde och ett namn mellan taggar
 4. Spara ändringar

Visa automatiskt alla kategorier på listan:

Om du vill visa alla kategorier och du inte vill oroa dig för att lägga till eller ta bort sådana från den här koden när du lägger till / tar bort dem i din adminpanel använder du den här koden mellan tags:

snigel, '">', $ kategori-> namn,"\ N ";
}
?>

Den här koden genererar en lista över alla tillgängliga kategorier.

Och det är allt. Nu kan du enkelt lägga till en eller flera kategorier som dina besökare enkelt kan söka igenom. Oavsett om du vill att människor ska välja kategorin själva eller om du vill ange de i koden täcks du.

Definiera kategorier för WordPress-sökresultat

Som standard söker WordPress efter allt på din webbplats. Om en användare skriver ett ord eller hela frasen i en sökruta får han resultat från hela webbplatsen och det inkluderar inlägg, sidor, kategorier och taggar, titlar och innehåll, etc. Om du inte har installerat något annat söksystem , eller redan har gjort ändringar, kanske du vill ändra standardsökrutan.

Sök kategori i WordPress

Om du vill ändra sökrutan som redan finns i din WordPress och definiera kategorier som kommer att inkluderas i resultatsidorna kan du ta lite annorlunda tillvägagångssätt.

I den här delen ska vi visa dig hur du gör det. Du kan enkelt lägga till eller ta bort kategorier från koden och bestämma vilken du (inte) vill ha i dina sökresultat.

Lägg till eller ta bort kategorier från sökresultaten:

 1. Öppna funktioner.php
 2. Kopiera och klistra in koden.
 3. funktion sökkategori ($ fråga) {
  if ($ query-> is_search) {
  $ Query-> set ( 'katt', '1,4,6');
  }
  returnera $ fråga;
  }
  add_filter ( 'pre_get_posts', 'searchcategory');
  
 4. Lägg till kategorier-ID på 3rd linje
 5. Spara ändringar

Nu när du har gjort ändringarna kommer sökresultaten bara att få information från angivna kategorier medan de andra kommer att uteslutas. Som du ser kan du enkelt lägga till kategorier i listan; Du kan bara ha en kategori om du vill, eller så kan du ställa in så många du vill att dina besökare ska kunna söka igenom. Skriv bara kategori-ID separerade med komma-tecken.

Om ditt enda mål är att utesluta en kategori eller två från sökresultaten, du kan göra det mycket snabbare; istället för att skriva in alla kategorier du vill inkludera kan du utesluta en genom att skriva ett minus (-) -tecken framför kategori-ID. Om du till exempel vill utesluta en kategori som har ID = 1 så ser den tredje kodraden ut så här:

$ Query-> set ( 'katt', '- 1');

Varsågod. Nu kan du hantera dina sökresultat mer effektivt.

Uteslut sidor eller inlägg från din WordPress-sökning

I de flesta fall vill du att dina besökare ska kunna söka igenom dina inlägg medan resultat som kommer från sidor bara kan distrahera en typisk “sökare”. Om dina sidor innehåller kontaktinformation, kartor, författarinfo etc. behöver du förmodligen inte dessa sidor inkluderas i sökresultaten.

Hur man utesluter sidor från WordPress-sökning

Det finns inget enkelt sätt att säga WordPress att utesluta en posttyp från sökresultaten, men du måste göra det själv:

 1. Öppna funktioner.php
 2. Kopiera och klistra in följande kod i filen:
 3. funktionen SearchFilter ($ query) {
  if ($ query-> is_search) {
  $ query-> set ('post_type', 'page');
  }
  returnera $ fråga;
  }
  
  add_filter ( 'pre_get_posts', 'SearchFilter');
 4. Spara ändringar

När du har gjort ändringarna och sparat dem kan du besöka din webbplats och testa sökmotorn. Om allt är ok, borde du inte kunna hitta information från dina sidor i sökresultaten, dvs att du framgångsrikt utesluter sidor från WordPress-sökresultaten.

Hur man utesluter inlägg från WordPress-sökning

I inledningen berättade vi att WordPress går igenom inlägg och sidor och antog att du inte vill att sidor ska visas i resultaten. Men vad händer om du inte vill ha inlägg att inkluderas i dessa resultat? I så fall kan du göra en enkel ändring av koden och utesluta inlägg istället för sidor:

Återigen måste du upprepa de tre enkla stegen som visas ovan, men med en enkel ändring i rad nr 3. Istället för att ställa in posttyp till “sida“, Måste du ställa in det till”inlägg”:

$ query-> set ('post_type', 'posts');

Glöm inte att spara allt så är du klar.

Uteslut sidor / inlägg från sökresultaten med ett plugin

Istället för att arbeta med koden, kommer vi att visa dig ett plugin som kan göra samma jobb för dig och göra allt mycket mer användarvänligt.

Sök uteslut

PRIS: Gratis

Sök uteslut

Plugin som vi har använt för jobbet är Search Exclude. Det kan inte vara enklare att använda plugin:

 1. Navigera till Plugins-> Lägg till nytt
 2. Sök efter “Sök utesluta”
 3. Installera och aktivera plugin
 4. Gå till något av dina inlägg och sidor
 5. På den högra sidopanelen, hitta a “Sök utesluta” kryssrutan där du kan bestämma om du vill att inlägget / sidan ska uteslutas från dina sökresultat eller inte.

När du har uteslutit flera inlägg / sidor kan du enkelt hitta listan över uteslutna objekt i insticksinställningarna (Inställningar-> Sök uteslut). På listan kan du igen använda kryssrutan för att ändra status för ett inlägg / sida.

Hur du utesluter bara vissa sidor / inlägg från dina sökresultat

Det spelar ingen roll om det bara är en sida, två eller tio som du vill utesluta från att visas i sökresultaten, du kan göra det enkelt genom att implementera koden. Innan du skyndar på att klistra in koden i din features.php-fil föreslår vi att du förbereder de sidor som du inte vill visas i sökresultaten. Du behöver sid-ID:

 1. Gå till Sidor-> Alla sidor
 2. Hitta sidan du vill utesluta och klicka på “Redigera”
 3. I adressfältet ska du hitta “post = 6” eller något liknande där numret kommer att representera ett sid-ID
 4. När du har förberett sidans ID-nummer är du redo för koden:

 5. Gå till filen function.php och öppna den
 6. Kopiera och klistra in följande kod:
 7. funktion jp_search_filter ($ fråga) {
  if ($ query-> is_search && $ query-> is_main_query ()) {
  $ query-> set ('post__not_in', array (1,2,3,4,5,6));
  }
  }
  
  add_action ('pre_get_posts', 'jp_search_filter');
 8. På rad 3 ändrar du numren inom parentes till ID-nummer som du har läst från sidan. I det här exemplet har vi uteslutit 6 sidor med deras respektive ID 1 till 6.
 9. Spara ändringar så är du klar

När du har installerat koden kan du redigera den efter behov. Om du behöver inkludera en av sidorna ibland i framtiden, raderar du bara ID-numret från koden. Samma sak gäller för att lägga till fler sidor i den “uteslutna korgen”. Om du till exempel skapar en ny sida som du inte vill visa i sökresultaten kan du lägga till dess ID-nummer i koden.

Efter att smartphones blev en viktig del av våra liv har röstsökningen förbättrats snabbt. Även om det aldrig är perfekt, har du sökt efter något på dina smartphones gjort saker som att kalla en person till en mycket enklare uppgift. Ja, du måste fortfarande vara mycket försiktig med uttalet eftersom du kan hamna med att ringa någon du inte vill eller ditt tal till text kan hamna i något som inte ens är nära till det du just har talat. Att ställa Siri dumma frågor är alltid kul, eller hur?

Det spelar ingen roll om du gillar det eller inte, många använder röstsökfunktioner på sina telefoner. Så varför skulle du inte låta dina besökare söka igenom din webbplats på samma sätt?

Du kanske inte visste att du kan göra det med WordPress eller att du inte visste hur du gör det, men nu har du ingen ursäkt.

Istället för koden, här är en plugin som utvidgar din WordPress-sökning.

Röstsökning

PRIS: Gratis

Röstsökning

Innan du laddar ner och installerar plugin är det viktigt att veta att det bara fungerar med Chrome och Safari. Om du har det bra med det faktum att plugin inte fungerar i någon annan webbläsare, kommer det att ge dina besökare möjlighet att söka i innehållet med sin egen röst.

Genom att installera insticksprogrammet åsidosätter du inte textinmatningen – om en användare vill använda sökrutan på ett vanligt sätt genom att skriva in den, bör du veta att funktionaliteten är intakt.

Dessutom bör plugin fungera med alla andra sökplugin du kanske har installerat så du är fri att prova det med plugins som Relevanssi eller Search Everything.

 1. Gå till Plugins-> Lägg till nytt
 2. Sök efter “Voice Search”
 3. Installera och aktivera plugin

Det är allt. När du har aktiverat plugin-programmet bör du kunna använda röstsökning utan problem. Hur gillar du den här funktionen?

Avslutar

Om du inte har en enkel broschyrwebbplats eller något liknande, måste du bara ha en funktionell sökfunktion inbäddad på din WordPress-webbplats. Om det är en blogg som uppdateras regelbundet finns det inga ursäkter.

I den här guiden har vi visat dig hur du ändrar WordPress-standardfunktionen. Om du inte gillar det finns det flera plugins som kan ersätta standard sökfunktionen inom några minuter. Oavsett vad ditt val är, gör din WordPress-webbplats bättre genom att förbättra sökfunktionen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Liked Liked