Aangepaste velden gebruiken in WordPress

Aangepaste velden gebruiken in WordPress


Terwijl u uw vorige artikel aan het schrijven was, is het mogelijk dat u in de berichteditor over het gebied Aangepaste velden hebt gescrold.

Deze eenvoudige, maar toch zo krachtige WordPress-functie blijft misschien onopgemerkt door beginners, maar het is eigenlijk een functie die kan ongetwijfeld uw eenvoudige en duidelijke website omzetten in een dynamisch portaal wat nieuwe bezoekers zal trekken.

We laten u meer zien over aangepaste velden en hoe u ze op uw site kunt gebruiken:

 • Wat zijn aangepaste velden en hoe werken ze?
 • Hoe u berichten met een specifiek aangepast veld kunt weergeven
 • Toon zijbalk met behulp van aangepaste velden
 • Wijzig de koptekst, voettekst of zijbalk voor individuele berichten met aangepaste velden
 • Geavanceerde aangepaste velden gemakkelijker implementeren met ACF-themacode
 • Toon uw stemming of een liedje met aangepaste velden

Wat zijn aangepaste velden en hoe werken ze?

Wat zijn precies aangepaste velden? Met deze kleine velden kan elke gebruiker extra informatie over het bericht invoeren. Dit staat bekend als metadata, d.w.z. “data over data” en stelt u in staat om aanvullende informatie aan uw berichten toe te voegen. Waarden die u in aangepaste velden kunt invoeren, kunnen variëren van iets eenvoudigs als het toevoegen van een tekst of een nummer aan uw bericht, het toevoegen van afbeeldingen, het wijzigen van stijlen door het veld of het doen van werkelijk alles wat u maar wilt.

Aangepaste velden

Misschien wordt alles duidelijker met een voorbeeld.

Stel je voor dat je een website hebt die is gewijd aan videogames. Je schrijft nieuws en publiceert trailers, speelt met gaming-hardware zodat je erover kunt praten en je schrijft natuurlijk recensies nadat nieuwe games zijn aangekomen. Nadat je een recensie hebt geschreven en screenshots en gameplay-video’s in het artikel hebt geplaatst, wil je waarschijnlijk belangrijke informatie over de game weergeven.

In plaats van de belangrijkste informatie over een game in de lange tekst te verbergen, wilt u misschien de score van een game, de namen van ontwikkelaars en uitgevers die linken naar hun website, releasedatum, enz. Weergeven. Ja, aangepaste velden zijn iets dat u kan helpen bij het uitvoeren van de magie.

Als u uw auteurs die informatie in een aangepast veld laat invoeren, u kunt de informatie gemakkelijk extraheren en naast de recensie weergeven. U heeft infoboxen gezien op beoordelingssites. Als u dit doet, kunnen alle beoordelingen een gestandaardiseerde sjabloon hebben – dit kan de gebruikerservaring verbeteren, zowel aan de voorkant als aan de achterkant.

Als u het voorbeeld van de gamingwebsite volgt, zou u uiteindelijk verschillende aangepaste velden hebben die uw auteurs kunnen invoeren en die u aan uw lezers laat zien:

Call of Duty-info

Dit is de informatie die uw auteurs in aangepaste velden zouden invoeren en u kunt deze in een bericht weergeven. Maar hoe?

Alle aangepaste velden weergeven:

Als u maar één veld heeft of als u al uw velden op dezelfde plek wilt weergeven, kunt u uw metagegevens in één keer koppelen met een eenvoudige functie:

 1. Open single.php
 2. Zoek de functie_content () en plak deze code ervoor of erna (afhankelijk van waar u aangepaste velden wilt weergeven):
 3. Wijzigingen opslaan

Specifiek aangepast veld weergeven:

Dat is het. Die eenvoudige functie blijft nu verslaafd en toont alle aangepaste velden van een bericht. Maar wat als u een ander veld op een andere positie wilt weergeven of als je maar één specifieke sleutel wilt tonen? Vervolgens gebruikt u een iets andere aanpak en definieert u de sleutel die wordt weergegeven:

 1. Open single.php-bestand
 2. Zoek de inhoud en c / p het volgende:
ID, 'sleutel', waar); ?>
 1. Vervang ‘key’ door het daadwerkelijke aangepaste veld dat u gebruikt in een bericht. Bijvoorbeeld: ‘Uitgever’
 2. Wijzigingen opslaan

Deze functie controleert elk bericht in de lus en zoekt naar een aangepast veld met de naam “Uitgever”. Als de sleutel is gevonden, wordt de waarde ervan weergegeven. U kunt de manier waarop een aangepast veld wordt weergegeven verder aanpassen door er een klasse aan toe te voegen en de klasse op te maken met CSS of u kunt rechtstreeks HTML invoeren in de veldwaarde.

Voorwaardelijke aangepaste velden:

Als u wilt, kunt u aangepaste velden als voorwaardelijk gebruiken. Laten we bij het voorbeeld blijven en laten we zeggen dat er momenten zijn dat je geen releasedatum weet voor de game waarover je schrijft. In plaats van een aangepast veld te typen, kunt u het proces automatiseren en WordPress vertellen om “TBA” (wordt aangekondigd) in het veld Releasedatum te schrijven als er geen gegevens zijn toegevoegd door de gebruiker:

ID, 'Release Date', waar);
if ($ release_date) {
?>


Aangekondigd worden.

OK, we zullen het vanaf hier afronden. Dit is de meest eenvoudige manier om aangepaste velden te gebruiken. Maar nu je de basis hebt behandeld, kun je er vrijwel alles mee doen. Je kunt bijvoorbeeld je stemming laten zien of een nummer waar je naar luistert. Of u kunt een lijst met berichten tonen die een specifieke sleutel en / of waarde bevatten. De lucht is de limiet.

Hoe u berichten met een specifiek aangepast veld kunt weergeven

Aangepaste velden zijn een geweldige manier om de functionaliteit van je berichten uit te breiden. In plaats van gebruikers de code te laten behandelen, kunt u ze een waarde in een aangepast veld laten invoeren en iets met die informatie doen – er zijn eindeloze mogelijkheden.

Soms, wanneer u al specifieke aangepaste velden gebruikt, moet u mogelijk berichten met die velden vermelden.

Als u bijvoorbeeld game-reviews schrijft en al verschillende aangepaste velden heeft waarin u de uitgever, het genre, de score enz. In een apart informatievak in uw review weergeeft, misschien wilt u alleen games van die specifieke uitgever weergeven, games van het FPS-genre of alleen die recensies met een score van 10.

Dit soort informatie kan echt interessant zijn voor uw bezoeker. Je kunt ze in veel meer details of door je game-recensies laten bladeren sta hen toe om de top 10 beoordeelde games op uw site te zien. Zelfs als u geen nieuwe lijst wilt publiceren, kan deze methode u helpen met datamining – in plaats van er een artikel van te maken, kunt u alle berichten met een bepaalde eigenschap alleen voor onderzoeksdoeleinden weergeven.

Naar onze mening is de beste manier om berichten te sorteren op een aangepast veld een nieuwe paginasjabloon maken en een lijst op een nieuwe pagina weergeven. Met deze methode kunt u uw pagina’s ordenen en gemakkelijk een nieuwe pagina gebruiken om weer te geven wat u nodig heeft. In de volgende regels laten we u zien hoe u alle berichten met een specifiek aangepast veld en / of de waarde ervan kunt vinden en op een nieuwe pagina kunt weergeven.

1. Maak een aangepaste sjabloon:

Laten we bij het voorbeeld van de game review blijven waar we alle games van Bethesda Softworks willen weergeven (heeft iemand Fallout gezegd?). Om te beginnen moet u een aangepaste sjabloon maken en voorbereiden:

 1. Maak een aangepast paginasjabloon en noem het bethesda-games.php
 2. Kopieer en plak de volgende code in het bestand:
 3. 
  
  
  
   'uitgever',
  'meta_value' => 'Bethesda'
  ));
  
  if (have_posts ()) while (have_posts ()): the_post ();
  echo '';
  de titel();
  echo '';
  uiteindelijk;
  
  wp_reset_query (); ?>
  
  
  
  
 4. Wijzigingen opslaan

De code is klaar om door alle aangepaste velden te gaan en alleen ‘Uitgevers’ sleutels te vinden met de waarde ‘Bethesda’. U kunt de sleutel en waarde wijzigen in alles wat u maar wilt. Als je alle berichten wilt weergeven met een aangepast veld ‘Uitgever’ die een waarde bevatten, verwijder je de rij ‘meta_value’ volledig.

Vergeet niet de titel van de sjabloon te wijzigen in iets dat u later zult herkennen.

2. Voeg de pagina toe:

Nu is uw sjabloon klaar, zodat u door kunt gaan met het maken van de lijst:

 1. Navigeren naar Pages-> Add New
 2. Voeg een titel toe
 3. Zoek aan de rechterkant ‘Paginakenmerken’
 4. Selecteer uw sjabloon in de vervolgkeuzelijst “Sjabloon”
 5. Publiceer de pagina

Dat is het! Als je nu je nieuwe pagina opent, kun je de lijst met al je berichten zien die aangepaste velden bevatten met de waarden die je hebt gekozen.

Nu moet je wat tekst aan je nieuwe pagina toevoegen, de lijst opmaken en de beste manier vinden om het aan je bezoekers te laten zien. We hopen dat deze methode je helpt om je berichten op een heel ander niveau te sorteren en dat je ervan zult genieten.

Toon zijbalk met behulp van aangepaste velden

Een zijbalk is geïntroduceerd in WordPress versie 2.2. Sindsdien is het geworden een populaire manier om extra content te tonen en vaker wel dan niet, WordPress-thema’s hebben er standaard een waar u alle gewenste widgets kunt plaatsen.

Hoewel erg handig, je wilt niet dat je zijbalk overal aanwezig is. Meestal worden deze balken overal weergegeven, behalve op de startpagina. En er is niet zo’n optie om de zijbalk gemakkelijk aan en uit te zetten.

Dus waarom zou u het niet zelf maken? In dit deel van het artikel laten we u zien hoe u uw zijbalk in een aangepast veld kunt plaatsen en deze alleen kunt aanroepen voor berichten die u wilt.

1. Bereid de sjabloon voor:

 1. Open page.php of single.php-bestand
 2. Zoek de volgende code:
 3. Vervang de code door deze:
 4. ID, "zijbalk", waar);
  get_sidebar ($ zijbalk);
  ?>
  
 5. Wijzigingen opslaan
 6. Maak een aangepaste sjabloon waar uw zijbalk zal zijn
 7. Open het sidebar.php-bestand
 8. Kopieer alles van sidebar.php en plak het in je aangepaste sjabloonbestand
 9. Wijzigingen opslaan.

Nu moet je een bericht of een pagina openen waar je “aangepaste velden” kunt vinden onder de Tekst / Visuele Editor. Ga als volgt te werk om een ​​zijbalk aan die post / pagina toe te voegen.

2. De zijbalk gebruiken in aangepaste velden:

 • Typ “zijbalk” onder de naam van uw aangepaste veld
 • Typ de naam van uw aangepaste sjabloon als veldwaarde
 • Dat is het. Als je je aangepaste velden leeg hebt gelaten, staat je bericht zonder zijbalk, terwijl in het andere geval je zijbalk moet worden geladen als je alles correct hebt gedaan.

  Wijzig de koptekst, voettekst of zijbalk voor individuele berichten met aangepaste velden

  Meestal heeft een WordPress-website slechts één koptekst, voettekst en een zijbalk die al is gedefinieerd door het thema dat u gebruikt. Elk heeft zijn functies en ontwerp opgeslagen in afzonderlijke bestanden die door het thema worden aangeroepen en vervolgens op de site worden weergegeven waar nodig. Omdat elk deel van het thema in een ander bestand is opgeslagen, kunt u ze gemakkelijk aanpassen zonder u zorgen te maken dat u de hele site in de war brengt en u kunt de manier wijzigen waarop alleen een koptekst, voettekst of zijbalk zich op uw site gedraagt.

  Maar soms is één element niet genoeg en wilt u bijvoorbeeld uw koptekst wijzigen. Als je het voor de hele site wilt wijzigen, ben je al klaar om te gaan – open header.php en pas het aan zoals jij het wilt. Maar wat als u alleen voor uw afzonderlijke berichten een advertentie in een koptekst wilt toevoegen? Of misschien wijzigt u de koptekst slechts voor één bericht in uw hele collectie zonder de rest te wijzigen?

  Nogmaals, aangepaste velden zullen u helpen.

  1. Bereid het bestand voor:

  Voordat we een aangepast veld gebruiken om kopteksten, voetteksten of zijbalken te wijzigen, moet u een bestand hebben voorbereid. Stel dat u een koptekst voor een of twee berichten wilt wijzigen en u een nieuw bestand met de naam header-header2.php hebt gemaakt waarin u het ontwerp hebt gewijzigd of een specifieke advertentie aan de post hebt toegevoegd. Voordat u door kunt gaan met het maken van een aangepast veld, moet u ervoor zorgen dat het bestand correct is gecodeerd en op uw site werkt. Zodra het bestand klaar is, kunt u doorgaan.

  Wees voorzichtig met het bestand een naam geven – als u de koptekst probeert te wijzigen, zou uw nieuwe koptekstbestand er als volgt uit moeten zien: header-newname.php

  2. Vervang de code:

  1. Open single.php-bestand
  2. Zoek naar get_header (); deel van de code die meestal helemaal bovenaan de single.php-pagina staat
  3. Vervang de functie door het volgende:
  4. globale $ wp_query;
   $ postid = $ wp_query-> post-> ID;
   $ header = get_post_meta ($ postid, "header", true);
   if (! empty ($ header)) {
   get_header ($ header);
   } anders {
   get_header ();
   }
   wp_reset_query ();
   
  5. Wijzigingen opslaan

  Met deze code vertelde u WordPress om in elk afzonderlijk bericht te controleren op een aangepast veld “header”. Als een aangepast veld met die naam is gevonden, neemt WordPress de waarde ervan en gebruikt het de bestandsnaam alleen als koptekst voor dat bericht.

  3. Wijzig een koptekst via een aangepast veld:

  Als je header-header2.php in je thema hebt geüpload, kun je het nu in een aangepast veld aanroepen:

  1. Open een bericht waarvan je een koptekst wilt wijzigen
  2. Scroll naar beneden en navigeer naar aangepaste velden
  3. Voer een nieuw veld in en noem het “header”
  4. Typ ‘header2.php’ in de waarde van het veld
  5. Update of publiceer het bericht

  Als er geen fouten zijn in uw header-header2.php het dossier, de nieuwe koptekst moet verschijnen boven op de post waarvoor u de wijziging heeft aangebracht. Toch laden alle andere berichten uw standaard headerbestand dat is gedefinieerd door het thema.

  Zoals je misschien hebt gemerkt, hoef je alleen de bestandsnaam van je nieuwe header-bestand in te typen na het “header-” gedeelte. Daarom, het is belangrijk om uw nieuwe headerbestand correct te benoemen en voeg “header-” deel toe vóór de daadwerkelijke naam die u gebruikt in het aangepaste veld.

  Hetzelfde geldt natuurlijk voor de zijbalk of voettekst, door te veranderen get_sidebar () en get_footer () deel van de code.

  Geavanceerde aangepaste velden gemakkelijker implementeren met ACF-themacode

  Aangepaste velden zijn het onvermijdelijke onderdeel van vrijwel elk WordPress-thema dat er is. Met deze velden kan iedereen extra informatie over het bericht toevoegen, maar helaas is deze standaard WP-functie vrij rauw. Beginners hebben wat tijd nodig om te wennen aan het gebruik van aangepaste velden en ontwikkelaars moeten veel extra tijd besteden aan het coderen eromheen.

  Dat is de reden waarom Geavanceerde aangepaste velden (ACF) plug-in is zo populair bij WordPress-gebruikers over de hele wereld. Deze gratis plug-in telt op dit moment meer dan 1 miljoen actieve installaties en we zien niet in waarom het aantal zal dalen. Met ACF kunt u krachtige, professionele en intuïtieve aangepaste velden maken via een visuele editor.

  Hoewel vrij populair, vereist ACF nog steeds codeerkennis en veel van uw tijd als u van plan bent die velden in een thema te implementeren. Ja, het maken van een veldgroep is eenvoudig, maar het weergeven van die velden is niet zo eenvoudig. En dat is waar ACF-themacode ingrijpt om ontwikkelaars te redden.

  ACF-themacode

  PRIJS: gratis

  ACF-themacode voor WordPress

  Deze geweldige plug-in is een product van twee ontwikkelaars die hebben besloten dat het tijd is om te stoppen met het verspillen van tijd aan het steeds opnieuw schrijven van dezelfde code. Bij het ontwikkelen van een thema of het wijzigen van een bestaand thema, vereist Advanced Custom Fields dat een ontwikkelaar de juiste code op de juiste plaats binnen een thema implementeert. Omdat er geen eenvoudigere manier was, moest een ontwikkelaar het fragment en alle functies van een API onthouden om het werk te doen.

  Aaron Rutley, een van de makers, legde het op zijn uit blog:

  “Bij het implementeren van een veld binnen een WordPress-thema zal ik waarschijnlijk de veldnaam vergeten, was het‘ profile_image ’of‘ profile_photo ’? Ik vergeet waarschijnlijk ook hoe ik dat veld heb ingesteld om te worden geretourneerd, was het ID, URL of array? Ik merkte dat ik constant de veldgroep aan het bewerken was om erachter te komen. ”

  En dit is waar ACF Theme Code een ontwikkelaar kan helpen. Nadat u deze gratis plug-in hebt geïnstalleerd, die nu meer dan 4.000 keer is gedownload, u kunt tijd besparen bij het omgaan met de code. Telkens wanneer u een veldgroep publiceert, bewerkt of bijwerkt in Advanced Custom Fields, genereert deze geweldige plug-in automatisch code die nodig is voor het implementeren van de velden in elk thema.

  U vindt deze code onderaan de pagina. Naast elk fragment vindt u een klembordpictogram waarmee u de code gemakkelijk kunt kopiëren. Nu hoef je niets te onthouden en u kunt ontspannen wanneer u met aangepaste velden werkt.

  Hoewel de plug-in al een must-have is voor elke ontwikkelaar, zegt Aaron dat ze al van plan zijn de ACF-themacode uit te breiden:

  “We zijn van plan in de toekomst ondersteuning toe te voegen voor meer populaire velden van derden. We zijn ook van plan om ontwikkelaars meer controle te geven over de gegenereerde code. “

  Hoewel de plug-in gratis is in combinatie met de gratis versie van ACF, heeft u een PRO-versie als u een uitgebreide versie van Advanced Custom Fields gebruikt. ACF Theme Code Pro genereert code voor alle andere ACF Pro-veldtypen zoals het veld Clone, Gallery, Repeater en Flexible Content.

  Toon uw stemming of een liedje met aangepaste velden

  Bloggen moet leuk zijn. Zelfs als je artikelen schrijft over serieuze onderwerpen, kan je blog nog steeds dat ding hebben, wat het een beetje leuker maakt voor een gemiddelde lezer. Het kan van alles zijn – een kleine opmerking van de auteur, een grappige afbeelding of je kunt misschien een stemming toevoegen waarin je verkeerde toen je het artikel aan het schrijven was. Misschien wil je zelfs een songtitel toevoegen waar je naar luisterde.

  In dit deel gaan we het u laten zien hoe u eenvoudig een functie kunt implementeren voor het weergeven van een stemming / liedje in uw berichten. U hoeft geen extra plug-ins te installeren en de functie neemt niet veel ruimte in beslag. Het is een eenvoudige tekstregel die automatisch bovenaan of onderaan uw bericht kan worden toegevoegd.

  1. Laten we een ‘stemmingsfunctie’ toevoegen:

  1. Open single.php-bestand
  2. Kopieer en plak de volgende code op de plek waar je je stemming wilt weergeven:
  3. $ customField = get_post_custom_values ​​("mood");
   if (isset ($ customField [0])) {
   echo ""." Stemming: ". $ CustomField [0]."";
   }
  4. Wijzigingen opslaan

  Custom velden stemming

  Nu je WordPress hebt voorbereid op je humeur, ben je klaar om ze weer te geven in elk bericht dat je maar wilt. Standaard zal WordPress je stemming niet tonen en er zullen geen standaardstemmingen zijn die worden geladen totdat je besluit er een te laten zien. Als je in plaats daarvan een liedje wilt toevoegen, verander dan gewoon de “stemming” in “liedje” op de eerste regel code en je kunt ook de klassenaam op de derde regel veranderen.

  2. Voeg je stemming / liedje toe aan een bericht:

  Om een ​​stemming of een liedje in te voeren, moet je het in een aangepast veld schrijven:

  1. Open een bericht waarvoor je een stemming wilt schrijven
  2. Scrol naar beneden totdat je ‘Aangepaste velden’ ziet.
  3. Als er geen aangepaste velden worden weergegeven onder de inhoud van het bericht, klik je op ‘Schermopties’ boven aan je editorscherm en vink je het selectievakje naast ‘Aangepaste velden’ aan.

  4. Schrijf “stemming” in het naamveld of “lied” als je besloten hebt om ermee te gaan
  5. Schrijf alles wat je wilt in het veld ‘Waarde’ – dit is de sfeer / het nummer dat in je bericht wordt weergegeven
  6. Klik op de knop “Aangepast veld toevoegen”
  7. Publiceer uw bericht

  3. Style het:

  Zoals je al kunt zien aan slechts drie regels van de code, is dit de eenvoudigste vorm van het toevoegen van een nieuw aangepast veld. Als je je stemming met wat CSS wilt vormgeven, kun je zien dat de code de klasse ‘my_mood’ al aan je tekst heeft toegevoegd. Ga als volgt te werk om de styling te wijzigen:

  1. Open style.css-bestand
  2. Kopieer en plak de code:
  3. .mijn humeur {
   kleur blauw;
   }
  4. Voeg elke gewenste CSS-stijl toe
  5. Wijzigingen opslaan.

  Hopelijk is dit voldoende om u op weg te helpen met het aanpassen van ‘de sfeer- / liedfunctie’ voor uw eigen blog en we hopen dat ‘blauw’ niet een veel voorkomende waarde is waarmee u te maken heeft. Als je je stemming niet wilt publiceren, schrijf dan gewoon niets in het aangepaste veld ‘stemming’.

  Opsommen

  Als iemand anders een aangepast veld voor je heeft gemaakt (zoals een thema- of plug-inontwikkelaar), is het vrij eenvoudig om het te gebruiken om je blog te verbeteren. Maar we hopen dat dit artikel je heeft geholpen om de velden zelf aan te passen.

  Met eenvoudige aanpassingen aan de code die we u hebben laten zien, kunt u uw eigen aangepaste velden maken en beheren waarmee u een unieke blog kunt genereren. U kunt de informatie die u nodig heeft extraheren en u vereenvoudigt het schrijven en genereren van inhoud. Wat vind je van aangepaste velden in WordPress?

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map