A WordPress Media Library használata és a képek hozzáadása

wordpress-media-library.png


Amint az a nevéből nyilvánvaló, a WordPress nagy hangsúlyt fektet az írott szóra. Végtelen lehetőségek és beállítások vannak az íráshoz. De már régen eltelt a médiafájlok, amelyeket figyelmen kívül hagyhatott a webhelyén. Mert ha egyáltalán nem más, akkor “egy kép több ezer szót érdemel”.

Manapság általános a WordPress-blog elindítása, amely teljes egészében képeket és videókat szentel, anélkül, hogy egyetlen „hagyományos” üzenet lenne a blogban. De még akkor is, ha azt akarja, hogy a látogatói kizárólag a mondatra összpontosítsanak, továbbra is a médiafájlokkal kell dolgoznia. Csak abban az esetben, ha személyesen nem szereti fotókat és videókat hozzáadni a cikkekhez, fontolja meg, hogy az olvasók számára ezeket használja-e. Még a Google és más keresőmotorok is extra pontokat kapnak a médiagazdag cikkek elkészítéséhez. A képekkel sokkal jobb, és a WordPress segít hozzá őket a cikkekhez.

Előbb vagy utóbb el kell kezdenie a képek hozzáadását a webhelyére. Ebben a cikkben segítünk az első lépésekben – a WordPress Media Library megismerésében és az első kép hozzáadásának megismerésében a WordPress programban. Ezután megkezdi a médiakezelés elsajátítását webhelyén.

Mi a WordPress Media Library?

A WordPress Media Library a webhelyén használható összes médiafájl (kép, videó, audio és egyéb dokumentum) virtuális tárolója. Ez lehetővé teszi a médiafájlok feltöltését és kezelését, beillesztését a hozzászólásokba és az oldalakra, és akár gyors szerkesztést útközben. Bár különféle fájltípusokkal dolgozhat, a képekre összpontosítunk.

Tölts fel képeket, videókat és más fájlokat

A könyvtár első megnyitásakor a listában nem lesz fájlok. Tehát az első feladat a képek feltöltése, hogy felhasználhassák őket üzenetekben és oldalakon. Kérjük, vegye figyelembe, hogy képeket és más fájlokat közvetlenül a szerkesztett cikkből is hozzáadhat. Kérjük, olvassa el a következő szakaszban további részleteket erről.

Az új képek közvetlenül a WordPress Media Library szolgáltatásba történő feltöltéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Keresse meg a Média -> Új hozzáadása
 2. Kattintson a „Fájlok kiválasztása” gombra, vagy húzza a képeket az ablakba
 3. Ha rákattintott a gombra, válassza ki a képeket és más médiafájlokat a számítógépről

Tölts fel képeket, videókat és más fájlokat

Attól a pillanattól kezdve, amikor a számítógépről kinyitotta a képeket, vagy a szaggatott mezőbe húzta őket, a WordPress megkezdi a fájlok feltöltését. Az internetkapcsolat sebességétől, a szolgáltatótól és a fájlok méretétől függően átlagosan néhány percig is eltarthat, amíg a WordPress befejezi a feltöltési folyamatot. Minden fájl megkapja a személyes előrehaladási sávját, így tudhatja, hogy milyen gyorsan (vagy lassan) tölt be az adott fájlt.

Alapértelmezés szerint a WordPress lehetővé teszi több médiafájl feltöltését egyszerre. Csak abban az esetben, ha ez nem működik neked, akkor mindig válthat egy egyszerűbb böngészőfeltöltőre. Még régebbi számítógépeken is működik, de egyszerre csak egy médiafájlt tölthet fel.

Médiakönyvtár

WordPress Médiakönyvtár

Legalább egy fájl feltöltése után a változások láthatók lesznek a WordPress Media Library-ben. Nyisd meg a következő oldalt Média -> Könyvtár.

Ez az új oldal megjeleníti az összes médiafájl listáját, amelyet a WordPress-hez feltöltött. Megjelenítheti a fájlokat lista vagy rács nézetben. Ha bizonyos fájltípusokat szeretne szűrni, válassza csak a képeket, videókat, audio- vagy csatolt fájlokat (azokat a fájlokat, amelyek nem tartoznak egyetlen üzenethez sem az oldalhoz). Megjelenítheti bizonyos hónapok és évek képeit is. Ha egynél több képet is törölni szeretne, kattintson a „Tömeges kiválasztás” gombra, válassza ki a képeket, majd kattintson a „Kiválasztott törlése” gombra..

A Médiakönyvtár jobb oldalán található egy egyszerű keresőmező, amely lehetővé teszi a kép megtalálását a könyvtárban. Bár ez a pillanatban szükségtelennek tűnik, ez a szolgáltatás nagyon hasznos lesz, ha több száz és több ezer fájlt halmoz fel a könyvtárban.

Töltsön fel és illesszen be képeket közvetlenül a postába

Mivel valószínűleg ideje nagy részét új hozzászólások írására tölti, jó tudni, hogy képeket és egyéb médiafájlokat közvetlenül a hozzászólás szerkesztési képernyőjén adhat hozzá. A médiafájlok innen történő vezérlésével még néhány extra lehetőséget is kap, tehát nézzük meg őket.

A „Média hozzáadása” gombra kattintva a szerkesztés utáni képernyő tetején megjelenik egy új felbukkanó ablak. Alapvetően a WordPress Media Library ugyanaz – fájlokat tölthet fel közvetlenül a számítógépről, vagy kiválaszthatja a könyvtárba már feltöltött képeket.

 1. Helyezze a kurzort arra a helyre, ahol a képet meg szeretné jeleníteni a cikkben
 2. Kattintson a képernyő tetején található „Média hozzáadása” gombra
 3. Töltse fel vagy válassza ki a képet a Médiakönyvtár fülről
 4. Szerkessze a képet és annak részleteit, ha szükséges
 5. Kattintson az „Beszúrás a postába” gombra

Bár a képernyő nagyjából megegyezik azzal, amelyet a WordPress admin menüben nyit meg, észreveheti, hogy a bal oldalon van néhány extra link. A képek beillesztése mellett létrehozhat egy galériát, kiválaszthat egy kiemelt képet az adott bejegyzéshez, vagy beszúrhat egy képet az URL-ből.

Hozzon létre egy galériát

WordPress Galéria

A galéria létrehozásával kiválaszthat több képet, és felveheti őket a bejegyzésébe. A WordPress ezután létrehoz egy kollázst a kiválasztott képekről, és megjeleníti azokat a bejegyzésben. A vizuális szerkesztő használata esetén látni fogja az összes csoportosított képet, és rákattinthat. Ha így tesz, két új ikon jelenik meg, amelyek lehetővé teszik a galéria szerkesztését és eltávolítását.

Ha átvált a Szövegszerkesztőre, akkor egy [galéria] rövid kódot észlel ugyanabban a helyen. A WordPress 3.5 verziójától kezdve a galéria rövid kódja számos paraméterrel kibővíthető, így kézzel módosíthatja. Mivel a paraméterekkel való munka megkívánja a rövid kódok működésének bizonyos megértését, ezt most átugorjuk. De ha többet szeretne tudni a szolgáltatásról, kérjük, olvassa el bővebben a hivatalos WordPress Codex oldalak.

Kiemelt kép

Válasszon egy képet, amely a bejegyzését ábrázolja. A jelenleg használt témától függően ez a kép különböző helyeken jelenhet meg, mint az üzenet miniatűrje. Gyakran megjelenik az egybejegyzésű oldal feladása felett is. De ismét, ez nagyon nagyban függ a témától.

Beszúrás az URL-ből

Ha egy kép egy másik szerveren található, és nem szeretné, vagy nem akarja, hogy feltöltse azt a WordPress webhelyére, akkor beilleszthet egy képet az URL-ből. Szüksége lesz a kép abszolút elérési útjára (a teljes link címére). Például images / how-to-use-wordpress-média-könyvtár-és add-images.jpg.

Amint beilleszti az URL-t, megjelenik a kép előnézete. Néhány részletet szerkeszthet, még mielőtt beillesztné a bejegyzésbe.

Mielőtt képeket adna hozzá egy URL-ről, győződjön meg arról, hogy rendelkezik engedéllyel erre. Számos fénykép szerzői jogi védelem alatt áll, és engedély nélküli felhasználás azt jelenti, hogy ellopja ezeket a képeket.

Különböző képméretek

Amikor megpróbál képeket hozzáadni egy üzenethez vagy oldalhoz, észre fogja venni, hogy a WordPress lehetővé teszi a méretek kiválasztását. Alapértelmezés szerint a WordPress három további méretet hoz létre az eredeti mellé. Tehát, még ha HD képet is feltölt, például a WordPress automatikusan elérhetővé teszi ezt a három felbontást, ha a Huszonhét témát használja:

 • Miniatűr – 150 × 150 képpont
 • Közepes – 300 × 188 képpont
 • Nagy – 525 × 328

Felhívjuk figyelmét, hogy ez a méret függ a használt témától. Ezenkívül kiválaszthatja a saját dimenzióját, ha navigál Beállítások -> Média a WordPress irányítópult menüjéből.

A kép részleteinek szerkesztése

A kép részleteinek szerkesztése a WordPress alkalmazásban

Mielőtt eljutnánk ahhoz a részhez, ahol képeket vághat, átméretezhet és szerkeszthet, nézzük meg, hogyan módosíthatunk néhány részletet. Ez elősegíti a fájlok rendezését a webhelyén, és a látogató és a keresőmotorok számára is hasznos lesz, ha az összes kiegészítő adatot a webhelyén található fájlokkal rendelkezik..

 1. Válasszon ki egy képet a könyvtárból
 2. Megjelenik egy felugró ablak, amely megmutatja a kép részleteit
 3. A jobb oldalon olyan információkat talál, mint a kép neve, a fájltípus, a feltöltés dátuma, a fájl mérete és méretei
 4. Alatta látható a kép URL-je
 5. A kép szerkesztéséhez módosítsa annak címét, feliratát, az alsó szöveget (azoknak a felhasználóknak jelenik meg, akik nem tudják megnyitni a fényképet), és a leírást
 6. A leírás mező alatt láthatja, hogy melyik felhasználó töltötte fel az adott médiafájlt
 7. További részletek szerkesztéséhez kattintson az alján található „További részletek szerkesztése” linkre

Kép szerkesztése

Képek szerkesztése a WordPress programban

WordPress fejlesztők elég kedvesek voltak egy olyan szolgáltatás bevezetésére, amely lehetővé teszi a WordPress Media Librarybe már feltöltött képek módosítását. Ha további munkát szeretne végezni a képen, válassza ki azt a Médiakönyvtár listából, majd kattintson a kép alatt található „Kép szerkesztése” gombra.

Most kivághatja, elforgathatja és megfordíthatja a képet anélkül, hogy újra feltöltenie kellene. Vannak visszavonási és visszavonási gombok is, amelyek segítségével javíthatja a szerkesztés során elkövetett hibákat. Ez az eszköz nyilvánvalóan nem helyettesíti a Photoshop szoftvert, de csodákat tesz a kis, gyors javításokhoz.

Forog

A kiválasztott kép elforgatásához kattintson a gombra, hogy balra vagy jobbra fordítsa.

Skála

A jobb oldalon a kép új dimenzióit írhatja be. A szélesség vagy a magasság megadásakor a WordPress automatikusan kiszámítja a másik méretet, így a kép megtartja a képarányát (nem akarja, hogy torzuljon). Ha megpróbál méretezni egy képet, látni fog egy kis piros felkiáltójellel, melyben azt jelzi, hogy a méretezés nem lehetséges.

A képeket csak a WordPress programban tudja méretezni

Vág

A kép kivágásához kattintson rá, és húzza a választáshoz. Ha a Shift billentyűt lenyomva tartja a kiválasztás közben, megtarthatja a képarányt. Ha módosítani szeretné, módosítsa a képarányt a képernyő jobb oldaláról. Használjon például 1: 1 arányt négyzet alakú választáshoz, vagy változtasson 4: 3, 16: 9-re vagy bármire másra. Miután elvégezte a választást, gyorsan beállíthatja úgy, hogy pixelekben megadja a méretet. A minimális tartományméret a Média beállításokban megadott miniatűr méret.

Módosítások elfogadása

Az utolsó opció lehetővé teszi a változtatások alkalmazását az összes képméretben, csak a miniatűrben vagy miniatűrben. Például van egy négyzet bélyegképe, amely csak az eredeti kép egy részét jeleníti meg.

Melléklet oldalak

Kép csatolása oldal

Az új fájl feltöltésének pillanatától kezdve a WordPress új mellékleti oldalt hoz létre ehhez. Ehhez az oldalhoz bármilyen képet megnyithat, és a jobb oldali opciók panelen a „Mellékletek megtekintése” elemre kattintva érheti el.

Ez az oldal ugyanúgy, mint bármely más WordPress oldal. Ahelyett, hogy manuálisan közzétenné, a WordPress az Ön számára tenné. Például egy kép melléklete megjeleníti a képet az összes kiegészítő adattal, például a címmel, leíráskal, felirattal és az alt szöveggel.

Az oldalt ugyanúgy szerkesztheti, mint bármilyen más, kommentálhatja, és megoszthatja a felhasználókkal. Az oldalon megjelenő adatok a WordPress témától függnek. Egyes témák dönthetnek úgy, hogy több vagy kevesebb adatot mutatnak be.

A képek szórakoztatók

Szórakoztató a képek és más médiafájlok kezelése a WordPress-ben. Mielőtt azonban szórakoztatóvá válik, meg kell tanulnia, hogyan navigálhat a WordPress Media Library alkalmazásban. Reméljük, hogy ez a cikk segített neked ehhez, és hogy most már tudja, hogyan kell új képeket hozzáadni, szerkeszteni és beilleszteni a postákba, megmutatni a galériákat és a mellékleteket..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked