A WordPress Irányítópult: Felügyeleti terület és panel

wordpress-dashboard.png


Miután létrehozta a WordPress webhelyet és sikeresen bejelentkezett, az első dolog, amit látni fog, a WordPress irányítópult. Ez az adminisztrátorok otthona, ahol számos hasznos kütyü található. Ezen az oldalon a WordPress mutat néhány linket, amelyek minden kezdő számára értékesek lesznek. Ön képes lesz követni a hozzászólások, a megjegyzések és az oldalak számát. Ez a posztszerkesztőhöz vezet, így el tudja írni az első üzenetét, kitölthet egy gyors vázlatot, megnézheti a legutóbbi tevékenységeket és elolvashatja a legfrissebb híreket a WordPressről.

Ez a cikk végigvezeti a WordPresshez előre telepített minden irányítópult-widget, és bemutatja, hogyan lehet gyorsan testreszabni az irányítópult oldalát.

 1. Üdvözöljük a WordPress webhelyen
  1. Fogj neki
  2. Következő lépések
  3. Több akció
 2. Ránézésre
 3. Gyors vázlat
 4. Tevékenység
 5. WordPress News
 6. Testreszabhatja a kütyüket
  1. Képernyő beállításai
  2. Egyedi kütyü

1. Üdvözöljük a WordPress-ben

Üdvözöljük a WordPress műszerfal-widgetben

Ha éppen befejezte a WordPress telepítését, akkor ezt először látja az irányítópulton. Amellett, hogy üdvözölte Önt a platformon, a WordPress fejlesztői néhány praktikus linket készítettek, amelyek segítenek az induláshoz.

Fogj neki

A bal oldali nagy kék gomb lehetővé teszi a webhely testreszabását. Pontosabban fogalmazva: ez vezet a „Testreszabáshoz”. Ha bármit meg szeretne változtatni a webhelyen, amely a tervezéshez kapcsolódik, akkor a Customizer az a hely, ahol elindulhat. A témától függően előfordulhat, hogy több vagy kevesebb lehetőség közül választhat, de a legtöbb WordPress témának több lehetősége van, mint amire szüksége van.

Következő lépések

A widget közepén további linkek találhatók. Az első közvetlenül a szerkesztőhöz vezet, hogy első blogbejegyzést írhasson. A következő lehetővé teszi az első oldal létrehozását (például a „rólam” oldalt, amelyet a fejlesztők javasolnak), míg a harmadik link egyszerűen megnyitja a honlapot, hogy láthassa, hogyan néz ki webhelye a látogatók számára..

Több akció

Miután készen állt a következő lépésre, a jobb oldalon, linkeket talál, amelyek lehetővé teszik a kütyü és a menük kezelését. A kommentárokat be- és kikapcsolhatja, és el is navigálhat a WordPress Codex oldalakra, ahol többet megtudhat a WordPress első lépéseiről..

2. Röviden

Röviden: a WordPress irányítópult-widget

A következő widget áttekintést nyújt webhelyéről. Nézze meg, hány hozzászólás, oldal és megjegyzés van, és kattintson az egyikre az adott oldal megnyitásához. Ha érdekli a jelenleg használt WordPress verzió és téma, csak vessen egy pillantást erre a widget aljára.

3. Gyors vázlat

Gyors tervezetű WordPress műszerfal-widget

A WordPress irányítópultjának böngészése közben ötletet kaphat egy új cikkről. A teljes vizuális szerkesztő megnyitása helyett gyorsan felírhatja a címet és néhány megjegyzést. A WordPress tervezetként elmenti őket, így bármikor folytathatja munkáját az Ön számára megfelelő időben.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Gyors vázlat szerkesztője annyira egyszerű, mint amennyire csak kap, így nem lesz képes a szöveget stílusolni, képeket beilleszteni és videókat elhelyezni. Mindezt megteheti, ha a Piszkozatok szakasz vizuális vagy szövegszerkesztőjével megnyitja a vázlatot.

4. Tevékenység

Tevékenység WordPress irányítópult-widget

Ez az egyszerű eszköz megjeleníti a blog legújabb hozzászólásait és megjegyzéseit, beleértve a közzététel pontos idejét és dátumát. Alapértelmezés szerint csak a “Hello World!” bejegyzés, amely példaként szolgál (mert nincs más hozzászólásod írva). Kattintson rá közvetlenül a Tevékenység widgetből, amely megnyitja a szerkesztőt, hogy frissítse a hozzászólást.

A megjegyzések szakasz a kommentátor avatárját, nevét és bejegyzését mutatja, amelyen a megjegyzés található. A kommentár gyors összefoglalását is láthatja. Ha az egérmutatót bármelyik megjegyzés fölé viszi, kezelheti – jóváhagyhatja, megválaszolhatja, szerkesztheti, a kukába helyezheti, spamként megjelölheti, vagy a hozzászólásban megnézheti a hozzászólásban.

Mindenekelőtt egy egyszerű sávot talál, amely tartalmazza a függőben lévő, jóváhagyott, a spam és a kukába írt megjegyzések számát..

5. WordPress News

WordPress News műszerfal-widget

Az utolsó widget, amely alapértelmezés szerint megjelenik a WordPress irányítópultján, megjeleníti a legfrissebb WordPress-híreket. Itt található a WordPressről szóló legújabb cikkek felsorolása, amelyek különböző webhelyekről származnak, például a hivatalos WordPress.org blog.

A hír widget segít megőrizni a hurkot, és megismerheti a legújabb frissítéseket, témákat és beépülő modulokat, oktatóanyagokat stb. Itt található még egy javasolt beépülő modul is, amely felhívhatja a figyelmét..

Testreszabhatja a kütyüket

Most, hogy tudja, mit csinálnak a kütyü, ideje személyre szabni a WordPress irányítópultot.

Kezdetként meg kell jegyeznie, hogy gyorsan eltávolíthatja az üdvözlő widgetet. Miután elégedett a hozzászólásokkal, oldalakkal és megjegyzésekkel, egyszerűen rákattinthat az üdvözlő widget jobb felső sarkában lévő kis „x” gombra, és el is utasíthatja azt..

A WordPress műszerfal-kütyü átrendezése

Ha az előzőekben felsorolt ​​kütyük bármelyikének fölé vigye a mutatót, észreveszi, hogy a kurzor megváltozik. Ha látja, hogy a kurzor mind a négy irányba mutat, akkor a widget áthelyezheti egy másik helyre. Egyszerűen húzza és dobja el a kiválasztott modult egy jobban megfelelõ helyre. Továbbá, ha nem akarja látni egy adott widget tartalmát, kattintson a jobb felső sarokban lévő kis nyílra.

Képernyő beállításai

A WordPress képernyő beállításai

A WordPress műszerfalának egyik leginkább figyelmen kívül hagyott része a képernyő opciói. Megtalálhatja őket az oldal tetején (feltétlenül görgessen egészen felfelé, mert a képernyő opciói elrejthetnek az admin sáv mögött). Miután kiválasztotta az opciót, egy új fehér sáv fentről leesik, feltárva az összes telepített kütyü (dobozt). A (w) jelölőnégyzetek bejelölésével a widget mellett könnyen megjelenítheti / elrejtheti őket a WordPress irányítópultján.

Felhívjuk figyelmét, hogy alapértelmezés szerint csak öt kütyü lesz, egyéb (egyedi) kütyü jelenik meg, miután telepítette a kiegészítőket és témákat..

Egyedi kütyü

A beépülő modulok számától és a beépülő modulok tulajdonságaitól függően előfordulhat, hogy tucatnyi extra kütyüvel rendelkezik az irányítópulton.

Például egy Google Analytics beépülő modul telepítésével (sokféle létezik) kap egy statisztikai modult, amely megmutatja az adott nap, hét vagy hónap látogatásainak számát..

Következtetés

A WordPress irányítópultja látja először, amikor bejelentkezik a WordPressbe. Tudja meg, mit tehet az irányítópulton, milyen elemek állnak rendelkezésre alapértelmezés szerint, és hogyan alakíthatja ki igényeinek megfelelően.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map