A WordPress beállítások szakasz áttekintése

wordpress-settings.png


Az egyik első dolog, amelyet az új WordPress webhely telepítése után érdemes megnézni, a beállítások oldal. Friss telepítéseknél a WordPress beállításai az admin menü alján jelennek meg, amelyet a képernyő bal oldalán talál.

Csak lebegve a Beállítások linkre kattintva, számos almenü-oldalt fog észlelni, amelyek a WordPress adott beállításaira vonatkoznak. Mindegyik fontos opcióval rendelkezik, amelyek befolyásolják az egész weboldalt, ezért döntő fontosságú, hogy szánjon időt mindent a helyes beállításra. Amíg nem telepít olyan kiegészítőket és témákat, amelyek új almenüket adhatnak hozzá, a következő oldalakat látja:

 1. Tábornok
 2. Írás
 3. Olvasás
 4. Vita
 5. Média
 6. permalinkekhez

Ez a cikk részletesen ismerteti ezeket a WordPress alapértelmezett beállításokat, és végigvezeti Önt a telepítési folyamaton.

1. Általános

Ezen az oldalon számos olyan lehetőséget talál, amelyek lehetővé teszik a webhely címének és címkéjének, a különféle címek, valamint az idő és a dátum formátumának megváltoztatását..

Webhely címe és címkéje

Noha a WordPress előzetesen kitöltette ezeket a mezőket az Ön számára, kérjük, ne csak azt feltételezze, hogy az elégséges webhelyéhez. Mivel a webhely címe és a címke a blog fontos része, amikor a Google-ra és más keresőmotorokra vonatkozik, elengedhetetlen, hogy egyéni blogokat írjon. Míg az egyedi cím és címke megírása elősegítheti a megfelelő közönség vonzását, az alapértelmezett megsértheti SEO-ját (a pozíciója a keresőmotor eredményeiben) és a hitelességét. Nem akarja, hogy a potenciális ügyfelek látják, hogy figyelmen kívül hagyta webhelyének testreszabásának első lépését, nem te?

WordPress és webhely címe (URL)

A WordPress általános beállításai

A WordPress cím az az URL, amely ahhoz a könyvtárhoz vezet, ahol a WordPress telepítette. A legtöbb esetben a webhely címének, amely visszavezet a honlapjára, azonosnak kell lennie. Ha éppen telepítette az új webhelyet, akkor nem kell megváltoztatnia a mezőket. Hacsak nem akarja, hogy a kezdőlapja különbözzen a telepítési könyvtáratól, de ezért nem kell aggódnia, ha ez az első alkalom, amikor a WordPress programot használja. Csak nekik kell őket.

Például, ha nem akarja a WordPress-et a gyökérkönyvtárban (érdemes tisztán tartani a dolgokat, vagy más dolgok vannak benne), telepítheti bármilyen alkönyvtárba, például https://example.com/wordpress. Ha elhagyja a webcímet, ez azt jelentené, hogy az embereknek navigálniuk kellene https://example.com/wordpress hogy eljuthass a kezdőlapodra. Ehelyett ebben a példában a webhely címét megváltoztathatja https://example.com amely azt mondaná a WordPress-nek, hogy a kezdőlap URL-je eltér a telepítési könyvtáratól.

Legyen óvatos, amikor megváltoztatja a webhely címét, mert bármilyen hiba (ideiglenesen) megsemmisíti webhelyét.

Időnként (általában, ha már elrontotta a beállításokat), ezeket az URL-eket más megközelítéssel kell módosítania, mivel nem tudja megnyitni a WordPress beállítási oldalt. Ezt meg lehet tenni PHP-n keresztül vagy az adatbázis közvetlen szerkesztésével. Javasoljuk, hogy alkalmazzon szakembert, hogy javítsa ki ezt az Ön számára, ha nincs tapasztalata ezeken a területeken.

Email cím

Ez egy ízléstelen; adjon meg egy funkcionális e-mail címet, ahol fontos értesítéseket kap a frissítésekről, új felhasználókról, megjegyzésekről és egyéb információkról a WordPress-től.

Tagság és az új felhasználó alapértelmezett szerepe

Mint már tudta, a WordPress lehetővé teszi tagsági webhelyek fejlesztését. Ebben az esetben érdekli a megfelelő opció, amely lehetővé teszi bárki számára a regisztráció megnyitását. Ebben az esetben elengedhetetlen, hogy az újonnan regisztrált felhasználók számára alapértelmezett felhasználói szerepet válasszon.

Alapértelmezés szerint minden új felhasználó előfizetővé válik. De ha nagyobb jogosultságot szeretne adni nekik a webhelyén, akkor bármilyen más felhasználói szerepkörre megváltoztathatja. Tőled függ. Javasoljuk, hogy ne hagyja ki a „Bárki regisztrálhat opciót” lehetőséget.

Időbeállítások

A listában következők azok a beállítások, amelyek befolyásolják az idő felhasználásának és megjelenítésének módját a webhelyén. Válasszon egy időzónát, dátumot és időformátumot, valamint a hét kezdőnapját (igen, nem kell hétfőnek lennie). Noha ez jelenleg triviálisnak tűnhet, vegye figyelembe, hogy mindaz, amit a WordPress csinál (és amely magában foglalja az új bővítményeket és témákat), ezeket az időbeállításokat fogja használni..

Ha az e-mail dátumbélyegző nem összeadódik, az új naptár-bővítmény töröttnek tűnik, vagy az ütemezett hozzászólás nem működik, térjen vissza ezekhez a lehetőségekhez, és javítsa ki őket.

Nyelv

Ha meg akarja változtatni a webhely nyelvét, akkor csak ki kell választania egy új a listáról. Ez az opció lefordíthatja webhelyének teljes irányítópultját, miközben a tartalma változatlan marad.

Ne feledje azonban, hogy a nyelv megváltoztatása néhány változást is megváltoztat, amelyet a látogatók látnak (például a widget-nevek és az időbélyeg-címkék).

2. Beállítások írása

Ezek a WordPress beállítások néhány dolgot befolyásolnak a bejegyzéseddel és kategóriáiddal kapcsolatban. Megadhatja a cikkek e-mailben történő közzétételét és a frissítési szolgáltatások megváltoztatását is.

Alapértelmezett formátum

WordPress írási beállítások

A helyes működéshez a WordPressnek alapértelmezett üzenet- és kategóriaformátumra van szüksége. Tehát abban az esetben, ha elfelejti kiválasztani ezeket a részleteket egy új üzenethez, a WordPress automatikusan hozzárendelheti azokat az alapértelmezésekhez, a hibák elkerülése érdekében.

Noha a „nem kategorizált” kategória éppen elég jónak tűnik a kezdéskor, az az igazság, hogy sokan rávonják a szemöldökét. Tehát gondoljon újra, és nevezze át úgy, hogy a blogban felhasználja. Előbb vagy utóbb rájössz, milyen rosszul néz ki a nem kategorizált mappa a nyilvánosság számára.

Ami a hozzászólásokat illeti, ez elég jó, ha az alapértelmezett standard bejegyzés van. Hacsak nincs egyéni postai típusa, amelyet használni szeretne. Ez kizárólag tőled és a használt WordPress-témától függ.

Feladás e-mailben

WordPress Post e-mailben

Tudta, hogy e-mailen keresztül elküldhet egy bejegyzést a WordPress webhelyére, és azonnal közzéteheti az olvasóinak? Ahhoz, hogy működjön, be kell állítania egy titkos e-mail fiókot, és engedélyeznie kell a POP3 hozzáférést. Adja hozzá e-mail szerverét, bejelentkezési nevét és jelszavát, és válassza ki a bejegyzés kategóriáját. Ha helyesen írta be az összes adatot, akkor csak e-mailt kell küldenie arra a címre, és a WordPress segít a bejegyzés közzétételében..

Frissítési szolgáltatások

A szolgáltatási eszközök segítségével értesítheti más embereket a webhely frissítéseiről. Noha a WordPress automatikusan értesíti a blog legnépszerűbb frissítő szolgáltatásait a blog új tartalmáról, innen új hozzáadhat.

Ha a cél az, hogy minél több látogató legyen, akkor rendelkezzen legalább az alapértelmezett szolgáltatással (http://rpc.pingomatic.com/). De ha többet szeretne megtudni a frissítési szolgáltatásokról, és meg szeretné tudni, hogy felsorolja-e további elérhető szolgáltatásokat, kérjük, olvassa el XML-RPC ping szolgáltatások.

3. Beolvasási beállítások

Csakúgy, mint az írási beállítások befolyásolják a bevitt adatokat, az olvasási beállítások befolyásolják a kimenetet is. Ezen az oldalon számos beállítást konfigurálhat a kezdőlapjára, a blogjára, az RSS-re és a keresőmotor láthatóságára vonatkozóan.

Kezdőlap megjelenítése

Csak egy másik lehetőség kiválasztásával ezen az oldalon teljesen megváltoztathatja webhelye megjelenését és hangulatát. A WordPress lehetővé teszi, hogy a legfrissebb hozzászólásokat (azok időrendi listáját), vagy egy statikus oldalt használja a kezdőlapként.

A WordPress olvasási beállításai

A kezdőlap általában az Ön vagy a témafejlesztők által létrehozott egyéni oldal. Nincs korlátozás sem annak, hogy hogyan néz ki, sem arra, hogy milyen adatokat képviselhet. Az egyetlen korlátozás a képzelet. Egy jó WordPress témának lesz néhány első oldala és a hozzászólások oldalának kialakítása, amelyek egyedi hangulatot teremtenek, tehát bölcsen válassza ki a témát.

Blog és RSS

Ha úgy dönt, hogy a legfrissebb hozzászólásait első oldalként kezeli, ez az a hely, ahol eldöntheti, hány legutóbbi cikk jelenik meg. Jóllehet tíznél több hozzászólás megjelenítése szórakoztatónak tűnik, vegye figyelembe, hogy ha túl sok az első oldalon, akkor lelassíthatja webhelyét.

A hírcsatornákban megjelenő hozzászólások száma szintén megváltoztatható. Tíz vagy húsz egy jó szám a kezdethez.

Bár mindig javasoljuk, hogy kivonatok jelenjenek meg a teljes cikkek helyett, az olvasási beállításokat a következőre konfigurálhatja csak teljes szöveget vagy összefoglalót jelenít meg.

Keresőmotor láthatósága

Ha egy webhelyet csak tesztelési környezetként használ, és nem akarja, hogy a keresőmotorok feltérképezzék és archiválják, akkor jelölje be a keresőmotor láthatósága melletti négyzetet. Ebben az esetben a WordPress minden keresőmotorhoz, például a Google-hoz közli, hogy nem akarja, hogy mások indexeljék és megtalálják. De ne feledje, hogy ez csak javaslatként szolgál. Minden keresőmotor eldönti, hogy teljesíti-e kérését.

4. Megbeszélés

WordPress vitabeállítások

A vitabeállítások segítenek linkekkel és megjegyzésekkel. Itt megváltoztathatja a WordPress pingback és trackbacks kezelésének módját, valamint azt, hogy a megjegyzés szakaszok hogyan viselkednek az egyes cikkeknél.

Alapértelmezett cikkbeállítások

A megfelelő négyzetek bejelölésével megpróbálhatja értesíteni azokat a blogokat, amelyeket a cikkeiben összekapcsolt. Ebben az esetben, miután közzétett egy cikket, az összes bloghoz, amelyre linkelt, értesítést kell kapnia. Engedélyezheti más blogok linkekkel kapcsolatos értesítéseit (pingbacks és trackbacks néven is ismert), és engedélyezheti az embereknek, hogy új cikkeket kommentálhassanak..

Egyéb megjegyzésbeállítások

Ha éppen a WordPresshez előre csomagolt szokásos kommentáló rendszert használja, itt talál minden részletet, amelyet az igényeinek megfelelően be kell állítania..

Válassza ki, hogy a szerzőknek meg kell-e adniuk a nevet és az e-mailt, mielőtt közzétennék a megjegyzéseket. Döntse el, hogy azt akarja-e, hogy a látogatói csak regisztrált és bejelentkezett kommentárokat tudjanak kommentálni. Automatikusan bezárja a meghatározott napoknál régebbi cikkekre vonatkozó megjegyzéseket, engedélyezze a menetes megjegyzéseket, és válassza ki, hogy hány szintje lehet (ugye? szeretné tudni válaszolni egy válaszra). A megjegyzéseket oldalakra is bonthatja, ha a megadottnál több kommentár már megjelent. Ha cikkenként tucatnyi (vagy száz) hozzászólás érkezik, ez egy kötelező opció az Ön számára.

Megjegyzés moderálása

Kezelje a WordPress megjegyzéseit

A következő beállításokban beállíthatja, hogy mikor kapjon e-maileket a megjegyzésekkel kapcsolatban, és dönthet úgy, hogy manuálisan hagyja jóvá az összes megjegyzést. Alternatív megoldásként engedheti meg, hogy a WordPress automatikusan közzétegye a szerzők megjegyzéseit, akiknek legalább egy jóváhagyott megjegyzésük van.

A spam megjegyzések általában számos linket tartalmaznak, amelyekre fel kell hívnia a figyelmet. Gyorsan megállíthatja a spam-et a WordPress megjegyzéseiben, csak megjelölve azokat, amelyeknél kettő vagy három link van. Itt aktiválhatja a szűrőt, és gyorsan kiválaszthatja az engedélyezett linkek számát. Bár a spamküldők tisztában vannak ezzel, és sokan csak egy linket fognak használni megjegyzésenként, győződjön meg róla, hogy kiválasztotta a lehetőséget. Még ha csak egy spam megjegyzést is leállít, megéri, igaz?

Megjegyzés Blacklist

A beszélgetési beállítások oldal következő mezőjével blokkolhatja azokat a megjegyzéseket, amelyek konkrét szavakat tartalmaznak a tartalom, a név, az URL vagy az e-mail mezőben. Az IP címeket itt is blokkolhatja.

A szavak, amelyeket itt fogsz használni, a blogodtól függenek. Ha például okostelefonokról ír, a kommentátorok valószínűleg nem fognak olyan tablettákat és gyógyszereket használni, amelyek a spam megjegyzésben gyakori témája. Tehát megtalálhatja a gyógyszerek listáját, és itt hozzáadhatja azokat. Azt is javasoljuk, hogy nézzen meg a közönséges spam szavak listája ez segít. Ezen felül, ha tudja egy spam küldő IP-címét, amely nem engedi el, add ide.

Hasonlóképpen, közvetlenül a kukába helyezheti a megjegyzéseket konkrét szavakkal és IP-címekkel.

karakterekkel

WordPress Avatarok

Az Avatár egy egyszerű kép, amelyet a webhelyen regisztrált e-mail címhez társítottak. Látható lesz a profilban és a neved mellett a hozzászólásokban. A következő lehetőségek lehetővé teszik annak eldöntését, hogy avatarokat használ-e a WordPress-webhelyen, megengedi a maximális életkori besorolást, és kiválaszthatják, hogy az alapértelmezett avatári kép hogyan fog kinézni (ezt az embert fogják használni, akik nem nem kapcsolhatják be saját avatárukat Gravatar).

5. Média

A médiabeállítások lehetővé teszik, hogy néhány dolgot megváltoztasson a webhelyén található képekkel kapcsolatban. Alapértelmezés szerint a WordPress három képmérettel rendelkezik, amelyeket az egész webhelyen használhat. Tehát itt megváltoztathatja a bélyegkép, a közepes és a nagy méret méretét. Miután feltöltött egy képet, a WordPress átméretezi azt ezen extra méretekre. Fontos szem előtt tartani, hogy ennek a beállításnak a megváltoztatása nem érinti a már feltöltött képeket. Semmilyen módon nem változtatják meg őket. Ez a beállítás csak a feltöltött képekre vonatkozik, a méret megváltoztatása után.

Új médiafájlok feltöltésekor a média jobb kezelése érdekében havi és éves alapú mappákba rendezheti azokat. Csak ellenőrizze a lehetőséget.

Az állandó linkek vagy állandó linkek olyan URL-címek, amelyeket a WordPress örökre tárol; azaz soha nem változhatnak meg. Ezeket a linkeket a látogatók és a keresőmotorok használják, hogy megismerjék a tartalom pontos elérési útját. Fontolja meg őket a blog tartalma pontos címeként – a webhely minden oldalán egyedi állandó link található, amely azonosítja. Például, www.yoursite.com/first-post az állandó jellegű linkek egyik típusa, amely linkel az első üzenethez. Nem lehetséges, hogy két üzenet vagy oldal ugyanazzal az állandó linkel rendelkezik.

A WordPress első telepítésekor az állandó linkek nem tűnnek felhasználóbarátnak. Ennek oka az, hogy a rendszer azonosító számokat használ az Ön webhelyének minden bejegyzéséhez és oldalához. Permalinkjei valószínűleg így néznek ki: http://yoursite.com/?p=123.

Általános beállítások

A kezdők számára a dolgok megkönnyítése érdekében a WordPress fejlesztői számos olyan struktúrát készítettek, amelyek érdekli Önt. Csak ki kell választania egyet, és el kell mentenie a módosításokat, hogy javítsa a webhelyén található állandó linkek teljes szerkezetét:

 • Egyszerű: http://example.com/wordpress/?p=123
 • Nap és név: http://example.com/wordpress/2017/05/12/sample-post/
 • Hónap és név: http://example.com/wordpress/2017/05/sample-post/
 • numerikus: http://example.com/wordpress/archives/123
 • Bejegyzés neve: http://example.com/wordpress/sample-post/

Egyéni felépítés és alapok

Ha az öt struktúra egyike sem megfelel az ön igényeinek és igényeinek, akkor mindig létrehozhat egy egyedi struktúrát. Itt elkészítheti a blogjára jellemző egyedi állandó link szerkezetét. Még át is nevezheti az alapértelmezett „kategória” és a „címkék” címkéket bármire, amire tetszik. Ha többet szeretne megtudni erről a funkcióról, kérjük, olvassa el a WordPress permalinks-beállítások és az egyéni URL-struktúra részleteit.

Következtetés

A WordPress beállításai tárolják a webhely legértékesebb információit. A webhely címének megválasztásától a linkek felépítéséig. Emiatt fontos, hogy mindegyiket óvatosan végezze el mindaddig, amíg az Ön igényeinek és ízlésének megfelelően nem állítja be a weboldalt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map