A végső cPanel útmutató a WordPress kezdőknek

cpanel-guide-wordpress-1.png


Minden blognak vagy webhelynek, beleértve a WordPress-t is, tárhely-szolgáltatóra van szüksége. Miután eldöntötte, kiben fog megbízni, blogot indít és telepíti a WordPress-t. Mint valószínűleg már tudja, egy webhely kezelése időt és némi készséget igényel. A WordPress sokat segíthet a blogjával kapcsolatban, de amikor a szerverről van szó, másfajta segítségre lesz szüksége. És itt jön a cPanel, hogy segítsen.

A cPanel egy Linux alapú vezérlőpanel, amelyet kifejezetten a web hosting kezelésére terveztek. Ez a nagy teljesítményű panel számos eszközből áll, amelyek segítenek webhelyének sokféle szempontból történő kezelésében. Felhasználóbarát grafikus felülettel rendelkezik, amely meglehetősen intuitív, és még az első alkalommal rendelkező felhasználóknak sem lesz gondjuk a meghatározott feladatok elvégzésével a cPanel segítségével. tudsz Tudjon meg többet a cPanelről a Wikipedia oldalain.

Mivel ez a kezelőpanel annyira népszerűvé vált, hogy gyakorlatilag minden hosting cég használja, előbb vagy utóbb meg kell tanulnia, hogyan kell csinálni vele néhány alapvető dolgot. Ahelyett, hogy áttekintnénk a hatalmas panel minden részletét, a WordPress kezdőire koncentrálunk.

Contents

Tartalomjegyzék

 1. Bevezetés
 2. Files
  1. Töltsön fel témákat / beépülő modulokat a File Manager segítségével
  2. Hozzon létre új FTP-fiókot
  3. Hozzon létre egy gyors biztonsági másolatot
  4. Helyreállítson egy biztonsági másolatot
  5. Készítsen miniatűröket a képekből
  6. Képek méretezése
  7. Konvertálja a képeket más formátumba
 3. adatbázisok
  1. Hozza létre az első adatbázist
  2. Készítsen további adatbázisokat
  3. Táblázat létrehozása az adatbázisban
  4. Export
  5. import
  6. Távoli hozzáférés engedélyezése
 4. Domains
  1. Addon tartomány létrehozása
  2. Aldomain létrehozása
  3. Alias ​​létrehozása
  4. Átirányítson egy domaint
 5. Email
  1. Hozzon létre egy új e-mail fiókot
  2. Nyissa meg a Webmail alkalmazást
  3. Adja hozzá az új leveleket egy asztali alkalmazáshoz
 6. mérőszámok
 7. Biztonság
  1. IP letiltása
  2. A Hotlink-védelem engedélyezése
  3. Engedélyezze a póréhagyma védelmét
  4. ModSecurity engedélyezése
 8. Szoftver
  1. Hogyan telepítsük a WordPress programot
 9. preferenciák
  1. Cserélje ki a cPanel jelszavát
  2. Cserélje ki a nyelvet
  3. Kapcsolati adatok módosítása
  4. Új felhasználó hozzáadása

Bevezetés

A fiókjába való bejelentkezéshez be kell írnia a felhasználónevet és a jelszót. Ez különbözik a WordPress hitelesítő adataitól; A fiók adatait rendszerint e-mailben küldik el neked azonnal, miután megfizette a tárhelyet. És bejelentkezés után a móka megkezdődhet.

A cPanelbe történő bejelentkezéshez keresse fel a következő webhelyet: https://www.yourdomain.com:2083 vagy https: // kiszolgáló-IP-cím: 2083

Az első dolog, amit észre fog venni, a honlap, amely az összes elérhető eszköz otthona. A bal oldalon észreveszi Statisztika widget ahol megtalálhatja az összes alapvető információt a szerverről. Itt láthatja domainjét és az otthoni könyvtár helyét, információkat az utolsó bejelentkezésről, információkat a lemez használatáról, az e-mail fiókot és számos egyéb statisztikát, amelyeket mindig jó tudni.

A jobb oldalon az összes szerszám található több kategóriába csoportosítva. Ezeket a kategóriákat húzhatja és le is dobhatja annak átrendezése érdekében, és talál néhány igazán hasznos dolgot a WordPress webhelyéhez. Tegyük fel a cPanel felosztását e kategóriákba.

Files

cPanel fájlok

A fájlok kezeléséhez szükséges összes eszköz megtalálható ebben a csoportban. Először is itt ellenőrizheti azokat az FTP-fiókokat, amelyekre szüksége lehet a WordPress kézi telepítéséhez. Könnyen hozzáadhat új fiókokat, megváltoztathatja a jelszavakat, ellenőrizheti a kvótákat, és gyakorlatilag mindent megtehet FTP-alapon. Ha egy nagyobb projekten dolgozik, néha figyelni kell FTP kapcsolatok és megnézheti, kihez melyik FTP-fiókhoz kapcsolódik. Ha követi az FirstSiteGuide-t, akkor tudja, hogy mindig hangsúlyozzuk, hogy mennyire fontos a biztonságos webhely. Érdemes rendszeresen átvizsgálni webhelyét, és mindent meg kell tenni a weboldal védelme érdekében témák és beépülő modulok révén, de néha meg kell elemeznie a webhely FTP-hozzáférését..

Míg elrejtheti és védheti a WordPress könyvtárakat a .htaccess fájl módosításával vagy a pluginek telepítésével, például WP Hide and Security Enhancer, a cPanel segítségével lezárhatja a kívánt mappákat. Egyszerűen nyissa meg a Directory Privacy mappát, válassza ki a mappákat, és írjon be egy jelszót. Hűvös, nem igaz??

Ebben a kategóriában egy egyszerű biztonsági mentési eszközt is talál, amely időnként életmentő lehet. Több kattintással letöltheti a szerver teljes tartalmát. Ez azt jelenti, hogy könnyen letöltheti a teljes WordPress mappát, és átviheti egy másik tárhely szolgáltatóra, vagy telepítheti helyben a további fejlesztéshez. Ha csak bizonyos fájlokat és adatbázisokat szeretne biztonsági másolatot készíteni, akkor a teljes webhely letöltése helyett kiválaszthatja azokat. A biztonsági mentési eszköz természetesen lehetővé teszi a biztonsági mentés visszaállítását is.

A képeket illetően valószínűleg már tudja, hogy a WordPress számos galéria-bővítménnyel és képi eszközökkel tele van, amelyek segítenek a kis képek vagy a teljes fotógyűjtemények kezelésében. Telepítheti a fényképezéshez elkészített legjobb prémium témák közül néhányat, újraépítheti a további képméreteket, vagy megváltoztathatja a JPP-képek tömörítésének módját, de néha elegendő a Images cPanel eszköz használata, amely elősegíti a miniatűrök létrehozását egy A kiválasztott mappát méretezheti, vagy konvertálhatja más formátumba.

Téma / plugin feltöltése a File Manager segítségével

Ha nincs FTP-hozzáférése, és témákat és plugin-fájlokat kell közvetlenül a szerverre feltöltenie, akkor ezt megteheti a cPanel segítségével:

 1. Keresse meg a Files kategória és nyitott Fájl kezelő eszköz
 2. Nyissa meg a public_html -> wp-tartalmat, ahol a „témák” és a „plugins” mappát találja
 3. Nyissa meg a mappát
 4. Húzza és dobja el a téma / plugin fájlokat

Hogyan hozzunk létre új FTP-fiókot

 1. Keresse meg a Files kategória és nyitott FTP számlák eszköz
 2. válasszon felhasználói nevet
 3. Válassz jelszót
 4. Válassza ki a fiók felső szintű könyvtárát – például, ha úgy dönt public_html / wp-content / themes ez a fiók csak a témakönyvtárhoz fog hozzáférni
 5. Tegyen kvótát a számlára, ha erre van szüksége
 6. kettyenés Hozzon létre FTP-fiókot gomb

Hogyan készítsünk gyors biztonsági másolatot

 1. Keresse meg a Files kategória és nyitott Biztonsági mentési varázsló eszköz
 2. kettyenés biztonsági mentés gomb a bal oldalon
 3. Válassz egy Teljes biztonsági mentés vagy válasszon konkrét mappákat, adatbázisokat vagy e-mail továbbítókat és szűrőket
 4. kettyenés Biztonsági mentés létrehozása ha a Teljes biztonsági másolatot választotta, vagy választ egy gombot más biztonsági másolatok készítéséhez
 5. Kattintson egy linkre a biztonsági mentés letöltéséhez és helyben történő mentéséhez

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot

Ha már van biztonsági másolat fájlja a számítógépen, akkor gyorsan visszaállíthatja azt a Biztonsági másolat-készítő eszköz segítségével:

 1. Keresse meg a Files kategória és nyitott Biztonsági mentési varázsló eszköz
 2. kettyenés visszaállítás gomb a bal oldalon
 3. Válassza ki a visszaállítási típust (otthoni könyvtár, MySQL adatbázisok vagy e-mail továbbítók és szűrők)
 4. Válasszon fájlt a számítógépéről
 5. Kattints a Feltöltés gomb

Hogyan hozhatunk létre miniatűröket a képekből

 1. Keresse meg a Files kategória
 2. választ képek eszköz
 3. Választ Thumbnailer
 4. Válassza ki a konvertálni kívánt képekkel ellátott könyvtárat
 5. Írja be azt a százalékos értéket, amellyel csökkenteni kívánja a képeket
 6. Válaszd ki a Megtartani a képarányt négyzetet
 7. kettyenés Miniatűr képek gomb

A képek méretezése

 1. Keresse meg a Files kategória
 2. választ képek eszköz
 3. Választ hegymászó
 4. Keresse meg a mappát, és válassza ki a képet
 5. Állítsa be a méreteket
 6. Válaszd ki a Megtartani a képarányt négyzetet
 7. Válaszd ki a Tartsa fenn a régi kép másolatát
 8. kettyenés Méretarányos kép gomb

Hogyan konvertálhatunk képet egy másik formátumra

 1. Keresse meg a Files kategória
 2. választ képek eszköz
 3. Választ Converter
 4. Keresse meg a mappát, és válassza ki a képet
 5. A menüből válassza ki, hogy melyik formátumra konvertálja a képet
 6. kettyenés Alakítani

adatbázisok

cPanel adatbázisok

A WordPressben gyakorlatilag minden adatbázis-adatbázist használ. A WordPress telepítése előtt létre kell hoznia egyet (ne aggódjon; ha olyan telepítőt használ, mint amelyet az alábbiakban említünk, akkor ezt nem kell manuálisan megtennie), és egy adatbázis új táblák kitöltése minden használt témához és pluginhoz, minden közzétett hozzászóláshoz és oldalhoz, minden hozzászóláshoz, felhasználóhoz stb. A WordPress megkérdezi, hogy nevezze meg az adatbázisát a telepítés során, és Önnek választania kell egy adatbázis előtag, amelyet az adott adatbázis összes jövőbeli táblájához használunk. Bár az jónévnek hangzik, az adatbázis neve és előtagai fontos tényezők lehetnek a jövőbeni webhely biztonságában, ezért ügyeljen arra, hogy azok egyediak legyenek. Ha már telepítve van egy WordPress, akkor továbbra is megváltoztathatja az adatbázis előtagot.

A cPanel lehetővé teszi az adatbázisok kezelését. A helyesebbség kedvéért a cPanel rendelkezésére álló egyik eszköz a phpMyAdmin. Ez egy ingyenes (nyílt forráskódú) eszköz, amelyet adatbáziskezeléshez használnak. Ez lehetővé teszi az adatbázisok és azok táblázatainak létrehozását, szerkesztését és törlését, és még sok minden mást. Az adatbázisokon keresztül közvetlenül megváltoztathatja a dolgokat a WordPress-ben. Például, ha egy bővítmény az adatbázisát használja a beállítások tárolására egy táblázatban, akkor mindent megváltoztathat vagy visszaállíthat a phpMyAdmin segítségével. Ha vissza szeretne állítani a WordPress adatbázist, ezt nem kell manuális lekérdezéssel megtennie – helyette ingyenes plugint is használhat.

Az Adatbázis-kategória lehetővé teszi a MySQL adatbázisok és a MySQL Databases Wizard használatát is, amelyek szintén segítenek az adatbázisok kezelésében. Ha egy másik szolgáltatásnak vagy alkalmazásnak együtt kell működnie MySQL távolról, mindent beállíthat a cPanel segítségével.

Az első adatbázis létrehozása

 1. Keresse meg a adatbázisok kategória
 2. választ MySQL adatbázis varázsló
 3. Töltse ki az új adatbázis nevét, majd kattintson a gombra Következő lépés
 4. Válassza ki a használni kívánt felhasználónevet, és állítsa be a jelszót
 5. kettyenés Felhasználó létrehozása gomb
 6. Válassza ki a privilégiumokat, majd kattintson a gombra Következő lépés

További adatbázisok létrehozása

 1. Keresse meg a adatbázisok kategória
 2. Nyisd ki MySQL adatbázisok
 3. Adja meg az adatbázis nevét (legfeljebb 64 karakter, az előtagot is beleértve)
 4. kettyenés Hozzon létre adatbázist gomb

Táblázat létrehozása az adatbázisban

 1. Keresse meg a adatbázisok kategória
 2. Nyisd ki phpMyAdmin
 3. Válasszon egy adatbázist a bal oldalon
 4. Az alján talál Táblázat létrehozása lap
 5. Töltse ki a tábla nevét, és válassza ki a sorok számát
 6. Kattints a Megy gomb
 7. Írja be a mezők nevét és tulajdonságait

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot egy adatbázisról

 1. Keresse meg a adatbázisok kategória
 2. Nyisd ki phpMyAdmin
 3. Válaszd a Export lap
 4. Válasszon módszert (gyors vagy állítsa be az opciókat az egyéni módszerben)
 5. Válassza ki az adatbázis formátumát
 6. kettyenés Megy gombra, amely elmenti az adatbázist a számítógépére

Hogyan importálhatunk adatbázist?

 1. Keresse meg a adatbázisok kategória
 2. Nyisd ki phpMyAdmin
 3. Válaszd a import lap
 4. kettyenés Válassz fájlt gomb
 5. Válassza ki az adatbázis formátumát
 6. kettyenés Megy gomb

Távoli hozzáférés engedélyezése az adatbázisaihoz

 1. Keresse meg a adatbázisok kategória
 2. Nyisd ki Távoli MySQL
 3. Hozzáférési host (domain név vagy IP cím)
 4. kettyenés Adjon hozzá hostot gomb

Domains

cPanel Domains

Ha egynél több domain van, amelyet használni szeretne a WordPress webhelyén, a cPanelnek számos nagyon fontos eszköze lesz, amelyekkel együtt dolgozhat. Használva Addon Domains akkor új domaint is felvehet, amelyet a webhely aldomainként tárol. Ha új webhelyet szeretne, anélkül, hogy új domaint kellene vásárolnia, akkor használhatja Aldomainek. A cPanelben található egyszerű eszköz lehetővé teszi, hogy gyorsan hozzon létre egy új aldomaint, így például létrehozhat egy WordPress blogot az üzleti webhelyen, és egyszerűen áthelyezheti a blog.yoursite.com amely teljesen új webhelyként fog működni. Ugyanezt megteheti a többi webhely üzemeltetésére, és felhasználhat egyet fejlesztési vagy demonstrációs webhelyre, például egy példa megnevezésére..

Ha áthelyezte webhelyét egyik domainről a másikra, és meg akarja tartani mindkettőt, akkor érdekli a Más nevek eszköz. Ez az egyszerű eszköz lehetővé teszi két domain összekapcsolását, hogy mindkét oldalról ugyanarra a webhelyre férjen hozzá. Például, ha a blogod elérhető lenne a www.yourblog.net és most megvásároltad www.yourblog.com az egyik, megtarthatja mindkét domain hivatkozását a webhelyére.

Ha átirányítani szeretné az egyik tartományt a másikra, átirányítások eszköz van itt, hogy segítsen. Döntse el, hogy átmeneti vagy állandó átirányítást szeretne-e tenni, adjon hozzá domainneveket, és kész.

Hogyan lehet létrehozni egy kiegészítő tartományt

 1. Keresse meg a Domains kategória
 2. választ Addon Domains eszköz
 3. Adja meg a domain nevet (a cPanel automatikusan kitölti a többit)
 4. Válassza ki, hogy FTP-fiókot kíván-e létrehozni az új kiegészítő tartományhoz, és töltse ki az adatokat
 5. kettyenés Domain hozzáadása gomb

Hogyan hozhat létre aldomaint?

 1. Keresse meg a Domains kategória
 2. választ Addon Domains eszköz
 3. Adja meg az aldomain nevét (például: „blog”)
 4. kettyenés teremt gomb

Hogyan lehet létrehozni egy új álnév domént

 1. Keresse meg a Domains kategória
 2. Nyisd ki Más nevek eszköz
 3. Töltse ki a domain nevet
 4. kettyenés Add domain gomb

Hogyan lehet átirányítani egy domain vagy egy weboldalt

 1. Keresse meg a Domains kategória
 2. Nyisd ki átirányítások eszköz
 3. Válassz egy átirányítás típusa
  Állandó (301) – értesíti a látogatók böngészőjét a nyilvántartás frissítéséről
  Ideiglenes (302) – nem értesíti a látogató könyvjelzőit
 4. Válassza ki az átirányítani kívánt tartományt
 5. Töltse ki azt az URL-t, ahová a domain átirányítását szeretné
 6. Válassza ki, ha átirányítani kívánja a „www” oldalról érkező látogatókat, vagy anélkül
 7. Válassza a helyettesítő karaktert, ha az összes fájlt egy könyvtárból ugyanazon a fájlnévre kívánja irányítani az új könyvtárban
 8. kettyenés hozzáad gomb

Email

cPanel Email
Ha még nem volt sok tapasztalata a webhelyek és az internetes technológiák kezelésében, akkor valószínűleg azon tűnődött, hogy valamennyien vannak-e egyedi e-mail címek a népszerű, például a Gmail helyett. Miután megvan a saját domainje, képes lesz ilyen mappák létrehozására. A cPanel sok segítséget nyújt itt, mivel a panelen keresztül egyszerű kattintással hozhat létre egyedi címeket.

Tegyük fel, hogy akarod hozzon létre egy új e-mail címet a WordPress blogjához, ahol az emberek kapcsolatba léphetnek Önnel, valamint egy további címet az Ön webhelyén dolgozó szerzők számára. Csak annyit kell tennie, hogy kinyitja az eszközt a cPanelből, és új fiókokat ad hozzá. Kiválaszthatja az e-mail címek formátumát, és be kell állítania a jelszavakat. Döntse el, hogy az új e-mail fiókok korlátlanok-e, vagy adjon hozzá maximális kvótát az egyes fiókokhoz. Noha ez tőled függ, az a választott hostolási tervetől is függ. A jó dolog az, hogy a cPanel egy webmailhez kapcsolódik, ahol azonnal megnyithatja és ellenőrizheti az új e-maileket..

Mint gondolhatta volna, ez még csak a kezdet. Ha további munkára van szüksége az e-mail fiókok körül, a cPanel lehetővé teszi sokkal többet. Például könnyen beállíthatja a továbbító rendszer így egy adott fiókból származó e-maileket automatikusan tovább lehet továbbítani egy másikra. Ha egy ideje nem fér hozzá az e-mailhez, például amikor nyaralja, akkor beállíthatja Automatikus válaszadók egy másik eszköz segítségével a cPanelben.

Tárhelyétől függően itt található a Levél szűrő eszköz, amely harcol a spam ellen, még mielőtt eljutna a postaládájába. Ha nagyobb rugalmasságra van szüksége, MX belépés lehetővé teszi, hogy egy domain bejövő leveleit átirányítsa egy adott kiszolgálóra, amely biztonsági másolatként működhet.

Itt hozhat létre e-mail szűrőket, importálhat névjegyeket, hozhat létre levelezőlistákat, kezeli a titkosításokat és még sok minden mást.

Hogyan lehet létrehozni egy új e-mail fiókot

 1. Keresse meg a Email kategória
 2. Nyisd ki E-mail fiókok
 3. Adja meg a fiók nevét (e-mail) és jelszavát
 4. Válassza ki a fiók kvótáját
 5. kettyenés Fiók létrehozása gomb

Hogyan lehet elérni a Webmail alkalmazást

A webmail alkalmazást a cPanel segítségével érheti el:

 1. Menj Email kategória
 2. megtalálja E-mail fiókok szerszámot, és nyissa meg
 3. Görgessen le és keresse meg Hozzáférés a Webmailhez link
 4. Jelentkezzen be a hitelesítő adataival

Vagy közvetlenül megnyitja a Webmail alkalmazást https://yourdomain.com:2096

Hogyan adhat hozzá új e-mail fiókot egy asztali alkalmazáshoz

Ha e-maileket szeretne fogadni és elküldeni az asztali alkalmazástól, akkor megfelelően konfigurálnia kell. Szerencsére csak egy részletet kell tudnia az e-mailről, azaz a levélkiszolgáló címe. A legtöbb esetben a levelezőszerver lesz mail.yourdomain.com, és szüksége lesz a teljes felhasználónevedre (felhasználóné[email protected] domain.com) és jelszóra. Érdemes megnézni a Saját szerver hitelesítést igénylő lehetőséget. Ha e-mailje nem kapcsolódik sikeresen, akkor valószínű, hogy a tárhely üzemeltetője megváltoztatott valamit, így a legjobb, ha részleteket kér, vagy ellenőrizze az e-mailt, amelyet a tárhely fizetése után kapott. A tárhelyszolgáltatók általában alaposak, így az e-mailben minden fontos részlet megtalálható.

Hogyan továbbíthatjuk az e-maileket

 1. Keresse meg a Email kategória
 2. Nyisd ki Kihordók eszköz
 3. kettyenés Add a továbbító
 4. Töltse ki az e-mail címet a domain továbbításához és kiválasztásához
 5. Adja meg azt a címet, ahová továbbítja az e-maileket, vagy válassza az e-mailek elvetését, és küldjön egy hibaüzenetet a feladónak
 6. kettyenés Add a továbbító

mérőszámok

cPanel Metrics

Miután elkezdte első látogatását a webhelyén, el kell kezdenie az adatok elemzését. A kezdőknek érdemes figyelni Sávszélesség. Ez a nagyszerű eszköz megmutatja a webhely sávszélesség-használatát. Látni fogja a sávszélességet használó grafikonokat és számokat, amelyek megmutatják a HTTP, IMAP, POP3, SMTP és FTP útján továbbított adatmennyiséget. A tárhelyi tervtől függően előfordulhat, hogy korlátozott erőforrások vannak, ezért fontos, hogy ismerje a statisztikákat. Ha egy korlátozott tervvel eléri a küszöböt, akkor előfordulhat, hogy webhelye nem jelenik meg egy új látogató számára. Amint ez megtörténik, ez valószínűleg azt jelenti, hogy itt az ideje a tárhely frissítéséhez.

Látogatók funkció megjeleníti a webhely legutóbbi 1000 látogatását. awstats és webalizer az eszközök vizuális segédeszközök segítségével elmondják a látogatók részleteit, de ha nincs szüksége grafikonokra és felhasználói felületre, a Nyers hozzáférés eszköz segítségével egyszerű szöveges fájlba exportálhatja a látogatókra vonatkozó információkat. Ezek az eszközök jó kezdést jelenthetnek a kezdők számára, de ha részletesebben szeretné követni a látogatókat, akkor el kell kezdenie a Google Analytics használatát. Mivel lehet A Google Analytics közvetlenül a WordPress irányítópultján jelenik meg, éppen ezért nem kell bejelentkeznie a cPanelbe.

Nem számít, mennyit próbál, webhelyén mindig hibákat találunk. A … val hibák eszköz, akkor látni fogja az utolsó 300 hibát, amelyek tartalmazhatnak törött linkeket és hiányzó fájlokat. Noha az eszköz nagyon hasznos lehet, sokat tehet a WordPress plugin segítségével. Például automatikusan ellenőrizheti a megszakadt hivatkozásokat.

Végül statisztikai programokat állíthat be a Metrika szerkesztő. Ha megengedi, hogy ezt megtegye (a kiszolgálói jogosultságoktól függően), akkor kiválaszthatja, hogy mely statisztikák jelenjenek meg a többi statisztikai eszközben.

Biztonság

cPanel Biztonság

Már tudja, hogy mindent meg kell tennie, hogy az új blog biztonságos legyen. Nem akarja, hogy a rosszindulatú szoftverek és a hackerek kézbe kerüljenek a webhelyén, így ezt vigyáznia kell. A cPanel segítségével kezelheti a Biztonsági héj kulcsok (SSH). Az SSH egy kriptográfiai hálózati protokoll a hálózati szolgáltatások biztonságos működtetéséhez nem biztonságos hálózaton keresztül. Tudjon meg többet erről a Wikipedia oldalak.

IP-címek blokkolása

Előbb vagy utóbb spam vagy hacker támadások célpontjává válik. Ők továbbra is nem kívánt megjegyzéseket hagynak a WordPress webhelyén, vagy akár megpróbálnak folyamatosan bejelentkezni az irányítópultba. Ebben az esetben érdemes blokkolni az adott IP-t. Nagyon könnyű blokkolni az IP-címek elérését a webhelyére:

 1. Keresse meg a Biztonság kategória a cPanelben
 2. Nyisd ki IP-blokkoló eszköz
 3. Adjon hozzá blokkolni kívánt IP-címet vagy tartományt

Az alábbi formátumok bármelyikével blokkolhatja az IP-t:

 • Egyetlen IP-cím: 192.168.0.1
 • Tartomány: 192.168.0.1-192.168.0.40
 • Implicit tartomány: 192.168.0.1-40
 • CIDR formátum: 192.168.0.1/32
 • 192-re vonatkozik. *. *. *

Fontolja meg a gyorshivatkozást tartalom és sávszélesség ellopásaként. Ha nem védi webhelyét, az interneten mindenki képes lesz lopni az ön webhelyéről, és közvetlenül linkelni a fájljaidba. Ez azt jelenti, hogy mindenki ellophatja a fájljait, ráadásul a sávszélességet is használja! Például valaki ellophat egy képet az Ön webhelyéről, ha közvetlenül összekapcsolja azt. Ez a módszer a sávszélesség használatával megjeleníti a képet a saját webhelyén, amelyért fizet. Szóval, hogyan lehet megállítani a hotlink-et a cPanel-en keresztül?

 1. Keresse meg a Biztonság kategória a cPanelben és nyitott Hotlink védelem eszköz
 2. Kattints a Engedélyezze gomb
 3. Adjon hozzá URL-eket a hozzáférés engedélyezéséhez
 4. Válasszon formátumokat, amelyekhez a közvetlen hozzáférést blokkolni szeretné (például: JPG, JPEG, GIF, PNG, BMP)
 5. Kattints a Beküldés gomb

A gyorshivatkozás lelassíthatja webhelyét, és valójában pénzt veszíthet, ha nem cselekszik rajta.

Hogyan engedélyezhető a póréhagyma védelme

Ha WordPress-fiókokat használ annak érdekében, hogy a regisztrált felhasználók hozzáférést kapjanak a webhely egy meghatározott területéhez, akkor a webhely védelmét is megkívánja. Ha valamilyen módon korlátozta a hozzáférést (talán csak egy meghatározott számú felhasználót akarta regisztrálni, vagy a felhasználóknak fizetniük kell a fiókért), akkor a felhasználók megoszthatják fiókjaikat, hogy mások hozzáférjenek az Ön webhelyének korlátozott zónájához. Ezt megakadályozhatja a Leech Protection aktiválásával:

 1. Nyisd ki Póréhagyma védelme szerszám a Biztonság kategória
 2. Válassza ki a védeni kívánt mappát
 3. A következő beállítás kiválasztásával állítsa be a védelmet:
  • A bejelentkezések száma felhasználónévenként engedélyezett 2 órás időszakban
  • URL a Leech felhasználók átirányításához
  • Válasszon egy e-mail címet, ahova értesítéseket szeretne kapni
  • Válassza ki, hogy ki akarja-e tiltani a veszélyeztetett fiókokat
 4. Kattints a Engedélyezze gomb

Mi a ModSecurity, és hogyan engedélyezheti azt a domainjeiben

A ModSecurity egy ingyenes Apache modul, amelyet a hackerek támadásainak megakadályozására használnak. Ez a modul valójában szabálykészlet; átvizsgálja a webhelyére érkező kéréseket, és ellenzi őket a szabályokkal szemben. Ha egy kérés érvényes, a webhely normálisan működni fog. Ha a kérés veszélyt jelent webhelyére, a ModSecurity blokkolja azt.

Javasoljuk, hogy engedélyezze a ModSecurity alkalmazást, és tegye ezt a következőképpen:

 1. Keresse meg a Biztonság kategória és a nyitott ModSecurity eszköz
 2. Keresse meg domainjét az elérhető domainek listájában
 3. Kattints a Tovább gomb

Szoftver

cPanel szoftver

Attól függően, hogy a WordPress webhelyén milyen szolgáltatót használ, a Szoftver kategóriában különféle alkalmazások várnak rád. Számos telepíthető CMS, fórum- és e-kereskedelmi szoftver közül a legtöbb modern tárhelyszolgáltató cég szerepel a WordPress listáján.

A WordPress telepítése a Softaculous segítségével

 1. Keresse meg a Szoftver kategória
 2. Nyisd ki Softaculous Apps Installer (vagy keresse meg widgetjét a cPanel alján)
 3. Választ WordPress majd kattintson a Telepítés gomb
 4. Töltse ki az összes szükséges információt (domain, könyvtár, admin felhasználói név, e-mail és jelszó)
 5. kettyenés Telepítés

Ha a megadott információ helyes volt, a Softacoulus Apps Installer telepíti a WordPress-t a megadott könyvtárba, és láthatja az új telepítést a listán. Kész vagy! Most már felkeresheti új webhelyét. Az irányítópultra való belépéshez be kell jelentkeznie az új webhelyre, és navigálnia kell ehhez www.yourdomain.com/wp-login. Itt kell megadnia az admin felhasználónevét és a jelszót, amelyet a telepítés során használt, és végre megkezdheti munkáját a WP webhelyén.

preferenciák

cPanel Preferences

A beállítások közvetlenül kapcsolódnak a cPanel-fiókjához. Itt kezelheti saját és más felhasználói fiókjait, megváltoztathatja a cPanel nyelvét és módosíthatja az elérhetőségi adatokat.

CPanel jelszó módosítása

A jó, erős jelszó létrehozása a cPanel számára elengedhetetlen. Amint az e cikkből látható, a cPanel egy olyan hely, ahol nagyon részletesen ellenőrizheti webhelyét és szerverét. Csak el tudod képzelni, mi történne, ha a cPanel-fiókod veszélybe kerülne. Mielőtt tovább dolgozna valami tovább, ellenőrizze, hogy megváltoztatta a jelszavát:

 1. Menj preferenciák kategóriát, és válassza ki Jelszó és biztonság eszköz
 2. Írja be a régi jelszavát
 3. Írja be az új jelszavát, és ellenőrizze, hogy erős-e (itt használhatja a jelszógenerátort, ahelyett, hogy a jelszót eljuttatná az edzőterembe)
 4. Kattints a Most változtassa meg a jelszavát! gomb

Ha a szerver nem rendelkezik egy elismert hatóság által aláírt SSL tanúsítvánnyal, és Windows Vista, 7 vagy 8 rendszert használ tiszta szöveg / titkosítatlan kapcsolaton keresztül, akkor engedélyeznie kell Az emésztés hitelesítése.

Hogyan lehet megváltoztatni a cPanel nyelvét?

A legtöbb esetben a cPanel angolra lesz állítva. Ha bármilyen más nyelven is használni szeretné, akkor a beállítások segítségével gyorsan megváltoztathatja:

 1. Keresse meg a preferenciák kategóriát, és válassza ki Válts nyelvet eszköz
 2. Válasszon nyelvet a listából
 3. kettyenés változás gomb

Hogyan lehet megváltoztatni a kapcsolattartási információkat

 1. Keresse meg a preferenciák kategóriát, és válassza ki Elérhetőség eszköz
 2. Írja be az e-mail címeket, ahová értesítéseket szeretne kapni
 3. Jelölje be és jelölje be az értesítéseket, amelyeket meg szeretne kapni
 4. kettyenés Megment gomb

Új felhasználó felvétele

 1. Keresse meg a preferenciák kategória
 2. Nyisd ki Felhasználókezelő eszköz
 3. kettyenés Felhasználó hozzáadása gomb
 4. Töltse ki az új felhasználóval kapcsolatos összes adatot
 5. kettyenés teremt gomb
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map